Nicolas

Herkomst van de naam Nicolás

De naam Nicholas is van Griekse oorsprong en kent een lange geschiedenis. Het komt van het oude Griekse Νικόλαος (Nikolaos), dat is samengesteld uit de woorden Νίκη (nikē), wat "overwinning" betekent, en Λαος (laos), wat "mensen" of "mensen" betekent. Daarom kan de naam Nicholas vertaald worden als "overwinning van het volk" of "overwinnaar van het volk."

Gebruik van de naam Nicolás in de geschiedenis

De naam Nicholas is door de geschiedenis heen door talloze prominente figuren gebruikt. In het christelijke tijdperk was Sinterklaas een Griekse bisschop uit de 4e eeuw die model werd voor het karakter van de Kerstman. Het is door de geschiedenis heen ook door verschillende koningen en heiligen gebruikt.

In de populaire cultuur is de naam Nicholas ook gepopulariseerd door figuren als Niccolo Machiavelli, de beroemde Italiaanse politieke filosoof, en de Russische schrijver Nikolai Gogol, bekend om zijn literaire werken.

Varianten van de naam Nicolás

De naam Nicolás heeft aanleiding gegeven tot talloze varianten in verschillende talen en culturen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

Nicolas: Dit is de Franse variant van de naam Nicolas en wordt veel gebruikt in Franstalige landen.

Nikolaus: Dit is de Duitse variant van de naam Nicholas en komt veel voor in Duitsland en andere Duitstalige landen.

Nikolai: Dit is de Russische variant van de naam Nicholas en wordt gebruikt in Rusland en andere Russischsprekende landen.

Niklaus: Dit is een Zwitserse variant van de naam Nicholas en komt veel voor in Zwitserland en andere Duitstalige landen.

Deze varianten van de naam Nicolás weerspiegelen de rijkdom en diversiteit van de geschiedenis en het gebruik ervan in verschillende culturen door de eeuwen heen.

Betekenis van de naam Nicolás

De betekenis van de naam Nicholas hangt nauw samen met de Griekse oorsprong. Zoals hierboven vermeld, kan de naam vertaald worden als "overwinning van het volk" of "overwinnaar van het volk". Deze interpretatie weerspiegelt het idee van beheersing over uitdagingen en obstakels, evenals de triomf van wil en geest. De naam Nicolás draagt ​​ook de connotatie van leiderschap, moed en vastberadenheid met zich mee.

In de christelijke traditie wordt de naam Nicolaas ook geassocieerd met vrijgevigheid en vriendelijkheid, dankzij de reputatie van de gelijknamige heilige als weldoener voor mensen in nood. Daarom kan de betekenis van de naam Nicholas ook eigenschappen van altruïsme en mededogen omvatten.

Samenvattend is de naam Nicholas rijk aan betekenis en heeft hij connotaties van overwinning, leiderschap, vrijgevigheid en vriendelijkheid. De Griekse oorsprong en rijke, gevarieerde geschiedenis hebben bijgedragen aan de populariteit van het land over de hele wereld.

Populariteit van de naam Nicolás

De naam Nicholas is door de geschiedenis heen populair geweest en heeft zijn relevantie vandaag de dag behouden. In verschillende landen in Europa, Latijns-Amerika en andere regio's behoort de naam Nicolás al jaren tot de meest voorkomende namen.

In de Verenigde Staten heeft de naam Nicholas schommelingen in populariteit ervaren. In de jaren negentig kende de naam een ​​aanzienlijke toename in het gebruik, mogelijk onder invloed van populaire figuren als acteur Nicolas Cage. De populariteit is de afgelopen jaren echter enigszins afgenomen, hoewel het nog steeds een relatief veel voorkomende naam is.

In Argentinië is de naam Nicolás al tientallen jaren een van de populairste mannelijke namen, en de populariteit ervan blijft vandaag de dag constant. In Spanje heeft de naam ook de voorkeur en behoort tot de meest populaire namen van het land.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Nicolás

De naam Nicolás is gedragen door talloze prominente persoonlijkheden op verschillende gebieden, waaronder politiek, literatuur, film, muziek en sport. Enkele van de beroemde persoonlijkheden met de naam Nicholas zijn:

Nicolás Maduro: Venezolaanse politicus en president van Venezuela sinds 2013.

Nicholas Machiavelli: Italiaanse politieke filosoof uit de 16e eeuw, bekend van zijn werk "The Prince".

Nicolas Cage: Oscarwinnende Amerikaanse acteur.

Nicolás Gómez Dávila: Colombiaanse schrijver en filosoof bekend om zijn conservatieve gedachtegoed.

Nicholas Copernicus: Poolse astronoom uit de Renaissance, bekend om zijn heliocentrische theorie.

Deze persoonlijkheden tonen de diversiteit aan vakgebieden waarin de naam Nicolás zijn sporen heeft nagelaten, en demonstreren de relevantie ervan op verschillende gebieden door de geschiedenis heen.

Conclusies over de naamNicolaas

Concluderend: de naam Nicholas heeft een Griekse oorsprong en een lange geschiedenis die zich uitstrekt over verschillende culturen en talen. De betekenis ervan als 'overwinning van het volk' weerspiegelt kwaliteiten van leiderschap, moed en vrijgevigheid, terwijl de populariteit ervan over de hele wereld de voortdurende relevantie ervan vandaag de dag aantoont.

De talrijke varianten van de naam Nicolás in verschillende talen en culturen demonstreren ook de rijkdom en diversiteit ervan, evenals het vermogen om zich aan te passen aan verschillende contexten en tradities.

Samenvattend is de naam Nicholas een populaire en betekenisvolle keuze voor veel ouders die kwaliteiten van kracht, vrijgevigheid en leiderschap willen doorgeven aan hun kinderen, terwijl ze een lange en rijke historische traditie eren.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Nicolas. De naam Nicolas is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Nicolas, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Nicolas een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Nicolas is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Nicolas een unisex naam kan zijn.

In het geval van Nicolas hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Nicolas, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Nicolas een Jongensnamen is die begint met de letter N, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Nicolas te geven vanwege hun voorkeur voor de letter N.

Samengevat is Nicolas een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Frankrijk, Mexico, Brazilië, Argentinië en Spanje de landen zijn met het grootste aantal Nicolas. Nicolas begint met de letter N en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Nicolas in de wereld

De naam Nicolas heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Nicolas een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Nicolas heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Nicolas de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Nicolas is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Nicolas ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Nicolas

Als je de naam Nicolas overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Nicolas noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Nicolas populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Nicolas de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Nicolas op de kaart

 1. Frankrijk Frankrijk (471326)
 2. Mexico Mexico (164938)
 3. Brazilië Brazilië (107794)
 4. Argentinië Argentinië (93047)
 5. Spanje Spanje (58494)
 6. Chili Chili (51839)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (46649)
 8. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (46632)
 9. Madagaskar Madagaskar (40206)
 10. Peru Peru (40116)
 11. Filipijnen Filipijnen (37862)
 12. Colombia Colombia (37149)
 13. Guatemala Guatemala (33984)
 14. België België (27104)
 15. Venezuela Venezuela (17121)
 16. Bolivia Bolivia (17113)
 17. Canada Canada (15639)
 18. Kameroen Kameroen (15529)
 19. Zwitserland Zwitserland (15110)
 20. Burundi Burundi (14483)
 21. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (13646)
 22. Benin Benin (13523)
 23. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (12970)
 24. Uruguay Uruguay (11439)
 25. Paraguay Paraguay (11038)
 26. Rwanda Rwanda (10394)
 27. Ecuador Ecuador (10040)
 28. Cuba Cuba (8949)
 29. Engeland Engeland (7556)
 30. El Salvador El Salvador (7109)
 31. Duitsland Duitsland (6732)
 32. Honduras Honduras (6730)
 33. Haïti Haïti (5850)
 34. Togo Togo (5686)
 35. Nicaragua Nicaragua (5431)
 36. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (5396)
 37. Thailand Thailand (5100)
 38. Ethiopië Ethiopië (4970)
 39. Nigeria Nigeria (4855)
 40. Panama Panama (4827)
 41. Mozambique Mozambique (4800)
 42. Luxemburg Luxemburg (4426)
 43. Indonesië Indonesië (3752)
 44. Polen Polen (3534)
 45. Guinee Guinee (3223)
 46. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (3221)
 47. Marokko Marokko (3030)
 48. Angola Angola (2969)
 49. Kenia Kenia (2858)
 50. Gabon Gabon (2526)
 51. Cyprus Cyprus (2466)
 52. Burkina Faso Burkina Faso (2416)
 53. Tsjaad Tsjaad (2348)
 54. Ghana Ghana (2304)
 55. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2295)
 56. Soedan Soedan (2181)
 57. Mali Mali (2099)
 58. Australië Australië (2050)
 59. Senegal Senegal (1953)
 60. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (1835)
 61. Oeganda Oeganda (1652)
 62. Ivoorkust Ivoorkust (1600)
 63. Republiek Congo Republiek Congo (1595)
 64. India India (1299)
 65. Italië Italië (1271)
 66. Nederland Nederland (1134)
 67. Denemarken Denemarken (1121)
 68. Costa Rica Costa Rica (1107)
 69. Frans Polynesië Frans Polynesië (1032)
 70. Zambia Zambia (959)
 71. Zweden Zweden (947)
 72. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (933)
 73. Griekenland Griekenland (879)
 74. China China (713)
 75. Bangladesh Bangladesh (642)
 76. Zimbabwe Zimbabwe (593)
 77. Japan Japan (584)
 78. Portugal Portugal (544)
 79. Oostenrijk Oostenrijk (521)
 80. Mauritius Mauritius (493)
 81. Roemenië Roemenië (487)
 82. Malawi Malawi (487)
 83. Egypte Egypte (455)
 84. Israël Israël (449)
 85. Maleisië Maleisië (437)
 86. Tanzania Tanzania (433)
 87. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (418)
 88. Ierland Ierland (394)
 89. Vanuatu Vanuatu (371)
 90. Botswana Botswana (369)
 91. Schotland Schotland (353)
 92. Rusland Rusland (350)
 93. Puerto Rico Puerto Rico (299)
 94. Noorwegen Noorwegen (298)
 95. Sri Lanka Sri Lanka (286)
 96. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (276)
 97. Singapore Singapore (254)
 98. Wales Wales (211)
 99. Finland Finland (208)
 100. Hong Kong Hong Kong (207)
 101. Bahrein Bahrein (207)
 102. Djibouti Djibouti (196)
 103. Monaco Monaco (166)
 104. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (164)
 105. Belize Belize (140)
 106. Qatar Qatar (138)
 107. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (104)
 108. Swaziland Swaziland (103)
 109. Namibië Namibië (93)
 110. Malta Malta (91)
 111. Saint Barthélemy Saint Barthélemy (82)
 112. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (78)
 113. Guam Guam (77)
 114. Taiwan Taiwan (75)
 115. Vietnam Vietnam (71)
 116. Salomonseilanden Salomonseilanden (69)
 117. Hongarije Hongarije (59)
 118. Estland Estland (57)
 119. Seychellen Seychellen (52)
 120. Zuid-Korea Zuid-Korea (47)
 121. Koeweit Koeweit (47)
 122. Liberia Liberia (44)
 123. Andorra Andorra (42)
 124. IJsland IJsland (40)
 125. Slovenië Slovenië (40)
 126. Albanië Albanië (39)
 127. Aruba Aruba (38)
 128. Libanon Libanon (30)
 129. Bermuda Bermuda (30)
 130. Turkmenistan Turkmenistan (27)
 131. Kroatië Kroatië (27)
 132. Brunei Brunei (25)
 133. Cambodja Cambodja (24)
 134. Tunesië Tunesië (23)
 135. Wit-Rusland Wit-Rusland (23)
 136. Turkije Turkije (23)
 137. Lesotho Lesotho (23)
 138. Syrië Syrië (23)
 139. Saint Pierre en Miquelon Saint Pierre en Miquelon (22)
 140. Jamaica Jamaica (20)
 141. Oekraïne Oekraïne (19)
 142. Letland Letland (19)
 143. Guernsey Guernsey (16)
 144. Laos Laos (16)
 145. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (16)
 146. Oman Oman (16)
 147. Irak Irak (14)
 148. Jersey Jersey (13)
 149. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (13)
 150. Kazachstan Kazachstan (13)
 151. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (13)
 152. Saint Lucia Saint Lucia (12)
 153. Mauritanië Mauritanië (11)
 154. Afghanistan Afghanistan (11)
 155. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (11)
 156. Niger Niger (11)
 157. Jordanië Jordanië (10)
 158. Noord-Ierland Noord-Ierland (10)
 159. Slowakije Slowakije (10)
 160. Myanmar Myanmar (9)
 161. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (9)
 162. Gambia Gambia (9)
 163. Sierra Leone Sierra Leone (9)
 164. Somalië Somalië (9)
 165. Moldavië Moldavië (9)
 166. Servië Servië (8)
 167. Guyana Guyana (8)
 168. Litouwen Litouwen (7)
 169. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (5)
 170. Bulgarije Bulgarije (5)
 171. Pakistan Pakistan (5)
 172. Bahama Bahama's (4)
 173. Fiji Fiji (4)
 174. Oezbekistan Oezbekistan (4)
 175. Georgië Georgië (4)
 176. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (4)
 177. Barbados Barbados (4)
 178. Wallis en Futuna Wallis en Futuna (4)
 179. Jemen Jemen (4)
 180. Libië Libië (4)
 181. Tadzjikistan Tadzjikistan (4)
 182. Oost-Timor Oost-Timor (4)
 183. Iran Iran (3)
 184. Micronesië Micronesië (2)
 185. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (2)
 186. Macau Macau (2)
 187. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (2)
 188. Maldiven Maldiven (2)
 189. Anguilla Anguilla (2)
 190. Grenada Grenada (2)
 191. Armenië Armenië (2)
 192. San Marino San Marino (2)
 193. Liechtenstein Liechtenstein (2)
 194. Nepal Nepal (2)
 195. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (2)
 196. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (2)
 197. Marshalleilanden Marshalleilanden (1)
 198. Falkland Eilanden Falkland Eilanden (1)
 199. Tonga Tonga (1)
 200. Mongolië Mongolië (1)
 201. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Nicolas veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Nicolas is, je een familielid hebt met de naam Nicolas, je overweegt een personage in je roman Nicolas te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.