Desire

De oorsprong en betekenis van de naam 'Verlangen'

De naam 'Desire' is van Franse oorsprong en heeft een betekenis die door de eeuwen heen is geëvolueerd. Het is een klassieke naam die in verschillende culturen en landen wordt gebruikt en een rijke geschiedenis en symboliek heeft. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van 'Verlangen' onderzoeken, evenals de populariteit ervan in verschillende tijden en regio's.

Herkomst

De naam 'Desire' vindt zijn oorsprong in de Franse taal, waar het oorspronkelijk werd geschreven als 'Désiré'. Deze naam is afgeleid van het Franse werkwoord 'désirer', wat 'verlangen' betekent. In zijn oorspronkelijke vorm was 'Désiré' een mannelijke naam die in de Middeleeuwen werd gebruikt, vooral in Frankrijk en andere Franstalige landen.

In de loop van de tijd werd 'Désiré' op sommige plaatsen als vrouwelijke naam aangenomen, en de populariteit verspreidde zich naar andere regio's van Europa. In de verengelste vorm werd 'Desire' een unisex-naam, die in Engelssprekende landen voor zowel meisjes als jongens werd gebruikt.

Betekenis

De betekenis van de naam 'Verlangen' is nauw verbonden met de oorsprong ervan in het werkwoord 'désirer'. Als zodanig draagt ​​het de betekenis van 'verlangen' of 'verlangen' met zich mee. In de context van een naam kan 'Verlangen' worden geïnterpreteerd als de personificatie van verlangen of hoop. Het wordt geassocieerd met gevoelens van passie, ambitie en vastberadenheid.

In diepere zin kan 'Verlangen' ook een spirituele of filosofische connotatie hebben. Het vertegenwoordigt de zoektocht naar persoonlijke vervulling, de vervulling van de diepste verlangens en de vastberadenheid om doelen te bereiken. Als eigennaam kan 'Desire' de drager inspireren om hun ambities te volgen en hun dromen met vastberadenheid en moed na te streven.

Populariteit

Door de geschiedenis heen heeft de naam 'Desire' schommelingen in populariteit gekend. In de Middeleeuwen was 'Désiré' een veel voorkomende naam in Frankrijk, vooral onder de adel en het koningshuis. Naarmate het gebruik zich uitbreidde naar andere Europese landen, bleef 'Désiré' in sommige regio's een populaire mannelijke naam.

In de verengelste context werd 'Desire' populair als unisex-naam in de 18e en 19e eeuw, zowel in Noord-Amerika als in Europa. Het gebruik ervan nam echter in de 20e eeuw af, overschaduwd door meer traditionele of moderne namen. Tegenwoordig is 'Desire' een relatief ongebruikelijke naam, maar hij wordt nog steeds gewaardeerd om zijn schoonheid en poëtische betekenis.

In de populaire cultuur wordt de naam 'Verlangen' in de literatuur, film en muziek gebruikt om passie, verlangen en innerlijke kracht te vertegenwoordigen. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de naam levend bleef in het collectieve bewustzijn, ondanks de lage populariteit ervan in het echte leven.

Variaties en gerelateerde vormen

Net als veel namen van Franse oorsprong kent 'Desire' verschillende variaties en verwante vormen die in verschillende culturen worden gebruikt. In het Frans is de oorspronkelijke mannelijke vorm 'Désiré', terwijl de vrouwelijke vorm 'Désirée' is. Deze varianten behouden de oorspronkelijke betekenis van 'désirer' en worden gebruikt in Franstalige landen en daarbuiten.

In het Engels is 'Desire' de meest voorkomende vorm, maar je kunt ook varianten vinden zoals 'Desirae' of 'Desiree', die vaak worden gebruikt om de vrouwelijkheid van de naam te benadrukken. Deze varianten zijn het populairst in Noord-Amerika en zijn onafhankelijke namen geworden die zich onderscheiden van 'Desire', met enigszins verschillende nuances in hun betekenis en connotaties.

In andere culturen is de naam 'Verlangen' aangepast aan verschillende talen en alfabetten, waardoor unieke variaties zijn ontstaan ​​die de essentie van de oorspronkelijke betekenis behouden. Deze formulieren kunnen onder meer 'Desiderio' in het Italiaans, 'Désiré' in het Nederlands of 'Desejo' in het Portugees omvatten. Elke variant geeft zijn eigen schoonheid en onderscheid aan de naam, waardoor de taalkundige en culturele erfenis wordt verrijkt.

Persoonlijkheid en bijbehorende kenmerken

Mensen met de naam 'Desire' worden doorgaans gezien als gepassioneerd, volhardend en vastberaden. Ze hebben een innerlijke kracht die hen ertoe aanzet hun dromen te volgen en te vechten voor wat ze willen. Ze zijn ambitieus en hebben een grote vastberadenheid om hun doelen te bereiken, wat ertoe kan leiden dat ze uitblinken in hun carrière en projecten.

Tegelijkertijd zijn degenen met de naam 'Verlangen' doorgaans gevoelig en liefdevol, en tonen ze empathie en begrip voor anderen. Ze hebben een meelevend karakter en zijn afgestemd op hun eigen emoties, waardoor ze een diepe verbinding kunnen maken met de mensen om hen heen. Ze zijn in staat anderen te inspireren en te motiveren met hun passie enenthousiasme.

In hun persoonlijke leven zijn mensen met de naam 'Desire' vaak creatief en dromers, en zijn ze voortdurend op zoek naar nieuwe ervaringen en avonturen. Ze voelen zich aangetrokken tot schoonheid en kunst en proberen zich uit te drukken door middel van creatieve vormen, of dat nu in de beeldende kunst, muziek, schrijven of andere vormen van artistieke expressie is. Ze hebben een levendige fantasie en kunnen inspiratie vinden in het alledaagse.

Kort gezegd wordt de naam 'Verlangen' geassocieerd met kwaliteiten als passie, vastberadenheid, gevoeligheid en creativiteit. Mensen die deze naam dragen, belichamen deze kwaliteiten vaak en manifesteren ze in hun dagelijks leven, waardoor ze een blijvende indruk achterlaten op degenen die ze tegenkomen.

Concluderend: de naam 'Desire' heeft een fascinerende oorsprong en een rijke betekenis die hem uniek en bijzonder maakt. Door de geschiedenis heen heeft het zijn poëtische aantrekkingskracht en krachtige symboliek behouden, waardoor degenen die het dragen en degenen die ermee in aanraking komen, geïnspireerd zijn. Hoewel de populariteit door de eeuwen heen fluctueerde, blijft 'Desire' een mooie en betekenisvolle naam, die in staat is intense emoties op te roepen en een diep gevoel van verlangen en vastberadenheid over te brengen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Desire. De naam Desire is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Desire, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Desire een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Desire hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Desire, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Desire komt vaker voor in deze landen: Democratische Republiek Congo, Burundi, Rwanda, Kameroen en Ethiopië. De significante aanwezigheid van Desire in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Desire een Jongensnamen is die begint met de letter D, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Desire te geven vanwege hun voorkeur voor de letter D.

Desire is een naam die begint met de letter D. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met D, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter D.

De naam Desire in de wereld

De naam Desire heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Desire een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Desire heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Desire de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Desire is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Desire ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Desire

Als je de naam Desire overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Desire noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Desire populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Desire de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Desire op de kaart

 1. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (73256)
 2. Burundi Burundi (65171)
 3. Rwanda Rwanda (34323)
 4. Kameroen Kameroen (16104)
 5. Ethiopië Ethiopië (13177)
 6. Madagaskar Madagaskar (11185)
 7. Benin Benin (9796)
 8. Malawi Malawi (7149)
 9. Burkina Faso Burkina Faso (6384)
 10. Ivoorkust Ivoorkust (5500)
 11. Spanje Spanje (3391)
 12. Verenigde Staten Verenigde Staten (2924)
 13. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2920)
 14. Tsjaad Tsjaad (2780)
 15. Oeganda Oeganda (2419)
 16. Ghana Ghana (2135)
 17. Mauritius Mauritius (1821)
 18. Togo Togo (1401)
 19. Zimbabwe Zimbabwe (1391)
 20. Nigeria Nigeria (1252)
 21. België België (1062)
 22. Venezuela Venezuela (990)
 23. Gabon Gabon (962)
 24. Guinee Guinee (897)
 25. Frankrijk Frankrijk (733)
 26. Brazilië Brazilië (604)
 27. Nederland Nederland (417)
 28. Filipijnen Filipijnen (413)
 29. Mali Mali (387)
 30. Canada Canada (373)
 31. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (309)
 32. Senegal Senegal (256)
 33. Marokko Marokko (246)
 34. Engeland Engeland (242)
 35. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (233)
 36. Republiek Congo Republiek Congo (233)
 37. Indonesië Indonesië (211)
 38. Egypte Egypte (195)
 39. Libanon Libanon (193)
 40. Namibië Namibië (183)
 41. Mexico Mexico (160)
 42. Italië Italië (153)
 43. Haïti Haïti (116)
 44. Puerto Rico Puerto Rico (96)
 45. Peru Peru (91)
 46. Duitsland Duitsland (90)
 47. Seychellen Seychellen (84)
 48. Panama Panama (83)
 49. Suriname Suriname (82)
 50. Argentinië Argentinië (63)
 51. Botswana Botswana (58)
 52. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (56)
 53. India India (54)
 54. Zambia Zambia (53)
 55. Costa Rica Costa Rica (47)
 56. Frans Polynesië Frans Polynesië (43)
 57. Tanzania Tanzania (39)
 58. Zweden Zweden (39)
 59. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (33)
 60. Thailand Thailand (32)
 61. Colombia Colombia (31)
 62. Liberia Liberia (30)
 63. Noorwegen Noorwegen (25)
 64. Ecuador Ecuador (22)
 65. Nicaragua Nicaragua (22)
 66. Kenia Kenia (20)
 67. Chili Chili (20)
 68. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (18)
 69. Slovenië Slovenië (18)
 70. Finland Finland (16)
 71. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (16)
 72. Australië Australië (15)
 73. Honduras Honduras (15)
 74. Zwitserland Zwitserland (14)
 75. Aruba Aruba (13)
 76. Guyana Guyana (13)
 77. Maleisië Maleisië (13)
 78. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (12)
 79. China China (11)
 80. Denemarken Denemarken (11)
 81. Albanië Albanië (10)
 82. Somalië Somalië (9)
 83. Tunesië Tunesië (9)
 84. Taiwan Taiwan (8)
 85. Saint Lucia Saint Lucia (8)
 86. Niger Niger (8)
 87. IJsland IJsland (7)
 88. Oostenrijk Oostenrijk (7)
 89. Ierland Ierland (7)
 90. Schotland Schotland (6)
 91. Kroatië Kroatië (6)
 92. Israël Israël (6)
 93. Turkije Turkije (5)
 94. Djibouti Djibouti (4)
 95. Polen Polen (4)
 96. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (4)
 97. Roemenië Roemenië (4)
 98. Rusland Rusland (4)
 99. Litouwen Litouwen (4)
 100. Luxemburg Luxemburg (4)
 101. Grenada Grenada (4)
 102. Guatemala Guatemala (4)
 103. Swaziland Swaziland (4)
 104. Jersey Jersey (3)
 105. Monaco Monaco (3)
 106. Singapore Singapore (3)
 107. El Salvador El Salvador (3)
 108. Paraguay Paraguay (2)
 109. Barbados Barbados (2)
 110. Bolivia Bolivia (2)
 111. Bahama Bahama's (2)
 112. Cyprus Cyprus (1)
 113. Oekraïne Oekraïne (1)
 114. Jamaica Jamaica (1)
 115. Andorra Andorra (1)
 116. Jordanië Jordanië (1)
 117. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (1)
 118. Afghanistan Afghanistan (1)
 119. Uruguay Uruguay (1)
 120. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (1)
 121. Pakistan Pakistan (1)
 122. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (1)
 123. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 124. Angola Angola (1)
 125. Koeweit Koeweit (1)
 126. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (1)
 127. Qatar Qatar (1)
 128. Vietnam Vietnam (1)
 129. Sri Lanka Sri Lanka (1)
 130. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (1)
 131. Kosovo Kosovo (1)
 132. Bulgarije Bulgarije (1)
 133. Wales Wales (1)
 134. Montenegro Montenegro (1)
 135. Slowakije Slowakije (1)
 136. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 137. Mozambique Mozambique (1)
 138. Syrië Syrië (1)
 139. Hongarije Hongarije (1)
 140. Norfolk-eiland Norfolk-eiland (1)
 141. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Desire veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Desire is, je een familielid hebt met de naam Desire, je overweegt een personage in je roman Desire te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.