Ryan

Herkomst van de naam Ryan

De naam Ryan is van Ierse afkomst en komt van het Gaelic “Rian”, wat “kleine koning” of “afstammeling van Ríán” betekent. Deze naam wordt in veel Engelssprekende landen vaak gebruikt als mannelijke voornaam, hoewel de populariteit in andere delen van de wereld de afgelopen decennia is toegenomen.

Geschiedenis van de naam Ryan

De naam Ryan dateert uit de oude Ierse beschaving, waar hij als voornaam werd gebruikt om iemand van koninklijke of adellijke afkomst aan te duiden. In de Keltische cultuur werd de term “Rí” gebruikt om te verwijzen naar koningen of stamhoofden, dus de naam Rian of Ryan had kunnen worden gebruikt om een ​​hoge status binnen de samenleving aan te duiden.

In de loop van de tijd is de naam Ryan in gebruik gebleven in Ierland en in de Ierse diaspora over de hele wereld, waaronder in de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk. De populariteit heeft een punt bereikt waarop het wordt beschouwd als een klassieke en tijdloze naam en een populaire keuze is geworden onder gezinnen met verschillende etnische en culturele achtergronden.

Betekenis van de naam Ryan

De betekenis van de naam Ryan herinnert aan zijn Ierse afkomst en zijn connectie met het concept van royalty. Hoewel de oorspronkelijke betekenis ervan verband houdt met het idee van een ‘kleine koning’, kan het ook worden geïnterpreteerd als een naam die staat voor kracht, leiderschap en nobele geest.

De naam Ryan herinnert aan zijn Ierse afkomst en de connectie ervan met het concept van royalty. Deze interpretatie van de naam sluit aan bij de Keltische traditie van het vereren van stamleiders en degenen die moed toonden. en wijsheid in tijden van conflict en uitdagingen.

Tegenwoordig is de naam Ryan een moderne en veelzijdige naam geworden die wordt gewaardeerd om zijn eenvoud en universele aantrekkingskracht. De populariteit is ook vergroot door de invloed van de popcultuur en entertainment, waarbij acteurs, muzikanten en publieke figuren deze naam dragen en bijdragen aan de bekendheid ervan in de hedendaagse samenleving.

Variaties op de naam Ryan

Door de eeuwen heen heeft de naam Ryan aanleiding gegeven tot verschillende variaties in verschillende talen en culturen. In sommige gevallen is het aangepast om de grammaticale en fonetische regels van bepaalde talen weer te geven, wat heeft geleid tot het ontstaan ​​van alternatieve vormen van deze naam. Enkele van de bekendste varianten van Ryan zijn:

- Riain: Deze variant van de naam Ryan is een originele vorm in het Iers en wordt in Ierland vaak gebruikt om een ​​traditionele en authentieke spelling aan te duiden.

- Bryan: Deze variant van de naam Ryan wordt gebruikt in verschillende Engelssprekende landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het wordt vaak beschouwd als een verengelste vorm van de oorspronkelijke naam.

- Rian: Deze variant van de naam Ryan wordt gebruikt in talen als Duits en Nederlands, en is een fonetische aanpassing van de oorspronkelijke naam om de bijzonderheden van de uitspraak in die talen weer te geven.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Ryan

In de populaire cultuur en de moderne geschiedenis is de naam Ryan gedragen door talloze beroemde persoonlijkheden die hebben bijgedragen aan de erkenning en populariteit van deze naam. Enkele van de meer opmerkelijke personen die de naam Ryan dragen zijn:

- Ryan Reynolds: Canadese acteur bekend van zijn rollen in films als 'Deadpool' en 'The Proposal'. Reynolds wordt erkend vanwege zijn acteertalent en charisma in de entertainmentindustrie.

- Ryan Gosling: Canadese acteur en muzikant bekend van zijn optredens in films als "La La Land" en "Blade Runner 2049." Gosling wordt geprezen om zijn veelzijdigheid en capaciteiten als artiest.

- Ryan Seacrest: Amerikaanse radio- en televisiepresentator bekend van zijn werk in shows als 'American Idol' en 'On Air with Ryan Seacrest'. Seacrest is al tientallen jaren een prominent figuur in de entertainmentindustrie.

Deze persoonlijkheden hebben niet alleen de naam Ryan beroemd gemaakt, maar hebben ook bijgedragen aan de positieve perceptie en gunstige associatie van deze naam in de hoofden van het grote publiek.

Populariteit van de naam Ryan

De naam Ryan is de laatste tijd steeds populairder geworden, zowel in Engelssprekende landen als in andere delen van de wereld. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld is de naam Ryan al tientallen jaren een van de meest populaire namen voor babyjongens, en staat hij hoog op de lijsten van babyjongens.meest voorkomende namen.

In sommige landen in Europa is de naam Ryan aangenomen als een moderne en aantrekkelijke optie voor ouders die op zoek zijn naar een naam die gemakkelijk uit te spreken en te onthouden is, maar ook een speciale betekenis heeft en verband houdt met de Keltische cultuur.

In Ierland is de naam Ryan al generaties lang een populaire voornaam, en het gebruik ervan blijft gebruikelijk onder Ierse families die hun culturele en taalkundige erfgoed levend willen houden.

De populariteit van de naam Ryan strekt zich ook uit naar andere delen van de wereld, waaronder Latijns-Amerika, Azië en Afrika, waar de naam een ​​bekende en goed ontvangen naam is geworden onder lokale gemeenschappen.

Laatste woorden

Concluderend: de naam Ryan is een uitdrukking van een eeuwenoude culturele erfenis die nog steeds relevant is in de hedendaagse samenleving. De Ierse oorsprong en de betekenis van ‘kleine koning’ weerspiegelen het rijke taalkundige erfgoed en de Keltische traditie van het vereren van leiders en degenen die blijk geven van moed en eer.

Met zijn steeds toenemende populariteit en talloze varianten in verschillende talen en culturen is de naam Ryan een voorbeeld van hoe een naam geografische grenzen kan overstijgen en mensen kan verenigen door zijn betekenis en verbinding met de geschiedenis. .

Kortom, de naam Ryan is veel meer dan alleen een voornaam: het is een symbool van trots, moed en nobele tradities, en zal een populaire en gewaardeerde keuze over de hele wereld blijven.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Ryan. De naam Ryan is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Ryan, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Ryan een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Ryan is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Ryan een unisex naam kan zijn.

Omdat Ryan een Jongensnamen is die begint met de letter R, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Ryan te geven vanwege hun voorkeur voor de letter R.

Samengevat is Ryan een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Verenigde Staten, Filipijnen, Brazilië, Canada en Engeland de landen zijn met het grootste aantal Ryan. Ryan begint met de letter R en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Ryan in de wereld

De naam Ryan heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Ryan een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Ryan heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Ryan de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Ryan is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Ryan ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Ryan

Als je de naam Ryan overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Ryan noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Ryan populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Ryan de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Ryan op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (645035)
 2. Filipijnen Filipijnen (236394)
 3. Brazilië Brazilië (66757)
 4. Canada Canada (65444)
 5. Engeland Engeland (56327)
 6. Indonesië Indonesië (41357)
 7. Cambodja Cambodja (30149)
 8. Australië Australië (22467)
 9. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (18929)
 10. Kenia Kenia (9611)
 11. Schotland Schotland (7958)
 12. Thailand Thailand (6627)
 13. Sri Lanka Sri Lanka (6438)
 14. Noord-Ierland Noord-Ierland (4620)
 15. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (4594)
 16. Soedan Soedan (4561)
 17. Bangladesh Bangladesh (4216)
 18. Wales Wales (4137)
 19. Egypte Egypte (3297)
 20. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (3264)
 21. China China (2731)
 22. India India (2187)
 23. Nederland Nederland (2111)
 24. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2000)
 25. Maleisië Maleisië (1718)
 26. Guyana Guyana (1420)
 27. Ghana Ghana (1405)
 28. Israël Israël (1378)
 29. Singapore Singapore (1337)
 30. Malta Malta (1335)
 31. Angola Angola (1215)
 32. Suriname Suriname (1119)
 33. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1049)
 34. Jamaica Jamaica (939)
 35. Ierland Ierland (910)
 36. Barbados Barbados (894)
 37. Hong Kong Hong Kong (868)
 38. Qatar Qatar (736)
 39. Denemarken Denemarken (728)
 40. Koeweit Koeweit (703)
 41. Zuid-Korea Zuid-Korea (651)
 42. Duitsland Duitsland (631)
 43. Japan Japan (600)
 44. Malawi Malawi (592)
 45. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (574)
 46. Polen Polen (565)
 47. Marokko Marokko (546)
 48. Oman Oman (524)
 49. Spanje Spanje (474)
 50. Namibië Namibië (449)
 51. Zambia Zambia (415)
 52. Bahrein Bahrein (400)
 53. Frankrijk Frankrijk (398)
 54. Vanuatu Vanuatu (398)
 55. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (364)
 56. Afghanistan Afghanistan (336)
 57. Zimbabwe Zimbabwe (319)
 58. Taiwan Taiwan (317)
 59. Belize Belize (307)
 60. Zweden Zweden (273)
 61. Fiji Fiji (259)
 62. Republiek Congo Republiek Congo (255)
 63. Guam Guam (241)
 64. België België (183)
 65. Rusland Rusland (173)
 66. Venezuela Venezuela (163)
 67. Oeganda Oeganda (158)
 68. Zwitserland Zwitserland (153)
 69. Mexico Mexico (150)
 70. Bahama Bahama's (147)
 71. Saint Lucia Saint Lucia (145)
 72. Grenada Grenada (143)
 73. Eiland Man Eiland Man (135)
 74. Vietnam Vietnam (131)
 75. Algerije Algerije (122)
 76. Portugal Portugal (120)
 77. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (113)
 78. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (110)
 79. Aruba Aruba (109)
 80. Botswana Botswana (106)
 81. Italië Italië (104)
 82. Nigeria Nigeria (103)
 83. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (101)
 84. Peru Peru (100)
 85. Noorwegen Noorwegen (99)
 86. Ecuador Ecuador (98)
 87. Tanzania Tanzania (97)
 88. Chili Chili (87)
 89. Irak Irak (87)
 90. Seychellen Seychellen (84)
 91. Panama Panama (77)
 92. Costa Rica Costa Rica (72)
 93. Jersey Jersey (70)
 94. Guernsey Guernsey (68)
 95. Guatemala Guatemala (57)
 96. Liberia Liberia (55)
 97. Pakistan Pakistan (52)
 98. Bermuda Bermuda (51)
 99. Mozambique Mozambique (49)
 100. Ethiopië Ethiopië (49)
 101. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (47)
 102. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (47)
 103. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (46)
 104. Nicaragua Nicaragua (44)
 105. Micronesië Micronesië (43)
 106. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (41)
 107. Griekenland Griekenland (36)
 108. Madagaskar Madagaskar (36)
 109. Argentinië Argentinië (35)
 110. Honduras Honduras (32)
 111. Salomonseilanden Salomonseilanden (31)
 112. Brunei Brunei (31)
 113. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (29)
 114. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (29)
 115. Kazachstan Kazachstan (29)
 116. Macau Macau (27)
 117. Frans Polynesië Frans Polynesië (27)
 118. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (26)
 119. Finland Finland (26)
 120. Libië Libië (25)
 121. Kameroen Kameroen (23)
 122. Gibraltar Gibraltar (23)
 123. Oostenrijk Oostenrijk (23)
 124. Estland Estland (23)
 125. Paraguay Paraguay (19)
 126. Marshalleilanden Marshalleilanden (19)
 127. Puerto Rico Puerto Rico (18)
 128. Albanië Albanië (18)
 129. Hongarije Hongarije (18)
 130. Wit-Rusland Wit-Rusland (16)
 131. Laos Laos (16)
 132. IJsland IJsland (14)
 133. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (14)
 134. Nepal Nepal (13)
 135. Colombia Colombia (12)
 136. Letland Letland (12)
 137. Myanmar Myanmar (11)
 138. Turkije Turkije (10)
 139. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (10)
 140. Slovenië Slovenië (10)
 141. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (9)
 142. Cyprus Cyprus (9)
 143. Samoa Samoa (9)
 144. Swaziland Swaziland (9)
 145. Uruguay Uruguay (8)
 146. Iran Iran (7)
 147. Tunesië Tunesië (7)
 148. Jordanië Jordanië (7)
 149. Oekraïne Oekraïne (7)
 150. Roemenië Roemenië (6)
 151. Maldiven Maldiven (6)
 152. Monaco Monaco (6)
 153. Falkland Eilanden Falkland Eilanden (6)
 154. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (5)
 155. Turkmenistan Turkmenistan (4)
 156. Mongolië Mongolië (4)
 157. Oezbekistan Oezbekistan (4)
 158. Libanon Libanon (4)
 159. Norfolk-eiland Norfolk-eiland (4)
 160. Sierra Leone Sierra Leone (4)
 161. Djibouti Djibouti (4)
 162. Somalië Somalië (4)
 163. Haïti Haïti (4)
 164. Togo Togo (4)
 165. Oost-Timor Oost-Timor (4)
 166. Mauritanië Mauritanië (3)
 167. Servië Servië (3)
 168. Sint Helena Sint Helena (3)
 169. Slowakije Slowakije (3)
 170. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (3)
 171. Jemen Jemen (3)
 172. El Salvador El Salvador (3)
 173. Syrië Syrië (3)
 174. Moldavië Moldavië (3)
 175. Guinee Guinee (2)
 176. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (2)
 177. Senegal Senegal (2)
 178. Dominica Dominica (2)
 179. Luxemburg Luxemburg (2)
 180. Kroatië Kroatië (2)
 181. Benin Benin (2)
 182. Macedonië Macedonië (2)
 183. Mali Mali (1)
 184. Pitcairn Pitcairn (1)
 185. Gabon Gabon (1)
 186. Palau Palau (1)
 187. Andorra Andorra (1)
 188. Montserrat Montserrat (1)
 189. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (1)
 190. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 191. Mauritius Mauritius (1)
 192. Anguilla Anguilla (1)
 193. Cook Eilanden Cook Eilanden (1)
 194. Georgië Georgië (1)
 195. Rwanda Rwanda (1)
 196. Armenië Armenië (1)
 197. Groenland Groenland (1)
 198. Kaapverdië Kaapverdië (1)
 199. Liechtenstein Liechtenstein (1)
 200. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (1)
 201. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Ryan veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Ryan is, je een familielid hebt met de naam Ryan, je overweegt een personage in je roman Ryan te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.