Robin

Namen zijn van groot belang in iemands leven, omdat ze de manier zijn waarop we onszelf identificeren en met anderen omgaan. Elke naam heeft een oorsprong en een betekenis die de persoonlijkheid van de persoon die de naam draagt, kan beïnvloeden. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis onderzoeken van de naam "Robin", een naam die door de geschiedenis heen populair is geweest in verschillende culturen.

Herkomst van de naam

De naam "Robin" heeft zijn wortels in de oud-Germaanse taal, afgeleid van het woord "hrod" dat "roem" betekent en "behrt" dat "helder" betekent. Daarom is de oorspronkelijke betekenis van de naam "Robin" "beroemde briljant". Deze naam is door de eeuwen heen populair gebleven en is door verschillende culturen over de hele wereld overgenomen.

Angelsaksische cultuur

In de Angelsaksische cultuur is de naam "Robin" een korte vorm van de naam "Robert", die ook zijn oorsprong vindt in het Oud-Germaans. "Robert" betekent "heldere roem" en is een veel voorkomende naam in de Engelse geschiedenis. "Robin Hood" is een legendarisch personage in de Engelse literatuur die heeft bijgedragen aan de populariteit van de naam "Robin" in deze cultuur.

Franse cultuur

In de Franse cultuur is de naam "Robin" een verkleinwoord van de naam "Robert", die ook zijn wortels heeft in het Oud-Germaans. Door de geschiedenis heen is "Robin" een populaire naam geweest in Frankrijk en gedragen door prominente figuren in de literatuur en kunst.

Ander gebruik in verschillende culturen

Naast zijn populariteit in de Angelsaksische en Franse culturen, is de naam "Robin" ook in andere delen van de wereld overgenomen. In de Scandinavische landen is de naam "Robin" een verkorte vorm van de naam "Robert" en wordt deze zelfstandig gebruikt. In Spaanstalige landen is de naam "Robin" populair geworden dankzij de invloed van de Angelsaksische cultuur.

Betekenis van de naam

De betekenis van de naam "Robin" houdt verband met roem en genialiteit. Mensen met deze naam staan ​​vaak bekend om hun charisma, energieke persoonlijkheid en vermogen om de aandacht te trekken. Bovendien hebben ze de neiging om erkenning en succes te zoeken in hun activiteiten. De naam "Robin" is een combinatie van twee Oud-Germaanse elementen, "hrod" betekent "roem" en "behrt" betekent "helder". Daarom is de oorspronkelijke betekenis van de naam "Robin" "beroemd briljant." In de Angelsaksische cultuur wordt de naam "Robin" ook geassocieerd met de legendarische figuur Robin Hood, een bandiet die van de rijken stal om aan de armen te geven. Dit heeft de naam een ​​connotatie van moed en rechtvaardigheid gegeven, en mensen die deze naam dragen worden vaak gezien als verdedigers van de kansarmen.

Persoonlijkheid van degenen die de naam dragen

Mensen met de naam 'Robin' zijn meestal charismatisch, energiek en hebben een sterk verlangen om uit te blinken in wat ze doen. Ze hebben een groot vermogen om de aandacht te trekken en worden bewonderd om hun manier van zijn. Bovendien hebben ze de neiging om erkenning en succes te zoeken in hun activiteiten. Mensen die de naam 'Robin' dragen, zijn doorgaans charismatisch, energiek en met een sterk verlangen om uit te blinken in wat ze doen. Op de werkplek zoeken mensen met deze naam vaak naar leiderschapsposities of rollen waarin ze kunnen uitblinken. Ze hebben een grote vastberadenheid en zijn bereid uitdagingen aan te gaan om hun doelen te bereiken. Ze zijn ook vaak creatief en hebben een innovatieve visie in hun projecten. In termen van persoonlijke relaties zijn mensen met de naam 'Robin' over het algemeen sociaal en extravert. Ze genieten van het gezelschap van andere mensen en staan ​​vaak in het middelpunt van de belangstelling op sociale bijeenkomsten. Hun charisma stelt hen in staat sterke en duurzame relaties op te bouwen met vrienden en familie. Op de werkvloer zoeken mensen met deze naam vaak naar leiderschapsposities of rollen waarin ze kunnen uitblinken.

Noem varianten

De naam "Robin" kent verschillende varianten in verschillende talen en culturen. In de Angelsaksische cultuur omvatten vrouwelijke vormen van de naam "Robyn" en "Robynne", terwijl mannelijke vormen "Rob", "Robbie" en "Robby" omvatten. In de Franse cultuur omvatten varianten 'Robine' en 'Robinet'. In de Scandinavische landen wordt de naam "Robin" onafhankelijk gebruikt en kent geen specifieke varianten. Aan de andere kant wordt de naam in Spaanstalige landen op dezelfde manier uitgesproken als de oorspronkelijke vorm en kent deze geen significante variaties.

Populariteit van de naam

De naam "Robin" is door de geschiedenis heen populair geweest in verschillende culturen en blijft een veel voorkomende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een klassieke naam met eenkrachtige betekenis. Tegenwoordig behoort de naam nog steeds tot de top 100 van meest populaire namen in landen als de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. In de populaire cultuur wordt de naam "Robin" gedragen door beroemde figuren in de wereld van entertainment, muziek en sport. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de naam in de schijnwerpers is blijven staan ​​en dat de populariteit ervan onder jongeren is toegenomen. Tegenwoordig behoort de naam nog steeds tot de top 100 van meest populaire namen in landen als de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Robin in literatuur en entertainment

Een van de beroemdste personages die de naam "Robin" draagt, is Robin Hood, de legendarische outlaw die in talloze literaire werken, films en televisieshows is geportretteerd. De figuur van Robin Hood is een symbool van moed, gerechtigheid en de strijd tegen onderdrukking, wat heeft bijgedragen aan het behouden van de naam "Robin" in het populaire bewustzijn. In de muziek wordt de naam "Robin" gedragen door opmerkelijke artiesten in verschillende genres. In de jaren zestig werd de Britse zanger Robin Gibb beroemd als lid van de band Bee Gees. Het succes ervan zorgde ervoor dat de naam "Robin" op de populaire muziekradar bleef.

Robin in de sport

Op sportief gebied wordt de naam "Robin" gedragen door vooraanstaande atleten in verschillende disciplines. Formule 1-coureur Robin Frijns staat bekend om zijn talent op het circuit en heeft de naam mede onder de aandacht van het publiek gebracht. Bovendien is in de sportwereld de naam "Robin" aangenomen als de naam van teams en mascottes in verschillende competities. Dit heeft bijgedragen aan het behoud van de naam op sportgebied en het vergroten van de populariteit onder fans.

Conclusie

De naam "Robin" heeft een oud-Germaanse oorsprong en een betekenis die verband houdt met roem en genialiteit. Mensen met deze naam zijn doorgaans charismatisch, energiek en hebben een sterk verlangen om uit te blinken in hun activiteiten. De naam is door de geschiedenis heen populair geweest in verschillende culturen en blijft een veel voorkomende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een klassieke naam met een krachtige betekenis. In de populaire cultuur wordt de naam "Robin" gedragen door beroemde figuren in de wereld van entertainment, muziek en sport, waardoor het in de schijnwerpers blijft staan ​​en de populariteit onder jongeren is toegenomen.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Robin. De naam Robin is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Robin, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Robin een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Robin is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Robin een unisex naam kan zijn.

In het geval van Robin hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Robin, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Robin komt vaker voor in deze landen: Verenigde Staten, India, Engeland, Bangladesh en Canada. De significante aanwezigheid van Robin in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Robin is een naam die begint met de letter R. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met R, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter R.

Samengevat is Robin een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Verenigde Staten, India, Engeland, Bangladesh en Canada de landen zijn met het grootste aantal Robin. Robin begint met de letter R en is in principe een unisex, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Robin in de wereld

De naam Robin heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Robin een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Robin heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Robin de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Robin is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Robin ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Robin

Als je de naam Robin overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Robin noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Robin populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Robin de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Robin op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (531178)
 2. India India (63295)
 3. Engeland Engeland (62159)
 4. Bangladesh Bangladesh (56271)
 5. Canada Canada (54951)
 6. Pakistan Pakistan (54098)
 7. Nederland Nederland (44983)
 8. Filipijnen Filipijnen (20405)
 9. Indonesië Indonesië (15832)
 10. Zweden Zweden (14671)
 11. Puerto Rico Puerto Rico (13877)
 12. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (12565)
 13. Duitsland Duitsland (12176)
 14. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (10487)
 15. Australië Australië (9933)
 16. Kenia Kenia (8961)
 17. Frankrijk Frankrijk (7830)
 18. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (7261)
 19. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (6936)
 20. België België (6675)
 21. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (5783)
 22. Madagaskar Madagaskar (5139)
 23. Schotland Schotland (4761)
 24. Oeganda Oeganda (3748)
 25. Guatemala Guatemala (3357)
 26. Maleisië Maleisië (3302)
 27. Soedan Soedan (3173)
 28. Colombia Colombia (3039)
 29. China China (2896)
 30. Thailand Thailand (2827)
 31. Ierland Ierland (2763)
 32. Venezuela Venezuela (2588)
 33. Wales Wales (2524)
 34. Noord-Ierland Noord-Ierland (2523)
 35. Noorwegen Noorwegen (2399)
 36. Peru Peru (2238)
 37. Sri Lanka Sri Lanka (2218)
 38. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1822)
 39. Bolivia Bolivia (1738)
 40. Zwitserland Zwitserland (1603)
 41. Tanzania Tanzania (1569)
 42. Oman Oman (1337)
 43. Ecuador Ecuador (1304)
 44. Angola Angola (1215)
 45. Malawi Malawi (1142)
 46. Ghana Ghana (1124)
 47. Polen Polen (1084)
 48. Denemarken Denemarken (1065)
 49. Finland Finland (1026)
 50. Mexico Mexico (959)
 51. Zimbabwe Zimbabwe (851)
 52. Chili Chili (773)
 53. Singapore Singapore (744)
 54. Zambia Zambia (720)
 55. Brazilië Brazilië (684)
 56. Honduras Honduras (634)
 57. Spanje Spanje (630)
 58. Egypte Egypte (607)
 59. Fiji Fiji (604)
 60. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (528)
 61. Oostenrijk Oostenrijk (501)
 62. Jamaica Jamaica (470)
 63. Qatar Qatar (470)
 64. Panama Panama (457)
 65. Suriname Suriname (444)
 66. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (431)
 67. Rusland Rusland (428)
 68. Costa Rica Costa Rica (412)
 69. Gabon Gabon (401)
 70. Nicaragua Nicaragua (399)
 71. Guyana Guyana (394)
 72. Namibië Namibië (393)
 73. Nigeria Nigeria (392)
 74. El Salvador El Salvador (392)
 75. Libanon Libanon (390)
 76. Nepal Nepal (333)
 77. Bahrein Bahrein (326)
 78. Portugal Portugal (314)
 79. Irak Irak (304)
 80. Cuba Cuba (303)
 81. Marokko Marokko (300)
 82. Italië Italië (282)
 83. Vanuatu Vanuatu (265)
 84. Mauritius Mauritius (261)
 85. Hong Kong Hong Kong (253)
 86. Taiwan Taiwan (226)
 87. Bahama Bahama's (225)
 88. Japan Japan (210)
 89. Kameroen Kameroen (206)
 90. Haïti Haïti (193)
 91. Republiek Congo Republiek Congo (189)
 92. Samoa Samoa (183)
 93. Argentinië Argentinië (179)
 94. Barbados Barbados (166)
 95. Jersey Jersey (158)
 96. Hongarije Hongarije (152)
 97. Malta Malta (148)
 98. Guernsey Guernsey (141)
 99. Estland Estland (137)
 100. Roemenië Roemenië (133)
 101. Koeweit Koeweit (133)
 102. Brunei Brunei (131)
 103. Salomonseilanden Salomonseilanden (126)
 104. Zuid-Korea Zuid-Korea (124)
 105. Seychellen Seychellen (123)
 106. Liberia Liberia (120)
 107. Slovenië Slovenië (114)
 108. Bermuda Bermuda (103)
 109. Iran Iran (102)
 110. Bhutan Bhutan (101)
 111. Uruguay Uruguay (97)
 112. Kroatië Kroatië (97)
 113. Griekenland Griekenland (96)
 114. Botswana Botswana (95)
 115. Cyprus Cyprus (85)
 116. Paraguay Paraguay (79)
 117. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (78)
 118. Turkije Turkije (76)
 119. Belize Belize (71)
 120. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (61)
 121. Luxemburg Luxemburg (60)
 122. Guam Guam (59)
 123. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (57)
 124. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (55)
 125. Ethiopië Ethiopië (49)
 126. Albanië Albanië (45)
 127. Marshalleilanden Marshalleilanden (43)
 128. Vietnam Vietnam (39)
 129. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (26)
 130. Cambodja Cambodja (25)
 131. Mozambique Mozambique (25)
 132. Benin Benin (22)
 133. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (22)
 134. Frans Polynesië Frans Polynesië (22)
 135. Macedonië Macedonië (21)
 136. Wit-Rusland Wit-Rusland (21)
 137. Afghanistan Afghanistan (20)
 138. Georgië Georgië (20)
 139. Monaco Monaco (20)
 140. IJsland IJsland (19)
 141. Mongolië Mongolië (18)
 142. Ivoorkust Ivoorkust (18)
 143. Gibraltar Gibraltar (18)
 144. Sint Helena Sint Helena (18)
 145. Kazachstan Kazachstan (16)
 146. Saint Lucia Saint Lucia (16)
 147. Sierra Leone Sierra Leone (16)
 148. Syrië Syrië (14)
 149. Falkland Eilanden Falkland Eilanden (13)
 150. Niue Niue (13)
 151. Myanmar Myanmar (12)
 152. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (12)
 153. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (11)
 154. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (10)
 155. Eiland Man Eiland Man (10)
 156. Tadzjikistan Tadzjikistan (9)
 157. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (9)
 158. Slowakije Slowakije (9)
 159. Bulgarije Bulgarije (9)
 160. Jordanië Jordanië (8)
 161. Aruba Aruba (8)
 162. Norfolk-eiland Norfolk-eiland (7)
 163. Burkina Faso Burkina Faso (7)
 164. Oekraïne Oekraïne (6)
 165. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (6)
 166. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (5)
 167. Grenada Grenada (5)
 168. Abchazië Abchazië (5)
 169. Nauru Nauru (5)
 170. Togo Togo (4)
 171. Mali Mali (4)
 172. Micronesië Micronesië (4)
 173. Saint Pierre en Miquelon Saint Pierre en Miquelon (4)
 174. Macau Macau (4)
 175. Anguilla Anguilla (4)
 176. Maldiven Maldiven (4)
 177. Armenië Armenië (4)
 178. Rwanda Rwanda (4)
 179. Oezbekistan Oezbekistan (4)
 180. Guinee Guinee (4)
 181. Somalië Somalië (4)
 182. Swaziland Swaziland (4)
 183. Cook Eilanden Cook Eilanden (3)
 184. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (3)
 185. Liechtenstein Liechtenstein (3)
 186. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (2)
 187. Servië Servië (2)
 188. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (2)
 189. Noord-Cyprus Noord-Cyprus (2)
 190. Litouwen Litouwen (2)
 191. Algerije Algerije (2)
 192. Turkmenistan Turkmenistan (1)
 193. Tonga Tonga (1)
 194. Andorra Andorra (1)
 195. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (1)
 196. Comoren Comoren (1)
 197. Niger Niger (1)
 198. Kosovo Kosovo (1)
 199. Senegal Senegal (1)
 200. Lesotho Lesotho (1)
 201. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Robin veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Robin is, je een familielid hebt met de naam Robin, je overweegt een personage in je roman Robin te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.