Jamal

Herkomst en betekenis van de naam Jamal

De naam Jamal is van Arabische oorsprong en heeft een heel bijzondere betekenis die door de jaren heen is overgedragen. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis onderzoeken van deze prachtige naam die populair is in verschillende culturen over de hele wereld. Vanaf de komst ervan via de verspreiding van de islam tot de adoptie ervan in andere regio's heeft de naam Jamal zijn relevantie tot op de dag van vandaag behouden.

Herkomst van de naam Jamal

De naam Jamal heeft zijn wortels in de Arabische taal, waar hij al sinds de oudheid wordt gebruikt. De oorsprong ervan gaat terug tot de Semitische taal, dezelfde taalgroep waartoe andere talen zoals het Hebreeuws en het Aramees behoren. In het Arabisch betekent het woord 'jamal' 'schoonheid' of 'mooi', dus de naam duidt op esthetische en aantrekkelijke kwaliteiten.

Met de opkomst van de islam op het Arabische schiereiland in de 7e eeuw verspreidde de naam Jamal zich door islamitische veroveringen en de uitbreiding van het islamitische rijk. Gedurende deze periode verspreidde de naam zich naar regio's in Azië, Noord-Afrika en Europa, waar hij zowel door moslims als niet-moslims werd overgenomen.

Betekenis van de naam Jamal

De betekenis van de naam Jamal heeft, zoals we hierboven vermeldden, zijn wortels in het Arabische woord dat 'schoonheid' of 'mooi' betekent. Deze positieve connotatie heeft ertoe geleid dat de naam wordt geassocieerd met attributen zoals gratie, elegantie en aantrekkelijkheid. Het wordt algemeen beschouwd als een naam die het idee van zowel fysieke als spirituele schoonheid belichaamt.

Bovendien heeft de naam Jamal in de Arabische cultuur ook een symbolische betekenis. Het wordt geassocieerd met het idee van perfectie en harmonie, en wordt beschouwd als een goede voortekennaam die zegeningen en fortuin brengt. Als gevolg hiervan staat deze naam hoog aangeschreven en is deze door de geschiedenis heen aan veel mensen gegeven, zowel in de islamitische wereld als in andere culturen die de naam hebben aangenomen.

De naam Jamal in verschillende culturen

In de loop van de tijd heeft de naam Jamal de grenzen van de Arabische wereld overstegen en in verschillende culturen over de hele wereld overgenomen. De populariteit heeft zich verspreid naar Azië, Afrika, Europa en Amerika, waar het wordt gebruikt en gewaardeerd door mensen met verschillende etnische en religieuze achtergronden.

In India en Pakistan komt de naam Jamal veel voor onder de moslimbevolking en wordt beschouwd als een veelbelovende naam die de belofte van een leven vol schoonheid en succes met zich meebrengt. In Afrika is de naam Jamal ook populair onder Arabische en moslimgemeenschappen en is overgenomen door mensen van verschillende etniciteiten en geloofsovertuigingen.

In de westerse cultuur is de naam Jamal populair geworden dankzij de acceptatie ervan door mensen van Arabische afkomst, evenals de opname ervan in de populaire cultuur door prominente figuren uit de muziek-, film- en andere artistieke velden. Hierdoor heeft de naam een ​​mondiale connotatie gekregen en is deze in verschillende delen van de wereld positief ontvangen.

Variaties op de naam Jamal

Omdat Jamal een naam van Arabische oorsprong is, is hij door de eeuwen heen en in verschillende delen van de wereld op verschillende manieren aangepast. In andere talen heeft de naam variaties gekregen die de oorspronkelijke betekenis behouden, maar zich aanpassen aan de taalkundige en fonetische regels van elke taal.

In het Perzisch wordt Jamal bijvoorbeeld geschreven als جمال en uitgesproken als "jamal". In Urdu, de officiële taal van Pakistan, wordt dezelfde schrijfvorm ook gebruikt, hoewel de uitspraak enigszins kan variëren. In het Turks wordt de naam geschreven als Cemal en op dezelfde manier uitgesproken als de oorspronkelijke Arabische vorm.

In andere talen van de Aziatische regio, zoals het Maleis en Indonesisch, wordt de naam Jamal op dezelfde manier uitgesproken als de oorspronkelijke vorm, maar wordt deze met een ander alfabet geschreven. Deze variaties tonen de invloed van de naam in verschillende culturen en het belang dat deze door de eeuwen heen in verschillende regio's heeft verworven.

Historische en hedendaagse persoonlijkheden met de naam Jamal

Door de geschiedenis heen hebben veel prominente persoonlijkheden de naam Jamal gedragen en hun stempel gedrukt op verschillende gebieden van de samenleving. Deze personen hebben bijgedragen aan de erfenis van de naam en hebben de positieve eigenschappen aangetoond die ermee gepaard gaan.

Op artistiek gebied is Jamal ook door gerenommeerde muzikanten en artiesten als artiestennaam aangenomen. In de muziekwereld hebben artiesten als Jamal Abdillah, een Maleisische zanger, de naam internationale bekendheid gebracht en bijgedragen aan de populariteit ervan over de hele wereld.

Op sportgebied,Mensen zoals Jamal Crawford, een Amerikaanse basketbalspeler, hebben de naam Jamal onder de publieke aandacht gebracht door hun prestaties in de sport en hun invloed op de populaire cultuur. Deze personen laten zien dat de naam Jamal gewaardeerd en gerespecteerd wordt in verschillende domeinen van de hedendaagse samenleving.

Conclusie

De naam Jamal heeft een diepe oorsprong en betekenis die door de geschiedenis heen gewaardeerd is. Vanaf de oorsprong in de Arabische taal tot de acceptatie ervan in verschillende culturen over de hele wereld, heeft de naam Jamal het idee van schoonheid en harmonie vertegenwoordigd. De populariteit en relevantie ervan in de hedendaagse wereld tonen aan dat de naam in verschillende contexten nog steeds wordt gewaardeerd en gerespecteerd.

Kortom, de naam Jamal is een mooie en betekenisvolle naam die van generatie op generatie is doorgegeven en is overgenomen door mensen met verschillende achtergronden en culturen. De positieve connotatie en bijzondere symboliek zorgen ervoor dat de naam Jamal een populaire keuze blijft voor veel ouders die op zoek zijn naar een naam met betekenis en schoonheid.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Jamal. De naam Jamal is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Jamal, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Jamal een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Jamal is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Jamal een unisex naam kan zijn.

Omdat Jamal een Jongensnamen is die begint met de letter J, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Jamal te geven vanwege hun voorkeur voor de letter J.

Jamal is een naam die begint met de letter J. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met J, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter J.

De naam Jamal in de wereld

De naam Jamal heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Jamal een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Jamal heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Jamal de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Jamal is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Jamal ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Jamal

Als je de naam Jamal overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Jamal noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Jamal populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Jamal de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Jamal op de kaart

 1. Marokko Marokko (138038)
 2. India India (127102)
 3. Egypte Egypte (98248)
 4. Pakistan Pakistan (94166)
 5. Jemen Jemen (71416)
 6. Soedan Soedan (65046)
 7. Iran Iran (64710)
 8. Bangladesh Bangladesh (59753)
 9. Libië Libië (46822)
 10. Indonesië Indonesië (42118)
 11. Irak Irak (36679)
 12. Syrië Syrië (34349)
 13. Oman Oman (33884)
 14. Jordanië Jordanië (30497)
 15. Mozambique Mozambique (24959)
 16. Verenigde Staten Verenigde Staten (22116)
 17. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (21046)
 18. Somalië Somalië (20065)
 19. Afghanistan Afghanistan (18743)
 20. Libanon Libanon (16609)
 21. Filipijnen Filipijnen (13014)
 22. Kenia Kenia (12819)
 23. Ethiopië Ethiopië (10750)
 24. Tanzania Tanzania (10487)
 25. Maleisië Maleisië (9381)
 26. Bahrein Bahrein (5505)
 27. Oeganda Oeganda (5452)
 28. Ghana Ghana (4158)
 29. Spanje Spanje (3967)
 30. Frankrijk Frankrijk (3656)
 31. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (3508)
 32. Israël Israël (2910)
 33. Engeland Engeland (2908)
 34. Oezbekistan Oezbekistan (2426)
 35. Canada Canada (2202)
 36. België België (1736)
 37. Nigeria Nigeria (1279)
 38. Tunesië Tunesië (1174)
 39. Nederland Nederland (1081)
 40. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (979)
 41. Zweden Zweden (937)
 42. Nepal Nepal (870)
 43. Duitsland Duitsland (793)
 44. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (699)
 45. Brazilië Brazilië (624)
 46. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (519)
 47. Sri Lanka Sri Lanka (501)
 48. Polen Polen (424)
 49. Denemarken Denemarken (417)
 50. Algerije Algerije (402)
 51. Tadzjikistan Tadzjikistan (400)
 52. Australië Australië (396)
 53. Guyana Guyana (352)
 54. Rusland Rusland (278)
 55. Georgië Georgië (276)
 56. Thailand Thailand (244)
 57. Noorwegen Noorwegen (231)
 58. Armenië Armenië (211)
 59. Djibouti Djibouti (174)
 60. Italië Italië (168)
 61. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (128)
 62. Barbados Barbados (125)
 63. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (120)
 64. Kazachstan Kazachstan (112)
 65. Venezuela Venezuela (104)
 66. Portugal Portugal (101)
 67. Singapore Singapore (100)
 68. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (99)
 69. Suriname Suriname (99)
 70. Zwitserland Zwitserland (96)
 71. Oostenrijk Oostenrijk (91)
 72. Mauritanië Mauritanië (91)
 73. Koeweit Koeweit (85)
 74. Malawi Malawi (85)
 75. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (80)
 76. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (80)
 77. Schotland Schotland (79)
 78. Niger Niger (78)
 79. Panama Panama (76)
 80. Ierland Ierland (74)
 81. Turkmenistan Turkmenistan (73)
 82. Wales Wales (68)
 83. Jamaica Jamaica (67)
 84. Griekenland Griekenland (63)
 85. Ivoorkust Ivoorkust (61)
 86. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (61)
 87. Qatar Qatar (59)
 88. China China (56)
 89. Benin Benin (53)
 90. Senegal Senegal (51)
 91. Angola Angola (49)
 92. Saint Lucia Saint Lucia (48)
 93. Finland Finland (47)
 94. Mauritius Mauritius (45)
 95. Brunei Brunei (43)
 96. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (39)
 97. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (36)
 98. Malta Malta (34)
 99. Puerto Rico Puerto Rico (33)
 100. Kameroen Kameroen (32)
 101. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (32)
 102. Grenada Grenada (30)
 103. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (27)
 104. Belize Belize (26)
 105. Aruba Aruba (25)
 106. Liberia Liberia (24)
 107. Litouwen Litouwen (21)
 108. Maldiven Maldiven (20)
 109. Republiek Congo Republiek Congo (19)
 110. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (19)
 111. Wit-Rusland Wit-Rusland (18)
 112. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (18)
 113. Honduras Honduras (18)
 114. Ecuador Ecuador (18)
 115. Bermuda Bermuda (17)
 116. Sierra Leone Sierra Leone (16)
 117. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (16)
 118. Mexico Mexico (16)
 119. Botswana Botswana (16)
 120. Hong Kong Hong Kong (15)
 121. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (14)
 122. Burkina Faso Burkina Faso (14)
 123. Letland Letland (13)
 124. Turkije Turkije (13)
 125. Zuid-Korea Zuid-Korea (12)
 126. Chili Chili (11)
 127. Luxemburg Luxemburg (11)
 128. Taiwan Taiwan (11)
 129. Oekraïne Oekraïne (11)
 130. Hongarije Hongarije (10)
 131. Tsjaad Tsjaad (9)
 132. Bulgarije Bulgarije (9)
 133. Gabon Gabon (9)
 134. Japan Japan (8)
 135. Noord-Ierland Noord-Ierland (7)
 136. Roemenië Roemenië (7)
 137. Estland Estland (6)
 138. Bahama Bahama's (6)
 139. Peru Peru (5)
 140. Anguilla Anguilla (4)
 141. Costa Rica Costa Rica (4)
 142. Frans Polynesië Frans Polynesië (4)
 143. Mali Mali (4)
 144. Palau Palau (4)
 145. Fiji Fiji (4)
 146. Zambia Zambia (3)
 147. Guinee Guinee (3)
 148. Argentinië Argentinië (3)
 149. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (3)
 150. Vietnam Vietnam (3)
 151. Slowakije Slowakije (2)
 152. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (2)
 153. Colombia Colombia (2)
 154. Kroatië Kroatië (2)
 155. Moldavië Moldavië (2)
 156. Macau Macau (2)
 157. Paraguay Paraguay (2)
 158. Montserrat Montserrat (2)
 159. Servië Servië (2)
 160. Salomonseilanden Salomonseilanden (2)
 161. Cambodja Cambodja (1)
 162. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (1)
 163. Slovenië Slovenië (1)
 164. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 165. Nicaragua Nicaragua (1)
 166. Andorra Andorra (1)
 167. Abchazië Abchazië (1)
 168. Niue Niue (1)
 169. Gibraltar Gibraltar (1)
 170. Groenland Groenland (1)
 171. El Salvador El Salvador (1)
 172. Gambia Gambia (1)
 173. Lesotho Lesotho (1)
 174. Swaziland Swaziland (1)
 175. Cyprus Cyprus (1)
 176. Guam Guam (1)
 177. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (1)
 178. Noord-Cyprus Noord-Cyprus (1)
 179. Togo Togo (1)
 180. Monaco Monaco (1)
 181. Marshalleilanden Marshalleilanden (1)
 182. Myanmar Myanmar (1)
 183. Eritrea Eritrea (1)
 184. IJsland IJsland (1)
 185. Jersey Jersey (1)
 186. Rwanda Rwanda (1)
 187. Bolivia Bolivia (1)
 188. Micronesië Micronesië (1)
 189. Seychellen Seychellen (1)
 190. Namibië Namibië (1)
 191. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Jamal veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Jamal is, je een familielid hebt met de naam Jamal, je overweegt een personage in je roman Jamal te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.