Fatima

De naam Fatima is van Arabische oorsprong en heeft een heel bijzondere betekenis. In dit artikel zullen we de historische wortels, culturele betekenis en populariteit ervan in verschillende delen van de wereld onderzoeken.

Herkomst van de naam Fatima

De naam Fatima heeft zijn wortels in de Arabische wereld, met name in de islamitische cultuur. Het is een gerespecteerde naam in de moslimgemeenschap, omdat deze wordt geassocieerd met een zeer belangrijke figuur in de geschiedenis van de islam.

De naam Fatima komt van Fatimah, wat de naam is van de dochter van de profeet Mohammed, de stichter van de islam. Fatimah was een cruciale figuur in de islamitische geschiedenis, bekend om haar toewijding, wijsheid en mededogen. Zijn impact op de moslimgemeenschap is aanzienlijk geweest en zijn naam is door de eeuwen heen doorgegeven als eerbetoon aan zijn nalatenschap.

Betekenis van de naam Fatima

De betekenis van de naam Fatima kent verschillende interpretaties, allemaal diep geworteld in de Arabische en islamitische cultuur. Een van de meest voorkomende interpretaties is 'zij die zich onthoudt', wat de deugd van zelfdiscipline en gematigdheid weerspiegelt.

Een andere interpretatie van de naam Fatima is "de vrouw die huilt", hoewel dit een meer letterlijke vertaling is van de oorspronkelijke Arabische betekenis. Deze interpretatie suggereert een gevoel van mededogen en gevoeligheid, eigenschappen die in de islamitische cultuur als zeer gewaardeerd worden beschouwd.

Over het algemeen wordt de naam Fatima geassocieerd met deugden als bescheidenheid, geduld en mededogen, eigenschappen die in de islamitische cultuur als zeer belangrijk worden beschouwd. Deze verbinding met concepten van deugd en gerechtigheid heeft bijgedragen aan de populariteit en eerbied van de naam in de moslimgemeenschap.

Populariteit van de naam Fatima

De naam Fatima is in veel delen van de wereld erg populair, vooral in moslimgemeenschappen. Het is een naam die van generatie op generatie is doorgegeven en die in de loop van de tijd zijn relevantie en betekenis heeft behouden. In Arabisch sprekende landen, zoals Marokko, Egypte, Saoedi-Arabië en anderen, komt de naam Fatima vrij vaak voor.

In het Westen heeft de naam Fatima de afgelopen decennia aan populariteit gewonnen, omdat de Arabische en islamitische culturen prominenter en zichtbaarder zijn geworden. Veel ouders kiezen de naam Fatima om hun culturele of religieuze wortels te eren, maar ook vanwege de schoonheid en diepe betekenis ervan.

De invloed van belangrijke figuren met de naam Fatima, zoals de dochter van de profeet Mohammed, evenals de relatie van de naam met deugden als mededogen en gematigdheid, hebben bijgedragen aan de populariteit ervan over de hele wereld. In veel gevallen wordt de naam Fatima gekozen als eerbetoon aan het historische en spirituele belang van de oorsprong ervan.

Variaties op de naam Fatima

Zoals bij veel namen kent de naam Fatima verschillende variaties in verschillende talen en culturen. In het Spaans is het bijvoorbeeld gebruikelijk om de vorm "Fátima" te vinden, met een accent op de letter "a". Deze variant van de naam is een fonetische aanpassing die populair is geworden in Spaanstalige landen.

In het Arabisch wordt de naam Fatima geschreven als فاطمة en uitgesproken als "fa-tee-ma". In andere talen, zoals Urdu, Perzisch of Turks, kan de naam ook variaties in schrijfwijze en uitspraak hebben, maar behoudt de betekenis en oorsprong ervan.

Deze varianten van de naam Fatima weerspiegelen de taalkundige en culturele diversiteit over de hele wereld, evenals de invloed van de naam op verschillende gemeenschappen en tradities. Ondanks deze verschillen blijft de essentie en betekenis van de naam Fatima consistent in al zijn variaties.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Fatima

Door de geschiedenis heen zijn er veel opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Fatima droegen. Van historische figuren tot hedendaagse beroemdheden, de naam Fatima wordt gedragen door vrouwen die hun stempel op de wereld hebben gedrukt.

Een van de meest invloedrijke figuren met de naam Fatima is Fatimah zelf, de dochter van de profeet Mohammed. Fatimah wordt in de moslimgemeenschap vereerd als een symbool van deugd en leiderschap, en haar naam is van generatie op generatie doorgegeven als eerbetoon aan haar spirituele en historische belang.

In de hedendaagse populaire cultuur zijn er verschillende beroemde persoonlijkheden die de naam Fatima dragen. Bijvoorbeeld de Britse actrice Fatima Whitbread, die bekend staat om haar prestaties in de atletiek en om haar deelname aan televisieshows. Daarnaast is er Fatima Moreira de Melo, een Nederlandse hockeyspeelster die in haar sportcarrière talloze prijzen heeft gewonnen.

Deze beroemde persoonlijkheden met de naam Fatima hebben bijgedragen aan dezichtbaarheid en prestige van de naam op verschillende gebieden, waardoor de historische en culturele relevantie ervan, evenals de schoonheid en diepe betekenis ervan worden benadrukt.

Conclusie

De naam Fatima heeft een rijke en belangrijke geschiedenis, geworteld in de Arabische en islamitische cultuur. Vanaf zijn oorsprong als de naam van de dochter van de profeet Mohammed tot zijn populariteit in verschillende delen van de wereld, heeft de naam Fatima zijn relevantie en betekenis in de loop van de tijd behouden.

De verbinding met deugden als bescheidenheid, geduld en mededogen, evenals de associatie met belangrijke historische figuren, heeft bijgedragen aan de populariteit en eerbied ervan in de moslimgemeenschap en daarbuiten. De naam Fatima, in zijn vele variaties, blijft een mooie en betekenisvolle keuze voor veel ouders over de hele wereld, ter ere van haar historische en spirituele erfenis.

Kortom, de naam Fatima is veel meer dan alleen een naam; Het is een eerbetoon aan een belangrijke historische figuur en een herinnering aan fundamentele deugden en waarden in de islamitische cultuur. De schoonheid en diepe betekenis ervan maken het een tijdloze en betekenisvolle keuze voor veel gezinnen over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Fatima. De naam Fatima is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Fatima, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Fatima een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Fatima is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Fatima een unisex naam kan zijn.

In het geval van Fatima hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Fatima, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Fatima is een naam die begint met de letter F. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met F, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter F.

De naam Fatima in de wereld

De naam Fatima heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Fatima een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Fatima heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Fatima de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Fatima is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Fatima ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Fatima

Als je de naam Fatima overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Fatima noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Fatima populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Fatima de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Fatima op de kaart

 1. Algerije Algerije (888793)
 2. Nigeria Nigeria (883495)
 3. Marokko Marokko (865542)
 4. Pakistan Pakistan (826558)
 5. Irak Irak (465127)
 6. Afghanistan Afghanistan (351840)
 7. Jemen Jemen (264451)
 8. Oman Oman (252191)
 9. Soedan Soedan (205451)
 10. Bangladesh Bangladesh (197314)
 11. Syrië Syrië (193092)
 12. India India (167506)
 13. Brazilië Brazilië (148543)
 14. Jordanië Jordanië (135707)
 15. Egypte Egypte (106273)
 16. Libanon Libanon (88545)
 17. Filipijnen Filipijnen (87621)
 18. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (76087)
 19. Rusland Rusland (74908)
 20. Koeweit Koeweit (62661)
 21. Niger Niger (60379)
 22. Mozambique Mozambique (58079)
 23. Spanje Spanje (56696)
 24. Frankrijk Frankrijk (56296)
 25. Mexico Mexico (47675)
 26. Angola Angola (46697)
 27. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (40914)
 28. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (32610)
 29. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (29660)
 30. Portugal Portugal (26196)
 31. Indonesië Indonesië (25636)
 32. Verenigde Staten Verenigde Staten (23521)
 33. Bahrein Bahrein (19652)
 34. Malawi Malawi (19587)
 35. Nicaragua Nicaragua (18760)
 36. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (18496)
 37. Ecuador Ecuador (17905)
 38. Ghana Ghana (16181)
 39. Paraguay Paraguay (14719)
 40. Turkije Turkije (14156)
 41. Benin Benin (13377)
 42. Comoren Comoren (12541)
 43. Argentinië Argentinië (11946)
 44. Sierra Leone Sierra Leone (11476)
 45. Engeland Engeland (11326)
 46. Tsjaad Tsjaad (10998)
 47. Somalië Somalië (10252)
 48. Oezbekistan Oezbekistan (10092)
 49. Venezuela Venezuela (9324)
 50. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (8377)
 51. Tadzjikistan Tadzjikistan (8330)
 52. België België (8240)
 53. Bolivia Bolivia (8203)
 54. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (7811)
 55. Libië Libië (7345)
 56. El Salvador El Salvador (6684)
 57. Kazachstan Kazachstan (6075)
 58. Honduras Honduras (5889)
 59. Burkina Faso Burkina Faso (5848)
 60. Zimbabwe Zimbabwe (5454)
 61. Canada Canada (5326)
 62. Tanzania Tanzania (5317)
 63. Gambia Gambia (4152)
 64. Mali Mali (3976)
 65. Nederland Nederland (3934)
 66. Tunesië Tunesië (3657)
 67. Peru Peru (3120)
 68. Zweden Zweden (2866)
 69. Colombia Colombia (2797)
 70. Servië Servië (2788)
 71. Duitsland Duitsland (2507)
 72. Thailand Thailand (2451)
 73. Senegal Senegal (2131)
 74. Kameroen Kameroen (2068)
 75. Togo Togo (1813)
 76. Ivoorkust Ivoorkust (1798)
 77. Maleisië Maleisië (1695)
 78. Zambia Zambia (1683)
 79. Panama Panama (1678)
 80. Zwitserland Zwitserland (1560)
 81. Italië Italië (1290)
 82. Oeganda Oeganda (1290)
 83. Sri Lanka Sri Lanka (1216)
 84. Polen Polen (1178)
 85. Uruguay Uruguay (1115)
 86. Montenegro Montenegro (1024)
 87. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (968)
 88. Kenia Kenia (932)
 89. Guinee Guinee (909)
 90. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (863)
 91. Bulgarije Bulgarije (785)
 92. Denemarken Denemarken (707)
 93. Macedonië Macedonië (701)
 94. Turkmenistan Turkmenistan (668)
 95. Kosovo Kosovo (652)
 96. Chili Chili (647)
 97. Gabon Gabon (641)
 98. Oostenrijk Oostenrijk (639)
 99. Slovenië Slovenië (607)
 100. Kroatië Kroatië (605)
 101. Australië Australië (566)
 102. Noorwegen Noorwegen (533)
 103. Mauritanië Mauritanië (523)
 104. Guatemala Guatemala (389)
 105. Costa Rica Costa Rica (388)
 106. Djibouti Djibouti (370)
 107. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (358)
 108. Noord-Ierland Noord-Ierland (311)
 109. Republiek Congo Republiek Congo (300)
 110. Namibië Namibië (252)
 111. Botswana Botswana (237)
 112. Luxemburg Luxemburg (222)
 113. Schotland Schotland (215)
 114. Armenië Armenië (198)
 115. Wit-Rusland Wit-Rusland (193)
 116. Haïti Haïti (188)
 117. Samoa Samoa (183)
 118. Griekenland Griekenland (175)
 119. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (163)
 120. Cuba Cuba (156)
 121. Ierland Ierland (146)
 122. Hongarije Hongarije (129)
 123. Swaziland Swaziland (128)
 124. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (123)
 125. Wales Wales (119)
 126. Roemenië Roemenië (115)
 127. Salomonseilanden Salomonseilanden (112)
 128. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (106)
 129. Japan Japan (93)
 130. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (90)
 131. Belize Belize (89)
 132. Qatar Qatar (89)
 133. Finland Finland (89)
 134. Seychellen Seychellen (84)
 135. Israël Israël (76)
 136. China China (69)
 137. Liberia Liberia (60)
 138. Singapore Singapore (58)
 139. Oost-Timor Oost-Timor (49)
 140. Madagaskar Madagaskar (49)
 141. Kaapverdië Kaapverdië (49)
 142. Suriname Suriname (49)
 143. Eritrea Eritrea (49)
 144. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (48)
 145. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (43)
 146. Georgië Georgië (41)
 147. Malta Malta (40)
 148. Taiwan Taiwan (39)
 149. Moldavië Moldavië (37)
 150. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (36)
 151. Ethiopië Ethiopië (36)
 152. Guyana Guyana (35)
 153. Jersey Jersey (31)
 154. Lesotho Lesotho (31)
 155. Hong Kong Hong Kong (30)
 156. Iran Iran (28)
 157. Abchazië Abchazië (28)
 158. Slowakije Slowakije (26)
 159. Puerto Rico Puerto Rico (24)
 160. Cyprus Cyprus (23)
 161. Andorra Andorra (22)
 162. Letland Letland (22)
 163. Frans Polynesië Frans Polynesië (22)
 164. Zuid-Korea Zuid-Korea (21)
 165. Macau Macau (18)
 166. Albanië Albanië (18)
 167. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (16)
 168. Barbados Barbados (14)
 169. Guam Guam (14)
 170. Estland Estland (14)
 171. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (12)
 172. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (9)
 173. Burundi Burundi (9)
 174. Monaco Monaco (9)
 175. Zuid-Ossetië Zuid-Ossetië (7)
 176. Oekraïne Oekraïne (6)
 177. Vietnam Vietnam (6)
 178. Litouwen Litouwen (6)
 179. Bermuda Bermuda (6)
 180. Micronesië Micronesië (5)
 181. Mauritius Mauritius (4)
 182. Rwanda Rwanda (4)
 183. Guernsey Guernsey (4)
 184. Fiji Fiji (4)
 185. Grenada Grenada (3)
 186. Maldiven Maldiven (2)
 187. Cambodja Cambodja (2)
 188. Saint Lucia Saint Lucia (2)
 189. Liechtenstein Liechtenstein (2)
 190. Dominica Dominica (2)
 191. Nauru Nauru (2)
 192. Bahama Bahama's (2)
 193. Bhutan Bhutan (1)
 194. Falkland Eilanden Falkland Eilanden (1)
 195. IJsland IJsland (1)
 196. Tonga Tonga (1)
 197. Myanmar Myanmar (1)
 198. Mongolië Mongolië (1)
 199. Palau Palau (1)
 200. Jamaica Jamaica (1)
 201. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Fatima veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Fatima is, je een familielid hebt met de naam Fatima, je overweegt een personage in je roman Fatima te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.