Andrea

Herkomst van de naam Andrea

De naam Andrea is van Griekse oorsprong en is afgeleid van het woord "andrós", wat "man" of "dapper" betekent. Het is een naam die door de geschiedenis heen populair is geweest in verschillende culturen en landen, maar de betekenis en oorsprong ervan blijven stevig geworteld in het oude Griekenland.

Betekenis van de naam Andrea

De betekenis van de naam Andrea hangt nauw samen met de Griekse oorsprong, aangezien deze is afgeleid van het woord 'andrós', wat 'man' of 'dapper' betekent. Daarom kan de naam Andrea worden geïnterpreteerd als "dapper" of "sterk", wat de wenselijke eigenschappen in de oude Griekse samenleving weerspiegelt.

In sommige culturen is de naam Andrea ook gerelateerd aan het idee van adel en macht, omdat deze in de oudheid werd geassocieerd met hooggeplaatste figuren en prominente leiders.

Variaties op de naam Andrea

Andrea is een naam van Griekse oorsprong en is aangepast aan verschillende talen en culturen, waardoor een grote verscheidenheid aan variaties en alternatieve vormen is ontstaan. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

Andreas: Dit is een mannelijke variant van de naam Andrea, die veel voorkomt in landen als Griekenland en Duitsland.

Andreea: Deze vorm is de Roemeense versie van de naam Andrea en wordt veel gebruikt in Roemenië en andere Oost-Europese landen.

Andrée: Deze variant is van Franse oorsprong en wordt gebruikt in Franstalige landen zoals Frankrijk, België en Zwitserland.

Andere varianten zijn Andrew in het Engels, Andrea in het Italiaans en Andrea in het Spaans.

Populariteit van de naam Andrea

Door de eeuwen heen is de naam Andrea constant populair gebleven in verschillende delen van de wereld. Tegenwoordig is het een veel voorkomende naam in landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en in sommige delen van Azië.

Op de lijst met populairste namen verschijnt Andrea vaak in de top 100 van namen voor meisjes in veel landen, wat aangeeft dat de brede acceptatie en waardering ervan in verschillende culturen bestaat.

De populariteit van de naam Andrea komt ook tot uiting in het gebruik ervan voor plaatsnamen, straten, bedrijven en instellingen. Dit toont de blijvende invloed en relevantie van de naam in de hedendaagse samenleving aan.

Beroemde mensen met de naam Andrea

De naam Andrea is gedragen door talloze beroemde figuren uit de geschiedenis, kunst, entertainment en sport. Enkele van de meest bekende karakters met deze naam zijn:

Andrea Bocelli: Italiaanse zanger, componist en muziekproducent bekend om zijn buitengewone stem en muzikaal talent.

Andrea Palladio: Gerenommeerde architect uit de Italiaanse Renaissance, wiens werk het ontwerp van gebouwen en constructies over de hele wereld beïnvloedde.

Andrea Pirlo: Italiaanse voetballer en voormalig speler van het nationale team, die met zijn vaardigheden en visie op het spel een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de voetbalwereld.

Andrea Doria: Italiaanse staatsman en admiraal uit de 16e eeuw, bekend vanwege zijn bijdrage aan de verdediging van Genua en zijn rol in de maritieme geschiedenis.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de prominente figuren die door de geschiedenis heen de naam Andrea hebben gedragen, wat hun aanzienlijke aanwezigheid op verschillende gebieden aantoont.

Persoonlijkheid geassocieerd met de naam Andrea

Volgens de interpretatie van de betekenis van de naam Andrea worden mensen die deze naam dragen geacht kwaliteiten te bezitten zoals moed, kracht, adel en leiderschap. Er wordt aangenomen dat deze kenmerken de persoonlijkheid en het gedrag beïnvloeden van mensen die deze naam dragen.

Individuen met de naam Andrea worden meestal gezien als zelfverzekerde, vastberaden, ambitieuze mensen met een ondernemersgeest. Ze krijgen ook een gevoel van verantwoordelijkheid en een verlangen om uitdagingen te overwinnen, waardoor ze succes kunnen behalen in hun doelen en ambities.

Bovendien wordt aangenomen dat mensen met de naam Andrea compassie, empathie en steun jegens anderen tonen, waardoor ze betekenisvolle verbindingen kunnen leggen en sterke relaties kunnen opbouwen in hun persoonlijke en professionele leven.

Gebruik en culturele referenties van de naam Andrea

De naam Andrea is voortdurend aanwezig in de populaire cultuur, kunst, literatuur, muziek en film. Het gebruik ervan in verschillende culturele contexten heeft bijgedragen aan de relevantie en erkenning ervan over de hele wereld.

In de literatuur wordt de naam Andrea in verschillende werken gebruikt als hoofd- of bijpersonage, wat heeft bijgedragen aan de associatie met kwaliteiten als adel, moed en leiderschap.

In de muziek heeft de naam Andreawas de titel van populaire liedjes, wat de invloed ervan op de artistieke creatie en de weerklank ervan bij het publiek aantoont.

In film en televisie zijn personages met de naam Andrea vertegenwoordigd in verschillende verhalen en genres, wat heeft bijgedragen aan haar imago en perceptie in de populaire cultuur en de samenleving in het algemeen.

Conclusies

De naam Andrea, van Griekse oorsprong, heeft door de geschiedenis heen de betekenis van 'dapper' en 'sterk' behouden en is aangepast aan verschillende culturen en talen, wat de mondiale invloed ervan aantoont.

Individuen die de naam Andrea dragen, worden doorgaans gezien als zelfverzekerde, ambitieuze en empathische mensen, wat de interpretatie van de betekenis ervan en de aanwezigheid ervan in verschillende delen van de samenleving weerspiegelt.

Samenvattend blijft de naam Andrea vandaag de dag populair en relevant, wat de duurzaamheid ervan aantoont en het vermogen om de perceptie van de samenleving over de kwaliteiten van moed, leiderschap en empathie te beïnvloeden.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Andrea. De naam Andrea is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Andrea, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Andrea een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Andrea is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Andrea een unisex naam kan zijn.

Omdat Andrea een Meisjesnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Andrea te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Andrea is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Andrea een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Italië, Duitsland, Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië de landen zijn met het grootste aantal Andrea. Andrea begint met de letter A en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Andrea in de wereld

De naam Andrea heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Andrea een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Andrea heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Andrea de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Andrea is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Andrea ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Andrea

Als je de naam Andrea overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Andrea noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Andrea populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Andrea de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Andrea op de kaart

 1. Italië Italië (1091025)
 2. Duitsland Duitsland (602267)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (508560)
 4. Brazilië Brazilië (224695)
 5. Argentinië Argentinië (193169)
 6. Hongarije Hongarije (168234)
 7. Mexico Mexico (159025)
 8. Spanje Spanje (115004)
 9. Engeland Engeland (79386)
 10. Chili Chili (63729)
 11. Canada Canada (54445)
 12. Ecuador Ecuador (54357)
 13. Oostenrijk Oostenrijk (53153)
 14. Colombia Colombia (52084)
 15. Tanzania Tanzania (45351)
 16. Zwitserland Zwitserland (44487)
 17. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (43242)
 18. Filipijnen Filipijnen (40071)
 19. Peru Peru (38848)
 20. Venezuela Venezuela (35467)
 21. Roemenië Roemenië (26320)
 22. Bolivia Bolivia (24098)
 23. Guatemala Guatemala (20397)
 24. Slowakije Slowakije (19834)
 25. Costa Rica Costa Rica (19004)
 26. Uruguay Uruguay (18693)
 27. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (17896)
 28. Australië Australië (17624)
 29. Nederland Nederland (14894)
 30. Soedan Soedan (13287)
 31. Madagaskar Madagaskar (12092)
 32. Mozambique Mozambique (11520)
 33. Paraguay Paraguay (10542)
 34. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (10482)
 35. België België (8606)
 36. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (8345)
 37. Thailand Thailand (8260)
 38. Jamaica Jamaica (7942)
 39. Frankrijk Frankrijk (7297)
 40. Nicaragua Nicaragua (7093)
 41. Cuba Cuba (7039)
 42. Malawi Malawi (6917)
 43. Portugal Portugal (6697)
 44. Kroatië Kroatië (6063)
 45. Honduras Honduras (5809)
 46. Wales Wales (5705)
 47. Angola Angola (5668)
 48. Schotland Schotland (5218)
 49. Albanië Albanië (4752)
 50. El Salvador El Salvador (4340)
 51. Indonesië Indonesië (4189)
 52. Zweden Zweden (4100)
 53. Panama Panama (3818)
 54. Sri Lanka Sri Lanka (3577)
 55. Polen Polen (3534)
 56. Griekenland Griekenland (3505)
 57. Ierland Ierland (3269)
 58. Noord-Ierland Noord-Ierland (3113)
 59. Ghana Ghana (2304)
 60. Republiek Congo Republiek Congo (2085)
 61. Libië Libië (2020)
 62. Kenia Kenia (2009)
 63. Ethiopië Ethiopië (1965)
 64. Zimbabwe Zimbabwe (1950)
 65. Gabon Gabon (1764)
 66. Denemarken Denemarken (1753)
 67. Noorwegen Noorwegen (1747)
 68. Oeganda Oeganda (1700)
 69. Guinee Guinee (1541)
 70. Bangladesh Bangladesh (1466)
 71. Egypte Egypte (1431)
 72. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1340)
 73. Barbados Barbados (1323)
 74. Benin Benin (1322)
 75. Servië Servië (1237)
 76. Burkina Faso Burkina Faso (1176)
 77. Namibië Namibië (1166)
 78. Maleisië Maleisië (1122)
 79. Guyana Guyana (1086)
 80. India India (1065)
 81. Haïti Haïti (1021)
 82. Malta Malta (1011)
 83. Tsjaad Tsjaad (989)
 84. Luxemburg Luxemburg (975)
 85. Israël Israël (925)
 86. Togo Togo (907)
 87. Bahama Bahama's (877)
 88. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (856)
 89. Macedonië Macedonië (803)
 90. China China (765)
 91. San Marino San Marino (645)
 92. Libanon Libanon (630)
 93. Marokko Marokko (601)
 94. Nigeria Nigeria (524)
 95. Singapore Singapore (520)
 96. Liechtenstein Liechtenstein (518)
 97. Iran Iran (488)
 98. IJsland IJsland (487)
 99. Belize Belize (461)
 100. Irak Irak (454)
 101. Slovenië Slovenië (436)
 102. Zambia Zambia (432)
 103. Oman Oman (427)
 104. Puerto Rico Puerto Rico (388)
 105. Japan Japan (384)
 106. Rusland Rusland (374)
 107. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (350)
 108. Saint Lucia Saint Lucia (329)
 109. Oekraïne Oekraïne (295)
 110. Ivoorkust Ivoorkust (286)
 111. Hong Kong Hong Kong (271)
 112. Finland Finland (251)
 113. Cyprus Cyprus (249)
 114. Mauritius Mauritius (244)
 115. Suriname Suriname (230)
 116. Fiji Fiji (230)
 117. Mali Mali (221)
 118. Taiwan Taiwan (219)
 119. Estland Estland (214)
 120. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (213)
 121. Frans Polynesië Frans Polynesië (205)
 122. Kaapverdië Kaapverdië (202)
 123. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (198)
 124. Monaco Monaco (196)
 125. Bulgarije Bulgarije (192)
 126. Koeweit Koeweit (190)
 127. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (166)
 128. Bermuda Bermuda (163)
 129. Vanuatu Vanuatu (159)
 130. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (154)
 131. Bahrein Bahrein (148)
 132. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (146)
 133. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (141)
 134. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (140)
 135. Grenada Grenada (139)
 136. Guam Guam (126)
 137. Aruba Aruba (121)
 138. Botswana Botswana (111)
 139. Montenegro Montenegro (111)
 140. Zuid-Korea Zuid-Korea (105)
 141. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (104)
 142. Kameroen Kameroen (96)
 143. Salomonseilanden Salomonseilanden (87)
 144. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (86)
 145. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (84)
 146. Jordanië Jordanië (84)
 147. Jersey Jersey (83)
 148. Micronesië Micronesië (81)
 149. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (77)
 150. Brunei Brunei (77)
 151. Pakistan Pakistan (74)
 152. Dominica Dominica (70)
 153. Guernsey Guernsey (68)
 154. Groenland Groenland (68)
 155. Afghanistan Afghanistan (61)
 156. Turkije Turkije (58)
 157. Georgië Georgië (56)
 158. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (55)
 159. Liberia Liberia (52)
 160. Qatar Qatar (49)
 161. Gibraltar Gibraltar (45)
 162. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (43)
 163. Mongolië Mongolië (37)
 164. Wit-Rusland Wit-Rusland (36)
 165. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (35)
 166. Vietnam Vietnam (31)
 167. Anguilla Anguilla (28)
 168. Moldavië Moldavië (25)
 169. Seychellen Seychellen (19)
 170. Tunesië Tunesië (17)
 171. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (16)
 172. Rwanda Rwanda (16)
 173. Nauru Nauru (15)
 174. Macau Macau (14)
 175. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (14)
 176. Senegal Senegal (14)
 177. Kosovo Kosovo (14)
 178. Letland Letland (12)
 179. Kazachstan Kazachstan (11)
 180. Myanmar Myanmar (10)
 181. Niger Niger (10)
 182. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (9)
 183. Swaziland Swaziland (9)
 184. Cook Eilanden Cook Eilanden (9)
 185. Cambodja Cambodja (9)
 186. Sint Helena Sint Helena (9)
 187. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (8)
 188. Falkland Eilanden Falkland Eilanden (8)
 189. Andorra Andorra (8)
 190. Armenië Armenië (8)
 191. Laos Laos (8)
 192. Maldiven Maldiven (6)
 193. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (5)
 194. Montserrat Montserrat (5)
 195. Litouwen Litouwen (5)
 196. Jemen Jemen (5)
 197. Sint Maarten Sint Maarten (4)
 198. Tadzjikistan Tadzjikistan (4)
 199. Palau Palau (4)
 200. Gambia Gambia (4)
 201. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Andrea veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Andrea is, je een familielid hebt met de naam Andrea, je overweegt een personage in je roman Andrea te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.