Rosi

Herkomst van de naam Rosi

De naam Rosi heeft zijn wortels in het Latijn, met name in de term "rosa", wat roos betekent. Het is een naam van vrouwelijke oorsprong die door de geschiedenis heen in verschillende culturen is gebruikt. Hieronder zullen we de betekenis en geschiedenis van deze charmante naam onderzoeken.

Betekenis van de naam Rosi

De betekenis van de naam Rosi is nauw verbonden met de rozenbloem. Rozen worden al sinds de oudheid gewaardeerd vanwege hun schoonheid en geur, en worden in de literatuur, kunst en populaire cultuur gebruikt als symbolen van liefde, romantiek en passie. Daarom roept de naam Rosi beelden op van vrouwelijkheid, delicatesse en gratie.

In sommige culturen wordt de naam Rosi ook geassocieerd met eigenschappen als tederheid, zachtheid en mededogen. Mensen met deze naam zijn over het algemeen aanhankelijk, liefdevol en gevoelig, waardoor ze sterke emotionele banden kunnen opbouwen met de mensen om hen heen.

Geschiedenis van de naam Rosi

De naam Rosi heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In het klassieke Rome hadden rozen een speciale betekenis en werden ze gebruikt bij festiviteiten, religieuze rituelen en sociale evenementen. De populariteit van rozen in de Romeinse cultuur beïnvloedde de adoptie van namen die verband hielden met deze bloem, waaronder Rosi.

Door de eeuwen heen is de naam Rosi relevant gebleven in verschillende culturen, zij het vaak met variaties in spelling en uitspraak. Tegenwoordig blijft de naam populair in veel delen van de wereld, met verschillende varianten in verschillende talen.

Variaties op de naam Rosi

Zoals bij veel namen van Latijnse oorsprong kent de naam Rosi verschillende varianten in verschillende talen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

 • Rosa: Dit is de originele Latijnse vorm van de naam en wordt in veel Spaans- en Italiaanssprekende landen gebruikt.
 • Rosie: Deze variant komt vaker voor in Engelssprekende landen en is mogelijk een verkorte vorm van de volledige naam.
 • Rosalia: Deze variant bevat het achtervoegsel "-alia" en wordt in Spaans- en Italiaanssprekende landen gebruikt als volledige vrouwelijke naam.
 • Rosita: Dit is een verkleinvorm van de naam, gebruikelijk in Spaanstalige landen en die genegenheid en nabijheid aanduidt.

Deze variaties weerspiegelen de universaliteit en populariteit van de naam Rosi in verschillende culturen en geografische regio's.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Rosi

Door de geschiedenis heen zijn er veel beroemde persoonlijkheden geweest die de naam Rosi droegen. Sommigen van hen omvatten:

 • Rosi Golan: Israëlisch-Amerikaanse singer-songwriter bekend om haar soulvolle melodieën en poëtische teksten.
 • Rosi Mittermaier: Duitse skiër die drie gouden medailles won op de Olympische Winterspelen van 1976.
 • Rosi Braidotti: Feministische filosoof en cultuurtheoreticus van Italiaanse afkomst, bekend van haar werk op het gebied van queer theory en genderstudies.

Deze persoonlijkheden demonstreren de diversiteit aan talenten en prestaties die verband houden met de naam Rosi op verschillende gebieden, van muziek tot sport en de academische wereld.

Viering van de naam Rosi

In sommige culturen wordt de naam Rosi gevierd op festiviteiten of heilige dagen die verband houden met de verering van heiligen of historische figuren die de naam droegen. In de katholieke traditie kan de naam bijvoorbeeld een speciale dag op de liturgische kalender hebben ter ere van een heilige of religieuze figuur genaamd Rose.

Bovendien kunnen mensen met de naam Rosi in sommige gemeenschappen persoonlijke vieringen houden in de vorm van gezinsvakanties, geschenken en culturele tradities die hun identiteit en erfgoed eren.

Conclusies

De naam Rosi heeft een rijke betekenis die teruggaat tot de oudheid, toen rozen symbolen waren van schoonheid en liefde in de Romeinse cultuur. Door de geschiedenis heen heeft de naam zijn populariteit in verschillende culturen en regio's behouden, wat zich manifesteert in taalkundige variaties en geassocieerd wordt met prominente persoonlijkheden op verschillende gebieden.

Kortom: de naam Rosi roept beelden op van vrouwelijkheid, tederheid en gratie, terwijl het een diepe verbondenheid met de natuur en cultuur vertegenwoordigt. Mensen die deze naam dragen, hebben het geluk geassocieerd te worden met een van de mooiste bloemen ter wereld, en kunnen de naam met trots en dankbaarheid dragen vanwege de rijke connotaties.

Uiteindelijk is de naam Rosi een charmante en betekenisvolle keuze voor iedereen die zijn identiteit wil eren met een naam met symboliek.zo diep en universeel.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Rosi. De naam Rosi is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Rosi, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Rosi een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Rosi hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Rosi, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Rosi een Meisjesnamen is die begint met de letter R, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Rosi te geven vanwege hun voorkeur voor de letter R.

Samengevat is Rosi een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Indonesië, Duitsland, Brazilië, India en Oostenrijk de landen zijn met het grootste aantal Rosi. Rosi begint met de letter R en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Rosi in de wereld

De naam Rosi heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Rosi een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Rosi heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Rosi de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Rosi is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Rosi ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Rosi

Als je de naam Rosi overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Rosi noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Rosi populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Rosi de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Rosi op de kaart

 1. Indonesië Indonesië (24709)
 2. Duitsland Duitsland (21717)
 3. Brazilië Brazilië (7861)
 4. India India (4032)
 5. Oostenrijk Oostenrijk (1923)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (1624)
 7. Mexico Mexico (1545)
 8. Italië Italië (1395)
 9. Peru Peru (1006)
 10. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (945)
 11. Venezuela Venezuela (590)
 12. Zimbabwe Zimbabwe (563)
 13. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (519)
 14. Spanje Spanje (498)
 15. Zwitserland Zwitserland (439)
 16. Fiji Fiji (345)
 17. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (340)
 18. Australië Australië (257)
 19. Colombia Colombia (230)
 20. Engeland Engeland (229)
 21. Bolivia Bolivia (223)
 22. Honduras Honduras (198)
 23. Paraguay Paraguay (180)
 24. Guatemala Guatemala (178)
 25. Nepal Nepal (156)
 26. Nederland Nederland (154)
 27. Argentinië Argentinië (150)
 28. Maleisië Maleisië (149)
 29. Bulgarije Bulgarije (136)
 30. Portugal Portugal (129)
 31. Puerto Rico Puerto Rico (119)
 32. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (115)
 33. Canada Canada (104)
 34. Cambodja Cambodja (96)
 35. Filipijnen Filipijnen (81)
 36. Nigeria Nigeria (81)
 37. Pakistan Pakistan (79)
 38. Thailand Thailand (72)
 39. Costa Rica Costa Rica (69)
 40. Zweden Zweden (68)
 41. Kameroen Kameroen (61)
 42. Republiek Congo Republiek Congo (59)
 43. Panama Panama (55)
 44. België België (52)
 45. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (46)
 46. Ecuador Ecuador (41)
 47. Botswana Botswana (37)
 48. El Salvador El Salvador (33)
 49. Rusland Rusland (28)
 50. Frankrijk Frankrijk (27)
 51. Chili Chili (26)
 52. Uruguay Uruguay (25)
 53. Taiwan Taiwan (23)
 54. Oeganda Oeganda (22)
 55. Israël Israël (20)
 56. Kenia Kenia (16)
 57. Finland Finland (14)
 58. Nicaragua Nicaragua (13)
 59. Salomonseilanden Salomonseilanden (11)
 60. Egypte Egypte (9)
 61. Schotland Schotland (9)
 62. Aruba Aruba (8)
 63. Benin Benin (8)
 64. Kroatië Kroatië (8)
 65. Denemarken Denemarken (6)
 66. Singapore Singapore (6)
 67. China China (5)
 68. Albanië Albanië (5)
 69. Kazachstan Kazachstan (5)
 70. Turkije Turkije (5)
 71. Noorwegen Noorwegen (4)
 72. Tanzania Tanzania (4)
 73. Ierland Ierland (4)
 74. Kaapverdië Kaapverdië (4)
 75. Iran Iran (4)
 76. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (4)
 77. Angola Angola (4)
 78. Zambia Zambia (4)
 79. Bangladesh Bangladesh (4)
 80. Ethiopië Ethiopië (4)
 81. Sri Lanka Sri Lanka (4)
 82. Burundi Burundi (4)
 83. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (3)
 84. Algerije Algerije (3)
 85. Slovenië Slovenië (3)
 86. Marshalleilanden Marshalleilanden (3)
 87. Belize Belize (3)
 88. Vietnam Vietnam (2)
 89. Armenië Armenië (2)
 90. Japan Japan (2)
 91. Libanon Libanon (2)
 92. Liechtenstein Liechtenstein (2)
 93. Griekenland Griekenland (2)
 94. Namibië Namibië (2)
 95. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 96. Haïti Haïti (1)
 97. Hongarije Hongarije (1)
 98. Oman Oman (1)
 99. Cuba Cuba (1)
 100. Afghanistan Afghanistan (1)
 101. Cyprus Cyprus (1)
 102. Jamaica Jamaica (1)
 103. Djibouti Djibouti (1)
 104. Polen Polen (1)
 105. Saint Pierre en Miquelon Saint Pierre en Miquelon (1)
 106. Comoren Comoren (1)
 107. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (1)
 108. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (1)
 109. Roemenië Roemenië (1)
 110. Servië Servië (1)
 111. Bahrein Bahrein (1)
 112. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 113. Lesotho Lesotho (1)
 114. Luxemburg Luxemburg (1)
 115. Gabon Gabon (1)
 116. Marokko Marokko (1)
 117. Monaco Monaco (1)
 118. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 119. Moldavië Moldavië (1)
 120. Bhutan Bhutan (1)
 121. Slowakije Slowakije (1)
 122. Senegal Senegal (1)
 123. Georgië Georgië (1)
 124. Macedonië Macedonië (1)
 125. Suriname Suriname (1)
 126. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 127. Mali Mali (1)
 128. Mauritius Mauritius (1)
 129. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (1)
 130. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 131. Guyana Guyana (1)
 132. Tsjaad Tsjaad (1)
 133. Hong Kong Hong Kong (1)
 134. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 135. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Rosi veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Rosi is, je een familielid hebt met de naam Rosi, je overweegt een personage in je roman Rosi te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.