Lisa

De naam Lisa is van Latijnse oorsprong en een vrouwelijke vorm van de naam Lisio, wat 'god heeft gezworen' of 'aan God toegewijd' betekent. Deze naam heeft een lange traditie in verschillende landen en culturen, met verschillende historische en religieuze connecties. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van de naam Lisa onderzoeken, evenals de populariteit ervan in verschillende tijden en regio's van de wereld.

Herkomst van de naam Lisa

De oorsprong van de naam Lisa is terug te voeren op het oude Rome, waar de naam Lisio veel voorkwam onder de bevolking. Als de vrouwelijke vorm van deze naam betekent Lisa "toegewijd aan God" of "toegewijd aan God", wat een gevoel van toewijding en toewijding weerspiegelt. In de loop van de tijd heeft de naam Lisa zich over Europa en Amerika verspreid en in elke regio verschillende connotaties en associaties gekregen.

Betekenis van de naam Lisa

De betekenis van de naam Lisa is diep verbonden met het idee van geloof en goddelijke beloften. In de christelijke traditie wordt de naam Lisa vaak geïnterpreteerd als "god heeft gezworen", wat duidt op een direct verband met goddelijke wil en goddelijke bescherming. Dit gevoel van betrokkenheid en veiligheid is een onderscheidend kenmerk van de naam Lisa, die wordt gewaardeerd door generaties mensen die de naam dragen.

Bovendien heeft de naam Lisa ook de betekenis van "godin van de vrijheid" in de Griekse mythologie, waar de naam wordt geassocieerd met de godin van vrijheid en gelijkheid, wat een gevoel van onafhankelijkheid en authenticiteit vertegenwoordigt. Deze dualiteit van betekenissen in de naam Lisa weerspiegelt de symbolische rijkdom en het vermogen om zich aan te passen aan verschillende culturele en religieuze contexten.

Populariteit van de naam Lisa

De populariteit van de naam Lisa varieert door de geschiedenis heen, met een piek in de jaren zestig en zeventig in verschillende westerse landen. In de Verenigde Staten was de naam Lisa in de jaren zeventig de populairste vrouwelijke naam, een weerspiegeling van de wijdverbreide acceptatie en erkenning ervan in de samenleving.

In andere Europese landen, zoals Duitsland, Zweden, Noorwegen en Italië, is de naam Lisa door de jaren heen ook erg populair geweest en heeft haar positie onder de meest voorkomende vrouwelijke namen in de westerse wereld behouden. Deze populariteit is deels te danken aan de eenvoud en universaliteit van de naam Lisa, die gemakkelijk uit te spreken en te onthouden is in meerdere talen en culturen.

Varianten en afgeleiden van de naam Lisa

De naam Lisa heeft verschillende varianten en afgeleiden in verschillende talen, wat het aanpassingsvermogen en de flexibiliteit ervan in multiculturele contexten weerspiegelt. Enkele van de bekendste varianten van de naam Lisa zijn onder meer Lise in het Frans, Elisa in het Italiaans, Liza in het Russisch en Liisi in het Ests.

Deze varianten van de naam Lisa behouden de oorspronkelijke essentie en betekenis, maar voegen een extra laag van taalkundige en culturele complexiteit toe, waardoor de waarde van de naam Lisa in de diversiteit van de hedendaagse samenleving verder wordt verrijkt. Deze rijkdom aan varianten en afgeleiden van de naam Lisa toont zijn wortels in verschillende tradities en zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende contexten en volkeren.

Culturele invloed van de naam Lisa

De naam Lisa heeft een aanzienlijke invloed gehad op de populaire cultuur, vooral via literatuur, film en muziek. In de roman van Leonardo da Vinci, "La Gioconda", staat de hoofdpersoon bekend als Lisa del Giocondo, beter bekend als Mona Lisa, een van de beroemdste schilderijen ter wereld.

Bovendien is de naam Lisa gebruikt in tal van populaire liedjes, zoals 'Lisa Says' van The Velvet Underground en 'Mona Lisa' van Nat King Cole, wat de emotionele weerklank en het vermogen om verbeeldingskracht en schoonheid op te roepen weerspiegelt. Deze culturele invloed van de naam Lisa heeft bijgedragen aan haar tijdloze aantrekkingskracht en voortdurende aanwezigheid in de hedendaagse samenleving.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Lisa

De naam Lisa is gedragen door verschillende beroemde persoonlijkheden in de geschiedenis, waaronder actrice en zangeres Lisa Kudrow, bekend van haar rol in de televisieserie "Friends", evenals de Duitse tennisser Lisa Raymond, die uitstekend presteert in de sport veld voor zijn vaardigheid en toewijding.

Bovendien is de naam Lisa overgenomen door verschillende publieke figuren in de politiek, de mode- en de entertainmentindustrie, wat de veelzijdigheid en het vermogen van Lisa om zich aan te passen aan verschillende contexten en beroepen aantoont. Deze beroemde persoonlijkheden met de naam Lisa hebben bijgedragen aan haar aanwezigheid in de hedendaagse samenleving en haar relevantie in de populaire cultuur.

Samenvattend heeft de naam Lisa een rijke oorsprong en betekenis, die door verschillende culturen en generaties wordt gewaardeerd en overgenomenuit de geschiedenis. De populariteit en aanwezigheid van het land in de populaire cultuur demonstreren de veerkracht en het vermogen om relevant te blijven in de hedendaagse samenleving, en weerspiegelen de eeuwige verbondenheid met geloof, vrijheid en schoonheid in al zijn vormen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Lisa. De naam Lisa is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Lisa, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Lisa een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Lisa is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Lisa een unisex naam kan zijn.

In het geval van Lisa hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Lisa, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Lisa komt vaker voor in deze landen: Verenigde Staten, Engeland, Canada, Duitsland en Indonesië. De significante aanwezigheid van Lisa in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Lisa een Meisjesnamen is die begint met de letter L, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Lisa te geven vanwege hun voorkeur voor de letter L.

Lisa is een naam die begint met de letter L. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met L, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter L.

Samengevat is Lisa een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Verenigde Staten, Engeland, Canada, Duitsland en Indonesië de landen zijn met het grootste aantal Lisa. Lisa begint met de letter L en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Lisa in de wereld

De naam Lisa heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Lisa een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Lisa heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Lisa de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Lisa is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Lisa ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Lisa

Als je de naam Lisa overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Lisa noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Lisa populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Lisa de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Lisa op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (1612776)
 2. Engeland Engeland (224816)
 3. Canada Canada (131711)
 4. Duitsland Duitsland (74766)
 5. Indonesië Indonesië (73386)
 6. Australië Australië (59366)
 7. Zweden Zweden (21280)
 8. Nederland Nederland (21127)
 9. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (16154)
 10. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (14869)
 11. Schotland Schotland (14477)
 12. Wales Wales (13618)
 13. Ierland Ierland (12161)
 14. Italië Italië (10641)
 15. Frankrijk Frankrijk (9169)
 16. Thailand Thailand (7478)
 17. Noord-Ierland Noord-Ierland (7463)
 18. India India (7080)
 19. Oostenrijk Oostenrijk (6800)
 20. Bangladesh Bangladesh (6507)
 21. China China (6322)
 22. Denemarken Denemarken (6010)
 23. Filipijnen Filipijnen (5993)
 24. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (5781)
 25. Soedan Soedan (5156)
 26. Mozambique Mozambique (4800)
 27. Ghana Ghana (4551)
 28. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (4074)
 29. Kenia Kenia (3951)
 30. Zwitserland Zwitserland (3895)
 31. Malawi Malawi (3786)
 32. Tanzania Tanzania (3702)
 33. Maleisië Maleisië (3553)
 34. Rusland Rusland (3468)
 35. Noorwegen Noorwegen (3434)
 36. België België (3242)
 37. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (2914)
 38. Brazilië Brazilië (2873)
 39. Zambia Zambia (2695)
 40. Egypte Egypte (2689)
 41. Nigeria Nigeria (2542)
 42. Madagaskar Madagaskar (2418)
 43. Cambodja Cambodja (2304)
 44. Portugal Portugal (2269)
 45. Republiek Congo Republiek Congo (2198)
 46. Jamaica Jamaica (1971)
 47. Paraguay Paraguay (1839)
 48. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1822)
 49. Spanje Spanje (1473)
 50. Sri Lanka Sri Lanka (1359)
 51. Liberia Liberia (1315)
 52. Angola Angola (1215)
 53. Ethiopië Ethiopië (1156)
 54. Eiland Man Eiland Man (1096)
 55. Taiwan Taiwan (1008)
 56. Barbados Barbados (949)
 57. Japan Japan (944)
 58. Tonga Tonga (906)
 59. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (897)
 60. Polen Polen (895)
 61. Argentinië Argentinië (819)
 62. Singapore Singapore (768)
 63. Israël Israël (765)
 64. Fiji Fiji (748)
 65. Zimbabwe Zimbabwe (738)
 66. Hong Kong Hong Kong (686)
 67. Bahama Bahama's (681)
 68. Malta Malta (670)
 69. Qatar Qatar (662)
 70. Samoa Samoa (639)
 71. Mexico Mexico (610)
 72. Guyana Guyana (604)
 73. Finland Finland (587)
 74. Gabon Gabon (521)
 75. Marokko Marokko (519)
 76. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (502)
 77. Togo Togo (494)
 78. Vanuatu Vanuatu (477)
 79. Koeweit Koeweit (465)
 80. Belize Belize (464)
 81. Puerto Rico Puerto Rico (448)
 82. Guatemala Guatemala (445)
 83. Suriname Suriname (411)
 84. Guam Guam (391)
 85. Chili Chili (371)
 86. Bahrein Bahrein (370)
 87. Salomonseilanden Salomonseilanden (366)
 88. Roemenië Roemenië (365)
 89. Namibië Namibië (365)
 90. Haïti Haïti (354)
 91. Guernsey Guernsey (349)
 92. Colombia Colombia (342)
 93. Mali Mali (331)
 94. Jersey Jersey (318)
 95. Swaziland Swaziland (308)
 96. Sint Maarten Sint Maarten (307)
 97. Saint Lucia Saint Lucia (307)
 98. Venezuela Venezuela (297)
 99. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (296)
 100. Bermuda Bermuda (272)
 101. Oeganda Oeganda (264)
 102. Panama Panama (260)
 103. Griekenland Griekenland (252)
 104. Wit-Rusland Wit-Rusland (240)
 105. Kameroen Kameroen (224)
 106. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (222)
 107. Botswana Botswana (216)
 108. Oman Oman (213)
 109. Afghanistan Afghanistan (207)
 110. Ecuador Ecuador (186)
 111. Nepal Nepal (185)
 112. Grenada Grenada (175)
 113. Zuid-Korea Zuid-Korea (174)
 114. Costa Rica Costa Rica (169)
 115. Micronesië Micronesië (153)
 116. Marshalleilanden Marshalleilanden (146)
 117. Estland Estland (126)
 118. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (117)
 119. Frans Polynesië Frans Polynesië (108)
 120. Kazachstan Kazachstan (108)
 121. Honduras Honduras (105)
 122. Nicaragua Nicaragua (105)
 123. Seychellen Seychellen (103)
 124. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (101)
 125. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (92)
 126. Groenland Groenland (92)
 127. Vietnam Vietnam (89)
 128. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (80)
 129. Aruba Aruba (79)
 130. Luxemburg Luxemburg (77)
 131. Turkije Turkije (75)
 132. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (75)
 133. Slovenië Slovenië (73)
 134. Gibraltar Gibraltar (72)
 135. Peru Peru (69)
 136. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (67)
 137. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (66)
 138. Pakistan Pakistan (60)
 139. Irak Irak (58)
 140. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (56)
 141. Algerije Algerije (56)
 142. Letland Letland (54)
 143. Hongarije Hongarije (50)
 144. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (45)
 145. Libanon Libanon (43)
 146. Oost-Timor Oost-Timor (36)
 147. Rwanda Rwanda (36)
 148. Nauru Nauru (36)
 149. IJsland IJsland (34)
 150. Senegal Senegal (34)
 151. Ivoorkust Ivoorkust (33)
 152. Cyprus Cyprus (31)
 153. Anguilla Anguilla (29)
 154. Monaco Monaco (29)
 155. Albanië Albanië (27)
 156. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (26)
 157. Benin Benin (26)
 158. Mongolië Mongolië (25)
 159. San Marino San Marino (21)
 160. Kaapverdië Kaapverdië (20)
 161. Oekraïne Oekraïne (19)
 162. Uruguay Uruguay (19)
 163. Macau Macau (17)
 164. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (16)
 165. Sint Helena Sint Helena (16)
 166. Transnistrië Transnistrië (16)
 167. Burkina Faso Burkina Faso (14)
 168. Falkland Eilanden Falkland Eilanden (13)
 169. Servië Servië (13)
 170. Moldavië Moldavië (12)
 171. El Salvador El Salvador (11)
 172. Jordanië Jordanië (10)
 173. Myanmar Myanmar (10)
 174. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (10)
 175. Georgië Georgië (9)
 176. Gambia Gambia (9)
 177. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (9)
 178. Iran Iran (7)
 179. Andorra Andorra (7)
 180. Cook Eilanden Cook Eilanden (7)
 181. Armenië Armenië (7)
 182. Liechtenstein Liechtenstein (7)
 183. Dominica Dominica (7)
 184. Montserrat Montserrat (6)
 185. Laos Laos (6)
 186. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (6)
 187. Niger Niger (6)
 188. Tunesië Tunesië (5)
 189. Bulgarije Bulgarije (5)
 190. Tsjaad Tsjaad (4)
 191. Tadzjikistan Tadzjikistan (4)
 192. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (4)
 193. Turkmenistan Turkmenistan (4)
 194. Mauritanië Mauritanië (4)
 195. Mauritius Mauritius (4)
 196. Cuba Cuba (4)
 197. Oezbekistan Oezbekistan (4)
 198. Norfolk-eiland Norfolk-eiland (4)
 199. Sierra Leone Sierra Leone (4)
 200. Kroatië Kroatië (4)
 201. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Lisa veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Lisa is, je een familielid hebt met de naam Lisa, je overweegt een personage in je roman Lisa te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.