Heidi

Herkomst van de naam Heidi

De naam Heidi heeft zijn wortels in de Duitse taal en vindt zijn oorsprong in de regio van de Zwitserse Alpen. Het is een naam die over de hele wereld populair is geworden, mede dankzij de klassieke roman ‘Heidi’, geschreven door de Zwitserse schrijfster Johanna Spyri in 1880. De naam Heidi wordt al generaties lang gebruikt in Duitstalige landen, maar wordt ook geadopteerd door mensen van verschillende culturen en nationaliteiten.

Betekenis van de naam Heidi

De betekenis van de naam Heidi is 'van adellijke afkomst' of 'adel'. Het komt van het Duitse woord "Adalheidis", dat op zijn beurt is samengesteld uit "adal" wat "nobel" betekent en "heid" wat "afstamming" of "ras" betekent. Daarom kan het worden geïnterpreteerd als 'zij die tot de adel behoort' of 'zij die uit een adellijke familie komt'. Deze betekenis weerspiegelt het verhaal van de roman 'Heidi' waarin de hoofdpersoon een onschuldig en aardig meisje is dat, ondanks haar bescheiden afkomst, iedereen om haar heen weet te charmeren.

De betekenis van de naam Heidi wordt ook geassocieerd met het idee van zuiverheid en goedheid. Deze interpretatie sluit aan bij het karakter van de hoofdpersoon van de roman, die wordt afgeschilderd als een meisje met een zuiver hart, dat vreugde en vriendelijkheid brengt voor de mensen om haar heen. Het is belangrijk op te merken dat de betekenis van een naam enigszins kan variëren, afhankelijk van de cultuur en de regio waarin deze wordt gebruikt.

Varianten van de naam Heidi

De naam Heidi kent op zichzelf niet veel varianten, maar sommige mensen kiezen voor alternatieve vormen zoals 'Heidy' of 'Heida'. Deze varianten kunnen worden gebruikt om de naam aan te passen aan individuele voorkeuren of culturele invloeden van elke persoon. In de meeste gevallen blijft echter de oorspronkelijke vorm van de naam Heidi behouden.

Populariteit van de naam Heidi

De populariteit van de naam Heidi is in de loop der jaren toegenomen en afgenomen. In de jaren zeventig kende de naam een ​​enorme populariteit in de Verenigde Staten, mogelijk beïnvloed door de populaire televisieserie "Heidi", gebaseerd op de roman van Johanna Spyri. In de daaropvolgende decennia raakte de naam echter in onbruik, hoewel hij nooit helemaal verdween.

De afgelopen decennia is de naam Heidi in verschillende delen van de wereld weer populair geworden. Dit kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan nostalgie naar de klassieke roman "Heidi" en de trend om oude, traditionele namen te redden. Bovendien heeft de naam Heidi een positieve connotatie gekregen die geassocieerd wordt met vriendelijkheid, onschuld en vreugde, waardoor deze aantrekkelijk is geworden voor ouders die op zoek zijn naar een lieve en betekenisvolle naam voor hun dochters.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Heidi

De naam Heidi is gedragen door verschillende prominente persoonlijkheden in de wereld van entertainment, mode en andere gebieden. Het Duitse supermodel Heidi Klum is een van de meest bekende en erkende. Haar aanwezigheid in de mode- en televisie-industrie heeft ertoe bijgedragen dat de naam Heidi onder de aandacht van het publiek bleef en er een modern en verfijnd tintje aan gaf.

Een andere bekende persoonlijkheid is de Amerikaanse actrice Heidi Swedberg, bekend van haar rol in de populaire televisieserie 'Seinfeld'. Deze en andere persoonlijkheden hebben geholpen de populariteit van de naam Heidi levend te houden door deze te associëren met succesvolle en getalenteerde vrouwen in hun respectievelijke vakgebieden.

De naam Heidi in de populaire cultuur

De roman "Heidi", geschreven door Johanna Spyri, heeft een blijvende impact gehad op de populaire cultuur en heeft aanzienlijk bijgedragen aan de populariteit van de naam. Het verhaal van het weesmeisje dat bij haar grootvader in de Zwitserse Alpen moet gaan wonen, is het onderwerp geweest van talloze verfilmingen, zowel in films als in televisieseries. Deze aanpassingen hebben de herinnering aan de lieve en dappere Heidi levend gehouden en ervoor gezorgd dat haar naam blijft resoneren in de populaire cultuur.

Naast de roman is de naam Heidi verschenen in andere vormen van kunst en entertainment. In de muziek is er bijvoorbeeld een populair lied genaamd "Heidi, Heidi, tu es di mei Gfreut", dat een onofficieel volkslied is geworden om de naam en de symboliek ervan te vieren. In de kinderliteratuur heeft het karakter Heidi als inspiratie gediend voor talloze verhalen en verhalen die haar nalatenschap nog generaties lang levend hebben gehouden.

Heidi als invloed op de mode- en jeugdcultuur

De naam Heidi heeft ook impact gehad op de mode- en jeugdcultuur. In de jaren zestig werd de pop "Heidi" een icoon van de kindermode, met haar karakteristieke boerenoutfit die het verhaal van de hoofdpersoon van de roman weerspiegelde. Deze invloed is voortgezetdoor de jaren heen, met ontwerpers die collecties hebben gecreëerd die zijn geïnspireerd op de alpine en boerenstijl die Heidi's imago oproept.

In de jeugdcultuur is de naam Heidi aangenomen als een modieuze naam voor meisjes, die een gevoel van zoetheid en charme oproept. Het is ook gebruikt als merknaam voor producten en diensten gericht op een jeugdig publiek, waarbij gebruik wordt gemaakt van de associatie met zuiverheid en onschuld. In de populaire cultuur heeft de naam Heidi een belangrijke stempel gedrukt en maakt deel uit van de collectieve verbeelding van verschillende generaties.

Conclusies

Samenvattend heeft de naam Heidi een oorsprong in de Duitse taal en de betekenis ervan weerspiegelt nobelheid, zuiverheid en vriendelijkheid. De populariteit is in de loop der jaren toegenomen en afgenomen, maar is voortdurend aanwezig in de populaire cultuur dankzij de klassieke roman 'Heidi' en opmerkelijke persoonlijkheden die het hebben gedragen. De naam Heidi is tijdloos en veelzijdig gebleken en behoudt zijn charme en betekenis in verschillende contexten en culturen. Zijn nalatenschap zal voortleven dankzij de invloed die hij heeft gehad op literatuur, entertainment, mode en jeugdcultuur, waardoor hij ervoor zorgt dat hij een geliefde en herinnerde naam blijft in de huidige samenleving en voor toekomstige generaties.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Heidi. De naam Heidi is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Heidi, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Heidi een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Heidi komt vaker voor in deze landen: Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Noorwegen. De significante aanwezigheid van Heidi in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

De naam Heidi in de wereld

De naam Heidi heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Heidi een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Heidi heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Heidi de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Heidi is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Heidi ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Heidi

Als je de naam Heidi overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Heidi noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Heidi populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Heidi de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Heidi op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (207604)
 2. Duitsland Duitsland (191709)
 3. Zwitserland Zwitserland (46738)
 4. Denemarken Denemarken (22499)
 5. Noorwegen Noorwegen (19555)
 6. Finland Finland (19457)
 7. Engeland Engeland (18235)
 8. Egypte Egypte (17763)
 9. Canada Canada (15302)
 10. België België (14830)
 11. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (10454)
 12. Mexico Mexico (9843)
 13. Nederland Nederland (8912)
 14. Australië Australië (7825)
 15. Filipijnen Filipijnen (6942)
 16. Oostenrijk Oostenrijk (6031)
 17. Venezuela Venezuela (4783)
 18. Guatemala Guatemala (3110)
 19. Zweden Zweden (2915)
 20. Colombia Colombia (1930)
 21. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1758)
 22. Brazilië Brazilië (1657)
 23. Peru Peru (1516)
 24. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1458)
 25. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1457)
 26. Indonesië Indonesië (1214)
 27. Estland Estland (1173)
 28. Wales Wales (1104)
 29. Frankrijk Frankrijk (1048)
 30. El Salvador El Salvador (958)
 31. Chili Chili (728)
 32. Nicaragua Nicaragua (671)
 33. China China (615)
 34. Panama Panama (592)
 35. Ecuador Ecuador (592)
 36. Honduras Honduras (588)
 37. Italië Italië (579)
 38. Thailand Thailand (574)
 39. Spanje Spanje (550)
 40. Schotland Schotland (537)
 41. Bolivia Bolivia (518)
 42. Hong Kong Hong Kong (472)
 43. Ghana Ghana (449)
 44. Costa Rica Costa Rica (322)
 45. Ierland Ierland (319)
 46. Puerto Rico Puerto Rico (303)
 47. Argentinië Argentinië (292)
 48. Polen Polen (283)
 49. Marokko Marokko (246)
 50. Portugal Portugal (240)
 51. Liechtenstein Liechtenstein (238)
 52. Irak Irak (237)
 53. Maleisië Maleisië (208)
 54. Qatar Qatar (194)
 55. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (191)
 56. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (183)
 57. Israël Israël (174)
 58. Belize Belize (159)
 59. Frans Polynesië Frans Polynesië (119)
 60. Singapore Singapore (117)
 61. Groenland Groenland (116)
 62. Paraguay Paraguay (113)
 63. Noord-Ierland Noord-Ierland (111)
 64. Malta Malta (102)
 65. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (99)
 66. Koeweit Koeweit (95)
 67. Libanon Libanon (86)
 68. Uruguay Uruguay (86)
 69. Japan Japan (86)
 70. Cuba Cuba (83)
 71. Griekenland Griekenland (81)
 72. Namibië Namibië (79)
 73. Slovenië Slovenië (76)
 74. Taiwan Taiwan (68)
 75. India India (68)
 76. Jamaica Jamaica (68)
 77. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (67)
 78. Jersey Jersey (65)
 79. Guernsey Guernsey (63)
 80. Bahama Bahama's (63)
 81. Bahrein Bahrein (59)
 82. Zuid-Korea Zuid-Korea (56)
 83. Roemenië Roemenië (51)
 84. Zimbabwe Zimbabwe (51)
 85. Kroatië Kroatië (50)
 86. Bermuda Bermuda (49)
 87. Jordanië Jordanië (45)
 88. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (36)
 89. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (36)
 90. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (34)
 91. Saint Lucia Saint Lucia (33)
 92. Luxemburg Luxemburg (32)
 93. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (26)
 94. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (26)
 95. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (25)
 96. Angola Angola (25)
 97. Aruba Aruba (25)
 98. Hongarije Hongarije (24)
 99. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (23)
 100. Guam Guam (21)
 101. Afghanistan Afghanistan (19)
 102. Grenada Grenada (18)
 103. Albanië Albanië (18)
 104. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (18)
 105. IJsland IJsland (18)
 106. Kameroen Kameroen (17)
 107. Rusland Rusland (17)
 108. Nigeria Nigeria (16)
 109. Kaapverdië Kaapverdië (16)
 110. Soedan Soedan (16)
 111. Turkije Turkije (15)
 112. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (14)
 113. Macau Macau (13)
 114. Slowakije Slowakije (12)
 115. Vietnam Vietnam (12)
 116. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (11)
 117. Guyana Guyana (11)
 118. Cambodja Cambodja (9)
 119. Gibraltar Gibraltar (9)
 120. Sri Lanka Sri Lanka (9)
 121. Vanuatu Vanuatu (9)
 122. Samoa Samoa (9)
 123. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (7)
 124. Liberia Liberia (6)
 125. Kenia Kenia (5)
 126. Tunesië Tunesië (5)
 127. Monaco Monaco (5)
 128. Brunei Brunei (5)
 129. Mauritius Mauritius (5)
 130. Tsjaad Tsjaad (4)
 131. Tanzania Tanzania (4)
 132. Benin Benin (4)
 133. Iran Iran (4)
 134. Gabon Gabon (4)
 135. Seychellen Seychellen (4)
 136. Botswana Botswana (4)
 137. Ivoorkust Ivoorkust (3)
 138. Oman Oman (3)
 139. Oeganda Oeganda (3)
 140. Pakistan Pakistan (3)
 141. Haïti Haïti (3)
 142. Burkina Faso Burkina Faso (3)
 143. Niger Niger (2)
 144. Andorra Andorra (2)
 145. Oekraïne Oekraïne (2)
 146. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (2)
 147. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (2)
 148. Marshalleilanden Marshalleilanden (2)
 149. Kosovo Kosovo (2)
 150. Servië Servië (2)
 151. Micronesië Micronesië (2)
 152. Zambia Zambia (2)
 153. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (1)
 154. Georgië Georgië (1)
 155. Senegal Senegal (1)
 156. Suriname Suriname (1)
 157. Cook Eilanden Cook Eilanden (1)
 158. Nepal Nepal (1)
 159. Kazachstan Kazachstan (1)
 160. Nauru Nauru (1)
 161. Togo Togo (1)
 162. Laos Laos (1)
 163. Gambia Gambia (1)
 164. Anguilla Anguilla (1)
 165. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 166. Cyprus Cyprus (1)
 167. Litouwen Litouwen (1)
 168. Letland Letland (1)
 169. Dominica Dominica (1)
 170. Saint Pierre en Miquelon Saint Pierre en Miquelon (1)
 171. Barbados Barbados (1)
 172. Bangladesh Bangladesh (1)
 173. Moldavië Moldavië (1)
 174. Algerije Algerije (1)
 175. Madagaskar Madagaskar (1)
 176. Palau Palau (1)
 177. Bulgarije Bulgarije (1)
 178. Mali Mali (1)
 179. Eiland Man Eiland Man (1)
 180. Mongolië Mongolië (1)
 181. Falkland Eilanden Falkland Eilanden (1)
 182. Jemen Jemen (1)
 183. Rwanda Rwanda (1)
 184. Mozambique Mozambique (1)
 185. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 186. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Heidi veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Heidi is, je een familielid hebt met de naam Heidi, je overweegt een personage in je roman Heidi te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.