Abdallah

Herkomst van de naam 'Abdallah'

De naam 'Abdallah' heeft zijn wortels in de Arabische cultuur en wordt veel gebruikt in Arabisch sprekende en islamitische landen over de hele wereld. Het is afgeleid van de combinatie van twee Arabische woorden, "Abd" wat "dienaar" of "aanbidder" betekent, en "Allah" wat "God" betekent. De letterlijke betekenis van de naam 'Abdallah' is dus 'dienaar van God' of 'aanbidder van God'.

Betekenis en symboliek

De betekenis van de naam 'Abdallah' brengt diepe religieuze symboliek in de Arabische cultuur met zich mee. In de islam is het concept van een dienaar van God fundamenteel, omdat het nederigheid, gehoorzaamheid en toewijding aan Allah, de enige God, impliceert. Degenen die de naam 'Abdallah' dragen, worden doorgaans gezien als vrome mensen met respect voor hun geloof, die proberen de geboden en leringen van de Koran te volgen. In veel gevallen wordt de naam 'Abdallah' beschouwd als een zegen en een teken van Allah's genade voor de persoon die hem draagt.

De symboliek achter de naam 'Abdallah' houdt ook verband met het idee God te dienen door goede daden, naastenliefde en mededogen jegens anderen. Degenen die deze naam dragen, worden vaak gezien als voorbeelden van vrijgevigheid en nobelheid, terwijl ze in hun dagelijks leven het pad van gerechtigheid en vriendelijkheid proberen te volgen.

Betekenis in de huidige samenleving

In de huidige samenleving wordt de naam 'Abdallah' nog steeds veel gebruikt in Arabische en islamitische landen, maar ook in gemeenschappen van Arabische afkomst over de hele wereld. Het wordt beschouwd als een gerespecteerde en gerespecteerde naam, die de spirituele verbondenheid en het diepe geloof weerspiegelt van degenen die de naam dragen.

Bovendien wordt in de Arabische cultuur grote waarde gehecht aan de naam die iemand draagt, omdat men gelooft dat deze zijn persoonlijkheid, karakter en lot zal beïnvloeden. Daarom heeft de naam 'Abdallah' een belangrijke symbolische lading, geassocieerd met geloof, nederigheid en dienst aan God.

In de moderne samenleving blijft de naam 'Abdallah' een populaire keuze voor moslimouders die hun geloof willen eren en spirituele waarden willen doorgeven aan hun kinderen. Hoewel het leven in de hedendaagse wereld aanzienlijke veranderingen heeft ondergaan, blijft de symboliek en relevantie van de naam 'Abdallah' een uiting van religieuze toewijding en respect voor God.

Varianten van de naam 'Abdallah'

Naast 'Abdallah' worden er in verschillende regio's van de Arabische en islamitische wereld verschillende varianten van deze naam gebruikt. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn 'Abd Allah', 'Abdellah', 'Abdulla' en 'Abdallah'.

Deze varianten van de naam 'Abdallah' behouden dezelfde oorspronkelijke betekenis, namelijk 'dienaar van God' of 'aanbidder van God'. Ze variëren echter in de manier waarop ze worden geschreven en uitgesproken, afhankelijk van de taalkundige en culturele verschillen in elke regio. Ondanks deze variaties behouden alle vormen van de naam 'Abdallah' hun diepe religieuze en spirituele symboliek.

Beroemde persoonlijkheden met de naam 'Abdallah'

Door de geschiedenis heen zijn er veel beroemde persoonlijkheden geweest die de naam 'Abdallah' hebben gedragen en een belangrijke stempel hebben gedrukt op verschillende gebieden van de samenleving. Onder hen bevinden zich politieke leiders, schrijvers, filosofen en atleten die de naam 'Abdallah' met eer en waardigheid hebben gedragen.

Een opmerkelijk voorbeeld is Abdallah II bin al-Hussein, die momenteel koning van Jordanië is. Abdallah II wordt erkend voor zijn leiderschap bij het bevorderen van vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten, evenals zijn inzet voor de sociale en economische ontwikkeling van zijn land. Zijn uitmuntende werk heeft ertoe bijgedragen dat de naam 'Abdallah' geassocieerd werd met waarden als wijsheid, mededogen en vastberadenheid.

Een andere opmerkelijke figuur is Abdallah Ibn 'Umar, een metgezel van de profeet Mohammed en een van de meest productieve vertellers van hadith in de geschiedenis van de islam. Abdallah Ibn 'Umar wordt gerespecteerd vanwege zijn kennis en toewijding aan het geloof, wat ertoe heeft geleid dat de naam 'Abdallah' onder moslims wordt vereerd als een symbool van gerechtigheid en wijsheid.

Populariteit van de naam 'Abdallah'

Door de jaren heen is de naam 'Abdallah' consistent populair gebleven in de Arabische en moslimgemeenschappen. Het is een naam die als traditioneel en gerespecteerd wordt beschouwd en een veel voorkomende keuze is voor ouders die hun geloof willen eren en spirituele waarden aan hun kinderen willen overbrengen.

Tegenwoordig blijft de naam 'Abdallah' een van de meest populaire mannelijke namen in landen als Marokko, Saoedi-Arabië, Jordanië en andere Arabischsprekende landen. Het is ook gebruikelijker geworden in moslimgemeenschappen in Europa, Noord-Amerika en andere delen van de wereld.als gevolg van de Arabische diaspora en de invloed van de Arabische cultuur op de mondiale samenleving.

In veel gevallen wordt de naam 'Abdallah' beschouwd als een keuze met grote betekenis en respect, omdat deze de spirituele verbinding en het diepe geloof weerspiegelt van degenen die de naam dragen. Bovendien hebben de schoonheid en symboliek van de naam 'Abdallah' het tot een populaire keuze gemaakt onder moslimouders die spirituele waarden en toewijding aan God aan hun kinderen willen doorgeven.

Conclusies

Samenvattend heeft de naam 'Abdallah' zijn wortels in de Arabische cultuur en draagt ​​hij een diepe religieuze en symbolische betekenis met zich mee. De oorsprong ervan in de combinatie van de Arabische woorden "Abd" en "Allah" maakt het tot een naam die "dienaar van God" of "aanbidder van God" betekent, wat de toewijding en nederigheid jegens God in de islamitische cultuur weerspiegelt.

De symboliek achter de naam 'Abdallah' houdt verband met het idee God te dienen door goede daden, naastenliefde en mededogen jegens anderen. In de huidige samenleving blijft de naam 'Abdallah' een populaire keuze voor moslimouders die hun geloof willen eren en spirituele waarden willen doorgeven aan hun kinderen.

Bovendien wordt de naam 'Abdallah' gedragen door beroemde persoonlijkheden die een belangrijke stempel hebben gedrukt op verschillende gebieden van de samenleving, wat ertoe heeft geleid dat de naam wordt geassocieerd met waarden als wijsheid, mededogen en vastberadenheid.

p>

Uiteindelijk hebben de schoonheid en symboliek van de naam 'Abdallah' het tot een populaire keuze gemaakt onder moslimouders die spirituele waarden en toewijding aan God willen doorgeven aan hun kinderen, waardoor de populariteit ervan in de Arabische en moslimgemeenschappen behouden blijft .over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdallah. De naam Abdallah is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdallah, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdallah een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdallah is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdallah een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Tanzania, Egypte, Marokko, Algerije en Soedan de landen zijn met het grootste aantal Abdallah. Abdallah begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdallah in de wereld

De naam Abdallah heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdallah een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdallah heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdallah de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdallah is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdallah ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdallah

Als je de naam Abdallah overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdallah noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdallah populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdallah de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdallah op de kaart

 1. Tanzania Tanzania (108780)
 2. Egypte Egypte (93672)
 3. Marokko Marokko (68732)
 4. Algerije Algerije (59943)
 5. Soedan Soedan (52553)
 6. Tsjaad Tsjaad (22861)
 7. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (15561)
 8. Oeganda Oeganda (14433)
 9. Libië Libië (11751)
 10. Nigeria Nigeria (11078)
 11. Comoren Comoren (10190)
 12. Kenia Kenia (9326)
 13. Frankrijk Frankrijk (7398)
 14. Burundi Burundi (7241)
 15. Ghana Ghana (6180)
 16. Djibouti Djibouti (3045)
 17. Madagaskar Madagaskar (2721)
 18. Mali Mali (2485)
 19. Niger Niger (2306)
 20. Rwanda Rwanda (1934)
 21. Verenigde Staten Verenigde Staten (1614)
 22. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1342)
 23. Somalië Somalië (997)
 24. Koeweit Koeweit (760)
 25. Spanje Spanje (672)
 26. Senegal Senegal (633)
 27. Oman Oman (513)
 28. Tunesië Tunesië (468)
 29. Canada Canada (447)
 30. Kameroen Kameroen (443)
 31. België België (386)
 32. Qatar Qatar (376)
 33. Bangladesh Bangladesh (367)
 34. Indonesië Indonesië (336)
 35. Togo Togo (330)
 36. Duitsland Duitsland (321)
 37. Israël Israël (311)
 38. Brazilië Brazilië (301)
 39. Zweden Zweden (301)
 40. Mauritanië Mauritanië (277)
 41. Jordanië Jordanië (275)
 42. Engeland Engeland (267)
 43. Thailand Thailand (248)
 44. Malawi Malawi (233)
 45. Ivoorkust Ivoorkust (192)
 46. Burkina Faso Burkina Faso (182)
 47. Venezuela Venezuela (144)
 48. Bahrein Bahrein (118)
 49. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (92)
 50. Denemarken Denemarken (91)
 51. Filipijnen Filipijnen (80)
 52. Guinee Guinee (76)
 53. Maleisië Maleisië (75)
 54. Italië Italië (73)
 55. Irak Irak (72)
 56. Zwitserland Zwitserland (67)
 57. India India (65)
 58. Republiek Congo Republiek Congo (58)
 59. Nederland Nederland (48)
 60. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (45)
 61. Mexico Mexico (45)
 62. Syrië Syrië (45)
 63. Mauritius Mauritius (37)
 64. Ethiopië Ethiopië (36)
 65. Benin Benin (34)
 66. Oostenrijk Oostenrijk (31)
 67. Australië Australië (31)
 68. Noorwegen Noorwegen (28)
 69. Rusland Rusland (26)
 70. Pakistan Pakistan (25)
 71. Libanon Libanon (21)
 72. Griekenland Griekenland (19)
 73. Angola Angola (16)
 74. Liberia Liberia (15)
 75. Ierland Ierland (15)
 76. China China (12)
 77. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (11)
 78. Japan Japan (11)
 79. Paraguay Paraguay (10)
 80. Finland Finland (10)
 81. Gabon Gabon (9)
 82. Wit-Rusland Wit-Rusland (7)
 83. Ecuador Ecuador (6)
 84. Jemen Jemen (6)
 85. Turkije Turkije (5)
 86. Panama Panama (4)
 87. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 88. Polen Polen (4)
 89. Sierra Leone Sierra Leone (4)
 90. Malta Malta (4)
 91. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (4)
 92. Chili Chili (4)
 93. Iran Iran (3)
 94. Taiwan Taiwan (3)
 95. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (3)
 96. Wales Wales (3)
 97. Kroatië Kroatië (3)
 98. Nepal Nepal (2)
 99. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (2)
 100. IJsland IJsland (2)
 101. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (2)
 102. Zuid-Korea Zuid-Korea (2)
 103. Vietnam Vietnam (2)
 104. Roemenië Roemenië (2)
 105. Zimbabwe Zimbabwe (2)
 106. Schotland Schotland (2)
 107. Hong Kong Hong Kong (2)
 108. Honduras Honduras (2)
 109. Haïti Haïti (2)
 110. Costa Rica Costa Rica (1)
 111. Noord-Cyprus Noord-Cyprus (1)
 112. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 113. Oekraïne Oekraïne (1)
 114. Jamaica Jamaica (1)
 115. Uruguay Uruguay (1)
 116. Aruba Aruba (1)
 117. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 118. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 119. Portugal Portugal (1)
 120. Eritrea Eritrea (1)
 121. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (1)
 122. Kazachstan Kazachstan (1)
 123. Servië Servië (1)
 124. Zambia Zambia (1)
 125. Letland Letland (1)
 126. Bermuda Bermuda (1)
 127. Botswana Botswana (1)
 128. Singapore Singapore (1)
 129. Gambia Gambia (1)
 130. Belize Belize (1)
 131. Slowakije Slowakije (1)
 132. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 133. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (1)
 134. Namibië Namibië (1)
 135. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (1)
 136. Hongarije Hongarije (1)
 137. Tadzjikistan Tadzjikistan (1)
 138. Nicaragua Nicaragua (1)
 139. Colombia Colombia (1)
 140. Oost-Timor Oost-Timor (1)
 141. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdallah veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdallah is, je een familielid hebt met de naam Abdallah, je overweegt een personage in je roman Abdallah te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.