Bernardo

Herkomst van de naam Bernardo

De naam Bernardo heeft een Germaanse oorsprong en is afgeleid van de combinatie van de elementen "ber" wat "beer" betekent en "hard" wat "dapper" of "sterk" betekent. Daarom wordt de betekenis van de naam Bernardo geïnterpreteerd als "dapper als een beer" of "sterk als een beer."

Geschiedenis van de naam Bernardo

De naam Bernardo is door de geschiedenis heen populair geweest in veel Europese landen. Er wordt gezegd dat het populair is geworden in de Middeleeuwen vanwege de invloed van heiligen en prominente historische figuren die deze naam droegen. Een van de bekendste heiligen met deze naam is Sint-Bernardus van Clairvaux, een theoloog en religieus leider uit de 12e eeuw in Frankrijk.

Bovendien is de naam Bernard ook in verband gebracht met verschillende adellijke figuren en vorsten in de Europese geschiedenis. Bernard van Saksen was bijvoorbeeld een hertog van Saksen in de 10e eeuw, en Bernard van Italië was een Frankische koning in de 9e eeuw.

Variaties op de naam Bernardo

De naam Bernardo kent meerdere varianten in verschillende talen en culturen. In het Spaans is de vrouwelijke vorm van de naam Bernarda. In het Italiaans wordt de naam Bernardo, terwijl het in het Duits Bernhard wordt. In het Frans wordt de naam uitgesproken als Bernard en in het Portugees als Bernardo.

Wat verkleinwoorden en verkorte vormen van de naam betreft, vinden we variaties zoals onder meer Berni, Berny, Berno, Nardo. Deze vormen komen veel voor in termen van genegenheid of vertrouwdheid, maar de volledige naam is nog steeds Bernardo.

Betekenis en symboliek van de naam Bernardo

De betekenis van de naam Bernardo als "dapper als een beer" heeft een sterke en krachtige symboliek. De beer is een dier dat geassocieerd wordt met kracht, moed en bescherming. In veel culturen wordt de beer vereerd als een krachtig en gerespecteerd dier, waaraan leiderschapskwaliteiten en vastberadenheid worden toegeschreven.

Daarom draagt ​​de naam Bernardo een connotatie van moed en weerstand met zich mee. Degenen die deze naam dragen, kunnen worden beschouwd als moedige en sterke mensen, die in staat zijn uitdagingen aan te gaan en obstakels te overwinnen met vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Persoonlijkheid en kenmerken van degenen die de naam Bernardo dragen

Mensen met de naam Bernardo worden meestal gezien als individuen met een sterk en vastberaden karakter. Ze hebben een dominante persoonlijkheid en een moedige geest die hen ertoe aanzet verantwoordelijkheid te nemen en leiding te geven in moeilijke situaties. Het zijn ondersteunende en beschermende mensen, die voor het welzijn van hun dierbaren zorgen en bereid zijn hen tegen elke prijs te verdedigen.

Bovendien zijn Bernardo's meestal hardwerkend en volhardend. Ze hebben een onwankelbare vastberadenheid en geven niet snel op als ze met uitdagingen worden geconfronteerd. Het zijn ambitieuze mensen die ernaar streven hun doelen te bereiken en zich willen onderscheiden in hun activiteiten en projecten.

Als het om hun interpersoonlijke relaties gaat, zijn Bernardos doorgaans loyaal en toegewijd. Ze waarderen eerlijkheid en vertrouwen in hun relaties, en zullen proberen een solide, duurzame band op te bouwen met hun vrienden en dierbaren.

Beroemde mensen met de naam Bernardo

De naam Bernardo is gebruikt door verschillende prominenten in verschillende disciplines. Onder de beroemde mensen met de naam Bernardo vallen persoonlijkheden op als Bernardo Rossellino, een architect en beeldhouwer uit de Italiaanse Renaissance, en Bernardo O'Higgins, een Chileense militaire en politieke leider die een cruciale rol speelde in de onafhankelijkheid van Chili.

Op artistiek vlak vinden we de gerenommeerde filmregisseur Bernardo Bertolucci, bekend van films als "The Last Emperor" en "The Conformist". Er is ook Bernardo Solano, een Colombiaanse schilder en beeldhouwer die bekend staat om zijn surrealistische en symbolische werk.

Op sportief gebied wordt de naam Bernardo gedragen door prominente atleten zoals Bernardo Corradi, een voormalige Italiaanse voetballer, en Bernardo Silva, een prominente Portugese voetballer die voor Manchester City speelt in de Engelse Premier League.

Noem vandaag Bernardo

De naam Bernardo blijft populair in veel landen, zowel in Europa als Latijns-Amerika. Hoewel het gebruik ervan kan variëren afhankelijk van de trends en mode van het moment, blijven de betekenis en symboliek van de naam relevant voor degenen die hem dragen.

Tegenwoordig behoort de naam Bernardo tot de babynaamopties die nog steeds worden gekozen door ouders die waarde hechten aan de oorsprong en betekenis ervan. Bovendien geeft de associatie met historische figuren en prominente persoonlijkheden het een zeker prestige en culturele weerklank in de moderne samenleving.

Concluderend: de naam Bernardo heeft een oorsprongGermaans dat is afgeleid van de elementen "ber" en "hard", waardoor het de betekenis krijgt van "dapper als een beer" of "sterk als een beer". Deze naam is door de geschiedenis heen populair geweest, geassocieerd met heiligen, monarchen en opmerkelijke figuren, en is nog steeds relevant. Degenen die de naam Bernardo dragen, worden doorgaans gezien als moedige, sterke en vastberaden mensen, met een dominante en ondersteunende persoonlijkheid. De symboliek van de naam en de associatie met kracht en moed maken het tot een betekenisvolle en krachtige keuze voor degenen die deze naam voor hun kinderen kiezen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Bernardo. De naam Bernardo is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Bernardo, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Bernardo een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Bernardo is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Bernardo een unisex naam kan zijn.

In het geval van Bernardo hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Bernardo, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Bernardo een Jongensnamen is die begint met de letter B, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Bernardo te geven vanwege hun voorkeur voor de letter B.

Bernardo is een naam die begint met de letter B. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met B, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter B.

De naam Bernardo in de wereld

De naam Bernardo heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Bernardo een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Bernardo heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Bernardo de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Bernardo is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Bernardo ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Bernardo

Als je de naam Bernardo overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Bernardo noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Bernardo populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Bernardo de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Bernardo op de kaart

 1. Brazilië Brazilië (127730)
 2. Mexico Mexico (104228)
 3. Filipijnen Filipijnen (101729)
 4. Angola Angola (80572)
 5. Mozambique Mozambique (75358)
 6. Colombia Colombia (46994)
 7. Argentinië Argentinië (29988)
 8. Chili Chili (21792)
 9. Verenigde Staten Verenigde Staten (21373)
 10. Spanje Spanje (21116)
 11. Peru Peru (15888)
 12. Paraguay Paraguay (14609)
 13. Guatemala Guatemala (12446)
 14. Portugal Portugal (12443)
 15. Cuba Cuba (12389)
 16. Italië Italië (11649)
 17. Venezuela Venezuela (11407)
 18. Bolivia Bolivia (10237)
 19. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (9655)
 20. Honduras Honduras (4701)
 21. Ecuador Ecuador (4448)
 22. Nicaragua Nicaragua (4030)
 23. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (3221)
 24. Costa Rica Costa Rica (3042)
 25. Panama Panama (2926)
 26. El Salvador El Salvador (2333)
 27. Uruguay Uruguay (1895)
 28. Canada Canada (522)
 29. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (466)
 30. Puerto Rico Puerto Rico (436)
 31. Israël Israël (435)
 32. Duitsland Duitsland (419)
 33. Polen Polen (377)
 34. Zwitserland Zwitserland (367)
 35. Tanzania Tanzania (340)
 36. Engeland Engeland (332)
 37. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (295)
 38. Kaapverdië Kaapverdië (273)
 39. Frankrijk Frankrijk (267)
 40. India India (259)
 41. Indonesië Indonesië (238)
 42. Nederland Nederland (231)
 43. Ghana Ghana (225)
 44. Thailand Thailand (175)
 45. Kroatië Kroatië (171)
 46. Taiwan Taiwan (155)
 47. Belize Belize (148)
 48. België België (147)
 49. Suriname Suriname (132)
 50. Marokko Marokko (109)
 51. Malawi Malawi (106)
 52. Guam Guam (101)
 53. Aruba Aruba (96)
 54. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (90)
 55. Albanië Albanië (89)
 56. Zweden Zweden (85)
 57. Oeganda Oeganda (71)
 58. Namibië Namibië (63)
 59. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (62)
 60. Bahrein Bahrein (59)
 61. Australië Australië (57)
 62. Koeweit Koeweit (57)
 63. Haïti Haïti (55)
 64. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (55)
 65. Maleisië Maleisië (54)
 66. Qatar Qatar (46)
 67. Ierland Ierland (36)
 68. Rusland Rusland (34)
 69. Micronesië Micronesië (33)
 70. Singapore Singapore (29)
 71. Noorwegen Noorwegen (29)
 72. Oostenrijk Oostenrijk (28)
 73. Oost-Timor Oost-Timor (25)
 74. Libanon Libanon (24)
 75. Slovenië Slovenië (21)
 76. China China (20)
 77. Denemarken Denemarken (20)
 78. Japan Japan (14)
 79. Schotland Schotland (14)
 80. Luxemburg Luxemburg (11)
 81. Andorra Andorra (9)
 82. Bangladesh Bangladesh (9)
 83. Wales Wales (9)
 84. Hongarije Hongarije (8)
 85. Jamaica Jamaica (8)
 86. Griekenland Griekenland (8)
 87. Guyana Guyana (7)
 88. Hong Kong Hong Kong (7)
 89. Nigeria Nigeria (7)
 90. Salomonseilanden Salomonseilanden (7)
 91. Kameroen Kameroen (6)
 92. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (6)
 93. Afghanistan Afghanistan (6)
 94. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (6)
 95. Zuid-Korea Zuid-Korea (6)
 96. Liberia Liberia (6)
 97. Macau Macau (5)
 98. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (5)
 99. Soedan Soedan (4)
 100. Madagaskar Madagaskar (4)
 101. Myanmar Myanmar (4)
 102. IJsland IJsland (4)
 103. Turkije Turkije (4)
 104. Egypte Egypte (4)
 105. Oman Oman (4)
 106. Ethiopië Ethiopië (4)
 107. Finland Finland (4)
 108. Bulgarije Bulgarije (4)
 109. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (4)
 110. Senegal Senegal (3)
 111. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (3)
 112. Benin Benin (3)
 113. Vietnam Vietnam (3)
 114. Zimbabwe Zimbabwe (3)
 115. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (2)
 116. Kenia Kenia (2)
 117. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (2)
 118. Brunei Brunei (2)
 119. Zambia Zambia (2)
 120. Republiek Congo Republiek Congo (2)
 121. Montenegro Montenegro (1)
 122. San Marino San Marino (1)
 123. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (1)
 124. Anguilla Anguilla (1)
 125. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (1)
 126. Irak Irak (1)
 127. Tonga Tonga (1)
 128. Estland Estland (1)
 129. Jersey Jersey (1)
 130. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 131. Eritrea Eritrea (1)
 132. Cambodja Cambodja (1)
 133. Barbados Barbados (1)
 134. Frans Polynesië Frans Polynesië (1)
 135. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (1)
 136. Pakistan Pakistan (1)
 137. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (1)
 138. Gabon Gabon (1)
 139. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 140. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (1)
 141. Kazachstan Kazachstan (1)
 142. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 143. Laos Laos (1)
 144. Palau Palau (1)
 145. Kosovo Kosovo (1)
 146. Saint Lucia Saint Lucia (1)
 147. Litouwen Litouwen (1)
 148. Bahama Bahama's (1)
 149. Roemenië Roemenië (1)
 150. Servië Servië (1)
 151. Libië Libië (1)
 152. Monaco Monaco (1)
 153. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Bernardo veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Bernardo is, je een familielid hebt met de naam Bernardo, je overweegt een personage in je roman Bernardo te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.