Bart

Herkomst van de naam Bart

De naam Bart is van Hebreeuwse oorsprong en de oorspronkelijke vorm is Baruch, wat 'gezegend' betekent in het Hebreeuws. Door de geschiedenis heen heeft deze naam verschillende transformaties en aanpassingen ondergaan in verschillende culturen en regio's van de wereld, wat aanleiding heeft gegeven tot varianten zoals onder meer Bartolomé, Bartolo, Bartek, Bartholomew.

Betekenis en symboliek van de naam Bart

De betekenis van de naam Bart is nauw verbonden met het idee van zegen en voorspoed. In de Hebreeuwse traditie werd de naam Baruch gebruikt als een uiting van dankbaarheid jegens God voor zijn zegeningen. De naam Bart draagt ​​dus de connotatie met zich mee van een gezegend en gelukkig persoon.

In termen van symboliek staat de naam Bart voor hoop, geluk en geluk. Mensen met deze naam worden meestal gezien als dragers van goede voortekenen, die in staat zijn om positiviteit om zich heen aan te trekken. Dit geloof in de positieve invloed van de naam Bart heeft door de eeuwen heen standgehouden en heeft bijgedragen aan de populariteit ervan in verschillende culturen.

Variaties op de naam Bart in verschillende culturen

Zoals we eerder vermeldden, heeft de naam Bart door de geschiedenis heen meerdere aanpassingen en variaties ondergaan. In de westerse wereld is de naam Bartholomeus een van de bekendste varianten, vooral in landen met een christelijke traditie. Deze vorm van de naam is gebruikt ter ere van de apostel Bartholomeüs, wiens volledige naam Bartholomeüs is.

In andere Europese landen, zoals Polen, is de naam Bartek een veel voorkomende vorm van Bart. Deze variant is ook afgeleid van de naam Baruch, waarbij de oorspronkelijke betekenis van 'gezegend' behouden blijft. In de Poolse cultuur is Bartek een populaire en gewaardeerde naam, die geassocieerd wordt met positieve eigenschappen en deugden.

In de Engelstalige context is de vorm Bartholomeus een uitgebreide variant van Bart. Deze naam heeft zijn wortels in de bijbelse traditie en wordt sinds de middeleeuwen als voornaam gebruikt in de Angelsaksische cultuur. De populariteit van Bartholomew is door de eeuwen heen blijven bestaan, wat de duurzaamheid en relevantie van de naam Bart in verschillende culturen aantoont.

De naam Bart in de populaire cultuur

De naam Bart is in de populaire cultuur verschillende keren gebruikt, zowel in films, series, boeken als andere entertainmentmedia. Een van de bekendste voorbeelden is het personage Bart Simpson in de televisieserie 'The Simpsons'. Dit personage, bekend om zijn rebelse houding en humor, heeft de naam Bart populair gemaakt en er een moderne en dynamische connotatie aan gegeven.

Naast zijn aanwezigheid in de hedendaagse populaire cultuur, is de naam Bart ook vereeuwigd in de klassieke literatuur. In het toneelstuk "Romeo en Julia" van William Shakespeare staat het personage Benvolio, wiens volledige naam Benvolio Montague is, bekend om zijn welwillende en vredestichtende karakter. Hoewel Benvolio een variant is van Bartholomeus, heeft zijn aanwezigheid in een van de beroemdste werken uit de westerse literatuur bijgedragen aan de relevantie van de naam Bart op cultureel gebied.

Opmerkelijke persoonlijkheden met de naam Bart

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Bart of een variant ervan hebben gedragen. Een van de meest opvallende voorbeelden is Bartolomé de las Casas, een Spaanse Dominicaanse monnik die bekend staat om zijn werk ter verdediging van de rechten van de inheemse bevolking in de Spaanse koloniën van Amerika. Zijn invloed en nalatenschap hebben bijgedragen aan de projectie van de naam Bartolomé in de historische en sociale sfeer.

Een andere relevante figuur is Bartolomeo Cristofori, een Italiaanse uitvinder die bekend staat als de schepper van de vleugel. Zijn bijdrage aan de muziekwereld is van fundamenteel belang geweest, en zijn naam wordt geassocieerd met innovatie en creativiteit op muzikaal gebied.

Op artistiek gebied was Bartolo di Fredi een Italiaanse schilder uit de 14e eeuw, wiens werken erkend worden vanwege hun schoonheid en expressiviteit. Zijn naam, Bartolo, is door de eeuwen heen een voorbeeld gebleven van talent en meesterschap in de schilderkunst.

Conclusies

Kort gezegd heeft de naam Bart zijn wortels in het Hebreeuwse Baruch, wat 'gezegend' betekent. Door de geschiedenis heen heeft het meerdere aanpassingen en variaties ondergaan, wat heeft bijgedragen aan de verspreiding en populariteit ervan in verschillende culturen. De betekenis en symboliek van de naam Bart zijn gekoppeld aan het idee van zegen en voorspoed, wat heeft geleid tot de associatie met hoop en geluk.

In de populaire cultuur is de naam Bart aanwezig in verschillende media, van de werken van Shakespeare tot dehedendaagse televisie. Bovendien hebben prominente persoonlijkheden de naam Bart in zijn verschillende varianten gedragen, waardoor ze een erfenis hebben nagelaten op uiteenlopende gebieden als de verdediging van de mensenrechten, muziek en de beeldende kunst.

Kortom, de naam Bart is veel meer dan een simpele aanduiding, het is een weerspiegeling van de culturele en symbolische rijkdom van de mensheid, die in de loop van de tijd blijft bestaan ​​en nieuwe generaties blijft inspireren.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Bart. De naam Bart is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Bart, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Bart een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Bart is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Bart een unisex naam kan zijn.

De naam Bart komt vaker voor in deze landen: Nederland, België, Verenigde Staten, Polen en Canada. De significante aanwezigheid van Bart in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Bart een Jongensnamen is die begint met de letter B, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Bart te geven vanwege hun voorkeur voor de letter B.

De naam Bart in de wereld

De naam Bart heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Bart een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Bart heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Bart de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Bart is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Bart ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Bart

Als je de naam Bart overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Bart noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Bart populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Bart de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Bart op de kaart

 1. Nederland Nederland (68897)
 2. België België (46017)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (40759)
 4. Polen Polen (7869)
 5. Canada Canada (3279)
 6. Australië Australië (1154)
 7. Engeland Engeland (1046)
 8. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (758)
 9. Ierland Ierland (586)
 10. Filipijnen Filipijnen (579)
 11. Duitsland Duitsland (487)
 12. Ghana Ghana (449)
 13. Thailand Thailand (447)
 14. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (439)
 15. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (402)
 16. Frankrijk Frankrijk (322)
 17. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (228)
 18. Rusland Rusland (167)
 19. Marokko Marokko (164)
 20. Haïti Haïti (151)
 21. Portugal Portugal (148)
 22. Zwitserland Zwitserland (143)
 23. India India (135)
 24. Spanje Spanje (135)
 25. Suriname Suriname (132)
 26. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (124)
 27. Brazilië Brazilië (121)
 28. Chili Chili (103)
 29. Libanon Libanon (90)
 30. China China (73)
 31. Indonesië Indonesië (69)
 32. Zweden Zweden (65)
 33. Nigeria Nigeria (61)
 34. Denemarken Denemarken (57)
 35. Schotland Schotland (53)
 36. Luxemburg Luxemburg (52)
 37. Italië Italië (50)
 38. Oeganda Oeganda (46)
 39. Noorwegen Noorwegen (44)
 40. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (41)
 41. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (41)
 42. Maleisië Maleisië (37)
 43. Mexico Mexico (35)
 44. Singapore Singapore (35)
 45. Hong Kong Hong Kong (29)
 46. Finland Finland (26)
 47. Malta Malta (23)
 48. Griekenland Griekenland (22)
 49. Botswana Botswana (21)
 50. Argentinië Argentinië (20)
 51. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (19)
 52. Zuid-Korea Zuid-Korea (19)
 53. Slovenië Slovenië (18)
 54. Wales Wales (18)
 55. Aruba Aruba (17)
 56. Zimbabwe Zimbabwe (15)
 57. Irak Irak (14)
 58. Vietnam Vietnam (13)
 59. Wit-Rusland Wit-Rusland (11)
 60. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (10)
 61. Qatar Qatar (10)
 62. Japan Japan (10)
 63. Monaco Monaco (9)
 64. Soedan Soedan (9)
 65. Estland Estland (9)
 66. Egypte Egypte (9)
 67. Bahrein Bahrein (9)
 68. Taiwan Taiwan (9)
 69. Kazachstan Kazachstan (9)
 70. Oostenrijk Oostenrijk (8)
 71. Turkije Turkije (8)
 72. Guam Guam (7)
 73. Ecuador Ecuador (7)
 74. Cambodja Cambodja (7)
 75. Pakistan Pakistan (7)
 76. Bermuda Bermuda (6)
 77. Tanzania Tanzania (6)
 78. Bahama Bahama's (6)
 79. Moldavië Moldavië (5)
 80. Namibië Namibië (5)
 81. Norfolk-eiland Norfolk-eiland (5)
 82. Oman Oman (5)
 83. Kameroen Kameroen (4)
 84. Honduras Honduras (4)
 85. Kroatië Kroatië (4)
 86. Albanië Albanië (4)
 87. Israël Israël (4)
 88. Mozambique Mozambique (4)
 89. Algerije Algerije (4)
 90. Jamaica Jamaica (4)
 91. Ethiopië Ethiopië (4)
 92. Fiji Fiji (4)
 93. Koeweit Koeweit (4)
 94. Oekraïne Oekraïne (4)
 95. Panama Panama (4)
 96. Republiek Congo Republiek Congo (3)
 97. Roemenië Roemenië (3)
 98. Afghanistan Afghanistan (3)
 99. Marshalleilanden Marshalleilanden (3)
 100. Colombia Colombia (3)
 101. Slowakije Slowakije (3)
 102. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (3)
 103. Jersey Jersey (3)
 104. Bolivia Bolivia (3)
 105. Servië Servië (2)
 106. Salomonseilanden Salomonseilanden (2)
 107. Iran Iran (2)
 108. Niger Niger (2)
 109. Benin Benin (2)
 110. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (2)
 111. Noord-Ierland Noord-Ierland (2)
 112. Peru Peru (2)
 113. Belize Belize (2)
 114. Litouwen Litouwen (1)
 115. Letland Letland (1)
 116. Palau Palau (1)
 117. Guatemala Guatemala (1)
 118. Paraguay Paraguay (1)
 119. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 120. Guyana Guyana (1)
 121. Andorra Andorra (1)
 122. Transnistrië Transnistrië (1)
 123. Madagaskar Madagaskar (1)
 124. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (1)
 125. Myanmar Myanmar (1)
 126. Costa Rica Costa Rica (1)
 127. Hongarije Hongarije (1)
 128. Armenië Armenië (1)
 129. Mongolië Mongolië (1)
 130. Cyprus Cyprus (1)
 131. Seychellen Seychellen (1)
 132. Angola Angola (1)
 133. Macau Macau (1)
 134. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (1)
 135. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (1)
 136. El Salvador El Salvador (1)
 137. Bangladesh Bangladesh (1)
 138. Syrië Syrië (1)
 139. Togo Togo (1)
 140. Bulgarije Bulgarije (1)
 141. Kenia Kenia (1)
 142. Nicaragua Nicaragua (1)
 143. Tunesië Tunesië (1)
 144. Kiribati Kiribati (1)
 145. Falkland Eilanden Falkland Eilanden (1)
 146. Comoren Comoren (1)
 147. Brunei Brunei (1)
 148. Nepal Nepal (1)
 149. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (1)
 150. Gabon Gabon (1)
 151. Bhutan Bhutan (1)
 152. Saint Lucia Saint Lucia (1)
 153. Uruguay Uruguay (1)
 154. Sri Lanka Sri Lanka (1)
 155. Georgië Georgië (1)
 156. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 157. Lesotho Lesotho (1)
 158. Abchazië Abchazië (1)
 159. Venezuela Venezuela (1)
 160. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Bart veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Bart is, je een familielid hebt met de naam Bart, je overweegt een personage in je roman Bart te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.