Mila

Herkomst en betekenis van de naam "Mila"

De naam "Mila" is van Slavische oorsprong en komt van het verkleinwoord van de naam "Milena". Het is een naam die de afgelopen jaren in verschillende delen van de wereld aan populariteit heeft gewonnen en de betekenis ervan houdt verband met vrijgevigheid, vriendelijkheid en vriendelijkheid. In dit artikel zullen we de historische oorsprong van deze naam en de betekenis ervan in verschillende culturen onderzoeken.

Herkomst van de naam "Mila"

De oorsprong van de naam "Mila" gaat terug naar de Slavische taal, waar deze naam wordt gebruikt als een verkleinwoord van de naam "Milena". In het Slavisch is 'Milena' afgeleid van het woord 'mil', wat 'aangenaam' of 'liefdevol' betekent. 'Mila' kan dus worden geïnterpreteerd als 'vriendelijk' of 'liefdevol'. Deze naam was populair in onder meer landen als Rusland, Oekraïne, Servië en Bulgarije en heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen in het Westen.

Wat het gebruik ervan in verschillende culturen betreft, is de naam "Mila" over de hele wereld overgenomen en heeft het zijn plaats gevonden in verschillende tradities en samenlevingen. Hoewel de oorsprong Slavisch is, heeft de populariteit zich verspreid naar andere culturen, waardoor het de mogelijkheid heeft gekregen om meerdere betekenissen en symbolische relaties te verwerven.

Betekenis van de naam "Mila"

De betekenis van de naam "Mila" hangt nauw samen met eigenschappen als vrijgevigheid, vriendelijkheid en vriendelijkheid. De mensen die deze naam dragen, worden meestal gezien als liefdevol, meelevend en vriendelijk. De interpretatie van de naam kan enigszins variëren, afhankelijk van de cultuur waarin deze wordt gebruikt, maar over het algemeen is het gevoel van genegenheid en warmte in alle namen aanwezig.

In Rusland wordt de naam "Mila" bijvoorbeeld geassocieerd met het idee van adel en vriendelijkheid. Van mensen die zo worden genoemd, wordt aangenomen dat ze een vriendelijk karakter hebben en genereus tegenover anderen staan. In Oekraïne is de naam ook gerelateerd aan het idee van liefde en genegenheid, en mensen die de naam dragen worden als zachtaardig en medelevend beschouwd.

In het Westen heeft de naam "Mila" de laatste jaren aan populariteit gewonnen, mede door de invloed van beroemdheden die hem droegen. De betekenis ervan houdt ook verband met het idee van vriendelijkheid en genegenheid, en van mensen die het dragen wordt aangenomen dat ze een medelevende geest hebben en een vriendelijke instelling jegens anderen.

Varianten van de naam "Mila"

Zoals bij veel namen kent de naam "Mila" verschillende varianten in verschillende talen en culturen. In Rusland is het bijvoorbeeld gebruikelijk om de vorm "Milena" als volledige naam aan te treffen, waarvan "Mila" het verkleinwoord is. In andere Slavische landen, zoals Servië of Bulgarije, wordt deze vorm ook als volledige naam gebruikt, hoewel het verkleinwoord "Mila" even populair is.

In Italië bestaat de variant "Camilla", die etymologische wortels deelt met "Mila". In andere Europese landen, zoals Frankrijk of Spanje, wordt ook af en toe de vorm "Milena" gebruikt. In Latijns-Amerika heeft de naam "Mila" de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en blijft het een onafhankelijke vorm, zonder dat er een bijbehorende volledige naam nodig is.

Deze varianten demonstreren de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van de naam "Mila". Hoewel de oorsprong Slavisch is, heeft het zijn plaats gevonden in verschillende culturen en heeft het zich aangepast aan de bijzonderheden van elk van hen. De betekenis ervan is dus verrijkt met nuances en connotaties die specifiek zijn voor elke taalkundige en culturele traditie.

Historische en culturele invloed van de naam "Mila"

De naam "Mila" heeft door de geschiedenis heen een belangrijke invloed gehad op de Slavische cultuur. Het gebruik ervan als verkleinwoord van "Milena" dateert uit de oudheid en is bij verschillende gelegenheden in de literatuur, muziek en kunst gebruikt. In de Russische literatuur komt de naam "Mila" bijvoorbeeld in verschillende geschriften voor als een symbool van vriendelijkheid en vrijgevigheid.

In de muziek wordt de naam "Mila" gebruikt in folk- en moderne composities, vaak als metafoor voor schoonheid en welwillendheid. Kunstenaars uit verschillende tijdperken hebben in deze naam een ​​bron van inspiratie gevonden om gevoelens van liefde en genegenheid uit te drukken. Op deze manier heeft de naam "Mila" een symbolische betekenis gekregen die de loutere functie van persoonlijke identificatie overstijgt.

In de hedendaagse populaire cultuur heeft de naam "Mila" aan relevantie gewonnen dankzij de aanwezigheid van publieke figuren die de naam hebben gepopulariseerd. Actrices, zangers en modellen hebben bijgedragen aan het verspreiden van deze naam en het geven van een unieke connotatie. De associatie met schoonheid en vriendelijkheid heeft ertoe bijgedragen dat het een zeer gewaardeerde naam is geworden in verschillende sociale domeinen.

De naam "Mila" vandaag

Vandaag blijft de naam "Mila" winnenpopulariteit in verschillende delen van de wereld. De positieve betekenis en aangename klank maken het aantrekkelijk voor veel ouders die op zoek zijn naar een speciale naam voor hun dochters. Bovendien heeft de aanwezigheid ervan in de hedendaagse cultuur het land een aura van moderniteit en frisheid gegeven, wat het bijzonder aantrekkelijk maakt.

In de Verenigde Staten is de naam 'Mila' bijvoorbeeld de afgelopen decennia aanzienlijk in populariteit toegenomen. Steeds meer gezinnen kiezen deze naam voor hun dochters, en het gebruik ervan heeft zich verspreid naar andere Engelssprekende landen. Zijn relatie met bekende publieke figuren heeft bijgedragen aan zijn verspreiding en positieve imago in de samenleving.

In Europa heeft de naam "Mila" zijn populariteit behouden in landen als Rusland, Oekraïne, Servië en Bulgarije, waar het wordt beschouwd als een traditionele en gerespecteerde naam. De aanwezigheid ervan in de Slavische cultuur heeft het een emotionele en symbolische lading gegeven die het voor veel mensen bijzonder waardevol maakt.

Samenvattend: de naam "Mila" is een naam die zijn wortels heeft in de Slavische cultuur en een universele betekenis heeft gekregen die verband houdt met vriendelijkheid en vrijgevigheid. De populariteit ervan in verschillende delen van de wereld demonstreert zijn veelzijdigheid en zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende culturele contexten. Bovendien heeft zijn aanwezigheid in de hedendaagse cultuur het voor veel mensen tot een moderne en aantrekkelijke naam gemaakt. Met zijn rijke geschiedenis en positieve betekenis blijft de naam "Mila" een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een speciale naam voor hun dochters.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Mila. De naam Mila is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Mila, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Mila een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Mila is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Mila een unisex naam kan zijn.

De naam Mila komt vaker voor in deze landen: Filipijnen, Indonesië, Rusland, India en Verenigde Staten. De significante aanwezigheid van Mila in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Mila een Meisjesnamen is die begint met de letter M, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Mila te geven vanwege hun voorkeur voor de letter M.

Mila is een naam die begint met de letter M. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met M, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter M.

De naam Mila in de wereld

De naam Mila heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Mila een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Mila heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Mila de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Mila is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Mila ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Mila

Als je de naam Mila overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Mila noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Mila populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Mila de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Mila op de kaart

 1. Filipijnen Filipijnen (56082)
 2. Indonesië Indonesië (52028)
 3. Rusland Rusland (42750)
 4. India India (30820)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (8233)
 6. Servië Servië (5898)
 7. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (5222)
 8. Bangladesh Bangladesh (4949)
 9. Oezbekistan Oezbekistan (4134)
 10. Brazilië Brazilië (3071)
 11. Kroatië Kroatië (3061)
 12. Wit-Rusland Wit-Rusland (2845)
 13. Iran Iran (2327)
 14. Bulgarije Bulgarije (2122)
 15. Kazachstan Kazachstan (2093)
 16. Canada Canada (1953)
 17. Italië Italië (1737)
 18. Tadzjikistan Tadzjikistan (1715)
 19. Spanje Spanje (1301)
 20. Nederland Nederland (1277)
 21. Peru Peru (1267)
 22. Polen Polen (1225)
 23. Duitsland Duitsland (1061)
 24. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (933)
 25. Slovenië Slovenië (915)
 26. Egypte Egypte (802)
 27. Venezuela Venezuela (725)
 28. Maleisië Maleisië (704)
 29. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (678)
 30. Montenegro Montenegro (639)
 31. Nepal Nepal (591)
 32. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (510)
 33. Turkmenistan Turkmenistan (501)
 34. Moldavië Moldavië (489)
 35. Finland Finland (488)
 36. Engeland Engeland (477)
 37. Oeganda Oeganda (442)
 38. Taiwan Taiwan (420)
 39. Ecuador Ecuador (419)
 40. Thailand Thailand (390)
 41. Colombia Colombia (384)
 42. Australië Australië (383)
 43. Chili Chili (373)
 44. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (372)
 45. Algerije Algerije (366)
 46. Pakistan Pakistan (340)
 47. Nigeria Nigeria (332)
 48. Frankrijk Frankrijk (327)
 49. Afghanistan Afghanistan (307)
 50. Macedonië Macedonië (246)
 51. Oostenrijk Oostenrijk (207)
 52. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (202)
 53. Zwitserland Zwitserland (194)
 54. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (178)
 55. Marokko Marokko (164)
 56. Argentinië Argentinië (163)
 57. Armenië Armenië (154)
 58. Zweden Zweden (143)
 59. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (130)
 60. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (129)
 61. Mauritius Mauritius (114)
 62. Cambodja Cambodja (103)
 63. Transnistrië Transnistrië (99)
 64. Georgië Georgië (96)
 65. Letland Letland (90)
 66. China China (89)
 67. Kosovo Kosovo (84)
 68. Denemarken Denemarken (80)
 69. Mexico Mexico (78)
 70. Brunei Brunei (77)
 71. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (74)
 72. Bahrein Bahrein (74)
 73. Haïti Haïti (70)
 74. Tanzania Tanzania (66)
 75. Suriname Suriname (66)
 76. Japan Japan (63)
 77. België België (54)
 78. Guam Guam (52)
 79. Oekraïne Oekraïne (50)
 80. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (46)
 81. Zambia Zambia (45)
 82. Litouwen Litouwen (43)
 83. Estland Estland (43)
 84. Noorwegen Noorwegen (42)
 85. Griekenland Griekenland (42)
 86. Israël Israël (40)
 87. Panama Panama (38)
 88. Niger Niger (36)
 89. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (33)
 90. Slowakije Slowakije (33)
 91. Frans Polynesië Frans Polynesië (32)
 92. Hong Kong Hong Kong (31)
 93. Qatar Qatar (28)
 94. Koeweit Koeweit (28)
 95. Zimbabwe Zimbabwe (26)
 96. Albanië Albanië (25)
 97. Schotland Schotland (24)
 98. El Salvador El Salvador (23)
 99. Kameroen Kameroen (22)
 100. Singapore Singapore (22)
 101. Ierland Ierland (21)
 102. Burkina Faso Burkina Faso (20)
 103. Kenia Kenia (17)
 104. Ivoorkust Ivoorkust (16)
 105. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (16)
 106. Honduras Honduras (15)
 107. Zuid-Korea Zuid-Korea (15)
 108. Kaapverdië Kaapverdië (14)
 109. Bolivia Bolivia (14)
 110. Turkije Turkije (13)
 111. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (13)
 112. Abchazië Abchazië (12)
 113. Uruguay Uruguay (12)
 114. Guatemala Guatemala (11)
 115. Salomonseilanden Salomonseilanden (10)
 116. Sri Lanka Sri Lanka (9)
 117. Luxemburg Luxemburg (9)
 118. Ethiopië Ethiopië (9)
 119. Nicaragua Nicaragua (8)
 120. Tunesië Tunesië (8)
 121. Aruba Aruba (8)
 122. Republiek Congo Republiek Congo (7)
 123. Paraguay Paraguay (7)
 124. Vietnam Vietnam (6)
 125. Macau Macau (6)
 126. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (6)
 127. Marshalleilanden Marshalleilanden (5)
 128. Togo Togo (4)
 129. Liberia Liberia (4)
 130. Costa Rica Costa Rica (4)
 131. Roemenië Roemenië (4)
 132. Samoa Samoa (4)
 133. Soedan Soedan (4)
 134. Malta Malta (4)
 135. Fiji Fiji (4)
 136. Monaco Monaco (3)
 137. Cuba Cuba (3)
 138. Bhutan Bhutan (3)
 139. Wales Wales (2)
 140. Cyprus Cyprus (2)
 141. Maldiven Maldiven (2)
 142. Senegal Senegal (2)
 143. Bahama Bahama's (2)
 144. Namibië Namibië (2)
 145. Libanon Libanon (1)
 146. Belize Belize (1)
 147. Tsjaad Tsjaad (1)
 148. Saint Lucia Saint Lucia (1)
 149. Ghana Ghana (1)
 150. Lesotho Lesotho (1)
 151. Oost-Timor Oost-Timor (1)
 152. Oman Oman (1)
 153. Andorra Andorra (1)
 154. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (1)
 155. Libië Libië (1)
 156. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 157. Tuvalu Tuvalu (1)
 158. Angola Angola (1)
 159. Hongarije Hongarije (1)
 160. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 161. Madagaskar Madagaskar (1)
 162. Eiland Man Eiland Man (1)
 163. Mali Mali (1)
 164. Mongolië Mongolië (1)
 165. IJsland IJsland (1)
 166. Jemen Jemen (1)
 167. Mauritanië Mauritanië (1)
 168. Jamaica Jamaica (1)
 169. Jordanië Jordanië (1)
 170. Benin Benin (1)
 171. Bermuda Bermuda (1)
 172. Malawi Malawi (1)
 173. Falkland Eilanden Falkland Eilanden (1)
 174. Sierra Leone Sierra Leone (1)
 175. Micronesië Micronesië (1)
 176. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 177. Botswana Botswana (1)
 178. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 179. Laos Laos (1)
 180. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (1)
 181. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Mila veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Mila is, je een familielid hebt met de naam Mila, je overweegt een personage in je roman Mila te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.