Margarida

Herkomst en betekenis van de naam 'Margarida'

De naam 'Margarida' is van Portugese afkomst en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Deze vrouwelijke naam is al eeuwenlang populair in Portugal en andere Spaanstalige landen, en de betekenis en oorsprong ervan hebben interessante wortels die verband houden met de natuur en mythologie. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van 'Margarida' in detail onderzoeken, evenals het gebruik ervan in verschillende culturen en de populariteit ervan vandaag de dag.

Herkomst van 'Margarida'

De oorsprong van de naam 'Margarida' gaat terug naar het Latijn, waar het is afgeleid van het woord 'madeliefje', dat op zijn beurt afkomstig is van het Griekse 'margaritēs'. Deze Griekse term betekent 'parel', wat duidt op een symbolische relatie van de naam met kostbaarheid en schoonheid. In de oudheid werden parels zeer gewaardeerd en beschouwd als prachtige juwelen, dus de naam 'Margarida' kan een connotatie van schoonheid en waarde met zich meebrengen.

De naam 'Margarida' heeft ook links naar de madeliefjebloem, die bekend staat om zijn witte en gele bloemblaadjes, en wordt beschouwd als een symbool van onschuld en zuiverheid. Deze betekenis is relevant voor de naam, aangezien veel vrouwelijke namen worden geassocieerd met bloemen en positieve eigenschappen of gewenste eigenschappen vertegenwoordigen. Daarom kan de naam 'Margarida' worden geïnterpreteerd als een symbool van zuiverheid en schoonheid, gekoppeld aan zowel de natuur als de wenselijke eigenschappen van een persoon.

In de Griekse mythologie had de parel een speciale betekenis, omdat men geloofde dat hij voortkwam uit de tranen van de goden. Deze mythologische connectie voegt een extra betekenislaag toe aan de naam 'Margarida', wat een associatie met goddelijkheid en liefde suggereert. Het idee dat de parel uit tranen wordt gevormd, kan ook verband houden met emotionaliteit en gevoeligheid, wat een gewaardeerde eigenschap kan zijn bij iemand die deze naam draagt.

Betekenis van 'Margarida'

De naam 'Margarida' heeft een rijke betekenis die zowel de taalkundige wortels ervan weerspiegelt als de verbindingen met de natuur en mythologie. Over het algemeen kan de naam worden geïnterpreteerd als een symbool van schoonheid, zuiverheid en emotionaliteit, gerelateerd aan de parel en de madeliefjebloem. Deze positieve eigenschappen zorgen ervoor dat de naam 'Margarida' wordt gewaardeerd door de mensen die hem dragen en hun families, omdat hij wenselijke en positieve eigenschappen vertegenwoordigt.

Bovendien kan de naam 'Margarida' een gevoel van verbondenheid met de natuur en het goddelijke met zich meebrengen, vanwege de associaties met de madeliefjebloem en de Griekse mythologie. Dit aspect van de betekenis van de naam kan vooral van belang zijn voor degenen die affiniteit voelen met de natuur of die spirituele kwaliteiten waarderen. In deze zin kan de naam 'Margarida' worden geïnterpreteerd als een symbool van verbinding met het goddelijke en het natuurlijke.

Samenvattend heeft de naam 'Margarida' een diepe betekenis die betrekking heeft op schoonheid, puurheid en verbinding met de natuur en mythologie. Deze connotaties maken de naam voor veel mensen aantrekkelijk en betekenisvol, en de populariteit ervan door de eeuwen heen toont de symbolische en emotionele kracht ervan aan. De naam 'Margarida' blijft een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een vrouwelijke naam met een diepe en positieve betekenis.

Gebruik van 'Margarida' in verschillende culturen

De naam 'Margarida' is van Portugese oorsprong, maar heeft zich door de eeuwen heen naar andere culturen verspreid. In Spanje staat de naam bekend als 'Margarita', en in andere Spaanstalige landen is hij ook populair, met variaties in uitspraak en spelling. Over het geheel genomen blijft de naam trouw aan zijn Latijnse en Griekse wortels en behoudt hij zijn betekenis en symboliek in verschillende culturen.

In Portugal is 'Margarida' een veel voorkomende en populaire naam voor meisjes, die door de eeuwen heen in gebruik is gebleven. De populariteit ervan is gedeeltelijk te danken aan de positieve betekenis en de natuurlijke en goddelijke connotaties ervan. In andere culturen wordt de naam ook gewaardeerd om zijn schoonheid en betekenis, waardoor het een populaire keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een betekenisvolle en mooie vrouwelijke naam.

In de literatuur en kunst wordt de naam 'Margarida' in verschillende contexten en voorstellingen gebruikt, wat het culturele en symbolische belang ervan aantoont. De verbinding met de madeliefjebloem en de parel is gebruikt in gedichten, liedjes en schilderijen om gevoelens van schoonheid, zuiverheid en emotionaliteit over te brengen. Deze voorstellingen hebben door de eeuwen heen bijgedragen aan de populariteit en symbolische betekenis van de naam 'Margarida'.eeuwen.

Hedendaagse populariteit van 'Margarida'

Tegenwoordig blijft de naam 'Margarida' populair en gewaardeerd door veel gezinnen, die de schoonheid en betekenis ervan herkennen. Ondanks de diversiteit aan vrouwelijke namen die beschikbaar zijn, blijft 'Margarida' een aantrekkelijke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met diepe culturele wortels en een positieve betekenis. De verbinding met de natuur, mythologie en schoonheid maakt het relevant en krachtig in de hedendaagse samenleving.

De populariteit van 'Margarida' strekt zich uit over verschillende landen en culturen, wat de universele aantrekkingskracht aantoont en zijn vermogen om taalkundige en geografische barrières te overstijgen. In de moderne tijd, waar diversiteit en verbinding met het verleden worden gewaardeerd, vertegenwoordigt 'Margarida' een vrouwelijke naam die deze kwaliteiten belichaamt en aantrekkelijk is voor ouders en gezinnen met verschillende achtergronden en contexten.

Concluderend: de naam 'Margarida' heeft een fascinerende oorsprong en betekenis, waardoor het voor veel gezinnen een betekenisvolle en mooie keuze is. De verbinding met de natuur, mythologie en schoonheid geeft het een symbolische en emotionele kracht die het vandaag de dag relevant en populair houdt. Schoonheid, puurheid en verbinding met het goddelijke en natuurlijke maken 'Margarida' een tijdloze en aantrekkelijke naam die over de hele wereld nog steeds gewaardeerd wordt.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Margarida. De naam Margarida is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Margarida, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Margarida een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Margarida komt vaker voor in deze landen: Brazilië, Angola, Portugal, Mozambique en Kaapverdië. De significante aanwezigheid van Margarida in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Margarida een Meisjesnamen is die begint met de letter M, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Margarida te geven vanwege hun voorkeur voor de letter M.

Margarida is een naam die begint met de letter M. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met M, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter M.

De naam Margarida in de wereld

De naam Margarida heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Margarida een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Margarida heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Margarida de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Margarida is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Margarida ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Margarida

Als je de naam Margarida overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Margarida noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Margarida populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Margarida de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Margarida op de kaart

 1. Brazilië Brazilië (146146)
 2. Angola Angola (104325)
 3. Portugal Portugal (55040)
 4. Mozambique Mozambique (28799)
 5. Kaapverdië Kaapverdië (2139)
 6. Spanje Spanje (2112)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (1023)
 8. Frankrijk Frankrijk (650)
 9. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (356)
 10. Engeland Engeland (292)
 11. India India (279)
 12. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (223)
 13. Canada Canada (212)
 14. Indonesië Indonesië (190)
 15. Zwitserland Zwitserland (187)
 16. Duitsland Duitsland (170)
 17. Nederland Nederland (148)
 18. Andorra Andorra (116)
 19. Luxemburg Luxemburg (96)
 20. Taiwan Taiwan (84)
 21. Thailand Thailand (63)
 22. Namibië Namibië (45)
 23. Venezuela Venezuela (44)
 24. Oost-Timor Oost-Timor (36)
 25. Italië Italië (35)
 26. België België (31)
 27. Paraguay Paraguay (18)
 28. Zweden Zweden (18)
 29. Macau Macau (18)
 30. Qatar Qatar (15)
 31. Ierland Ierland (13)
 32. Australië Australië (12)
 33. Georgië Georgië (10)
 34. Chili Chili (10)
 35. Jersey Jersey (8)
 36. Noorwegen Noorwegen (7)
 37. Japan Japan (6)
 38. Uruguay Uruguay (6)
 39. Denemarken Denemarken (6)
 40. Israël Israël (5)
 41. Schotland Schotland (4)
 42. Wales Wales (4)
 43. Armenië Armenië (4)
 44. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (4)
 45. Senegal Senegal (4)
 46. Marokko Marokko (4)
 47. Mexico Mexico (4)
 48. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (3)
 49. Oostenrijk Oostenrijk (3)
 50. China China (3)
 51. Noord-Ierland Noord-Ierland (2)
 52. Filipijnen Filipijnen (2)
 53. Argentinië Argentinië (2)
 54. Colombia Colombia (2)
 55. Maleisië Maleisië (2)
 56. Ecuador Ecuador (2)
 57. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 58. Oman Oman (1)
 59. Frans Polynesië Frans Polynesië (1)
 60. Pakistan Pakistan (1)
 61. Guinee Guinee (1)
 62. Griekenland Griekenland (1)
 63. Roemenië Roemenië (1)
 64. Hongarije Hongarije (1)
 65. Rusland Rusland (1)
 66. Singapore Singapore (1)
 67. Benin Benin (1)
 68. Saint Barthélemy Saint Barthélemy (1)
 69. Tsjaad Tsjaad (1)
 70. Bolivia Bolivia (1)
 71. Botswana Botswana (1)
 72. Kenia Kenia (1)
 73. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 74. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 75. Koeweit Koeweit (1)
 76. Tanzania Tanzania (1)
 77. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 78. Libanon Libanon (1)
 79. Monaco Monaco (1)
 80. Costa Rica Costa Rica (1)
 81. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 82. Nigeria Nigeria (1)
 83. Finland Finland (1)
 84. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Margarida veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Margarida is, je een familielid hebt met de naam Margarida, je overweegt een personage in je roman Margarida te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.