Herald

De oorsprong en betekenis van de naam 'Herald'

De naam 'Herald' is van Germaanse oorsprong en is afgeleid van het woord 'hari', wat 'leger' of 'krijger' betekent, en 'wald', wat 'heerschappij' of 'bevel' betekent. Gezamenlijk kan 'Herald' worden geïnterpreteerd als 'heerser van het leger' of 'militaire commandant'. Deze naam is door de geschiedenis heen populair geweest en wordt door verschillende culturen en beschavingen over de hele wereld gebruikt.

Oorsprong van de naam 'Herald'

De naam 'Herald' heeft zijn wortels in de oud-Germaanse cultuur. De Germaanse volkeren, die tijdens de late oudheid in Midden- en West-Europa leefden, hadden een sterke militaire traditie en waardeerden moed en leiderschap in de strijd. Daarom waren namen die deze kwaliteiten weerspiegelden, zoals 'Herald', onder hen heel gebruikelijk.

Door de eeuwen heen is de naam 'Herald' populair gebleven in veel delen van de wereld, inclusief Scandinavië, waar de naam is aangepast aan lokale vormen, zoals 'Harald'. Deze aanpassing weerspiegelt de invloed van Germaanse migraties in de regio en de evolutie van de taal in de loop van de tijd.

In de middeleeuwen verspreidde de naam 'Herald' zich door heel Europa onder invloed van de katholieke kerk en de verspreiding van het christendom. Missionarissen en geestelijken brachten de naam naar nieuwe landen en in de loop van de tijd werd de naam onderdeel van de cultuur en traditie van veel gemeenschappen.

Betekenis van de naam 'Herald'

De letterlijke betekenis van de naam 'Herald' is 'heerser van het leger', wat de connectie van de naam met militair gezag en leiderschap weerspiegelt. In het tijdperk van oorlogen en gevechten werden leiders die deze naam droegen vaak bewonderd vanwege hun moed en capaciteiten om hun troepen in de strijd te leiden.

In bredere zin kan de naam 'Herald' ook macht en kracht symboliseren, evenals het verlangen om anderen te beschermen en te verdedigen. Degenen die deze naam dragen, worden vaak gezien als moedige en vastberaden mensen, met een sterke arbeidsethos en een gevoel van verantwoordelijkheid jegens anderen.

In de populaire cultuur wordt de naam 'Herald' gebruikt in literaire werken, films en andere entertainmentmedia als symbool van moed en vastberadenheid. Personages met deze naam vertegenwoordigen meestal de strijd tegen tegenspoed en de verdediging van gerechtigheid en vrijheid.

Variaties op de naam 'Herald'

Door de eeuwen heen heeft de naam 'Herald' aanleiding gegeven tot verschillende variaties in verschillende talen en culturen. Tot de meest voorkomende vormen behoren "Harald" in Scandinavië, "Harold" in het Engels en "Hérald" in het Frans. Deze variaties weerspiegelen verschillen in taalontwikkeling en de invloed van verschillende culturen op de aanpassing van de naam.

In sommige gevallen kunnen variaties op de naam 'Herald' ook enigszins verschillende betekenissen hebben. In sommige talen wordt de vorm 'Harold' bijvoorbeeld geassocieerd met de betekenis van 'legerleider', terwijl 'Harald' connotaties kan hebben die verband houden met adel en koninklijke afkomst.

Ondanks deze verschillen delen alle varianten van de naam 'Herald' een gemeenschappelijke oorsprong en symboliseren ze vergelijkbare kwaliteiten van moed, leiderschap en vastberadenheid. Door de geschiedenis heen zijn deze kwaliteiten in talloze culturen gewaardeerd en hebben ervoor gezorgd dat de naam 'Herald' een populaire keuze is geworden voor ouders die hun kinderen een gevoel van kracht en moed willen bijbrengen.

De naam 'Herald' vandaag

Tegenwoordig wordt de naam 'Herald' nog steeds in veel delen van de wereld gebruikt, hoewel deze misschien niet zo gebruikelijk is als sommige andere opties. Degenen die deze naam dragen, doen dit echter vaak met trots, zich bewust van de betekenis ervan en de traditie die deze met zich meebrengt.

In sommige culturen heeft de naam 'Herald' een zeker gevoel van onderscheid en klasse verworven, en wordt deze gebruikt door families die een gevoel van adel en erfgoed willen overbrengen. In andere gevallen blijft de naam een ​​symbool van moed en leiderschap, gekozen door ouders die deze kwaliteiten bij hun kinderen willen bijbrengen.

Ongeacht de huidige populariteit blijft de naam 'Herald' een waardevolle en betekenisvolle keuze voor wie op zoek is naar een naam met historische wortels en een sterke symbolische boodschap. De verbinding met moed en leiderschap maakt het geschikt voor degenen die deze kwaliteiten bij hun kinderen willen eren en een gevoel voor geschiedenis en traditie willen doorgeven.

Samenvattend vindt de naam 'Herald' zijn oorsprong in de oude Germaanse cultuur en betekent 'heerser van het leger'. Reflecteert kwaliteitenvan moed, leiderschap en vastberadenheid, en is door de geschiedenis heen door talloze culturen gebruikt. Hoewel het misschien niet zo gebruikelijk is als andere namen, blijft 'Herald' een betekenisvolle en krachtige keuze voor degenen die traditie willen eren en een gevoel van moed en erfgoed willen doorgeven aan hun kinderen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Herald. De naam Herald is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Herald, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Herald een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Herald is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Herald een unisex naam kan zijn.

In het geval van Herald hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Herald, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Herald komt vaker voor in deze landen: Filipijnen, Verenigde Staten, India, Nederland en Zuid-Afrika. De significante aanwezigheid van Herald in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Herald is een naam die begint met de letter H. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met H, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter H.

De naam Herald in de wereld

De naam Herald heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Herald een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Herald heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Herald de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Herald is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Herald ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Herald

Als je de naam Herald overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Herald noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Herald populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Herald de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Herald op de kaart

 1. Filipijnen Filipijnen (2213)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (1170)
 3. India India (887)
 4. Nederland Nederland (606)
 5. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (332)
 6. Zimbabwe Zimbabwe (176)
 7. Indonesië Indonesië (176)
 8. Brazilië Brazilië (176)
 9. Malawi Malawi (148)
 10. Costa Rica Costa Rica (138)
 11. Nicaragua Nicaragua (134)
 12. Albanië Albanië (105)
 13. Oekraïne Oekraïne (87)
 14. Koeweit Koeweit (85)
 15. Peru Peru (70)
 16. Canada Canada (68)
 17. Bahrein Bahrein (59)
 18. Duitsland Duitsland (58)
 19. Haïti Haïti (56)
 20. Zambia Zambia (53)
 21. Jamaica Jamaica (49)
 22. Maleisië Maleisië (48)
 23. Frankrijk Frankrijk (43)
 24. Frans Polynesië Frans Polynesië (43)
 25. Tanzania Tanzania (31)
 26. Engeland Engeland (26)
 27. België België (22)
 28. Qatar Qatar (20)
 29. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (19)
 30. Panama Panama (17)
 31. Venezuela Venezuela (16)
 32. Botswana Botswana (16)
 33. Chili Chili (13)
 34. Oman Oman (12)
 35. Singapore Singapore (12)
 36. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (11)
 37. Schotland Schotland (9)
 38. Guyana Guyana (9)
 39. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (9)
 40. Sri Lanka Sri Lanka (9)
 41. Taiwan Taiwan (8)
 42. Noorwegen Noorwegen (7)
 43. Pakistan Pakistan (7)
 44. El Salvador El Salvador (7)
 45. Mexico Mexico (6)
 46. Oeganda Oeganda (6)
 47. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (6)
 48. Honduras Honduras (6)
 49. Italië Italië (6)
 50. Kenia Kenia (6)
 51. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (5)
 52. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (4)
 53. Oostenrijk Oostenrijk (4)
 54. Australië Australië (4)
 55. Hong Kong Hong Kong (4)
 56. Rusland Rusland (4)
 57. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 58. Saint Lucia Saint Lucia (4)
 59. Liechtenstein Liechtenstein (4)
 60. Republiek Congo Republiek Congo (3)
 61. Zuid-Korea Zuid-Korea (3)
 62. Zweden Zweden (3)
 63. Kameroen Kameroen (3)
 64. China China (3)
 65. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (2)
 66. Nigeria Nigeria (2)
 67. Israël Israël (2)
 68. Colombia Colombia (2)
 69. Liberia Liberia (2)
 70. Turkije Turkije (1)
 71. Macau Macau (1)
 72. Malta Malta (1)
 73. Estland Estland (1)
 74. Mauritius Mauritius (1)
 75. Egypte Egypte (1)
 76. Spanje Spanje (1)
 77. Finland Finland (1)
 78. Afghanistan Afghanistan (1)
 79. Fiji Fiji (1)
 80. Mozambique Mozambique (1)
 81. Uruguay Uruguay (1)
 82. Armenië Armenië (1)
 83. Angola Angola (1)
 84. Vietnam Vietnam (1)
 85. Griekenland Griekenland (1)
 86. Argentinië Argentinië (1)
 87. Guatemala Guatemala (1)
 88. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 89. Bolivia Bolivia (1)
 90. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 91. IJsland IJsland (1)
 92. Paraguay Paraguay (1)
 93. Belize Belize (1)
 94. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 95. Cambodja Cambodja (1)
 96. Seychellen Seychellen (1)
 97. Zwitserland Zwitserland (1)
 98. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 99. Slowakije Slowakije (1)
 100. Suriname Suriname (1)
 101. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 102. Thailand Thailand (1)
 103. Tunesië Tunesië (1)
 104. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 105. Marshalleilanden Marshalleilanden (1)
 106. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Herald veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Herald is, je een familielid hebt met de naam Herald, je overweegt een personage in je roman Herald te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.