Hafiz

De naam Hafiz is van Arabische oorsprong en heeft een diepe en symbolische betekenis die door de geschiedenis heen gewaardeerd wordt. In dit artikel onderzoeken we de oorsprong en betekenis van deze naam, evenals de culturele relevantie en impact ervan op verschillende culturen en religies.

Herkomst van de naam Hafiz

De naam Hafiz heeft zijn wortels in de Arabische taal en is afgeleid van het woord "hafiz", wat "bewaker" of "beschermer" betekent. Deze naam wordt veel gebruikt in de Arabische en islamitische wereld en heeft een connotatie van verantwoordelijkheid en zorgzaamheid. De naam Hafiz is ook afgeleid van het Arabische woord "hifz", wat "memoriseren" of "in het geheugen bewaren" betekent. Deze taalkundige wortel weerspiegelt het belang van kennis en geheugen in de Arabische en islamitische cultuur.

Betekenis van de naam Hafiz

De betekenis van de naam Hafiz hangt nauw samen met zijn oorsprong in de Arabische taal. Zoals hierboven vermeld betekent "hafiz" "voogd" of "beschermer", wat een gevoel van verantwoordelijkheid en zorg suggereert. Deze naam draagt ​​ook de connotatie van geheugen en kennis met zich mee, aangezien het is afgeleid van het woord 'hifz', wat 'memoriseren' of 'in het geheugen bewaren' betekent. Daarom kan de naam Hafiz worden geïnterpreteerd als 'de bewaarder van de herinnering' of 'de beschermer van kennis'.

Bovendien wordt in de moslimcultuur de titel "Hafiz" toegekend aan degenen die de Koran volledig uit het hoofd hebben geleerd, wat wordt beschouwd als een prestatie van groot belang en respect in de moslimgemeenschap. Daarom kan de naam Hafiz ook de connotatie van heiligheid en toewijding met zich meedragen.

Culturele en religieuze relevantie

De naam Hafiz wordt veel gebruikt in de Arabische en islamitische cultuur en is van groot belang in de religieuze en culturele context. Zoals hierboven vermeld, wordt de titel "Hafiz" toegekend aan degenen die de Koran volledig uit het hoofd hebben geleerd, wat het belang van kennis en toewijding in de moslimcultuur weerspiegelt. Deze erkenning is een symbool van respect en bewondering in de moslimgemeenschap, en degenen die de naam Hafiz dragen worden beschouwd als bewakers van goddelijke kennis.

Bovendien wordt de naam Hafiz ook veel gebruikt in de Arabische literatuur, met name in de poëzie. Verschillende beroemde Arabische dichters hebben de naam Hafiz gedragen, en hun literaire nalatenschap heeft bijgedragen aan de culturele en artistieke rijkdom van de regio. De naam Hafiz roept een verband op met poëzie en artistieke expressie, waardoor deze nog belangrijker wordt in de culturele context.

Impact op verschillende culturen

Hoewel de naam Hafiz zijn wortels heeft in de Arabische en islamitische cultuur, reikt de impact ervan verder dan deze grenzen en is deze overgenomen in verschillende culturen over de hele wereld. Met de mondialisering en de onderlinge verbondenheid van samenlevingen zijn namen de taalkundige en culturele grenzen gaan overstijgen, en de naam Hafiz is daarop geen uitzondering.

Tegenwoordig is de naam Hafiz steeds populairder geworden in verschillende delen van de wereld, vooral onder moslimgemeenschappen en bij degenen die de Arabische cultuur waarderen. De diepe betekenis en de associatie met toewijding en kennis hebben ervoor gezorgd dat het een gewaardeerde keuze is geworden voor veel ouders die op zoek zijn naar een naam met een betekenis die verder gaat dan het oppervlakkige.

De impact van de naam Hafiz op verschillende culturen heeft er ook toe geleid dat de naam Hafiz is opgenomen in de hedendaagse literatuur en kunst. Auteurs, dichters en kunstenaars uit verschillende tradities hebben de naam Hafiz gebruikt als een manier om hun culturele erfgoed te eren of om thema's te verkennen die verband houden met toewijding, kennis en bescherming. Dit fenomeen weerspiegelt hoe namen kunnen fungeren als brug tussen verschillende culturen en kunnen dienen als herinnering aan de rijkdom en diversiteit van de wereld.

Conclusie

De naam Hafiz heeft een rijke en belangrijke oorsprong, die teruggaat tot de Arabische en islamitische cultuur. De betekenis ervan als ‘bewaker’ of ‘beschermer’ weerspiegelt een connotatie van zorg en verantwoordelijkheid, terwijl de associatie met kennis en toewijding het tot een diep symbolische naam maakt. De impact van de naam Hafiz reikt verder dan culturele en taalkundige grenzen, en de adoptie ervan in verschillende delen van de wereld weerspiegelt het belang en de relevantie ervan in de hedendaagse samenleving.

Door de geschiedenis heen werd de naam Hafiz gewaardeerd in de Arabische en islamitische cultuur, maar ook in de literatuur en kunst. De betekenis en symboliek ervan hebben generaties geïnspireerd om kennis, toewijding en bescherming te zoeken, en de erfenis ervan blijft bestaan.het verrijken van de culturele en artistieke rijkdom van de wereld. Uiteindelijk belichaamt de naam Hafiz een verbinding met traditie, spiritualiteit en de waarde van kennis, en de aanwezigheid ervan zal in de loop van de tijd blijven bestaan.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Hafiz. De naam Hafiz is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Hafiz, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Hafiz een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Hafiz is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Hafiz een unisex naam kan zijn.

In het geval van Hafiz hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Hafiz, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Hafiz komt vaker voor in deze landen: Pakistan, Soedan, Bangladesh, Saoedi-Arabië en India. De significante aanwezigheid van Hafiz in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Hafiz een Jongensnamen is die begint met de letter H, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Hafiz te geven vanwege hun voorkeur voor de letter H.

De naam Hafiz in de wereld

De naam Hafiz heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Hafiz een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Hafiz heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Hafiz de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Hafiz is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Hafiz ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Hafiz

Als je de naam Hafiz overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Hafiz noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Hafiz populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Hafiz de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Hafiz op de kaart

 1. Pakistan Pakistan (245955)
 2. Soedan Soedan (54734)
 3. Bangladesh Bangladesh (34459)
 4. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (29491)
 5. India India (12011)
 6. Afghanistan Afghanistan (11164)
 7. Nigeria Nigeria (10331)
 8. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (6667)
 9. Egypte Egypte (5964)
 10. Maleisië Maleisië (5521)
 11. Indonesië Indonesië (4894)
 12. Ghana Ghana (3203)
 13. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2696)
 14. Qatar Qatar (1966)
 15. Turkije Turkije (1736)
 16. Sri Lanka Sri Lanka (1574)
 17. Tsjaad Tsjaad (1545)
 18. Ethiopië Ethiopië (1503)
 19. Engeland Engeland (1363)
 20. Verenigde Staten Verenigde Staten (846)
 21. Koeweit Koeweit (674)
 22. Canada Canada (435)
 23. Thailand Thailand (420)
 24. Oman Oman (376)
 25. Israël Israël (363)
 26. Kosovo Kosovo (322)
 27. Bahrein Bahrein (207)
 28. Tadzjikistan Tadzjikistan (172)
 29. Servië Servië (130)
 30. Singapore Singapore (105)
 31. Duitsland Duitsland (90)
 32. Zweden Zweden (85)
 33. Suriname Suriname (82)
 34. Australië Australië (69)
 35. Montenegro Montenegro (60)
 36. Filipijnen Filipijnen (58)
 37. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (58)
 38. Niger Niger (52)
 39. Rusland Rusland (48)
 40. Schotland Schotland (46)
 41. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (44)
 42. Brunei Brunei (42)
 43. Brazilië Brazilië (40)
 44. Frankrijk Frankrijk (37)
 45. Benin Benin (36)
 46. Kameroen Kameroen (33)
 47. Oeganda Oeganda (32)
 48. Griekenland Griekenland (28)
 49. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (28)
 50. Albanië Albanië (26)
 51. Guyana Guyana (26)
 52. Noorwegen Noorwegen (25)
 53. Spanje Spanje (24)
 54. Wales Wales (21)
 55. Maldiven Maldiven (20)
 56. Ierland Ierland (18)
 57. China China (16)
 58. Mexico Mexico (16)
 59. Macedonië Macedonië (15)
 60. Irak Irak (14)
 61. Kazachstan Kazachstan (14)
 62. Nederland Nederland (12)
 63. Italië Italië (12)
 64. Denemarken Denemarken (12)
 65. Ecuador Ecuador (12)
 66. Zwitserland Zwitserland (11)
 67. Liberia Liberia (9)
 68. Marokko Marokko (9)
 69. Japan Japan (8)
 70. Finland Finland (8)
 71. Kroatië Kroatië (7)
 72. Chili Chili (7)
 73. Iran Iran (6)
 74. IJsland IJsland (6)
 75. Burkina Faso Burkina Faso (6)
 76. Hong Kong Hong Kong (6)
 77. Zuid-Korea Zuid-Korea (5)
 78. België België (5)
 79. Slovenië Slovenië (5)
 80. Tanzania Tanzania (4)
 81. Oezbekistan Oezbekistan (4)
 82. Polen Polen (4)
 83. Angola Angola (4)
 84. Portugal Portugal (4)
 85. Oostenrijk Oostenrijk (4)
 86. Libanon Libanon (4)
 87. Fiji Fiji (4)
 88. Bermuda Bermuda (4)
 89. Malawi Malawi (4)
 90. Tunesië Tunesië (4)
 91. Mozambique Mozambique (4)
 92. Zimbabwe Zimbabwe (3)
 93. Argentinië Argentinië (3)
 94. Bulgarije Bulgarije (3)
 95. Moldavië Moldavië (3)
 96. Cuba Cuba (2)
 97. Noord-Cyprus Noord-Cyprus (2)
 98. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (2)
 99. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (2)
 100. Georgië Georgië (2)
 101. Macau Macau (2)
 102. Mauritius Mauritius (2)
 103. Taiwan Taiwan (2)
 104. Nepal Nepal (1)
 105. Colombia Colombia (1)
 106. Venezuela Venezuela (1)
 107. Jordanië Jordanië (1)
 108. Panama Panama (1)
 109. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 110. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (1)
 111. Kenia Kenia (1)
 112. Jemen Jemen (1)
 113. Algerije Algerije (1)
 114. Cambodja Cambodja (1)
 115. Estland Estland (1)
 116. Roemenië Roemenië (1)
 117. Saint Lucia Saint Lucia (1)
 118. Lesotho Lesotho (1)
 119. Libië Libië (1)
 120. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 121. Senegal Senegal (1)
 122. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (1)
 123. Botswana Botswana (1)
 124. Togo Togo (1)
 125. Mauritanië Mauritanië (1)
 126. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 127. Belize Belize (1)
 128. Turkmenistan Turkmenistan (1)
 129. Honduras Honduras (1)
 130. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (1)
 131. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 132. Tonga Tonga (1)
 133. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 134. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Hafiz veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Hafiz is, je een familielid hebt met de naam Hafiz, je overweegt een personage in je roman Hafiz te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.