Ezra

De naam 'Ezra' is van Hebreeuwse oorsprong en heeft een betekenis die diep geworteld is in de Joodse geschiedenis en cultuur. Door de eeuwen heen heeft deze naam zijn relevantie behouden en is hij gebruikt door mensen uit verschillende culturen en tradities. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van 'Ezra' onderzoeken, evenals het belang ervan in verschillende contexten door de geschiedenis heen.

Oorsprong van de naam 'Ezra'

De oorsprong van de naam 'Ezra' gaat terug naar het oude land Israël. In de Hebreeuwse Bijbel komt 'Ezra' voor als de naam van een prominent personage uit het Oude Testament. Deze figuur, bekend als Ezra de Schrijver, speelde een cruciale rol bij het herstel en behoud van de Joodse religieuze en juridische leringen na de Babylonische ballingschap.

Bijbelse naam

De naam 'Ezra' is nauw verbonden met het bijbelse karakter van dezelfde naam. Het boek Ezra, dat deel uitmaakt van het Oude Testament van de Bijbel, vertelt het verhaal van Ezra de Schrijver, een wijze en vrome man die de terugkeer van Joodse ballingen naar Jeruzalem leidde. Ezra was een geestelijk en juridisch leider, verantwoordelijk voor het onderwijzen van de wet van Mozes aan het volk Israël en het herstellen van de tempel in Jeruzalem.

De betekenis van 'Ezra' in het Hebreeuws is 'hulp' of 'hulp'. Deze betekenis is onlosmakelijk verbonden met het werk van Ezra de Schrijver, die werd gezien als een ‘helper’ die door God was gezonden om zijn volk na de ballingschap te leiden en te versterken. De naam 'Ezra' brengt daarom een ​​diep gevoel van spirituele steun en begeleiding met zich mee.

Betekenis van de naam 'Ezra'

Naast de bijbelse betekenis heeft de naam ‘Ezra’ in de loop van de tijd ook andere betekenissen gekregen. In verschillende culturen en contexten is 'Ezra' op verschillende manieren geïnterpreteerd, maar de oorspronkelijke connotatie van 'hulp' of 'hulp' is constant gebleven.

Betekenis in de Joodse cultuur

In de Joodse cultuur wordt de naam 'Ezra' nog steeds vereerd als een symbool van wijsheid, leiderschap en goddelijke hulp. Ezra de Schrijver wordt herinnerd als een rechtvaardige en vrome man, wiens leringen en daden het spirituele en morele leven van de Joodse gemeenschap beïnvloedden. Als gevolg hiervan wordt de naam 'Ezra' beschouwd als een uitdrukking van hoop en bescherming, die Gods voortdurende aanwezigheid symboliseert als hulp in tijden van nood.

Betekenis in de hedendaagse cultuur

Tegenwoordig is de naam 'Ezra' populair geworden in verschillende delen van de wereld, vooral in Engelssprekende landen. Hoewel de Hebreeuwse oorsprong nog steeds wordt vereerd, heeft 'Ezra' nieuwe betekenissen en associaties gekregen, waardoor het een moderne en onderscheidende naam is geworden. Het is belangrijk op te merken dat, ondanks zijn populariteit, de naam 'Ezra' zijn oorspronkelijke connotatie van 'help' of 'help' blijft behouden, wat hem bijzonder relevant maakt in een wereld vol uitdagingen en moeilijkheden. b>

Culturele invloed van de naam 'Ezra'

Door de geschiedenis heen heeft de naam 'Ezra' een belangrijke stempel gedrukt op de cultuur en de samenleving. Vanaf zijn oorsprong in het oude land Israël tot de verspreiding ervan in de moderne wereld is 'Ezra' in verband gebracht met prominente figuren, literaire werken en artistieke manifestaties die hebben bijgedragen aan het behoud en de verspreiding van zijn nalatenschap.

Opvallende figuren met de naam 'Ezra'

Door de eeuwen heen hebben verschillende opmerkelijke figuren de naam 'Ezra' gedragen. Van geleerden en religieuze leiders tot kunstenaars en schrijvers, deze persoonlijkheden hebben bijgedragen aan de consolidatie van de reputatie en betekenis van de naam 'Ezra' in verschillende contexten. Onder hen bevindt zich Ezra Pound, een invloedrijke dichter en literair criticus van de 20e eeuw, wiens werk een blijvende stempel heeft gedrukt op de wereld van de letteren.

Ezra Jack Keats, bekend van zijn populaire kinderboeken, heeft de naam 'Ezra' ook populair gemaakt via zijn innemende verhalen en personages. Deze prominente figuren hebben bijgedragen aan de verspreiding van de naam 'Ezra' in verschillende culturele domeinen, waardoor het belang en de betekenis ervan in de huidige samenleving en voor toekomstige generaties zijn versterkt.

Literaire werken en artistieke manifestaties

Naast zijn aanwezigheid in het openbare leven is de naam 'Ezra' vereeuwigd in literaire werken en artistieke uitingen. In poëzie, proza ​​en muziek wordt de naam 'Ezra' gebruikt als symbool van wijsheid, creativiteit en steun. Dichter en essayist Ezra Pound staat bijvoorbeeld bekend om zijn invloedrijke modernistische poëzie, die zijn innovatieve visie en toewijding aan het nastreven van artistieke waarheid weerspiegelt. Zo heeft de naam 'Ezra' zijn oorspronkelijke betekenis overstegen en is het een embleem geworden van decreativiteit en de transformerende kracht van kunst en cultuur.

Hedendaags gebruik van de naam 'Ezra'

Tegenwoordig is de naam 'Ezra' nog steeds een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met geschiedenis en betekenis. Ondanks zijn Hebreeuwse oorsprong heeft 'Ezra' grenzen en culturen overstegen en wordt het in verschillende delen van de wereld aangenomen als een onderscheidende en betekenisvolle naam.

Populariteit in Engelssprekende landen

In Engelssprekende landen, zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk, is de naam 'Ezra' de afgelopen decennia opmerkelijk in populariteit toegenomen. Dit fenomeen kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de invloed van publieke figuren en beroemdheden die deze naam voor hun kinderen hebben gekozen, evenals aan de weerklank ervan in de populaire cultuur via films, televisieshows en literaire werken.

Bovendien hebben het unieke karakter en de betekenis van de naam 'Ezra' het tot een aantrekkelijke optie gemaakt voor ouders die op zoek zijn naar een naam met sterke wortels en positieve connotaties.

Culturele diversiteit

Ondanks zijn Hebreeuwse oorsprong is de naam 'Ezra' overgenomen door mensen uit verschillende culturen en tradities. Over de hele wereld is 'Ezra' een mondiale naam geworden, die taalkundige en etnische barrières overstijgt. Deze culturele diversiteit heeft bijgedragen aan het verrijken van de relevantie en betekenis van de naam 'Ezra', waardoor deze een universeel erkende en gewaardeerde naam is geworden. Kort gezegd heeft de naam 'Ezra' door de eeuwen heen zijn oorspronkelijke betekenis van 'hulp' of 'hulp' behouden, waarbij hij grenzen en culturen overstijgt en een naam is geworden met een diepe en belangrijke erfenis. Kortom, de naam 'Ezra' is veel meer dan alleen een combinatie van letters; Het is een symbool van hoop, wijsheid en goddelijke hulp die de tijd heeft overstegen en een blijvende stempel heeft gedrukt op de geschiedenis en cultuur. Door zijn bijbelse wortels, zijn betekenis in de Joodse cultuur, zijn invloed op de hedendaagse samenleving en zijn uniciteit als universele naam, blijft 'Ezra' een naam met een unieke en belangrijke erfenis. Of het nu een eigennaam is of een symbool van inspiratie, 'Ezra' blijft zijn invloed uitoefenen in de moderne wereld en herinnert ons aan het belang van hulp, begeleiding en ondersteuning in ons leven.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Ezra. De naam Ezra is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Ezra, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Ezra een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Ezra hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Ezra, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Samengevat is Ezra een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Kenia, Tanzania, Nigeria, Oeganda en Verenigde Staten de landen zijn met het grootste aantal Ezra. Ezra begint met de letter E en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Ezra in de wereld

De naam Ezra heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Ezra een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Ezra heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Ezra de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Ezra is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Ezra ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Ezra

Als je de naam Ezra overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Ezra noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Ezra populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Ezra de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Ezra op de kaart

 1. Kenia Kenia (22046)
 2. Tanzania Tanzania (16908)
 3. Nigeria Nigeria (15224)
 4. Oeganda Oeganda (10809)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (10108)
 6. Israël Israël (6757)
 7. Pakistan Pakistan (5679)
 8. Afghanistan Afghanistan (5650)
 9. Madagaskar Madagaskar (4535)
 10. Ethiopië Ethiopië (3930)
 11. Indonesië Indonesië (2424)
 12. Malawi Malawi (2200)
 13. Filipijnen Filipijnen (2063)
 14. Rwanda Rwanda (1934)
 15. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1451)
 16. Ghana Ghana (1180)
 17. Jamaica Jamaica (957)
 18. Zambia Zambia (957)
 19. Zimbabwe Zimbabwe (829)
 20. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (801)
 21. Maleisië Maleisië (620)
 22. Nederland Nederland (552)
 23. Engeland Engeland (489)
 24. India India (451)
 25. Canada Canada (446)
 26. Mexico Mexico (354)
 27. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (217)
 28. Australië Australië (194)
 29. Polen Polen (188)
 30. Barbados Barbados (183)
 31. Vanuatu Vanuatu (159)
 32. Bahama Bahama's (153)
 33. Salomonseilanden Salomonseilanden (151)
 34. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (147)
 35. Brazilië Brazilië (145)
 36. Thailand Thailand (134)
 37. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (121)
 38. Argentinië Argentinië (103)
 39. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (73)
 40. Panama Panama (68)
 41. Saint Lucia Saint Lucia (64)
 42. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (61)
 43. Guyana Guyana (59)
 44. Zuid-Korea Zuid-Korea (57)
 45. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (49)
 46. Grenada Grenada (43)
 47. Liberia Liberia (40)
 48. Koeweit Koeweit (38)
 49. Belize Belize (37)
 50. Zwitserland Zwitserland (35)
 51. Kameroen Kameroen (33)
 52. Frankrijk Frankrijk (31)
 53. Turkije Turkije (29)
 54. Zweden Zweden (27)
 55. Singapore Singapore (27)
 56. Duitsland Duitsland (26)
 57. Qatar Qatar (26)
 58. Botswana Botswana (26)
 59. België België (25)
 60. Peru Peru (23)
 61. Namibië Namibië (23)
 62. Honduras Honduras (23)
 63. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (21)
 64. China China (20)
 65. Venezuela Venezuela (19)
 66. Spanje Spanje (19)
 67. Marshalleilanden Marshalleilanden (19)
 68. Republiek Congo Republiek Congo (19)
 69. Hong Kong Hong Kong (18)
 70. Rusland Rusland (17)
 71. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (16)
 72. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (14)
 73. Nauru Nauru (13)
 74. Chili Chili (11)
 75. Italië Italië (10)
 76. Schotland Schotland (10)
 77. Wales Wales (10)
 78. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (9)
 79. Costa Rica Costa Rica (9)
 80. Taiwan Taiwan (9)
 81. Egypte Egypte (9)
 82. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (9)
 83. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (9)
 84. Bulgarije Bulgarije (8)
 85. Dominica Dominica (7)
 86. IJsland IJsland (6)
 87. Nicaragua Nicaragua (5)
 88. Noorwegen Noorwegen (5)
 89. Anguilla Anguilla (5)
 90. Denemarken Denemarken (5)
 91. Ierland Ierland (4)
 92. Oekraïne Oekraïne (4)
 93. Fiji Fiji (4)
 94. Soedan Soedan (4)
 95. Kroatië Kroatië (3)
 96. Albanië Albanië (3)
 97. Ecuador Ecuador (3)
 98. Niger Niger (2)
 99. Ivoorkust Ivoorkust (2)
 100. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (2)
 101. Colombia Colombia (2)
 102. Japan Japan (2)
 103. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 104. Macau Macau (2)
 105. Georgië Georgië (2)
 106. Mauritius Mauritius (2)
 107. Slowakije Slowakije (2)
 108. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (1)
 109. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 110. El Salvador El Salvador (1)
 111. Cook Eilanden Cook Eilanden (1)
 112. Oost-Timor Oost-Timor (1)
 113. Iran Iran (1)
 114. Nepal Nepal (1)
 115. Niue Niue (1)
 116. Angola Angola (1)
 117. Oman Oman (1)
 118. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (1)
 119. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (1)
 120. Uruguay Uruguay (1)
 121. Frans Polynesië Frans Polynesië (1)
 122. Estland Estland (1)
 123. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 124. Aruba Aruba (1)
 125. Laos Laos (1)
 126. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 127. Vietnam Vietnam (1)
 128. Sri Lanka Sri Lanka (1)
 129. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 130. Finland Finland (1)
 131. Portugal Portugal (1)
 132. Samoa Samoa (1)
 133. Monaco Monaco (1)
 134. Bahrein Bahrein (1)
 135. Paraguay Paraguay (1)
 136. Benin Benin (1)
 137. Bermuda Bermuda (1)
 138. Roemenië Roemenië (1)
 139. Myanmar Myanmar (1)
 140. Brunei Brunei (1)
 141. Bolivia Bolivia (1)
 142. Montserrat Montserrat (1)
 143. Guatemala Guatemala (1)
 144. Guam Guam (1)
 145. Mozambique Mozambique (1)
 146. Suriname Suriname (1)
 147. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Ezra veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Ezra is, je een familielid hebt met de naam Ezra, je overweegt een personage in je roman Ezra te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.