Emerson

Herkomst van de naam Emerson

De naam Emerson is van Angelsaksische oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Germaanse traditie. Het heeft wortels in het Oud-Engels en heeft een betekenis die door de eeuwen heen is geëvolueerd.

Betekenis van de naam Emerson

De betekenis van de naam Emerson is "zoon van Emery." Emery is een Germaanse naam die 'krachtig' en 'werk' betekent. Daarom kan de betekenis van de naam Emerson worden geïnterpreteerd als 'zoon van de machtige werker'. Deze betekenis weerspiegelt de kracht en vastberadenheid die aan de naam verbonden zijn.

Varianten van de naam Emerson

Zoals gebruikelijk bij veel namen, heeft Emerson ook varianten in andere talen. In het Frans kan de naam verschijnen als Émerson, terwijl het in het Spaans Emerson kan zijn. Deze varianten weerspiegelen het aanpassingsvermogen van de naam in verschillende culturen en de voortdurende relevantie ervan in de moderne wereld.

Geschiedenis van de naam Emerson

De naam Emerson heeft zijn wortels in de Germaanse en Angelsaksische cultuur. Er wordt aangenomen dat de naam is ontstaan ​​als een achternaam, wat duidt op de afstamming van een persoon genaamd Emery. Door de eeuwen heen werd de achternaam een ​​voornaam, die populair is gebleven in de Engelse cultuur.

In de 19e eeuw beleefde de naam Emerson een heropleving van populariteit in de Verenigde Staten, mogelijk beïnvloed door de dichter en denker Ralph Waldo Emerson. Deze invloedrijke schrijver was een leidende figuur in de transcendentalistische beweging, en zijn associatie met de naam Emerson heeft mogelijk bijgedragen aan zijn populariteit destijds. Sindsdien heeft de naam zijn populariteit behouden en zich naar andere delen van de wereld verspreid.

Beroemde mensen met de naam Emerson

De naam Emerson is door de geschiedenis heen gedragen door verschillende beroemde persoonlijkheden. Een van de meest opvallende is de auteur en filosoof Ralph Waldo Emerson, wiens werken generaties denkers en schrijvers hebben beïnvloed. Het is ook de naam van Emerson Fittipaldi, een beroemde Formule 1-coureur en tweevoudig wereldkampioen.

In de entertainmentwereld heeft acteur Emerson Brooks bijgedragen aan de populariteit van de naam in de moderne cultuur. Deze personen hebben ertoe bijgedragen dat de naam Emerson vandaag de dag relevant en betekenisvol blijft.

Populariteit van de naam Emerson

De naam Emerson heeft door de jaren heen verschillende niveaus van populariteit ervaren. In de Verenigde Staten is het gebruik van de naam sinds de jaren negentig gestaag toegenomen. Tegenwoordig is het een van de populairste jongensnamen in dat land.

Bovendien is de naam Emerson populair geworden op andere plaatsen in de wereld, zoals Engeland, Canada en Australië. De veelzijdigheid en tijdloze betekenis maken hem aantrekkelijk voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam, maar met een sterke traditie erachter.

Beroemdheden die de naam Emerson voor hun kinderen hebben gekozen

De naam Emerson is door verschillende beroemdheden gekozen voor hun kinderen, wat verder heeft bijgedragen aan de populariteit ervan. Persoonlijkheden als Teri Hatcher, voormalig voetballer Randy Moss en acteur Will Arnett hebben hun kinderen Emerson genoemd, waarmee hij zijn aantrekkingskracht in spraakmakende kringen laat zien.

Variaties op de naam Emerson in andere talen

Zoals hierboven vermeld, heeft de naam Emerson varianten in andere talen. In het Frans kan de naam verschijnen als Émerson, terwijl het in het Spaans Emerson kan zijn. Deze varianten laten zien hoe de naam taalkundige en culturele grenzen heeft overschreden en zich heeft aangepast aan verschillende contexten.

In andere talen en culturen kan de naam Emerson equivalenten hebben die de oorspronkelijke betekenis behouden. In het Duits is de naam Emery bijvoorbeeld vergelijkbaar qua betekenis en oorsprong, en in de Scandinavische landen heeft de naam Emrik etymologische overeenkomsten met Emerson.

Verkleinwoorden en aanhankelijke vormen van de naam Emerson

Zoals bij veel namen heeft Emerson verkleinwoorden en aanhankelijke vormen die het persoonlijker maken. Enkele veel voorkomende opties zijn Em, Emery en Sonny. Deze verkleinwoorden kunnen door familie en goede vrienden worden gebruikt om genegenheid en verbondenheid te tonen met de persoon die de naam draagt.

Persoonlijkheid geassocieerd met de naam Emerson

Mensen die de naam Emerson dragen, worden doorgaans gezien als sterk, hardwerkend en vastberaden. De betekenis van de naam weerspiegelt deze kwaliteiten, en men denkt dat de dragers ervan een grote innerlijke kracht en een sterke arbeidsethos hebben.

Bovendien zijn degenen die de naam Emerson dragen doorgaans onafhankelijk en hebben ze een positieve levenshouding. Deze kwaliteiten maken zeaantrekkelijk voor anderen en hen de mogelijkheid geven om uitdagingen met vertrouwen en veerkracht aan te gaan.

Compatibiliteit van de naam Emerson met andere namen

Sommige namen kunnen Emerson goed aanvullen, hetzij vanwege de gelijkenis in betekenis, hetzij vanwege de harmonie van hun klanken. Namen als Ethan, Oliver en Jackson zijn voorbeelden van namen die compatibel kunnen zijn met Emerson, waardoor een evenwichtige en harmonieuze combinatie ontstaat.

Concluderend: de naam Emerson heeft een rijke oorsprong en betekenis die hem diepte en symboliek geeft. De populariteit ervan in verschillende delen van de wereld en de relevantie ervan in de hedendaagse cultuur maken het een aantrekkelijke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met geschiedenis en kracht. Met zijn betekenis van "zoon van de machtige arbeider" en zijn positieve connotaties, blijft de naam Emerson vandaag de dag een waardevolle en betekenisvolle keuze.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Emerson. De naam Emerson is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Emerson, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Emerson een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Emerson is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Emerson een unisex naam kan zijn.

De naam Emerson komt vaker voor in deze landen: Brazilië, Filipijnen, Mozambique, Verenigde Staten en Peru. De significante aanwezigheid van Emerson in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Samengevat is Emerson een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Brazilië, Filipijnen, Mozambique, Verenigde Staten en Peru de landen zijn met het grootste aantal Emerson. Emerson begint met de letter E en is in principe een unisex, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Emerson in de wereld

De naam Emerson heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Emerson een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Emerson heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Emerson de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Emerson is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Emerson ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Emerson

Als je de naam Emerson overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Emerson noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Emerson populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Emerson de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Emerson op de kaart

 1. Brazilië Brazilië (194108)
 2. Filipijnen Filipijnen (23787)
 3. Mozambique Mozambique (19200)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (10944)
 5. Peru Peru (8696)
 6. Angola Angola (8098)
 7. Colombia Colombia (6070)
 8. Venezuela Venezuela (2974)
 9. Guatemala Guatemala (1990)
 10. El Salvador El Salvador (1831)
 11. Chili Chili (1711)
 12. Honduras Honduras (1372)
 13. Canada Canada (1006)
 14. Mexico Mexico (863)
 15. Haïti Haïti (845)
 16. Ecuador Ecuador (814)
 17. Nicaragua Nicaragua (644)
 18. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (519)
 19. Costa Rica Costa Rica (515)
 20. Engeland Engeland (417)
 21. Republiek Congo Republiek Congo (395)
 22. Kaapverdië Kaapverdië (357)
 23. Bolivia Bolivia (305)
 24. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (291)
 25. Sri Lanka Sri Lanka (286)
 26. Zimbabwe Zimbabwe (271)
 27. Portugal Portugal (267)
 28. India India (245)
 29. Malawi Malawi (233)
 30. Paraguay Paraguay (220)
 31. Uruguay Uruguay (188)
 32. Spanje Spanje (186)
 33. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (178)
 34. Barbados Barbados (171)
 35. Indonesië Indonesië (171)
 36. Liberia Liberia (164)
 37. Nigeria Nigeria (151)
 38. Panama Panama (150)
 39. Jamaica Jamaica (136)
 40. Belize Belize (120)
 41. Bahama Bahama's (111)
 42. Australië Australië (105)
 43. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (104)
 44. Argentinië Argentinië (101)
 45. Maleisië Maleisië (101)
 46. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (97)
 47. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (86)
 48. China China (68)
 49. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (67)
 50. Namibië Namibië (53)
 51. Japan Japan (51)
 52. Ivoorkust Ivoorkust (49)
 53. Thailand Thailand (49)
 54. Singapore Singapore (47)
 55. Taiwan Taiwan (45)
 56. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (42)
 57. Koeweit Koeweit (38)
 58. Zambia Zambia (38)
 59. Duitsland Duitsland (36)
 60. Nederland Nederland (35)
 61. Malta Malta (34)
 62. Frankrijk Frankrijk (33)
 63. Italië Italië (32)
 64. Guyana Guyana (31)
 65. België België (29)
 66. Kameroen Kameroen (27)
 67. Qatar Qatar (26)
 68. Hong Kong Hong Kong (22)
 69. Saint Lucia Saint Lucia (21)
 70. Zweden Zweden (21)
 71. Ierland Ierland (19)
 72. Oeganda Oeganda (18)
 73. Kosovo Kosovo (17)
 74. Sierra Leone Sierra Leone (16)
 75. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (13)
 76. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (13)
 77. Wales Wales (13)
 78. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (12)
 79. Rusland Rusland (11)
 80. Guam Guam (10)
 81. Albanië Albanië (9)
 82. Zuid-Korea Zuid-Korea (9)
 83. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (9)
 84. Polen Polen (9)
 85. Zwitserland Zwitserland (9)
 86. Cuba Cuba (8)
 87. Aruba Aruba (8)
 88. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (8)
 89. Grenada Grenada (7)
 90. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (7)
 91. Tanzania Tanzania (6)
 92. Kenia Kenia (6)
 93. Micronesië Micronesië (5)
 94. Noord-Ierland Noord-Ierland (5)
 95. Schotland Schotland (5)
 96. Roemenië Roemenië (5)
 97. Anguilla Anguilla (4)
 98. Noorwegen Noorwegen (4)
 99. Oman Oman (4)
 100. Bangladesh Bangladesh (4)
 101. Pakistan Pakistan (4)
 102. Bahrein Bahrein (4)
 103. Benin Benin (4)
 104. Madagaskar Madagaskar (4)
 105. Soedan Soedan (4)
 106. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (4)
 107. Israël Israël (3)
 108. Afghanistan Afghanistan (2)
 109. Turkije Turkije (2)
 110. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2)
 111. IJsland IJsland (2)
 112. Nepal Nepal (2)
 113. Denemarken Denemarken (2)
 114. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 115. Finland Finland (2)
 116. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (2)
 117. Macau Macau (2)
 118. Tunesië Tunesië (1)
 119. Niue Niue (1)
 120. Jersey Jersey (1)
 121. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (1)
 122. Oekraïne Oekraïne (1)
 123. Ethiopië Ethiopië (1)
 124. Cambodja Cambodja (1)
 125. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (1)
 126. Gabon Gabon (1)
 127. Bulgarije Bulgarije (1)
 128. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 129. Vietnam Vietnam (1)
 130. Libanon Libanon (1)
 131. Burundi Burundi (1)
 132. Lesotho Lesotho (1)
 133. Gibraltar Gibraltar (1)
 134. Luxemburg Luxemburg (1)
 135. Guinee Guinee (1)
 136. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 137. Salomonseilanden Salomonseilanden (1)
 138. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 139. Marshalleilanden Marshalleilanden (1)
 140. Griekenland Griekenland (1)
 141. Montserrat Montserrat (1)
 142. Senegal Senegal (1)
 143. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (1)
 144. Kroatië Kroatië (1)
 145. Hongarije Hongarije (1)
 146. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (1)
 147. Togo Togo (1)
 148. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Emerson veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Emerson is, je een familielid hebt met de naam Emerson, je overweegt een personage in je roman Emerson te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.