Elli

De naam Elli is een vrouwelijke naam van Griekse oorsprong die een heel bijzondere betekenis heeft. In dit artikel gaan we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals de populariteit ervan en enkele varianten die in verschillende talen bestaan.

Herkomst van de naam Elli

De naam Elli heeft zijn wortels in de Griekse mythologie, waar Elli de personificatie was van jeugd en schoonheid. Hij werd ook geassocieerd met de godin Artemis, de godin van de jacht en de natuur. Daarom heeft de naam Elli een sterke verbinding met de Griekse mythologie en de klassieke cultuur.

De naam Elli is ook afgeleid van het Griekse woord "hellios", wat "zon" betekent. Deze associatie met de zon geeft de naam een ​​gevoel van warmte, licht en vitaliteit. Daarom heeft de naam Elli een zeer positieve en heldere oorsprong die de persoonlijkheid weerspiegelt van degenen die hem dragen.

Betekenis van de naam Elli

De betekenis van de naam Elli hangt nauw samen met zijn oorsprong in de Griekse mythologie en zijn associatie met de zon. De naam Elli staat voor jeugd, schoonheid en vitaliteit. Mensen met deze naam zijn meestal energiek, optimistisch en vol leven. Ze worden ook vaak geassocieerd met creativiteit en passie voor kunst en natuur.

De naam Elli heeft ook connotaties van kracht en macht, aangezien de zon in veel culturen een symbool is van energie en leven. Mensen met deze naam hebben meestal een magnetische persoonlijkheid en een gevoel van leiderschap waardoor ze opvallen in elke omgeving.

Samenvattend is de betekenis van de naam Elli zeer positief en roept kwaliteiten op zoals jeugd, schoonheid, vitaliteit, creativiteit en kracht. Het is een naam die een gevoel van licht en warmte uitstraalt, en die de stralende persoonlijkheid weerspiegelt van degenen die hem dragen.

Populariteit van de naam Elli

De naam Elli is behoorlijk populair in Griekenland en andere landen met sterke wortels in de Griekse cultuur. De populariteit is de afgelopen jaren echter over de hele wereld gegroeid, vooral als naam voor meisjes. Dit komt deels door de trend van het zoeken naar korte en originele namen, maar ook door de invloed van de Griekse cultuur op mode en popcultuur.

In veel Spaanstalige landen heeft de naam Elli de afgelopen jaren ook aan populariteit gewonnen. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot het zachte geluid en de positieve betekenis, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en speciale naam voor hun dochters.

Over het geheel genomen is de naam Elli over de hele wereld steeds populairder geworden, waardoor het een steeds vaker voorkomende keuze wordt voor gezinnen die op zoek zijn naar een naam met wortels in de Griekse mythologie en een heldere, positieve betekenis. .

Varianten van de naam Elli

De naam Elli heeft verschillende varianten in verschillende talen die de populariteit en invloed ervan in verschillende culturen weerspiegelen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

Ellie

Ellie is een zeer populaire variant van de naam Elli in Engelssprekende landen. Het is een verkorte en aanhankelijke vorm van de naam Elli en is op zichzelf een onafhankelijke naam geworden. Ellie is ook populair geworden dankzij haar gebruik in films, televisieshows en boeken, waardoor ze een grotere zichtbaarheid heeft gekregen in de populaire cultuur.

Eli

In sommige landen, zoals Israël, is de naam Elli een verkorte vorm geworden van de naam Elimelech, wat 'God is mijn koning' betekent. Deze variant van de naam Elli wint aan populariteit onder Joodse families en is een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een naam met bijbelse wortels en spirituele betekenis.

Elis

In Scandinavische landen als IJsland en Noorwegen is de naam Elli Elís geworden, wat een veel voorkomende en gewaardeerde variant is. Elís behoudt dezelfde betekenis als Elli en wordt ook geassocieerd met jeugd, schoonheid en vitaliteit. Het is een elegante en onderscheidende vorm van de naam Elli die in de hele Scandinavische regio aan populariteit heeft gewonnen.

Dit zijn slechts enkele van de vele varianten van de naam Elli die in verschillende talen en culturen voorkomen. Elke variant behoudt de positieve en heldere betekenis van de oorspronkelijke naam, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor ouders over de hele wereld die op zoek zijn naar een speciale en betekenisvolle naam voor hun dochters.

Concluderend: de naam Elli vindt zijn oorsprong in de Griekse mythologie en wordt geassocieerd met jeugd, schoonheid en vitaliteit. De positieve en heldere betekenis ervan, evenals de populariteit ervan over de hele wereld, maken het een steeds vaker voorkomende keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een unieke en speciale naam voor hun dochters. Met hunMeerdere varianten in verschillende talen, de naam Elli blijft een aantrekkelijke en betekenisvolle keuze die resoneert in veel culturen en gemeenschappen over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Elli. De naam Elli is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Elli, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Elli een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Elli komt vaker voor in deze landen: Duitsland, Indonesië, Griekenland, Finland en Cyprus. De significante aanwezigheid van Elli in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Elli een Meisjesnamen is die begint met de letter E, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Elli te geven vanwege hun voorkeur voor de letter E.

Samengevat is Elli een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Duitsland, Indonesië, Griekenland, Finland en Cyprus de landen zijn met het grootste aantal Elli. Elli begint met de letter E en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Elli in de wereld

De naam Elli heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Elli een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Elli heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Elli de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Elli is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Elli ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Elli

Als je de naam Elli overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Elli noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Elli populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Elli de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Elli op de kaart

 1. Duitsland Duitsland (20738)
 2. Indonesië Indonesië (9673)
 3. Griekenland Griekenland (8206)
 4. Finland Finland (5222)
 5. Cyprus Cyprus (3211)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (2045)
 7. Brazilië Brazilië (1041)
 8. Rusland Rusland (1027)
 9. Engeland Engeland (514)
 10. Zweden Zweden (364)
 11. Estland Estland (337)
 12. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (297)
 13. Denemarken Denemarken (264)
 14. India India (248)
 15. Namibië Namibië (236)
 16. Canada Canada (233)
 17. Oostenrijk Oostenrijk (199)
 18. Polen Polen (188)
 19. Oezbekistan Oezbekistan (155)
 20. Australië Australië (151)
 21. Filipijnen Filipijnen (148)
 22. Maleisië Maleisië (121)
 23. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (110)
 24. Oeganda Oeganda (108)
 25. Nederland Nederland (94)
 26. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (91)
 27. België België (91)
 28. Zwitserland Zwitserland (87)
 29. Italië Italië (76)
 30. Nigeria Nigeria (74)
 31. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (58)
 32. Kazachstan Kazachstan (53)
 33. Wit-Rusland Wit-Rusland (44)
 34. Niger Niger (40)
 35. Noorwegen Noorwegen (34)
 36. Japan Japan (33)
 37. Zimbabwe Zimbabwe (32)
 38. Zambia Zambia (28)
 39. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (27)
 40. Mexico Mexico (27)
 41. Letland Letland (22)
 42. Thailand Thailand (22)
 43. China China (22)
 44. Frankrijk Frankrijk (20)
 45. Tanzania Tanzania (17)
 46. Liberia Liberia (14)
 47. Venezuela Venezuela (13)
 48. Slovenië Slovenië (13)
 49. Peru Peru (12)
 50. Zuid-Korea Zuid-Korea (10)
 51. Argentinië Argentinië (10)
 52. Schotland Schotland (10)
 53. Honduras Honduras (10)
 54. Turkije Turkije (10)
 55. Taiwan Taiwan (10)
 56. IJsland IJsland (10)
 57. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (9)
 58. Bulgarije Bulgarije (9)
 59. Kenia Kenia (8)
 60. Spanje Spanje (8)
 61. Paraguay Paraguay (8)
 62. Qatar Qatar (8)
 63. Nicaragua Nicaragua (8)
 64. Uruguay Uruguay (7)
 65. Moldavië Moldavië (7)
 66. Hong Kong Hong Kong (7)
 67. Colombia Colombia (7)
 68. Kroatië Kroatië (6)
 69. Israël Israël (6)
 70. Panama Panama (5)
 71. Wales Wales (5)
 72. Iran Iran (5)
 73. Pakistan Pakistan (4)
 74. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (4)
 75. Armenië Armenië (4)
 76. Georgië Georgië (4)
 77. Singapore Singapore (4)
 78. Ghana Ghana (4)
 79. Malawi Malawi (4)
 80. Ecuador Ecuador (3)
 81. Transnistrië Transnistrië (3)
 82. Kameroen Kameroen (3)
 83. Eiland Man Eiland Man (3)
 84. Albanië Albanië (2)
 85. Liechtenstein Liechtenstein (2)
 86. Burkina Faso Burkina Faso (2)
 87. Abchazië Abchazië (2)
 88. Senegal Senegal (2)
 89. El Salvador El Salvador (2)
 90. Ivoorkust Ivoorkust (2)
 91. Chili Chili (2)
 92. Costa Rica Costa Rica (2)
 93. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (2)
 94. Jersey Jersey (1)
 95. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 96. Jamaica Jamaica (1)
 97. Algerije Algerije (1)
 98. Vietnam Vietnam (1)
 99. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 100. Eritrea Eritrea (1)
 101. Portugal Portugal (1)
 102. Koeweit Koeweit (1)
 103. Ethiopië Ethiopië (1)
 104. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 105. Roemenië Roemenië (1)
 106. Micronesië Micronesië (1)
 107. Aruba Aruba (1)
 108. Servië Servië (1)
 109. Luxemburg Luxemburg (1)
 110. Barbados Barbados (1)
 111. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 112. Salomonseilanden Salomonseilanden (1)
 113. Soedan Soedan (1)
 114. Madagaskar Madagaskar (1)
 115. Bahrein Bahrein (1)
 116. Marshalleilanden Marshalleilanden (1)
 117. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 118. Mali Mali (1)
 119. Botswana Botswana (1)
 120. Slowakije Slowakije (1)
 121. Mauritanië Mauritanië (1)
 122. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (1)
 123. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 124. Syrië Syrië (1)
 125. Hongarije Hongarije (1)
 126. Turkmenistan Turkmenistan (1)
 127. Ierland Ierland (1)
 128. Nepal Nepal (1)
 129. Oekraïne Oekraïne (1)
 130. Oman Oman (1)
 131. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Elli veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Elli is, je een familielid hebt met de naam Elli, je overweegt een personage in je roman Elli te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.