Burt

Herkomst van de naam "Burt"

De naam "Burt" is van Engelse oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De oorsprong ligt in de oudste vorm van de naam, "Burton", wat "versterkte stad" betekent in het Oudengels. Door de eeuwen heen is de naam geëvolueerd en verspreid naar verschillende delen van de wereld, waarbij hij in verschillende culturen verschillende betekenissen en connotaties heeft gekregen.

Betekenis van de naam "Burt"

De betekenis van de naam "Burt" houdt verband met kracht en bescherming. In zijn oorspronkelijke vorm, "Burton", verwees de naam naar een versterkte plaats, wat suggereert dat mensen die deze naam droegen sterk en moedig waren. Door de jaren heen heeft de naam die associatie met kracht behouden, maar hij is ook geassocieerd geworden met adel en loyaliteit. In sommige culturen wordt de naam "Burt" ook in verband gebracht met welvaart en overvloed.

In de Angelsaksische cultuur wordt de naam "Burt" als achternaam gebruikt, wat het historische belang en de prominente plaats van deze naam in de samenleving aangeeft. Door de geschiedenis heen hebben veel opmerkelijke figuren de naam "Burt" gedragen, wat heeft bijgedragen aan de populariteit en relevantie ervan in de westerse cultuur.

Variaties op de naam "Burt"

Zoals bij veel namen kent de naam "Burt" verschillende variaties in verschillende talen en culturen. In het Engels zijn de meest voorkomende varianten 'Burton' en 'Bert'. In andere talen, zoals het Duits, kan de naam verschijnen als 'Burtin' of 'Bertin'. Elke variatie behoudt de essentie van de oorspronkelijke naam, maar kan specifieke culturele en taalkundige nuances hebben.

Deze variaties op de naam "Burt" demonstreren de breedte en veelzijdigheid ervan, evenals het vermogen om zich aan verschillende contexten aan te passen en verschillende betekenissen uit te drukken. Hoewel varianten van de naam subtiele verschillen kunnen hebben, delen ze allemaal de etymologische oorsprong en fundamentele betekenis van de naam 'Burt'.

Populariteit en gebruik van de naam "Burt"

Door de eeuwen heen heeft de naam "Burt" een zekere populariteit behouden in de westerse samenleving. Hoewel niet zo gebruikelijk als andere namen, zoals "John" of "Michael", is "Burt" een populaire naam in bepaalde kringen en gemeenschappen. Een deel van de aantrekkingskracht ligt in de suggestieve betekenis en de verbinding met kracht en adel.

In de populaire cultuur wordt de naam 'Burt' gedragen door verschillende beroemde mensen, waaronder acteurs, muzikanten en publieke figuren. Deze media-aandacht heeft ertoe bijgedragen dat de relevantie van de naam levend is gebleven, ondanks de relatieve zeldzaamheid ervan in vergelijking met andere, meer algemene namen.

Tegenwoordig wordt de naam "Burt" nog steeds gebruikt door ouders die op zoek zijn naar een sterke en onderscheidende naam voor hun kinderen. Hoewel het niet een van de meest populaire namen is, is 'Burt' nog steeds een aantrekkelijke optie voor degenen die een naam met geschiedenis en persoonlijkheid willen.

Beroemde persoonlijkheden met de naam "Burt"

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke figuren geweest die de naam 'Burt' droegen. Deze persoonlijkheden hebben bijgedragen aan de populariteit en het prestige van de naam, waardoor het voor veel mensen een relevante keuze is. Enkele van de bekendere persoonlijkheden die de naam "Burt" droegen zijn:

Burt Lancaster: Amerikaanse acteur bekend van zijn rollen in filmklassiekers als 'From Here to Eternity' en 'Elmer Gantry'. Lancaster was een van de meest prominente acteurs uit de gouden eeuw van Hollywood en won verschillende prijzen voor zijn werk in de entertainmentindustrie.

Burt Reynolds: Nog een Amerikaanse acteur, beroemd om zijn charisma en zijn deelname aan iconische films als 'Deliverance' en 'Boogie Nights'. Reynolds was een populair cultuuricoon in de jaren zeventig en tachtig en liet een blijvende erfenis na in de filmindustrie.

Burt Bacharach: Amerikaanse componist en muzikant bekend om zijn composities voor films en zijn samenwerkingen met beroemde artiesten. Bacharach was een invloedrijke figuur in de populaire muziek en zijn werk wordt vandaag de dag nog steeds bewonderd en opnieuw geïnterpreteerd.

Deze persoonlijkheden vertegenwoordigen slechts een deel van de erfenis van de naam "Burt" en demonstreren de relevantie ervan op verschillende gebieden, waaronder entertainment, muziek en cultuur in het algemeen.

Conclusie

Samenvattend heeft de naam "Burt" een rijke oorsprong en een belangrijke geschiedenis, waardoor deze bijzonder relevant is in de hedendaagse samenleving. De verbinding met kracht, adel en welvaart maakt het een aantrekkelijke en onderscheidende naam voor wie op zoek is naar een naampersoonlijkheid en betekenis. Door de geschiedenis heen is de naam "Burt" gedragen door talloze beroemde figuren die hebben bijgedragen aan de populariteit en het prestige ervan, waardoor deze naam tot ver in de toekomst relevant blijft. Uiteindelijk is de naam "Burt" een krachtige en betekenisvolle keuze voor wie op zoek is naar een naam met geschiedenis en karakter.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Burt. De naam Burt is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Burt, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Burt een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Burt is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Burt een unisex naam kan zijn.

De naam Burt komt vaker voor in deze landen: Verenigde Staten, Canada, Filipijnen, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië. De significante aanwezigheid van Burt in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Burt een Jongensnamen is die begint met de letter B, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Burt te geven vanwege hun voorkeur voor de letter B.

De naam Burt in de wereld

De naam Burt heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Burt een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Burt heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Burt de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Burt is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Burt ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Burt

Als je de naam Burt overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Burt noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Burt populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Burt de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Burt op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (13643)
 2. Canada Canada (859)
 3. Filipijnen Filipijnen (437)
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (258)
 5. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (233)
 6. Engeland Engeland (144)
 7. Nederland Nederland (95)
 8. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (89)
 9. Libanon Libanon (76)
 10. Australië Australië (49)
 11. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (37)
 12. Zweden Zweden (32)
 13. China China (32)
 14. Brazilië Brazilië (31)
 15. Jamaica Jamaica (28)
 16. Duitsland Duitsland (26)
 17. België België (22)
 18. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (19)
 19. Ecuador Ecuador (17)
 20. Peru Peru (16)
 21. Guyana Guyana (15)
 22. Ierland Ierland (14)
 23. India India (14)
 24. Venezuela Venezuela (14)
 25. Schotland Schotland (13)
 26. Singapore Singapore (12)
 27. Maleisië Maleisië (8)
 28. Micronesië Micronesië (8)
 29. Frankrijk Frankrijk (8)
 30. Guam Guam (7)
 31. Saint Lucia Saint Lucia (7)
 32. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (6)
 33. Chili Chili (6)
 34. Qatar Qatar (5)
 35. Israël Israël (5)
 36. Italië Italië (5)
 37. Belize Belize (5)
 38. Denemarken Denemarken (5)
 39. Zambia Zambia (4)
 40. Noorwegen Noorwegen (4)
 41. Irak Irak (4)
 42. Japan Japan (4)
 43. Thailand Thailand (4)
 44. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (3)
 45. Hong Kong Hong Kong (3)
 46. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (3)
 47. Spanje Spanje (3)
 48. Afghanistan Afghanistan (2)
 49. Indonesië Indonesië (2)
 50. Zwitserland Zwitserland (2)
 51. Colombia Colombia (2)
 52. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (2)
 53. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (2)
 54. Mexico Mexico (2)
 55. Wales Wales (1)
 56. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 57. Panama Panama (1)
 58. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 59. Honduras Honduras (1)
 60. Pakistan Pakistan (1)
 61. Anguilla Anguilla (1)
 62. Kroatië Kroatië (1)
 63. Polen Polen (1)
 64. Argentinië Argentinië (1)
 65. Haïti Haïti (1)
 66. Roemenië Roemenië (1)
 67. Aruba Aruba (1)
 68. Soedan Soedan (1)
 69. Bermuda Bermuda (1)
 70. Bahama Bahama's (1)
 71. Slovenië Slovenië (1)
 72. Senegal Senegal (1)
 73. Suriname Suriname (1)
 74. Kenia Kenia (1)
 75. Koeweit Koeweit (1)
 76. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 77. Taiwan Taiwan (1)
 78. Kazachstan Kazachstan (1)
 79. Oekraïne Oekraïne (1)
 80. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 81. Oeganda Oeganda (1)
 82. Liberia Liberia (1)
 83. Uruguay Uruguay (1)
 84. Marshalleilanden Marshalleilanden (1)
 85. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (1)
 86. Egypte Egypte (1)
 87. Mauritius Mauritius (1)
 88. Vietnam Vietnam (1)
 89. Finland Finland (1)
 90. Jemen Jemen (1)
 91. Namibië Namibië (1)
 92. Nicaragua Nicaragua (1)
 93. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Burt veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Burt is, je een familielid hebt met de naam Burt, je overweegt een personage in je roman Burt te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.