Budi

Herkomst en betekenis van de naam "Budi"

De naam "Budi" is van Indonesische afkomst en heeft een heel bijzondere en diepe betekenis. Door de geschiedenis heen is deze naam in verschillende culturen en regio’s gebruikt en heeft hij verschillende betekenissen en connotaties gekregen. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van de naam "Budi" onderzoeken, evenals de relevantie ervan in cultuur en samenleving.

Herkomst van de naam "Budi"

De naam "Budi" vindt zijn oorsprong in de Indonesische taal, die door miljoenen mensen in Indonesië en andere delen van Zuidoost-Azië wordt gesproken. In deze regio hebben namen vaak een betekenis die belangrijke aspecten van de persoon of kwaliteiten weerspiegelt die ouders voor hun kinderen willen.

In het geval van "Budi" wordt aangenomen dat de oorsprong ervan verband houdt met het woord "budiarta", wat "goed hart" of "goed karakter" betekent. Deze connectie met vriendelijkheid en welwillendheid heeft ervoor gezorgd dat de naam 'Budi' zeer gewaardeerd wordt in de Indonesische cultuur, waar vrijgevigheid en vriendelijkheid jegens anderen zeer gewaardeerd worden.

Daarnaast heeft de naam "Budi" ook een connectie met religie en spiritualiteit in Indonesië. In deze cultuur zijn vriendelijkheid en mededogen kernwaarden, en de naam 'Budi' weerspiegelt het belang van het cultiveren van een vriendelijke geest en hart.

Betekenis van de naam "Budi"

De betekenis van de naam "Budi" is diep symbolisch en wordt geassocieerd met menselijke kwaliteiten die zeer gewaardeerd worden in de samenleving. De wortel van het woord 'budi' houdt verband met begrippen als vriendelijkheid, mededogen, vrijgevigheid en welwillendheid.

In veel gevallen kunnen namen de persoonlijkheid van een persoon beïnvloeden, en van degenen die de naam 'Budi' dragen, wordt verwacht dat ze vriendelijke, attente en meelevende mensen zijn. Vriendelijkheid is een kwaliteit die als essentieel wordt beschouwd voor het onderhouden van harmonieuze relaties en voor het leiden van een zinvol en vervullend leven.

De naam "Budi" kan ook geassocieerd worden met kwaliteiten als wijsheid en kennis, omdat men gelooft dat een vriendelijke geest en hart essentieel zijn voor het bereiken van wijsheid en het leven in harmonie met andere mensen en het milieu. .

>

Kortom, de naam "Budi" is veel meer dan een label dat op een persoon wordt geplakt. De betekenis ervan overstijgt het oppervlakkige en duikt in de diepste en meest fundamentele menselijke kwaliteiten en waarden. Degenen die deze naam dragen, hebben de verantwoordelijkheid om de betekenis ervan te eren door hun daden en gedrag in het dagelijks leven.

Concluderend: de naam "Budi" heeft een rijke en belangrijke oorsprong en betekenis in de Indonesische cultuur, en weerspiegelt waarden als vriendelijkheid, mededogen, vrijgevigheid en welwillendheid. Door de geschiedenis heen is deze naam een ​​belangrijk onderdeel geweest van de identiteit van veel mensen en heeft het hun persoonlijkheid en perceptie van de wereld beïnvloed.

Ik hoop dat dit artikel een duidelijker inzicht heeft gegeven in de oorsprong en betekenis van de naam "Budi", evenals de relevantie ervan in de Indonesische cultuur en samenleving.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Budi. De naam Budi is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Budi, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Budi een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Budi hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Budi, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Budi een Jongensnamen is die begint met de letter B, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Budi te geven vanwege hun voorkeur voor de letter B.

Budi is een naam die begint met de letter B. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met B, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter B.

De naam Budi in de wereld

De naam Budi heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Budi een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Budi heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Budi de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Budi is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Budi ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Budi

Als je de naam Budi overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Budi noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Budi populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Budi de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Budi op de kaart

 1. Indonesië Indonesië (497605)
 2. India India (14901)
 3. Nepal Nepal (2999)
 4. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (2739)
 5. Nigeria Nigeria (895)
 6. Egypte Egypte (868)
 7. Maleisië Maleisië (779)
 8. Qatar Qatar (552)
 9. Verenigde Staten Verenigde Staten (375)
 10. Pakistan Pakistan (316)
 11. Taiwan Taiwan (252)
 12. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (221)
 13. Zimbabwe Zimbabwe (215)
 14. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (172)
 15. Thailand Thailand (152)
 16. Singapore Singapore (92)
 17. Nederland Nederland (76)
 18. Australië Australië (65)
 19. Bhutan Bhutan (52)
 20. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (48)
 21. Canada Canada (40)
 22. Filipijnen Filipijnen (39)
 23. Duitsland Duitsland (34)
 24. Botswana Botswana (21)
 25. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (18)
 26. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (18)
 27. Japan Japan (12)
 28. Tanzania Tanzania (11)
 29. China China (10)
 30. Soedan Soedan (9)
 31. Engeland Engeland (7)
 32. Hong Kong Hong Kong (7)
 33. Rusland Rusland (5)
 34. Slowakije Slowakije (5)
 35. Brazilië Brazilië (5)
 36. Kameroen Kameroen (5)
 37. Oost-Timor Oost-Timor (4)
 38. Turkije Turkije (4)
 39. Zwitserland Zwitserland (4)
 40. Oeganda Oeganda (4)
 41. Noorwegen Noorwegen (4)
 42. Oman Oman (4)
 43. Peru Peru (3)
 44. Zweden Zweden (3)
 45. België België (3)
 46. Kenia Kenia (3)
 47. Zuid-Korea Zuid-Korea (3)
 48. Chili Chili (3)
 49. Denemarken Denemarken (3)
 50. Spanje Spanje (2)
 51. Frankrijk Frankrijk (2)
 52. Afghanistan Afghanistan (2)
 53. Servië Servië (2)
 54. Israël Israël (2)
 55. Italië Italië (2)
 56. Macau Macau (2)
 57. Maldiven Maldiven (2)
 58. Vietnam Vietnam (2)
 59. Algerije Algerije (2)
 60. Ecuador Ecuador (2)
 61. Panama Panama (1)
 62. Ethiopië Ethiopië (1)
 63. Finland Finland (1)
 64. Gabon Gabon (1)
 65. Ghana Ghana (1)
 66. Roemenië Roemenië (1)
 67. Albanië Albanië (1)
 68. Guinee Guinee (1)
 69. Angola Angola (1)
 70. Griekenland Griekenland (1)
 71. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 72. Honduras Honduras (1)
 73. Seychellen Seychellen (1)
 74. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (1)
 75. Kroatië Kroatië (1)
 76. Bangladesh Bangladesh (1)
 77. Bahrein Bahrein (1)
 78. Brunei Brunei (1)
 79. Senegal Senegal (1)
 80. Suriname Suriname (1)
 81. Cambodja Cambodja (1)
 82. Koeweit Koeweit (1)
 83. Kazachstan Kazachstan (1)
 84. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 85. Libanon Libanon (1)
 86. Jemen Jemen (1)
 87. Colombia Colombia (1)
 88. Zambia Zambia (1)
 89. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Budi veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Budi is, je een familielid hebt met de naam Budi, je overweegt een personage in je roman Budi te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.