Abrar

Herkomst en betekenis van de naam "Abrar"

De naam "Abrar" is van Arabische oorsprong en heeft een lange geschiedenis achter de betekenis en het gebruik ervan in verschillende culturen. In dit artikel zullen we de oorsprong van de naam "Abrar" en de betekenis ervan in verschillende culturele contexten onderzoeken.

Oorsprong van de naam "Abrar"

De naam "Abrar" heeft zijn wortels in de Arabische taal, waar "abrar" het meervoud is van "bar", wat 'puur' of 'recht' betekent. In de Arabische cultuur wordt de naam "Abrar" gebruikt voor zowel mannen als vrouwen en draagt ​​deze de betekenis van zuiverheid en gerechtigheid met zich mee.

De naam "Abrar" heeft ook een religieuze betekenis in de islamitische traditie. In de Koran verwijst 'Abrar' naar degenen die vroom en deugdzaam zijn, en die religieuze verplichtingen met toewijding en oprechtheid nakomen.

In de Arabische cultuur hebben namen vaak een grote betekenis en symboliek, en 'Abrar' is daarop geen uitzondering. Deze naam roept kwaliteiten op van eerlijkheid, vroomheid en rechtschapenheid, die zeer gewaardeerd worden in de Arabische traditie.

Betekenis van de naam "Abrar"

De betekenis van de naam "Abrar" hangt nauw samen met de kwaliteiten die deze oproept in de Arabische cultuur. Mensen met deze naam worden meestal gezien als eerlijk, oprecht, vroom en deugdzaam. De religieuze betekenis van de naam geeft ook een spirituele en morele dimensie aan de betekenis ervan.

In de islamitische context draagt ​​de naam "Abrar" het idee met zich mee van het vervullen van de geboden van Allah en rechtvaardig handelen in alle aspecten van het leven. Ouders die deze naam voor hun kinderen kiezen, hopen vaak dat ze zullen opgroeien als vrome en deugdzame mensen, naar het voorbeeld van de 'Abrar' die in de Koran wordt genoemd.

De naam "Abrar" is door de geschiedenis heen gebruikt in verschillende regio's van de Arabische wereld en in moslimgemeenschappen, waarbij de betekenis en symboliek in de loop van de tijd behouden zijn gebleven. De populariteit ervan hangt samen met de diepe betekenis en de kwaliteiten die het vertegenwoordigt.

Gebruik van de naam "Abrar" in verschillende regio's

De naam "Abrar" wordt gebruikt in verschillende regio's van de Arabische wereld en in moslimgemeenschappen over de hele wereld. De populariteit is gedeeltelijk te danken aan de betekenis en positieve connotaties ervan. In landen als Saoedi-Arabië, Egypte, Irak en andere landen is 'Abrar' een veel voorkomende naam voor zowel mannen als vrouwen.

In de Arabische diaspora is de naam "Abrar" ook relevant gebleven, omdat moslimgemeenschappen over de hele wereld hun tradities en gewoonten hebben behouden, inclusief de namen die zij voor hun kinderen kiezen. Dit heeft bijgedragen aan de verspreiding van de naam "Abrar" buiten de grenzen van de Arabische wereld.

Tegenwoordig blijft 'Abrar' een populaire naam en wordt hij gebruikt in talloze moslimgemeenschappen in Europa, Noord-Amerika, Azië en andere regio's. De positieve betekenis en religieuze relevantie ervan blijven ouders aantrekken die op zoek zijn naar een naam die morele en spirituele waarden weerspiegelt.

Variaties op de naam "Abrar"

Net als bij veel Arabische namen heeft 'Abrar' verschillende varianten die in verschillende culturen en regio's worden gebruikt. In sommige gevallen zijn deze variaties het resultaat van de aanpassing van de naam aan verschillende talen, terwijl het in andere gevallen alternatieve vormen zijn die in de loop van de tijd zijn ontstaan.

Een van de meest voorkomende varianten van 'Abrar' is 'Abram', dat in sommige Arabische en moslimgemeenschappen wordt gebruikt. Deze variant behoudt de oorspronkelijke betekenis van de naam en is een alternatieve vorm die in bepaalde regio's populair blijft.

Een andere variant is "Abeer", de naam van een bloem in het Arabisch, en heeft taalkundige wortels met "Abrar". Hoewel het niet precies hetzelfde woord is, is 'Abeer' een variant die overeenkomsten vertoont met de betekenis en het geluid van 'Abrar'.

In sommige gemeenschappen kan de naam "Abrar" andere variaties of aanpassingen aan de lokale talen hebben, maar de betekenis en symboliek blijven altijd behouden. Deze variaties tonen de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van de naam aan verschillende culturele contexten.

Conclusies

De naam "Abrar" heeft een rijke en belangrijke geschiedenis in de Arabische cultuur en islamitische traditie. De oorsprong ervan in de Arabische taal en de betekenis van zuiverheid en gerechtigheid maken het tot een naam die diep geworteld is in morele en spirituele waarden.

Het gebruik van de naam "Abrar" in verschillende regio's en de populariteit ervan in moslimgemeenschappen over de hele wereld hebben bijgedragen aan de verspreiding en voortdurende relevantie ervan. Variaties op de naam laten zien dat de naam zich kan aanpassen aan verschillende culturele contexten, terwijl de centrale betekenis behouden blijft.

InSamenvattend is de naam "Abrar" een uitdrukking van waarden als eerlijkheid, vroomheid en deugd, en blijft een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met betekenis en positieve connotaties in de Arabische en islamitische cultuur.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abrar. De naam Abrar is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abrar, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abrar een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Omdat Abrar een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abrar te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abrar is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abrar in de wereld

De naam Abrar heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abrar een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abrar heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abrar de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abrar is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abrar ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abrar

Als je de naam Abrar overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abrar noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abrar populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abrar de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abrar op de kaart

 1. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (45985)
 2. Pakistan Pakistan (38506)
 3. Bangladesh Bangladesh (28044)
 4. India India (23651)
 5. Ethiopië Ethiopië (12946)
 6. Egypte Egypte (6832)
 7. Irak Irak (4978)
 8. Soedan Soedan (2380)
 9. Indonesië Indonesië (2265)
 10. Oman Oman (1438)
 11. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (917)
 12. Afghanistan Afghanistan (906)
 13. Bahrein Bahrein (769)
 14. Engeland Engeland (756)
 15. Qatar Qatar (736)
 16. Jordanië Jordanië (699)
 17. Koeweit Koeweit (560)
 18. Verenigde Staten Verenigde Staten (483)
 19. Israël Israël (246)
 20. Spanje Spanje (244)
 21. Marokko Marokko (218)
 22. Canada Canada (209)
 23. Oezbekistan Oezbekistan (175)
 24. Maleisië Maleisië (156)
 25. Jemen Jemen (156)
 26. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (115)
 27. Djibouti Djibouti (87)
 28. Kazachstan Kazachstan (86)
 29. Filipijnen Filipijnen (64)
 30. Zweden Zweden (53)
 31. Thailand Thailand (48)
 32. Libanon Libanon (34)
 33. Schotland Schotland (33)
 34. Rusland Rusland (29)
 35. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (28)
 36. Australië Australië (27)
 37. Libië Libië (25)
 38. Noorwegen Noorwegen (19)
 39. Iran Iran (19)
 40. Ierland Ierland (13)
 41. Frankrijk Frankrijk (12)
 42. Duitsland Duitsland (11)
 43. Griekenland Griekenland (8)
 44. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (8)
 45. België België (7)
 46. Brazilië Brazilië (7)
 47. Singapore Singapore (7)
 48. Oekraïne Oekraïne (7)
 49. Zwitserland Zwitserland (6)
 50. Kenia Kenia (5)
 51. Denemarken Denemarken (5)
 52. Polen Polen (4)
 53. China China (4)
 54. Tunesië Tunesië (4)
 55. Vietnam Vietnam (3)
 56. Finland Finland (3)
 57. Nederland Nederland (3)
 58. Wales Wales (2)
 59. Nepal Nepal (2)
 60. Hong Kong Hong Kong (2)
 61. Italië Italië (2)
 62. Turkije Turkije (2)
 63. Ecuador Ecuador (2)
 64. Niger Niger (2)
 65. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 66. Guyana Guyana (1)
 67. Panama Panama (1)
 68. Hongarije Hongarije (1)
 69. Argentinië Argentinië (1)
 70. Portugal Portugal (1)
 71. Bulgarije Bulgarije (1)
 72. IJsland IJsland (1)
 73. Botswana Botswana (1)
 74. Jersey Jersey (1)
 75. Tsjaad Tsjaad (1)
 76. Togo Togo (1)
 77. Cyprus Cyprus (1)
 78. Comoren Comoren (1)
 79. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 80. Turkmenistan Turkmenistan (1)
 81. Sri Lanka Sri Lanka (1)
 82. Taiwan Taiwan (1)
 83. Eritrea Eritrea (1)
 84. Mauritanië Mauritanië (1)
 85. Maldiven Maldiven (1)
 86. Mozambique Mozambique (1)
 87. Fiji Fiji (1)
 88. Nigeria Nigeria (1)
 89. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abrar veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abrar is, je een familielid hebt met de naam Abrar, je overweegt een personage in je roman Abrar te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.