Abigale

De naam 'Abigale' is een variant van de Hebreeuwse naam 'Abigail', wat 'bron van vreugde' of 'bron van geluk' betekent. Deze vrouwelijke naam heeft een lange geschiedenis en is door de eeuwen heen in verschillende culturen en landen gebruikt. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van 'Abigale' onderzoeken vanuit een etymologisch perspectief, evenals de populariteit en varianten ervan in verschillende delen van de wereld.

Herkomst van de naam 'Abigale'

De naam 'Abigale' vindt zijn oorsprong in het oud-Hebreeuws, waar hij voor het eerst in de Bijbel wordt genoemd. In het Hebreeuws wordt 'Abigail' (waarvan 'Abigale' is afgeleid) geschreven als 'אֲבִיגַיִל' en uitgesproken als 'Avigayil'. Deze naam bestaat uit twee elementen: 'Avi', wat 'vader' betekent, en 'Gail', wat 'vreugde' of 'vreugde' betekent. Daarom kan 'Abigale' worden vertaald als 'bron van vreugde' of 'vader van vreugde', wat de oorspronkelijke betekenis in het Hebreeuws weerspiegelt.

In de Bijbel wordt 'Abigaïl' beschreven als een intelligente en mooie vrouw die de derde vrouw van koning David werd. Haar verhaal wordt verteld in het boek Samuël, waar haar sluwheid en wijsheid opvallen toen ze tussenbeide kwam om een ​​conflict tussen haar man, Nabal, en David te voorkomen. Door het hele verhaal heen wordt de naam 'Abigail' geassocieerd met kwaliteiten als intelligentie, sluwheid en moed.

Varianten van de naam in verschillende culturen

Door de eeuwen heen is de naam 'Abigail' in verschillende culturen en landen aangepast en gewijzigd, waardoor varianten als 'Abigale' zijn ontstaan. In het Engels is 'Abigale' een van de vele manieren om deze naam te schrijven en uit te spreken, waar ook varianten als 'Abigayle' of 'Abigael' onder vallen. Deze varianten kunnen fonetische, regionale verschillen weerspiegelen, of eenvoudigweg persoonlijke voorkeuren bij het benoemen van een kind.

In andere culturen zijn de naam 'Abigail' en zijn varianten ook overgenomen en aangepast, zoals in het geval van de Russische vertaling, waar de naam 'Авигея' (Aveya) of 'Абигейл' (Abigeil) wordt. In het Arabisch vertaalt de naam zich als 'أبيجيل' (Abijayl), en in het Mandarijn Chinees wordt het getranscribeerd als '亚比该勒' (Yàbǐ gāi lè), maar wordt heel anders uitgesproken dan de oorspronkelijke Hebreeuwse vorm.

Samenvattend heeft de naam 'Abigale' een rijke en diverse geschiedenis, verspreid over verschillende culturen en landen. Door zijn varianten en aanpassingen heeft deze naam unieke betekenissen en associaties gekregen in elke regio waar hij is aangenomen, wat de rijkdom en veelzijdigheid van namen in de menselijke samenleving weerspiegelt.

Populariteit van de naam 'Abigale'

Momenteel zijn de naam 'Abigale' en zijn varianten niet zo populair als andere naamopties voor meisjes, maar ze worden nog steeds in veel delen van de wereld gebruikt. In Engelssprekende landen heeft 'Abigale' in de loop der jaren enige populariteit gekend, hoewel het is ingehaald door meer gebruikelijke namen zoals 'Emily' of 'Sophia'.

In de Verenigde Staten behoort de naam 'Abigale' volgens overheidsstatistieken bijvoorbeeld niet tot de 100 populairste namen voor meisjes. De populariteit is de afgelopen jaren echter toegenomen, wat duidt op hernieuwde belangstelling voor deze klassieke en tijdloze naam. In andere delen van de wereld blijven 'Abigale' en zijn varianten ook in gebruik, hoewel de populariteit ervan kan variëren afhankelijk van de culturele en sociale context.

Wat de betekenis betreft: de naam 'Abigale' wordt nog steeds geassocieerd met begrippen als vreugde, geluk en sluwheid, wat de erfenis ervan in de Bijbel en het belang ervan in de westerse cultuur weerspiegelt. Bovendien kan de zeldzaamheid ervan in vergelijking met andere, meer gebruikelijke namen de dragers een speciale en unieke kwaliteit geven, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een onderscheidende naam voor hun dochters.

Moderne varianten van de naam 'Abigale'

Aangezien de naam 'Abigale' in verschillende delen van de wereld in gebruik blijft, zijn er moderne varianten ontstaan ​​die de huidige trends bij het kiezen van babynamen weerspiegelen. Sommige van deze variaties omvatten verkorte vormen zoals 'Abbi' of 'Gail', die kunnen worden gebruikt als onafhankelijke eigennamen of als aanhankelijke verkleinwoorden voor 'Abigale'.

Bovendien heeft de invloed van de populaire cultuur en beroemdheden aanleiding gegeven tot creatieve varianten van de naam 'Abigale', zoals 'Abigayle' of 'Abigael', die enigszins verschillende spellingen hebben maar de essentie en betekenis van de naam behouden . originele naam. Deze varianten kunnen aantrekkelijk zijn voor wie op zoek is naar een unieke en moderne naam voor hun dochters, zonder de verbinding te verliezen met de traditie en geschiedenis die de naam vertegenwoordigt.naam 'Abigale'.

Samenvattend blijft de naam 'Abigale' een aantrekkelijke en betekenisvolle keuze voor wie op zoek is naar een naam voor hun dochters die eigenschappen als vreugde, geluk en sluwheid weerspiegelt. Omdat deze naam in verschillende delen van de wereld nog steeds wordt gebruikt, blijven de betekenis en populariteit ervan evolueren, waardoor het een veelzijdige en tijdloze keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een speciale naam voor hun kinderen.

Conclusies

Concluderend: de naam 'Abigale' heeft zijn wortels in het oud-Hebreeuws en betekent 'bron van vreugde' of 'bron van geluk'. Door de geschiedenis heen is deze naam in verschillende culturen en landen aangepast en gewijzigd, waardoor varianten als 'Abigayle' of 'Abigael' zijn ontstaan. Ondanks dat het niet zo populair is als andere namen, is 'Abigale' nog steeds een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun dochters.

Met zijn associaties met intelligentie, moed en sluwheid blijft de naam 'Abigale' relevant in de huidige samenleving en is het een veelzijdige keuze die zich kan aanpassen aan verschillende culturele en sociale contexten. Of het nu in zijn oorspronkelijke vorm is of in een van zijn moderne varianten, 'Abigale' blijft een onderscheidende en speciale keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun dochters.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abigale. De naam Abigale is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abigale, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abigale een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abigale hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abigale, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abigale komt vaker voor in deze landen: Verenigde Staten, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Filipijnen en Nigeria. De significante aanwezigheid van Abigale in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abigale een Meisjesnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abigale te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abigale is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abigale een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Verenigde Staten, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Filipijnen en Nigeria de landen zijn met het grootste aantal Abigale. Abigale begint met de letter A en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abigale in de wereld

De naam Abigale heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abigale een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abigale heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abigale de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abigale is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abigale ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abigale

Als je de naam Abigale overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abigale noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abigale populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abigale de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abigale op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (503)
 2. Zimbabwe Zimbabwe (198)
 3. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (169)
 4. Filipijnen Filipijnen (143)
 5. Nigeria Nigeria (123)
 6. Engeland Engeland (101)
 7. Guyana Guyana (66)
 8. China China (48)
 9. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (41)
 10. India India (36)
 11. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (35)
 12. Grenada Grenada (20)
 13. Liberia Liberia (15)
 14. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (8)
 15. Wales Wales (7)
 16. Namibië Namibië (7)
 17. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (6)
 18. Australië Australië (5)
 19. Thailand Thailand (4)
 20. Canada Canada (3)
 21. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 22. Singapore Singapore (2)
 23. Brazilië Brazilië (2)
 24. Taiwan Taiwan (2)
 25. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (2)
 26. Ecuador Ecuador (2)
 27. Schotland Schotland (2)
 28. Zambia Zambia (2)
 29. Griekenland Griekenland (2)
 30. Hong Kong Hong Kong (2)
 31. Saint Lucia Saint Lucia (2)
 32. Nederland Nederland (1)
 33. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 34. Pakistan Pakistan (1)
 35. Salomonseilanden Salomonseilanden (1)
 36. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (1)
 37. Zweden Zweden (1)
 38. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 39. Slowakije Slowakije (1)
 40. Suriname Suriname (1)
 41. Bahama Bahama's (1)
 42. Belize Belize (1)
 43. Turkije Turkije (1)
 44. Duitsland Duitsland (1)
 45. Dominica Dominica (1)
 46. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (1)
 47. Jamaica Jamaica (1)
 48. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 49. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abigale veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abigale is, je een familielid hebt met de naam Abigale, je overweegt een personage in je roman Abigale te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.