Abhay

Herkomst en betekenis van de naam 'abhay'

De naam 'abhay' is van oorsprong uit het Sanskriet en heeft een diepe betekenis en is rijk aan symboliek. Deze naam wordt al eeuwenlang gebruikt in India en in andere culturen die beïnvloed zijn door de hindoeïstische traditie. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van 'abhay' diepgaand onderzoeken, evenals de relevantie ervan vandaag de dag.

Herkomst van de naam 'abhay'

De naam 'abhay' komt uit het Sanskriet, een van de oudste talen ter wereld. In deze taal wordt 'abhay' geschreven als 'अभय' en de uitspraak is vergelijkbaar met 'ab-hi'. Het Sanskriet is een inspiratiebron geweest voor veel namen en concepten in de hindoeïstische cultuur, en 'abhay' is daarop geen uitzondering. Het Sanskriet staat bekend om zijn taalkundige rijkdom en diepgang, en elke naam in deze taal heeft een betekenis die verder gaat dan de simpele klank ervan.

In de hindoeïstische traditie is 'abhay' ook gerelateerd aan verschillende concepten en goden. Het wordt vaak geassocieerd met het idee van bescherming en moed, en wordt gebruikt om positieve en wenselijke eigenschappen in een persoon te vertegenwoordigen. Daarom is de naam 'abhay' doordrenkt met een betekenis die verder gaat dan louter een etiket, en wordt vaak gezien als een weerspiegeling van de aspiraties en hoop van de ouders voor hun kind.

Betekenis van de naam 'abhay'

De betekenis van 'abhay' kan afhankelijk van de interpretatie enigszins variëren, maar is fundamenteel gerelateerd aan het idee van bescherming, moed en vrijheid van angst. In het Sanskriet is 'abhay' afgeleid van de term 'abhaya', wat 'onbevreesd' of 'vrij van angst' betekent. Deze betekenis is diep symbolisch in de hindoeïstische traditie, waar beheersing van angst en moed worden beschouwd als essentiële kwaliteiten voor het bereiken van spirituele vervulling en succes in het leven.

De naam 'abhay' kan daarom worden geïnterpreteerd als de wens van de ouders dat hun kind onbevreesd opgroeit en blijk geeft van moed en vertrouwen in alle aspecten van het leven. Deze betekenis vindt weerklank in de hindoeïstische cultuur, waar standvastigheid en vastberadenheid bij het overwinnen van obstakels en uitdagingen worden gewaardeerd. De naam 'abhay' wordt ook geassocieerd met het idee van bescherming, aangezien het kind wordt gezien als voogd of schild voor zijn gezin en dierbaren.

In de hindoeïstische mythologie wordt de naam 'abhay' ook gerelateerd aan verschillende godheden en mythische figuren. In het bijzonder wordt Heer Krishna, een van de meest gerespecteerde goden in India, vaak afgebeeld met een houding waarin hij zijn rechterhand opheft in een beschermend gebaar en zijn volgelingen de zekerheid van veiligheid biedt. Dit gebaar staat bekend als 'abhay mudra' en symboliseert bescherming en de kracht om angst en twijfel te verdrijven.

Relevantie en eigentijds gebruik

Hoewel de naam 'abhay' zijn wortels heeft in de oude hindoeïstische cultuur, blijft hij populair in India en in de Indiase diaspora over de hele wereld. Naarmate de moderne samenleving meer geglobaliseerd raakt, hebben Sanskrietnamen en hun betekenissen aan populariteit gewonnen onder mensen uit diverse culturen die verbinding willen maken met oude tradities en hun kinderen willen voorzien van namen met spirituele diepgang en betekenis.

In India wordt de naam 'abhay' als een veelbelovende keuze beschouwd en gekozen in de hoop dat het kind de positieve eigenschappen zal erven die aan de naam verbonden zijn. Bovendien sluit de symbolische betekenis van 'abhay' aan bij de waarden die veel gezinnen hun kinderen willen bijbrengen, zoals moed, bescherming en zelfvertrouwen.

In de Indiase diaspora heeft de naam 'abhay' ook aan populariteit gewonnen en is het een gebruikelijke keuze geworden voor gezinnen die een band met hun culturele erfgoed willen behouden. De naam wordt gezien als een manier om Indiase tradities en waarden over te dragen aan toekomstige generaties, waardoor de taalkundige en spirituele rijkdom van de hindoeïstische cultuur behouden blijft.

Bovendien heeft de naam 'abhay' de aandacht getrokken van mensen uit verschillende culturen die op zoek zijn naar unieke namen met een speciale betekenis voor hun kinderen. De diepgang en symboliek van de naam 'abhay' maken het een aantrekkelijke optie voor mensen die verder willen gaan dan gewone namen en op zoek willen naar iets met cultureel erfgoed en spirituele betekenis.

Kortom: de naam 'abhay' heeft een rijke en belangrijke Sanskrietoorsprong. De betekenis ervan wordt geassocieerd met bescherming, moed en vrijheid van angst, en blijft vandaag de dag relevant in India en de Indiase diaspora. De populariteit van de naam 'abhay' demonstreert de blijvende kracht van Sanskrietnamen en hun vermogen om diepe waarden en betekenissen over te brengen door middel vande generaties.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abhay. De naam Abhay is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abhay, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abhay een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abhay hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abhay, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abhay komt vaker voor in deze landen: India, Verenigde Staten, Nepal, Saoedi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten. De significante aanwezigheid van Abhay in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abhay een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abhay te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abhay is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abhay een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij India, Verenigde Staten, Nepal, Saoedi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten de landen zijn met het grootste aantal Abhay. Abhay begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abhay in de wereld

De naam Abhay heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abhay een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abhay heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abhay de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abhay is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abhay ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abhay

Als je de naam Abhay overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abhay noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abhay populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abhay de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abhay op de kaart

 1. India India (198497)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (1330)
 3. Nepal Nepal (854)
 4. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (816)
 5. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (764)
 6. Polen Polen (754)
 7. Oman Oman (526)
 8. Qatar Qatar (261)
 9. Engeland Engeland (251)
 10. Ghana Ghana (225)
 11. Canada Canada (185)
 12. Fiji Fiji (173)
 13. Koeweit Koeweit (133)
 14. Australië Australië (74)
 15. Thailand Thailand (56)
 16. Singapore Singapore (39)
 17. Maleisië Maleisië (37)
 18. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (35)
 19. Brazilië Brazilië (29)
 20. Duitsland Duitsland (24)
 21. Nederland Nederland (16)
 22. Hong Kong Hong Kong (15)
 23. Indonesië Indonesië (11)
 24. België België (11)
 25. Bahrein Bahrein (9)
 26. Japan Japan (9)
 27. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (9)
 28. China China (8)
 29. Mauritius Mauritius (8)
 30. Nigeria Nigeria (7)
 31. Schotland Schotland (7)
 32. Wales Wales (7)
 33. Tanzania Tanzania (6)
 34. Zweden Zweden (5)
 35. Kenia Kenia (5)
 36. Zwitserland Zwitserland (5)
 37. Frankrijk Frankrijk (4)
 38. Rusland Rusland (4)
 39. Cambodja Cambodja (4)
 40. Comoren Comoren (4)
 41. Sri Lanka Sri Lanka (4)
 42. Egypte Egypte (4)
 43. Israël Israël (3)
 44. Zuid-Korea Zuid-Korea (3)
 45. Noorwegen Noorwegen (2)
 46. Afghanistan Afghanistan (2)
 47. Argentinië Argentinië (2)
 48. Pakistan Pakistan (2)
 49. Italië Italië (2)
 50. Bhutan Bhutan (2)
 51. Ivoorkust Ivoorkust (2)
 52. Oeganda Oeganda (2)
 53. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2)
 54. Venezuela Venezuela (2)
 55. Finland Finland (2)
 56. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 57. Filipijnen Filipijnen (1)
 58. Haïti Haïti (1)
 59. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (1)
 60. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 61. Ierland Ierland (1)
 62. Roemenië Roemenië (1)
 63. Bangladesh Bangladesh (1)
 64. IJsland IJsland (1)
 65. Soedan Soedan (1)
 66. Brunei Brunei (1)
 67. Jersey Jersey (1)
 68. El Salvador El Salvador (1)
 69. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (1)
 70. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 71. Oost-Timor Oost-Timor (1)
 72. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 73. Taiwan Taiwan (1)
 74. Chili Chili (1)
 75. Kazachstan Kazachstan (1)
 76. Oekraïne Oekraïne (1)
 77. Cyprus Cyprus (1)
 78. Lesotho Lesotho (1)
 79. Marokko Marokko (1)
 80. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 81. Djibouti Djibouti (1)
 82. Moldavië Moldavië (1)
 83. Denemarken Denemarken (1)
 84. Maldiven Maldiven (1)
 85. Ethiopië Ethiopië (1)
 86. Mexico Mexico (1)
 87. Mozambique Mozambique (1)
 88. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abhay veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abhay is, je een familielid hebt met de naam Abhay, je overweegt een personage in je roman Abhay te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.