Abed

Namen zijn sinds het begin der tijden een integraal onderdeel van de identiteit van een persoon. Er wordt aangenomen dat de naam die aan een persoon wordt gegeven een aanzienlijke impact kan hebben op zijn leven en persoonlijkheid. De naam "Abed", die van Arabische oorsprong is, heeft een rijke geschiedenis en betekenis. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze fascinerende naam onderzoeken.

Herkomst van de naam "Abed"

De naam "Abed" heeft zijn wortels in de Arabische taal en is afgeleid van het woord "Abd", wat in het Arabisch "dienaar" of "aanbidder" betekent. Deze naam komt veel voor in de Arabische en islamitische culturen en is van generatie op generatie doorgegeven. In de Arabische traditie wordt de naam "Abed" als een heilige naam beschouwd en wordt deze aan kinderen gegeven in de hoop dat ze zullen opgroeien tot toegewijde dienaren van God. In de moslimcultuur wordt de naam "Abed" geassocieerd met het idee van het aanbidden van God en het onderwerpen aan zijn wil. Het is een naam die het belang van geloof en toewijding in het leven van de drager weerspiegelt.

Varianten van de naam "Abed"

Zoals veel Arabische namen heeft 'Abed' verschillende varianten die in verschillende delen van de wereld worden gebruikt. Enkele veel voorkomende varianten van deze naam zijn 'Abid' en 'Abeed'. Deze varianten hebben dezelfde betekenis als "Abed" en worden in verschillende Arabische en islamitische regio's gebruikt. Bovendien komt de naam "Abed" ook voor in de vrouwelijke vorm, "Abeda", die wordt gebruikt om te verwijzen naar vrouwen die een diep gevoel van toewijding en dienstbaarheid jegens God hebben. Deze varianten tonen de flexibiliteit en rijkdom van de naam "Abed" binnen de Arabische en islamitische cultuur.

Betekenis van de naam "Abed"

De betekenis van de naam "Abed" hangt nauw samen met het idee van aanbidding en dienstbaarheid aan God. Degenen die deze naam dragen, hebben doorgaans een sterke band met hun geloof en proberen hun leven te leiden in overeenstemming met religieuze principes en leringen. De naam "Abed" brengt het idee over dat het leven van een persoon verder gaat dan het materiële en dat zijn hoofddoel het aanbidden en dienen van God is. De betekenis van de naam "Abed" is een weergave van het belang van spiritualiteit en toewijding in de levens van degenen die deze naam dragen. Het is een naam die de nobelheid en de diepgang van toewijding aan geloof en dienst aan God weerspiegelt. Voor degenen die de naam ‘Abed’ dragen, zijn hun identiteit en doel onlosmakelijk verbonden met hun relatie met God. Het zijn mensen die ernaar streven hun leven te leiden in overeenstemming met religieuze principes en die spirituele verbinding boven alles waarderen.

Populariteit van de naam "Abed"

De naam "Abed" is populair in Arabische en moslimgemeenschappen, waar het als een gerespecteerde en gerespecteerde naam wordt beschouwd. Gezinnen die hun geloof en verbinding met het goddelijke waarderen, kiezen vaak de naam 'Abed' voor hun kinderen als uitdrukking van hun toewijding aan aanbidding en toewijding aan God. In Arabischsprekende culturen is de naam "Abed" algemeen bekend en algemeen aanvaard. De betekenis en religieuze connotaties geven het een speciale plaats in de samenleving en maken het tot een gewaardeerde en gerespecteerde naam. De populariteit van de naam "Abed" weerspiegelt de diepe waardering voor spiritualiteit en toewijding in de Arabische en islamitische culturen. Het is een naam die een diep gevoel van geloof en religieuze toewijding uitdrukt.

Beroemdheden met de naam "Abed"

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke figuren geweest die de naam 'Abed' dragen. Deze mensen hebben hun sporen nagelaten op verschillende terreinen en worden erkend voor hun toewijding en bijdragen aan de samenleving. Beroemde figuren met de naam "Abed" zijn onder meer prominente religieuze leiders, geleerden, kunstenaars en politieke figuren die een blijvende stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Hun verbinding met hun geloof en toewijding aan God is een fundamenteel onderdeel van hun leven geweest en heeft hun prestaties en nalatenschap beïnvloed. Beroemdheden die de naam 'Abed' dragen, zijn een voorbeeld van de positieve impact die spiritualiteit en toewijding kunnen hebben op iemands leven. Het zijn rolmodellen die hun geloof als basis hebben gebruikt om grote dingen te bereiken en een blijvende erfenis na te laten.

Conclusies

De naam "Abed" is meer dan alleen een naam; Het is een uitdrukking van geloof, toewijding en spirituele verbinding. De oorsprong en betekenis ervan weerspiegelen het belang van aanbidding en dienstbaarheid aan God in de Arabische en islamitische cultuur, en de populariteit ervan benadrukt de verering en het respect waarmee het in deze gemeenschappen wordt gevierd. De naam "Abed" overstijgt het gewone en wordt een symbool van toewijding en religieuze toewijding. Het is een naam die een diepe spirituele lading en een verbinding met het goddelijke met zich meebrengt, en degenen die hem dragen streven ernaarleef volgens de betekenis ervan. Kortom, de naam "Abed" is veel meer dan alleen een label; Het is een voortdurende herinnering aan het belang van geloof, dienstbaarheid en spirituele verbinding in de levens van degenen die het dragen. Het is een naam die door de eeuwen heen heeft standgehouden en die gewaardeerd zal blijven vanwege zijn betekenis en religieuze connotaties.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abed. De naam Abed is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abed, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abed een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Abed komt vaker voor in deze landen: Algerije, Israël, India, Iran en Egypte. De significante aanwezigheid van Abed in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Samengevat is Abed een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Algerije, Israël, India, Iran en Egypte de landen zijn met het grootste aantal Abed. Abed begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abed in de wereld

De naam Abed heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abed een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abed heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abed de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abed is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abed ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abed

Als je de naam Abed overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abed noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abed populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abed de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abed op de kaart

 1. Algerije Algerije (28984)
 2. Israël Israël (19312)
 3. India India (18582)
 4. Iran Iran (10635)
 5. Egypte Egypte (7548)
 6. Bangladesh Bangladesh (6965)
 7. Jemen Jemen (6344)
 8. Soedan Soedan (4958)
 9. Tanzania Tanzania (2470)
 10. Libië Libië (1836)
 11. Marokko Marokko (1802)
 12. Namibië Namibië (1726)
 13. Indonesië Indonesië (1290)
 14. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1051)
 15. Kenia Kenia (982)
 16. Ghana Ghana (899)
 17. Verenigde Staten Verenigde Staten (896)
 18. Syrië Syrië (861)
 19. Republiek Congo Republiek Congo (728)
 20. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (692)
 21. Oeganda Oeganda (596)
 22. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (583)
 23. Koeweit Koeweit (551)
 24. Jordanië Jordanië (475)
 25. Irak Irak (420)
 26. Frankrijk Frankrijk (378)
 27. Mauritanië Mauritanië (232)
 28. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (222)
 29. Afghanistan Afghanistan (174)
 30. Zweden Zweden (167)
 31. Pakistan Pakistan (166)
 32. Bahrein Bahrein (163)
 33. Oman Oman (153)
 34. Mexico Mexico (144)
 35. Engeland Engeland (143)
 36. Duitsland Duitsland (133)
 37. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (121)
 38. Peru Peru (114)
 39. Canada Canada (109)
 40. Filipijnen Filipijnen (100)
 41. Libanon Libanon (91)
 42. Brazilië Brazilië (88)
 43. Benin Benin (83)
 44. Qatar Qatar (74)
 45. Spanje Spanje (71)
 46. Denemarken Denemarken (57)
 47. Nigeria Nigeria (50)
 48. Haïti Haïti (45)
 49. Venezuela Venezuela (35)
 50. Panama Panama (33)
 51. België België (33)
 52. Mauritius Mauritius (33)
 53. Tunesië Tunesië (32)
 54. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (31)
 55. Oekraïne Oekraïne (31)
 56. Oostenrijk Oostenrijk (26)
 57. Noorwegen Noorwegen (25)
 58. Thailand Thailand (22)
 59. Honduras Honduras (22)
 60. Maleisië Maleisië (21)
 61. Colombia Colombia (20)
 62. Roemenië Roemenië (20)
 63. Ethiopië Ethiopië (16)
 64. Finland Finland (16)
 65. Chili Chili (15)
 66. Zwitserland Zwitserland (14)
 67. Zambia Zambia (13)
 68. Australië Australië (12)
 69. Ierland Ierland (12)
 70. Italië Italië (11)
 71. Rusland Rusland (11)
 72. Schotland Schotland (11)
 73. Ivoorkust Ivoorkust (11)
 74. Angola Angola (9)
 75. Eritrea Eritrea (9)
 76. Burkina Faso Burkina Faso (9)
 77. China China (8)
 78. Costa Rica Costa Rica (8)
 79. Nicaragua Nicaragua (8)
 80. Wales Wales (5)
 81. Wit-Rusland Wit-Rusland (5)
 82. Taiwan Taiwan (5)
 83. Polen Polen (4)
 84. Rwanda Rwanda (4)
 85. Mali Mali (4)
 86. Senegal Senegal (4)
 87. Malawi Malawi (4)
 88. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (4)
 89. Kameroen Kameroen (3)
 90. Puerto Rico Puerto Rico (3)
 91. Paraguay Paraguay (3)
 92. Bulgarije Bulgarije (3)
 93. El Salvador El Salvador (3)
 94. Cyprus Cyprus (2)
 95. Japan Japan (2)
 96. Ecuador Ecuador (2)
 97. Salomonseilanden Salomonseilanden (2)
 98. Georgië Georgië (2)
 99. Griekenland Griekenland (2)
 100. Guatemala Guatemala (2)
 101. Turkije Turkije (2)
 102. Nederland Nederland (2)
 103. Uruguay Uruguay (1)
 104. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (1)
 105. IJsland IJsland (1)
 106. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 107. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 108. Albanië Albanië (1)
 109. Armenië Armenië (1)
 110. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (1)
 111. Argentinië Argentinië (1)
 112. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (1)
 113. Servië Servië (1)
 114. Estland Estland (1)
 115. Kazachstan Kazachstan (1)
 116. Lesotho Lesotho (1)
 117. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 118. Luxemburg Luxemburg (1)
 119. Singapore Singapore (1)
 120. Gabon Gabon (1)
 121. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (1)
 122. Slowakije Slowakije (1)
 123. Malta Malta (1)
 124. Bolivia Bolivia (1)
 125. Botswana Botswana (1)
 126. Tsjaad Tsjaad (1)
 127. Togo Togo (1)
 128. Guinee Guinee (1)
 129. Hongarije Hongarije (1)
 130. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 131. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abed veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abed is, je een familielid hebt met de naam Abed, je overweegt een personage in je roman Abed te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.