Abdulkadir

De naam Abdulkadir is van Arabische oorsprong en heeft een zeer diepe en belangrijke betekenis. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals de culturele en religieuze relevantie ervan.

Herkomst van de naam Abdulkadir

De naam Abdulkadir bestaat uit twee elementen: "Abdul" en "Kadir". Het voorvoegsel "Abdul" betekent "dienaar van" in het Arabisch, en wordt vaak gebruikt in mannelijke moslimnamen om iemands dienstbaarheidsrelatie met Allah aan te duiden. Het achtervoegsel "Kadir" betekent "krachtig" of "bekwaam" in het Arabisch. Daarom wordt de naam Abdulkadir letterlijk vertaald als 'dienaar van de Machtige' of 'dienaar van hem die daartoe in staat is'.

Betekenis van de naam Abdulkadir

De betekenis van de naam Abdulkadir is zeer belangrijk in de islamitische context. In de islam wordt Allah beschouwd als het allerhoogste en almachtige wezen, en moslims drukken hun toewijding en onderwerping aan hem uit door middel van namen die hun dienstbaarheidsrelatie met hem weerspiegelen. De naam Abdulkadir weerspiegelt het idee van toewijding en overgave aan de wil van Allah, en symboliseert nederigheid en respect jegens Hem.

Daarnaast kan de betekenis van de naam Abdulkadir ook geïnterpreteerd worden als een uiting van vertrouwen in het vermogen en de macht van Allah. Iemand een ‘dienaar van de Machtige’ noemen, erkent het gezag en de grootsheid van Allah, en onderstreept het geloof in Zijn vermogen om te leiden, te beschermen en te voorzien.

In de Arabische en islamitische cultuur wordt de naam Abdulkadir beschouwd als een naam van groot belang en respect. Van degenen die deze naam dragen, wordt aangenomen dat ze gezegend zijn met de genade en bescherming van Allah, en er wordt van hen verwacht dat ze leven volgens de principes van de islam en kwaliteiten van nederigheid, gehoorzaamheid en nobelheid tonen.

Culturele en religieuze relevantie

De naam Abdulkadir heeft een grote culturele en religieuze relevantie in de Arabische en moslimgemeenschappen. In de islamitische samenleving wordt de naam Abdulkadir beschouwd als een erenaam en wordt geassocieerd met kwaliteiten van vroomheid, toewijding en dienstbaarheid aan Allah. Degenen die deze naam dragen, worden bewonderd en gerespecteerd vanwege hun toewijding aan hun geloof en hun toewijding aan islamitische waarden.

Bovendien wordt de naam Abdulkadir historisch gezien ook gebruikt om bekende religieuze figuren en spirituele leiders in de moslimwereld te noemen. Van degenen die deze naam dragen, wordt aangenomen dat ze een speciale band met Allah hebben en voorbestemd zijn om anderen te leiden en te begeleiden in spirituele en religieuze zaken.

Variaties op de naam Abdulkadir

De naam Abdulkadir heeft ook verschillende variaties in verschillende culturen en regio's van de islamitische wereld. In sommige delen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika kan het worden gevonden als "Abd al-Qadir" of "Abdulkader". Deze variaties weerspiegelen verschillen in uitspraak en transliteratie van het Arabisch naar andere talen, maar behouden dezelfde betekenis en hetzelfde religieuze belang.

Samenvattend is de naam Abdulkadir een naam van Arabische oorsprong die een diepe en belangrijke betekenis heeft in de islamitische context. Het weerspiegelt de verbonden relatie van een persoon met Allah en symboliseert toewijding, nederigheid en vertrouwen in Zijn macht. Bovendien heeft de naam Abdulkadir een grote culturele en religieuze relevantie in moslimgemeenschappen, en wordt hij geassocieerd met kwaliteiten van vroomheid, adel en spiritueel leiderschap. Degenen die deze naam dragen, worden geëerd en gerespecteerd vanwege hun toewijding aan hun geloof en hun toewijding aan islamitische waarden.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdulkadir. De naam Abdulkadir is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdulkadir, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdulkadir een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdulkadir is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdulkadir een unisex naam kan zijn.

Abdulkadir is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdulkadir een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Nigeria, Turkije, Ethiopië, Somalië en Kenia de landen zijn met het grootste aantal Abdulkadir. Abdulkadir begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdulkadir in de wereld

De naam Abdulkadir heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdulkadir een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdulkadir heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdulkadir de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdulkadir is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdulkadir ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdulkadir

Als je de naam Abdulkadir overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdulkadir noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdulkadir populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdulkadir de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdulkadir op de kaart

 1. Nigeria Nigeria (114546)
 2. Turkije Turkije (94685)
 3. Ethiopië Ethiopië (39763)
 4. Somalië Somalië (13044)
 5. Kenia Kenia (4340)
 6. Soedan Soedan (1586)
 7. Tanzania Tanzania (1427)
 8. Filipijnen Filipijnen (1357)
 9. India India (919)
 10. Verenigde Staten Verenigde Staten (572)
 11. Zweden Zweden (454)
 12. Engeland Engeland (435)
 13. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (350)
 14. Duitsland Duitsland (327)
 15. Djibouti Djibouti (326)
 16. Indonesië Indonesië (305)
 17. Polen Polen (283)
 18. Egypte Egypte (239)
 19. Noorwegen Noorwegen (127)
 20. Canada Canada (121)
 21. Oeganda Oeganda (101)
 22. Nederland Nederland (84)
 23. Rusland Rusland (79)
 24. België België (74)
 25. Noord-Cyprus Noord-Cyprus (73)
 26. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (66)
 27. Denemarken Denemarken (62)
 28. Qatar Qatar (54)
 29. Finland Finland (51)
 30. Oostenrijk Oostenrijk (51)
 31. Irak Irak (48)
 32. Frankrijk Frankrijk (46)
 33. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (39)
 34. Maleisië Maleisië (36)
 35. Zwitserland Zwitserland (29)
 36. Koeweit Koeweit (28)
 37. Thailand Thailand (18)
 38. Jemen Jemen (16)
 39. Kazachstan Kazachstan (15)
 40. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (14)
 41. IJsland IJsland (13)
 42. Australië Australië (12)
 43. China China (10)
 44. Ghana Ghana (9)
 45. Bangladesh Bangladesh (9)
 46. Turkmenistan Turkmenistan (9)
 47. Oezbekistan Oezbekistan (9)
 48. Schotland Schotland (8)
 49. Italië Italië (7)
 50. Brazilië Brazilië (6)
 51. Kameroen Kameroen (6)
 52. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (4)
 53. Pakistan Pakistan (3)
 54. Wales Wales (3)
 55. Zambia Zambia (2)
 56. Spanje Spanje (2)
 57. Servië Servië (2)
 58. Griekenland Griekenland (2)
 59. Syrië Syrië (2)
 60. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2)
 61. Kosovo Kosovo (2)
 62. Estland Estland (1)
 63. Malta Malta (1)
 64. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 65. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 66. Oman Oman (1)
 67. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 68. Afghanistan Afghanistan (1)
 69. Georgië Georgië (1)
 70. Angola Angola (1)
 71. Hong Kong Hong Kong (1)
 72. Hongarije Hongarije (1)
 73. Ierland Ierland (1)
 74. Slovenië Slovenië (1)
 75. Sierra Leone Sierra Leone (1)
 76. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 77. San Marino San Marino (1)
 78. Benin Benin (1)
 79. Iran Iran (1)
 80. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 81. Jordanië Jordanië (1)
 82. Tadzjikistan Tadzjikistan (1)
 83. Taiwan Taiwan (1)
 84. Libanon Libanon (1)
 85. Liberia Liberia (1)
 86. Oekraïne Oekraïne (1)
 87. Luxemburg Luxemburg (1)
 88. Libië Libië (1)
 89. Moldavië Moldavië (1)
 90. Algerije Algerije (1)
 91. Mali Mali (1)
 92. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdulkadir veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdulkadir is, je een familielid hebt met de naam Abdulkadir, je overweegt een personage in je roman Abdulkadir te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.