Abdulaziz

Herkomst en betekenis van de naam Abdulaziz

De naam Abdulaziz is van Arabische oorsprong en heeft een heel bijzondere betekenis in de islamitische cultuur. Deze naam wordt al generaties lang in verschillende delen van de wereld gebruikt en de betekenis en oorsprong ervan zijn het onderwerp van interesse geweest voor veel ouders die op zoek waren naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kinderen.

Herkomst van de naam Abdulaziz

De naam Abdulaziz heeft zijn wortels in de Arabische taal, een van de oudste en rijkste talen ter wereld. Het woord "Abdul" betekent "dienaar van" of "aanbidder van", terwijl "Aziz" zich vertaalt als "machtig" of "geliefde". Daarom kan de naam Abdulaziz worden geïnterpreteerd als 'dienaar van de machtigen' of 'aanbidder van de geliefde'.

In de Arabische cultuur wordt de naam Abdulaziz van oudsher gebruikt als voornaam voor jongens, en wordt beschouwd als een erenaam die kwaliteiten van kracht en toewijding weerspiegelt. De naam is door de generaties heen doorgegeven en heeft in de islamitische cultuur een diepe betekenis en symboliek gekregen.

De naam Abdulaziz heeft ook religieuze connotaties, aangezien de islam gebaseerd is op het geloof in één God, Allah, en op het feit dat hij een dienaar is. Namen die beginnen met ‘Abdul’ zijn gebruikelijk in de islamitische cultuur, omdat ze eerbied en toewijding aan God uitdrukken. Daarom weerspiegelt de naam Abdulaziz niet alleen een verbinding met de Arabische cultuur, maar ook met het islamitische geloof.

Betekenis van de naam Abdulaziz

De naam Abdulaziz heeft een diepe betekenis die verder gaat dan de letterlijke vertaling. In de islamitische cultuur wordt de naam geassocieerd met positieve eigenschappen zoals kracht, toewijding en liefde. Het kan worden geïnterpreteerd als een naam die het vertrouwen in God symboliseert en de bereidheid om Hem te dienen en te aanbidden.

De naam Abdulaziz kan ook worden gezien als een uitdrukking van het belang van sterk en krachtig zijn in het geloof, en van het vinden van kracht in toewijding aan God. Bovendien brengt de naam een ​​gevoel van liefde en genegenheid met zich mee, aangezien 'Aziz' kan worden geïnterpreteerd als 'de geliefde'. In deze zin kan de naam iemand vertegenwoordigen die geliefd en gewaardeerd wordt in de islamitische gemeenschap.

Samenvattend heeft de naam Abdulaziz een betekenis die zowel religieuze toewijding als positieve eigenschappen zoals kracht, liefde en respect omvat. Het is een naam die het belang van geloof en verbinding met God weerspiegelt, evenals de relatie met de gemeenschap en de liefde van anderen.

Variaties op de naam Abdulaziz

Net als veel Arabische namen heeft Abdulaziz verschillende varianten en alternatieve vormen in verschillende delen van de wereld. Deze variaties kunnen verschillende spellingen of uitspraken bevatten, maar ze hebben allemaal dezelfde fundamentele betekenis.

Een aantal veel voorkomende variaties op de naam Abdulaziz zijn 'Abdul-Aziz' of 'Abd al-Aziz', wat alternatieve manieren zijn om de naam in het Arabisch te schrijven. Deze variaties weerspiegelen mogelijk regionale verschillen in de uitspraak en het schrift van de Arabische taal, maar behouden hun oorspronkelijke betekenis.

In sommige culturen kun je ook verkorte vormen of verkleinwoorden van de naam Abdulaziz vinden, zoals 'Abdu' of 'Aziz', die worden gebruikt als bijnamen voor huisdieren. Deze varianten weerspiegelen de diversiteit en rijkdom van de Arabische taal, en het belang van de naam in verschillende culturele contexten.

De naam Abdulaziz vandaag

Tegenwoordig wordt de naam Abdulaziz nog steeds gebruikt in talloze Arabische en moslimgemeenschappen over de hele wereld. Het is een naam die traditie, toewijding en respect oproept en populair blijft onder ouders die op zoek zijn naar een naam met een diepe betekenis die geworteld is in de islamitische cultuur.

Tegenwoordig heeft de naam Abdulaziz ook de culturele en religieuze grenzen overschreden en is hij steeds populairder geworden in andere delen van de wereld. Je vindt de naam in multiculturele gemeenschappen en bij mensen die verbinding willen maken met hun Arabische of islamitische wortels, maar ook bij mensen die eenvoudigweg de betekenis en schoonheid van de naam waarderen.

Bovendien is de naam Abdulaziz, met de mondialisering en culturele diversiteit, een populaire keuze geworden voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kinderen. De connectie met de Arabische cultuur en het islamitische geloof maakt het aantrekkelijk voor ouders met verschillende tradities en etnische achtergronden.

Samenvattend blijft de naam Abdulaziz een geliefde en gerespecteerde naam in de Arabische en islamitische cultuur, en blijft het een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een naam met een diepe betekenis en een verbinding met het Arabische geloof en de Arabische traditie.

Tot slot de naam AbdulazizHet is een naam van Arabische oorsprong met een betekenis die diep geworteld is in de islamitische cultuur en traditie. Het weerspiegelt positieve eigenschappen zoals kracht, toewijding en liefde, en blijft een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een naam met een diepe betekenis die geworteld is in de Arabische en islamitische cultuur. De gevarieerde vorm en populariteit over de hele wereld maken het tot een unieke en speciale naam voor degenen die hem dragen. De naam Abdulaziz zal ongetwijfeld geliefd en gerespecteerd blijven in de Arabische en Islamitische cultuur, en zal een populaire keuze blijven voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een diepe betekenis en een verbinding met het Arabische geloof en traditie.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdulaziz. De naam Abdulaziz is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdulaziz, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdulaziz een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdulaziz is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdulaziz een unisex naam kan zijn.

De naam Abdulaziz in de wereld

De naam Abdulaziz heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdulaziz een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdulaziz heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdulaziz de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdulaziz is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdulaziz ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdulaziz

Als je de naam Abdulaziz overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdulaziz noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdulaziz populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdulaziz de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdulaziz op de kaart

 1. Nigeria Nigeria (53361)
 2. Egypte Egypte (20148)
 3. Soedan Soedan (19038)
 4. Turkije Turkije (15128)
 5. Ethiopië Ethiopië (10403)
 6. Libië Libië (8263)
 7. Oezbekistan Oezbekistan (7336)
 8. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (5770)
 9. Bahrein Bahrein (4143)
 10. Kenia Kenia (3758)
 11. Oman Oman (2476)
 12. Tanzania Tanzania (2202)
 13. Somalië Somalië (1396)
 14. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (1393)
 15. Thailand Thailand (1072)
 16. Tadzjikistan Tadzjikistan (953)
 17. Verenigde Staten Verenigde Staten (900)
 18. Filipijnen Filipijnen (770)
 19. Pakistan Pakistan (722)
 20. Ghana Ghana (618)
 21. Rusland Rusland (598)
 22. Bangladesh Bangladesh (458)
 23. Koeweit Koeweit (361)
 24. Engeland Engeland (356)
 25. Maleisië Maleisië (323)
 26. Kazachstan Kazachstan (293)
 27. Oeganda Oeganda (274)
 28. India India (266)
 29. Canada Canada (230)
 30. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (226)
 31. Marokko Marokko (191)
 32. Zweden Zweden (189)
 33. Indonesië Indonesië (167)
 34. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (149)
 35. Iran Iran (123)
 36. Duitsland Duitsland (106)
 37. Irak Irak (106)
 38. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (77)
 39. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (66)
 40. Ierland Ierland (53)
 41. Australië Australië (49)
 42. Kameroen Kameroen (39)
 43. Syrië Syrië (34)
 44. Nederland Nederland (33)
 45. Qatar Qatar (31)
 46. Israël Israël (29)
 47. Finland Finland (21)
 48. Spanje Spanje (19)
 49. Noorwegen Noorwegen (19)
 50. China China (18)
 51. Afghanistan Afghanistan (17)
 52. Zwitserland Zwitserland (17)
 53. Denemarken Denemarken (15)
 54. Wales Wales (15)
 55. België België (14)
 56. Brazilië Brazilië (14)
 57. Frankrijk Frankrijk (13)
 58. Jordanië Jordanië (11)
 59. Libanon Libanon (9)
 60. Malawi Malawi (9)
 61. Oostenrijk Oostenrijk (8)
 62. Kosovo Kosovo (8)
 63. Noord-Cyprus Noord-Cyprus (7)
 64. Schotland Schotland (6)
 65. Tunesië Tunesië (5)
 66. Georgië Georgië (5)
 67. Niger Niger (5)
 68. Kroatië Kroatië (5)
 69. IJsland IJsland (5)
 70. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 71. Jemen Jemen (4)
 72. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (4)
 73. Polen Polen (4)
 74. Burkina Faso Burkina Faso (3)
 75. Wit-Rusland Wit-Rusland (3)
 76. Italië Italië (3)
 77. Singapore Singapore (2)
 78. Algerije Algerije (2)
 79. Albanië Albanië (2)
 80. Griekenland Griekenland (2)
 81. Venezuela Venezuela (2)
 82. Ivoorkust Ivoorkust (2)
 83. Servië Servië (2)
 84. Cyprus Cyprus (2)
 85. Japan Japan (2)
 86. Seychellen Seychellen (1)
 87. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 88. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 89. Djibouti Djibouti (1)
 90. Slowakije Slowakije (1)
 91. Senegal Senegal (1)
 92. Liberia Liberia (1)
 93. Lesotho Lesotho (1)
 94. Armenië Armenië (1)
 95. Eritrea Eritrea (1)
 96. Luxemburg Luxemburg (1)
 97. Angola Angola (1)
 98. Argentinië Argentinië (1)
 99. Turkmenistan Turkmenistan (1)
 100. Moldavië Moldavië (1)
 101. Montenegro Montenegro (1)
 102. Macedonië Macedonië (1)
 103. Mauritanië Mauritanië (1)
 104. Oekraïne Oekraïne (1)
 105. Bulgarije Bulgarije (1)
 106. Burundi Burundi (1)
 107. Vietnam Vietnam (1)
 108. Hongarije Hongarije (1)
 109. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 110. Panama Panama (1)
 111. Zambia Zambia (1)
 112. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 113. Chili Chili (1)
 114. Roemenië Roemenië (1)
 115. Jamaica Jamaica (1)
 116. Colombia Colombia (1)
 117. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdulaziz veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdulaziz is, je een familielid hebt met de naam Abdulaziz, je overweegt een personage in je roman Abdulaziz te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.