Aban

De oorsprong van de naam 'Aban'

De naam 'Aban' is van Perzische oorsprong en heeft een diepe en belangrijke betekenis in de cultuur en geschiedenis van die regio. Deze naam is door de eeuwen heen doorgegeven en blijft populair in verschillende Perzische gemeenschappen en zelfs buiten de grenzen van Iran.

De betekenis van 'Aban'

De betekenis van 'Aban' wordt in het Perzisch opgevat als 'water', wat zeer symbolisch is in een regio waar water wordt beschouwd als een vitale en kostbare hulpbron. De naam roept beelden op van leven, vloeibaarheid en zuiverheid, waardoor het een populaire keuze is voor veel ouders in de regio.

In de oude Perzische religie, het zoroastrisme, wordt de naam 'Aban' ook geassocieerd met een goddelijke geest die de leiding heeft over het element water. Deze verbinding met spiritualiteit en de natuur maakt het nog betekenisvoller voor degenen die waarde hechten aan hun culturele wortels en tradities.

Het gebruik van de naam 'Aban' in de samenleving

Door de geschiedenis heen is de naam 'Aban' in verschillende contexten in de Perzische samenleving gebruikt. Van de oudheid tot de moderne tijd is het een populaire en gerespecteerde naam gebleven, met een betekenis die de eenvoudige klank van lettergrepen overstijgt.

In de Perzische literatuur komt de naam 'Aban' voor in talloze gedichten en literaire werken, vaak geassocieerd met beelden van natuurlijke schoonheid en zuiverheid. Dichters hebben deze naam gebruikt om gevoelens van liefde, vrede en harmonie op te roepen, waarbij ze aansluiten bij de symboliek van water als zuiverend element.

Tegenwoordig blijft 'Aban' een veel voorkomende naam in Iran en andere Perzische gemeenschappen over de hele wereld. Het heeft zich aangepast aan de moderne tijd en is relevant gebleven in alledaagse gesprekken en de populaire cultuur, wat zijn duurzaamheid in de loop van de tijd bewijst.

Varianten en derivaten van 'Aban'

Zoals bij veel namen van Perzische oorsprong kent 'Aban' varianten en afgeleiden in andere talen en culturen. In het Arabisch wordt de naam 'Abaan' of 'Aban', waarbij de betekenis en symboliek behouden blijven. In andere talen van de regio zijn ook aanpassingen van deze naam te vinden, elk met hun eigen geschiedenis en culturele context.

In de Perzische diaspora is 'Aban' overgenomen door gemeenschappen buiten Iran, waarbij de verbinding met culturele identiteit en erfgoed behouden blijft. Terwijl Perzische tradities zich naar verschillende delen van de wereld hebben verspreid, is de naam 'Aban' met hen meegereisd, waardoor de betekenis en het gebruik ervan is verrijkt en gediversifieerd.

De naam 'Aban' in de populaire cultuur

De naam 'Aban' heeft door de jaren heen zijn stempel gedrukt op de populaire cultuur en is verschenen in films, liedjes en artistieke werken die het rijke Perzische erfgoed vieren. Het is een naam die beelden van schoonheid, kalmte en zuiverheid oproept, dus het is geen verrassing dat er gekozen is om deze gevoelens op verschillende manieren uit te drukken.

In de Perzische muziek wordt de naam 'Aban' gebruikt in liedjes die liefde, romantiek en nostalgie uitdrukken. Dichters en componisten hebben in deze naam een ​​bron van inspiratie gevonden, waarbij ze verbinding hebben gemaakt met de betekenis en symboliek ervan om composities te creëren die resoneren in de harten van veel mensen.

Ook in film en literatuur wordt de naam 'Aban' gebruikt als symbool van hoop en vernieuwing. In verhalen waarin thema's als verbetering, liefde en verlossing worden onderzocht, is deze naam gekozen om zuiverheid en innerlijke kracht te vertegenwoordigen, wat de impact ervan op de collectieve verbeelding aantoont.

In de wereld van mode en kunst heeft 'Aban' ontwerpen en creaties geïnspireerd die de essentie van de betekenis ervan vastleggen. De vloeibaarheid en elegantie die met water worden geassocieerd, worden weerspiegeld in de visuele interpretaties van deze naam, waardoor een verbinding ontstaat tussen de esthetiek en de emotionele diepte die het vertegenwoordigt.

Conclusies

De naam 'Aban' heeft een rijke en belangrijke geschiedenis die zich uitstrekt over verschillende tijdperken en culturen. De verbinding met het element water, de symboliek ervan in religie en de aanwezigheid ervan in de populaire cultuur maken het tot een tijdloze naam die diep geworteld is in de Perzische identiteit.

Door literatuur, muziek, mode en het dagelijks leven blijft 'Aban' relevant en betekenisvol voor degenen die het dragen of ernaar luisteren. De evocatie van schoonheid, puurheid en leven maakt het tot een krachtige naam die de grenzen van taal en geografie overstijgt en mensen verbindt door zijn universele betekenis.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Aban. De naam Aban is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Aban, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Aban een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Aban is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Aban een unisex naam kan zijn.

In het geval van Aban hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Aban, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Aban een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Aban te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Aban is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Aban een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Indonesië, Somalië, India, Saoedi-Arabië en Pakistan de landen zijn met het grootste aantal Aban. Aban begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Aban in de wereld

De naam Aban heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Aban een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Aban heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Aban de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Aban is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Aban ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Aban

Als je de naam Aban overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Aban noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Aban populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Aban de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Aban op de kaart

 1. Indonesië Indonesië (4940)
 2. Somalië Somalië (1596)
 3. India India (1332)
 4. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (933)
 5. Pakistan Pakistan (855)
 6. Irak Irak (159)
 7. Oeganda Oeganda (159)
 8. Maleisië Maleisië (132)
 9. Ivoorkust Ivoorkust (121)
 10. Verenigde Staten Verenigde Staten (113)
 11. Filipijnen Filipijnen (96)
 12. Iran Iran (91)
 13. Taiwan Taiwan (86)
 14. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (85)
 15. Nigeria Nigeria (73)
 16. Turkije Turkije (60)
 17. Mexico Mexico (59)
 18. Afghanistan Afghanistan (30)
 19. Jordanië Jordanië (29)
 20. Soedan Soedan (25)
 21. Engeland Engeland (16)
 22. Niger Niger (12)
 23. Peru Peru (12)
 24. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (11)
 25. Qatar Qatar (10)
 26. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (9)
 27. Canada Canada (6)
 28. Duitsland Duitsland (6)
 29. Zweden Zweden (5)
 30. Israël Israël (4)
 31. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (4)
 32. Tanzania Tanzania (4)
 33. Jemen Jemen (4)
 34. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (4)
 35. Republiek Congo Republiek Congo (4)
 36. Rusland Rusland (4)
 37. Honduras Honduras (3)
 38. Australië Australië (3)
 39. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (3)
 40. Macedonië Macedonië (3)
 41. Zambia Zambia (3)
 42. Kameroen Kameroen (3)
 43. Colombia Colombia (3)
 44. Frankrijk Frankrijk (3)
 45. Thailand Thailand (2)
 46. Albanië Albanië (2)
 47. Kazachstan Kazachstan (2)
 48. Maldiven Maldiven (2)
 49. Benin Benin (2)
 50. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (2)
 51. Senegal Senegal (1)
 52. Ierland Ierland (1)
 53. Suriname Suriname (1)
 54. Argentinië Argentinië (1)
 55. Kenia Kenia (1)
 56. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 57. Koeweit Koeweit (1)
 58. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 59. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 60. Mauritanië Mauritanië (1)
 61. Bulgarije Bulgarije (1)
 62. Bahrein Bahrein (1)
 63. Brazilië Brazilië (1)
 64. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 65. Panama Panama (1)
 66. China China (1)
 67. Algerije Algerije (1)
 68. Egypte Egypte (1)
 69. Roemenië Roemenië (1)
 70. Grenada Grenada (1)
 71. Ghana Ghana (1)
 72. Guyana Guyana (1)
 73. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Aban veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Aban is, je een familielid hebt met de naam Aban, je overweegt een personage in je roman Aban te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.