Rosalba

Herkomst van de naam Rosalba

De naam Rosalba heeft zijn wortels in de Italiaanse taal en is een combinatie van de elementen "rosa" en "alba". Deze termen hebben afzonderlijk heel verschillende betekenissen, maar wanneer ze verenigd zijn in de naam Rosalba, creëren ze een mooi en poëtisch beeld.

De betekenis van "roos" en "dageraad"

Het woord "roos" komt oorspronkelijk van het Latijnse "roos", dat op zijn beurt zijn wortels heeft in het Griekse "rhodon". De roos is een zeer bekende bloem in de westerse cultuur, bekend om zijn schoonheid en geur. In veel culturen wordt de roos geassocieerd met liefde en passie, en wordt hij gebruikt als symbool in poëzie en literatuur.

Aan de andere kant heeft 'alba' ook zijn oorsprong in het Latijn, afkomstig van 'albus', wat 'wit' betekent. ‘Alba’ verwijst naar de dageraad, het tijdstip waarop de lucht oplicht met tinten wit en roze, net voordat de zon opkomt boven de horizon. Dit moment wordt door velen beschouwd als een van de mooiste van de dag, omdat het een nieuw begin en de belofte van een mooie dag vertegenwoordigt.

De betekenis van Rosalba

Door de betekenissen van "roos" en "dageraad" te verenigen, krijgt de naam Rosalba een poëtische en romantische connotatie. Het kan worden geïnterpreteerd als "dageraadroos" of "witte roos", wat het beeld oproept van een delicate bloem die opkomt in het ochtendlicht.

De naam Rosalba komt veel voor in Spaans- en Italiaanssprekende landen en is door de geschiedenis heen veelvuldig gebruikt. De schoonheid en het geluid ervan hebben ervoor gezorgd dat het voor veel gezinnen een populaire keuze is, en de betekenis ervan roept gevoelens van liefde, zuiverheid en hoop op.

Variaties en verwante vormen van Rosalba

Naast de naam Rosalba zijn er verschillende varianten en verwante vormen in verschillende talen. In het Italiaans vinden we bijvoorbeeld de naam "Rosalba" als de vrouwelijke vorm van "Rosálbo", wat "witte roos" betekent. In het Spaans is het gebruikelijke verkleinwoord voor Rosalba "Rosa", dat de connotatie van de roos behoudt als symbool van liefde en schoonheid.

Andere verwante vormen zijn onder meer "Rosabel" en "Rosabela", die ook voortkomen uit de combinatie van "rosa" en "alba". Deze varianten behouden de poëtische en romantische essentie van de naam Rosalba en kunnen worden gebruikt als alternatieve of complementaire namen.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Rosalba

De naam Rosalba is door de geschiedenis heen door verschillende beroemde persoonlijkheden gebruikt, zowel in de populaire cultuur als in de academische wereld. Enkele voorbeelden zijn de Italiaanse actrice Rosalba Neri, bekend van haar deelname aan talloze genrefilms uit de jaren zestig en zeventig.

Op literair gebied vinden we Rosalba Carriera, een prominente Venetiaanse schilder uit de 18e eeuw, bekend om haar miniatuurportretten. Zijn artistieke talent en zijn bijdrage aan de kunstgeschiedenis zorgen ervoor dat zijn naam met bewondering en respect herinnerd wordt.

Deze persoonlijkheden demonstreren de veelzijdigheid en het bereik van de naam Rosalba, evenals het vermogen ervan om grenzen en generaties te overstijgen. Zijn nalatenschap helpt de geschiedenis en betekenis van deze prachtige naam te verrijken.

Culturele invloed en populariteit van de naam Rosalba

Tegenwoordig blijft de naam Rosalba een populaire keuze onder Spaanstalige en Italiaanse families, evenals onder andere culturen die de schoonheid en poëtische betekenis ervan waarderen. Zijn aanwezigheid in de populaire cultuur en zijn omgang met prominente figuren hebben hem geholpen relevant te blijven en aan populariteit te winnen in verschillende delen van de wereld.

Bovendien heeft de invloed van literatuur, muziek en film bijgedragen aan de verspreiding van de naam Rosalba en de associatie ervan met schoonheid, vrouwelijkheid en elegantie. In de literatuur wordt Rosalba gebruikt als symbool van schoonheid en passie, terwijl in muziek en film haar geluid en vermogen om emoties op te roepen worden benadrukt.

Samenvattend heeft de naam Rosalba zijn wortels in de Italiaanse taal en vertegenwoordigt de combinatie van de roos en de zonsopgang, wat een poëtisch en romantisch beeld oproept. De culturele invloed, de associatie met beroemde persoonlijkheden en de populariteit in verschillende delen van de wereld hebben het tot een tijdloze en belangrijke naam gemaakt. De schoonheid en poëtische connotatie ervan zorgen ervoor dat de naam Rosalba nog vele generaties lang gewaardeerd en gebruikt zal blijven.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Rosalba. De naam Rosalba is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Rosalba, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Rosalba een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Rosalba is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Rosalba een unisex naam kan zijn.

In het geval van Rosalba hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Rosalba, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Rosalba komt vaker voor in deze landen: Colombia, Mexico, Italië, Venezuela en Verenigde Staten. De significante aanwezigheid van Rosalba in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

De naam Rosalba in de wereld

De naam Rosalba heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Rosalba een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Rosalba heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Rosalba de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Rosalba is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Rosalba ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Rosalba

Als je de naam Rosalba overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Rosalba noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Rosalba populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Rosalba de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Rosalba op de kaart

 1. Colombia Colombia (139815)
 2. Mexico Mexico (129298)
 3. Italië Italië (38471)
 4. Venezuela Venezuela (17882)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (15583)
 6. Paraguay Paraguay (5081)
 7. Chili Chili (3173)
 8. Brazilië Brazilië (2597)
 9. Argentinië Argentinië (2559)
 10. Guatemala Guatemala (2045)
 11. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1927)
 12. Cuba Cuba (1609)
 13. El Salvador El Salvador (1345)
 14. Ecuador Ecuador (1010)
 15. Spanje Spanje (981)
 16. Costa Rica Costa Rica (877)
 17. Honduras Honduras (764)
 18. Panama Panama (761)
 19. Nicaragua Nicaragua (648)
 20. Bolivia Bolivia (540)
 21. Peru Peru (505)
 22. Oeganda Oeganda (364)
 23. Zwitserland Zwitserland (319)
 24. Puerto Rico Puerto Rico (215)
 25. België België (175)
 26. Duitsland Duitsland (160)
 27. Engeland Engeland (157)
 28. Canada Canada (157)
 29. Frankrijk Frankrijk (118)
 30. Belize Belize (106)
 31. Uruguay Uruguay (88)
 32. Australië Australië (31)
 33. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (27)
 34. Nederland Nederland (27)
 35. Zweden Zweden (23)
 36. Albanië Albanië (22)
 37. Aruba Aruba (21)
 38. San Marino San Marino (21)
 39. Thailand Thailand (17)
 40. Filipijnen Filipijnen (14)
 41. Kroatië Kroatië (13)
 42. China China (6)
 43. Denemarken Denemarken (6)
 44. Portugal Portugal (4)
 45. Israël Israël (4)
 46. India India (4)
 47. Marokko Marokko (4)
 48. Malta Malta (4)
 49. Egypte Egypte (4)
 50. Jersey Jersey (3)
 51. Monaco Monaco (3)
 52. Schotland Schotland (2)
 53. Griekenland Griekenland (2)
 54. Hong Kong Hong Kong (2)
 55. Indonesië Indonesië (2)
 56. Vietnam Vietnam (2)
 57. Noorwegen Noorwegen (2)
 58. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (2)
 59. Finland Finland (2)
 60. Polen Polen (1)
 61. Wales Wales (1)
 62. Afghanistan Afghanistan (1)
 63. Roemenië Roemenië (1)
 64. Rusland Rusland (1)
 65. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 66. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 67. Haïti Haïti (1)
 68. Slovenië Slovenië (1)
 69. Ierland Ierland (1)
 70. Slowakije Slowakije (1)
 71. Senegal Senegal (1)
 72. Iran Iran (1)
 73. Suriname Suriname (1)
 74. IJsland IJsland (1)
 75. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 76. Tunesië Tunesië (1)
 77. Japan Japan (1)
 78. Turkije Turkije (1)
 79. Kenia Kenia (1)
 80. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 81. Libanon Libanon (1)
 82. Luxemburg Luxemburg (1)
 83. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (1)
 84. Dominica Dominica (1)
 85. Maleisië Maleisië (1)
 86. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Rosalba veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Rosalba is, je een familielid hebt met de naam Rosalba, je overweegt een personage in je roman Rosalba te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.