Lancelot

De oorsprong van de naam Lancelot

De naam Lancelot is van Franse oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Er wordt aangenomen dat de oorsprong ervan verband houdt met de legendarische figuur Lanzarote del Lago, een personage uit de Arthur-literatuur. De naam heeft door de eeuwen heen zijn populariteit behouden en blijft een veel voorkomende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een onderscheidende naam voor hun kinderen.

Herkomst en betekenis

De naam Lancelot heeft een betekenis die moed en nobelheid oproept. Afgeleid van het Germaanse woord "Landberht", wat "helder in het land" of "dapper als een leeuw" betekent, wordt Lancelot lange tijd geassocieerd met de kwaliteiten van een nobele en dappere ridder. Deze betekenis is een van de redenen geweest waarom de naam door de eeuwen heen zo populair is geweest, vooral onder liefhebbers van Arthur-literatuur en middeleeuwse geschiedenis.

In de Arthur-legende staat Lancelot bekend als de grootste ridder van de Ronde Tafel, beroemd om zijn vaardigheid in de strijd, zijn loyaliteit aan koning Arthur en zijn liefde voor koningin Guinevere. Deze kenmerken hebben bijgedragen aan de associatie van de naam met moed, loyaliteit en adel.

Populariteit en gebruik

Door de eeuwen heen is de naam Lancelot op verschillende manieren en in verschillende landen gebruikt. In de middeleeuwen was het gebruikelijk onder de Franse adel, maar de populariteit ervan verspreidde zich via de Arthur-literatuur naar Engeland en andere Europese landen. In de moderne tijd wordt de naam gebruikt in toneelstukken, films, romans en andere entertainmentmedia, wat bijdraagt ​​aan de blijvende aantrekkingskracht ervan.

Tegenwoordig blijft de naam Lancelot een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kinderen. Hoewel niet zo gebruikelijk als andere namen van Franse oorsprong, zoals Pierre of Jacques, heeft Lancelot zijn aantrekkingskracht behouden onder degenen die de connectie met geschiedenis en literatuur op prijs stellen.

Naamvarianten

Net als veel oude namen heeft Lancelot verschillende variaties in verschillende talen en culturen. In het Engels kan de naam verschijnen als "Lancelott" of "Lance", terwijl deze in het Frans eenvoudigweg wordt geschreven als "Lancelot". Er zijn ook variaties in andere talen, zoals "Lancelotto" in het Italiaans of "Lancelote" in het Spaans.

Deze variaties op de naam weerspiegelen de brede verspreiding en populariteit ervan in verschillende delen van de wereld, evenals de aanpassing ervan aan verschillende taalsystemen. Ondanks deze variaties blijft de betekenis van de naam en de associatie met moed en adel consistent.

De naam in de populaire cultuur

Het karakter van Lancelot is vereeuwigd in talloze kunstwerken, literatuur en entertainment. Van oude Arthur-legendes tot moderne aanpassingen in films en televisieseries: Lancelot is een iconisch personage geweest dat tot de verbeelding spreekt van generaties mensen over de hele wereld.

Bovendien is de naam Lancelot in talloze fictiewerken gebruikt, zowel als naam van hoofd- als bijpersonages. De associatie met de kwaliteiten van een dappere ridder heeft het tot een populaire keuze gemaakt voor auteurs en scenarioschrijvers die op zoek zijn naar suggestieve namen voor hun personages.

In de populaire cultuur vertegenwoordigt de naam Lancelot moed, loyaliteit en eer, kenmerken die door de eeuwen heen hun aantrekkingskracht hebben behouden en vandaag de dag nog steeds relevant zijn. De aanwezigheid ervan in amusementswerken heeft bijgedragen aan de duurzaamheid ervan in het populaire bewustzijn, waardoor de relevantie ervan in de hedendaagse cultuur is verzekerd.

Conclusie

Samenvattend heeft de naam Lancelot een oorsprong die teruggaat tot de middeleeuwen en gerelateerd is aan de legendarische figuur Lanzarote del Lago. De betekenis ervan roept moed en nobelheid op, kenmerken die verband houden met het personage in de Arthur-literatuur. Door de eeuwen heen heeft de naam zijn populariteit behouden en blijft hij een onderscheidende keuze voor degenen die de connectie met geschiedenis en literatuur op prijs stellen. De aanwezigheid ervan in de populaire cultuur heeft bijgedragen aan de duurzaamheid ervan in het collectieve bewustzijn, waardoor de relevantie ervan vandaag de dag is verzekerd.

Uiteindelijk is de naam Lancelot een naam met een rijke geschiedenis en een betekenis die vandaag de dag nog steeds relevant is.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Lancelot. De naam Lancelot is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Lancelot, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Lancelot een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Lancelot komt vaker voor in deze landen: Zimbabwe, Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Jamaica en Engeland. De significante aanwezigheid van Lancelot in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Samengevat is Lancelot een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Zimbabwe, Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Jamaica en Engeland de landen zijn met het grootste aantal Lancelot. Lancelot begint met de letter L en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Lancelot in de wereld

De naam Lancelot heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Lancelot een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Lancelot heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Lancelot de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Lancelot is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Lancelot ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Lancelot

Als je de naam Lancelot overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Lancelot noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Lancelot populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Lancelot de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Lancelot op de kaart

 1. Zimbabwe Zimbabwe (3341)
 2. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1083)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (965)
 4. Jamaica Jamaica (785)
 5. Engeland Engeland (440)
 6. Ghana Ghana (337)
 7. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (291)
 8. Filipijnen Filipijnen (230)
 9. Guyana Guyana (222)
 10. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (207)
 11. Frankrijk Frankrijk (177)
 12. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (142)
 13. India India (134)
 14. Canada Canada (132)
 15. Nigeria Nigeria (77)
 16. China China (57)
 17. Kameroen Kameroen (39)
 18. Liberia Liberia (26)
 19. Wales Wales (25)
 20. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (24)
 21. Schotland Schotland (22)
 22. Mexico Mexico (21)
 23. Brazilië Brazilië (20)
 24. Nederland Nederland (18)
 25. België België (18)
 26. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (17)
 27. Botswana Botswana (16)
 28. Zambia Zambia (15)
 29. Hong Kong Hong Kong (15)
 30. Maleisië Maleisië (14)
 31. Zwitserland Zwitserland (14)
 32. Thailand Thailand (13)
 33. Panama Panama (12)
 34. Australië Australië (11)
 35. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (10)
 36. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (9)
 37. Malawi Malawi (9)
 38. Zweden Zweden (8)
 39. Colombia Colombia (8)
 40. Belize Belize (7)
 41. Ecuador Ecuador (7)
 42. Venezuela Venezuela (6)
 43. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (6)
 44. Benin Benin (6)
 45. Qatar Qatar (5)
 46. Saint Lucia Saint Lucia (5)
 47. Samoa Samoa (4)
 48. Honduras Honduras (4)
 49. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (4)
 50. Singapore Singapore (4)
 51. Saint Kitts en Nevis Saint Kitts en Nevis (4)
 52. Chili Chili (4)
 53. Taiwan Taiwan (4)
 54. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 55. Nicaragua Nicaragua (3)
 56. Vietnam Vietnam (3)
 57. Barbados Barbados (3)
 58. Pakistan Pakistan (3)
 59. Zuid-Korea Zuid-Korea (3)
 60. Duitsland Duitsland (3)
 61. Spanje Spanje (2)
 62. Georgië Georgië (2)
 63. Peru Peru (2)
 64. Haïti Haïti (2)
 65. Rusland Rusland (2)
 66. Kenia Kenia (2)
 67. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (2)
 68. Dominica Dominica (2)
 69. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 70. Mozambique Mozambique (1)
 71. Namibië Namibië (1)
 72. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (1)
 73. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 74. Grenada Grenada (1)
 75. Noorwegen Noorwegen (1)
 76. Anguilla Anguilla (1)
 77. Argentinië Argentinië (1)
 78. Hongarije Hongarije (1)
 79. Polen Polen (1)
 80. Bahama Bahama's (1)
 81. Indonesië Indonesië (1)
 82. Portugal Portugal (1)
 83. Ierland Ierland (1)
 84. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 85. IJsland IJsland (1)
 86. Slowakije Slowakije (1)
 87. Sierra Leone Sierra Leone (1)
 88. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 89. Libanon Libanon (1)
 90. Tadzjikistan Tadzjikistan (1)
 91. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 92. Turkmenistan Turkmenistan (1)
 93. Turkije Turkije (1)
 94. Lesotho Lesotho (1)
 95. Denemarken Denemarken (1)
 96. Moldavië Moldavië (1)
 97. Madagaskar Madagaskar (1)
 98. Tanzania Tanzania (1)
 99. Marshalleilanden Marshalleilanden (1)
 100. Oeganda Oeganda (1)
 101. Algerije Algerije (1)
 102. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Lancelot veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Lancelot is, je een familielid hebt met de naam Lancelot, je overweegt een personage in je roman Lancelot te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.