Hella

Herkomst en betekenis van de naam 'Hella'

De naam 'Hella' is van Scandinavische oorsprong en wordt al vele eeuwen in verschillende culturen gebruikt. Hoewel de populariteit in de loop van de tijd varieert, blijven de betekenis en oorsprong ervan een bron van interesse voor veel ouders die op zoek zijn naar unieke namen met geschiedenis.

Herkomst van de naam 'Hella'

De oorsprong van de naam 'Hella' is terug te voeren op de Noorse mythologie, waar Hella de godin was die over de onderwereld regeerde. In deze mythologie werd Hella beschreven als een dubbele figuur, waarbij de helft van haar lichaam een ​​mooie vrouw liet zien en de andere helft een meer sinistere verschijning. Ze werd beschouwd als de bewaker van de doden en werd gezien als een machtige en gevreesde figuur.

De naam 'Hella' is afgeleid van het Oudnoorse 'Hel', wat 'bedekt' of 'verborgen' betekent. Er wordt aangenomen dat deze naam verwijst naar het idee dat Hella in de onderwereld woonde, een plek verborgen voor de levenden.

Betekenis van de naam 'Hella'

De betekenis van de naam 'Hella' hangt nauw samen met zijn oorsprong in de Noorse mythologie. Traditioneel wordt de naam geassocieerd met de dood en de onderwereld, waardoor het een krachtige en mysterieuze naam is.

In de moderne cultuur kan de betekenis van de naam 'Hella' op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Sommige mensen zien het als een naam die kracht en kracht symboliseert, terwijl anderen het associëren met dualiteit en balans tussen tegengestelde aspecten.

Ongeacht de historische connotaties kan de naam 'Hella' door elk individu persoonlijk worden geïnterpreteerd. Sommige mensen kiezen het vanwege zijn geschiedenis, terwijl anderen het simpelweg aantrekkelijk vinden vanwege het unieke geluid.

Populariteit van de naam 'Hella'

In de loop der jaren is de populariteit van de naam 'Hella' toegenomen en afgenomen. In de moderne tijd is het gebruik ervan gebruikelijker geworden in Scandinavische landen zoals Noorwegen, Zweden en Denemarken, waar het een onderscheidende en gewaardeerde naam is gebleven.

In andere landen is de naam 'Hella' minder aanwezig, maar het unieke karakter ervan heeft het een aantrekkelijke optie gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar een minder gebruikelijke naam voor hun kinderen. Naarmate de naamgevingstrends veranderen, is het mogelijk dat de naam 'Hella' in de toekomst opnieuw populair zal worden.

Variaties op de naam 'Hella'

Net als veel oude namen heeft 'Hella' aanleiding gegeven tot verschillende variaties in verschillende talen. In Engelstalige landen kun je bijvoorbeeld varianten vinden zoals 'Helle' of 'Helena', die een deel van de oorspronkelijke essentie van de naam behouden.

In de Scandinavische cultuur kan 'Hella' verschijnen als 'Helle', een variant die dezelfde etymologische wortel behoudt maar iets anders klinkt. Deze variaties kunnen grotendeels afhankelijk zijn van de regionale en taalkundige invloed, maar behouden dezelfde algemene betekenis.

Beroemde toepassingen van de naam 'Hella'

Door de geschiedenis heen is de naam 'Hella' gebruikt door verschillende prominente figuren in verschillende vakgebieden. In de Noorse literatuur kun je bijvoorbeeld personages vinden met de naam Hella die een belangrijke rol hebben gespeeld in mythen en legendes.

In de muziek en kunst wordt de naam 'Hella' ook gebruikt door artiesten en bands die op zoek zijn naar een unieke en onderscheidende identiteit. Hoewel het gebruik ervan per regio en cultuur kan verschillen, heeft de naam 'Hella' zijn sporen nagelaten op verschillende creatieve terreinen.

Conclusies over de naam 'Hella'

Samenvattend heeft de naam 'Hella' een diepgewortelde oorsprong in de Noorse mythologie, waar hij werd geassocieerd met de godin die de onderwereld regeerde. De oorspronkelijke betekenis ervan houdt verband met het idee van het verborgen en het onbekende, waardoor het een mysterieuze en krachtige connotatie krijgt.

Door de eeuwen heen heeft de naam 'Hella' verschillende niveaus van populariteit gekend, maar door zijn uniekheid en rijke geschiedenis is het voor veel mensen een aantrekkelijke keuze gebleven. Of het nu vanwege de mythologische resonantie of het unieke geluid is, 'Hella' blijft een naam die nieuwsgierigheid en fascinatie opwekt bij degenen die hem horen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Hella. De naam Hella is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Hella, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Hella een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Hella komt vaker voor in deze landen: Duitsland, Nederland, Israël, Verenigde Staten en Indonesië. De significante aanwezigheid van Hella in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Hella een Meisjesnamen is die begint met de letter H, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Hella te geven vanwege hun voorkeur voor de letter H.

De naam Hella in de wereld

De naam Hella heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Hella een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Hella heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Hella de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Hella is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Hella ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Hella

Als je de naam Hella overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Hella noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Hella populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Hella de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Hella op de kaart

 1. Duitsland Duitsland (29060)
 2. Nederland Nederland (1623)
 3. Israël Israël (1608)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (739)
 5. Indonesië Indonesië (651)
 6. Oeganda Oeganda (472)
 7. Denemarken Denemarken (459)
 8. Oostenrijk Oostenrijk (293)
 9. Hongarije Hongarije (286)
 10. Ghana Ghana (225)
 11. Brazilië Brazilië (140)
 12. Engeland Engeland (122)
 13. Tunesië Tunesië (97)
 14. Canada Canada (90)
 15. Zwitserland Zwitserland (90)
 16. Frankrijk Frankrijk (76)
 17. India India (72)
 18. België België (63)
 19. Filipijnen Filipijnen (61)
 20. Estland Estland (60)
 21. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (58)
 22. Zweden Zweden (54)
 23. Noorwegen Noorwegen (48)
 24. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (46)
 25. Nigeria Nigeria (44)
 26. Peru Peru (41)
 27. Afghanistan Afghanistan (40)
 28. Ethiopië Ethiopië (36)
 29. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (34)
 30. Roemenië Roemenië (34)
 31. Frans Polynesië Frans Polynesië (22)
 32. Oekraïne Oekraïne (20)
 33. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (20)
 34. Italië Italië (20)
 35. Mexico Mexico (18)
 36. Rusland Rusland (16)
 37. Letland Letland (16)
 38. Australië Australië (15)
 39. Chili Chili (15)
 40. Colombia Colombia (13)
 41. Senegal Senegal (12)
 42. Finland Finland (11)
 43. Argentinië Argentinië (11)
 44. Benin Benin (11)
 45. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (11)
 46. Mauritanië Mauritanië (10)
 47. Ivoorkust Ivoorkust (10)
 48. Maleisië Maleisië (9)
 49. Tanzania Tanzania (8)
 50. Thailand Thailand (6)
 51. Uruguay Uruguay (6)
 52. Venezuela Venezuela (6)
 53. Griekenland Griekenland (6)
 54. Kroatië Kroatië (6)
 55. China China (6)
 56. Algerije Algerije (6)
 57. Marshalleilanden Marshalleilanden (5)
 58. Namibië Namibië (5)
 59. Zambia Zambia (5)
 60. Kenia Kenia (5)
 61. Spanje Spanje (4)
 62. Malawi Malawi (4)
 63. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (4)
 64. Ierland Ierland (4)
 65. Republiek Congo Republiek Congo (4)
 66. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 67. Djibouti Djibouti (4)
 68. Schotland Schotland (3)
 69. Nicaragua Nicaragua (3)
 70. Paraguay Paraguay (3)
 71. Jersey Jersey (3)
 72. Ecuador Ecuador (2)
 73. Pakistan Pakistan (2)
 74. Togo Togo (1)
 75. Mali Mali (1)
 76. Turkije Turkije (1)
 77. Fiji Fiji (1)
 78. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (1)
 79. Albanië Albanië (1)
 80. Niger Niger (1)
 81. Wales Wales (1)
 82. Bulgarije Bulgarije (1)
 83. Guinee Guinee (1)
 84. Nepal Nepal (1)
 85. Bahrein Bahrein (1)
 86. Hong Kong Hong Kong (1)
 87. Oman Oman (1)
 88. Brunei Brunei (1)
 89. Panama Panama (1)
 90. Haïti Haïti (1)
 91. Botswana Botswana (1)
 92. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 93. Portugal Portugal (1)
 94. Irak Irak (1)
 95. IJsland IJsland (1)
 96. Servië Servië (1)
 97. Libanon Libanon (1)
 98. Slowakije Slowakije (1)
 99. Saint Lucia Saint Lucia (1)
 100. Liberia Liberia (1)
 101. El Salvador El Salvador (1)
 102. Luxemburg Luxemburg (1)
 103. Syrië Syrië (1)
 104. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Hella veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Hella is, je een familielid hebt met de naam Hella, je overweegt een personage in je roman Hella te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.