Helge

Herkomst en betekenis van de naam Helge

De naam Helge is van Scandinavische oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oude tradities en mythologieën van deze regio. Door de eeuwen heen heeft deze naam zijn populariteit in verschillende Europese landen behouden en blijft hij een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kinderen. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Helge onderzoeken, evenals de invloed ervan op cultuur en samenleving.

Herkomst van de naam Helge

De naam Helge heeft zijn wortels in de Oudnoorse taal en is afgeleid van het woord "heilagr", wat "heilig" of "gezegend" betekent. In de Noorse mythologie was Helge een naam die geassocieerd werd met adel en koningschap, en er wordt aangenomen dat deze naam werd gebruikt door oude Scandinavische krijgers en helden.

Daarnaast heeft de naam Helge ook connecties met de Noorse God Helgi, die bekend stond om zijn moed in de strijd en zijn vermogen om zijn volk te beschermen. Daarom draagt ​​de naam Helge een connotatie van kracht, moed en bescherming met zich mee, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een naam met een krachtige en moedige betekenis.

Betekenis van de naam Helge

De betekenis van de naam Helge is nauw verwant aan de Oudnoorse oorsprong en brengt een verscheidenheid aan symbolische en culturele betekenissen met zich mee. In de oude Noorse mythologie was Helge een naam die werd geassocieerd met eer en adel, en er wordt aangenomen dat deze naam werd gebruikt door Scandinavische koninklijke en aristocratische families.

Daarnaast houdt de naam Helge ook verband met het idee van bescherming en zorg, en wordt hij geassocieerd met de heroïsche figuur van de God Helgi in de Noorse mythologie. Daarom kan de betekenis van de naam Helge worden geïnterpreteerd als "heilig", "gezegend" of "beschermd", waardoor het een naam is met een sterke symbolische en emotionele lading.

Helge's invloed op cultuur en samenleving

Door de geschiedenis heen heeft de naam Helge een aanzienlijke invloed gehad op de Scandinavische cultuur en samenleving, en is hij gebruikt door talloze politieke leiders, kunstenaars, schrijvers en publieke figuren in de regio. Bovendien is de naam Helge ook gepopulariseerd via literatuur, film en muziek, wat heeft bijgedragen aan de populariteit en erkenning ervan over de hele wereld.

Tegenwoordig blijft de naam Helge een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een diepe betekenis en een verbinding met het rijke Scandinavische culturele erfgoed. Bovendien is de naam Helge ook in andere Europese landen populair geworden en is het een gebruikelijke keuze geworden voor jongere generaties die hun familiewortels en tradities willen eren.

Samenvattend is de naam Helge een naam met een rijke en belangrijke geschiedenis, die door de eeuwen heen zijn populariteit heeft behouden dankzij zijn connectie met de Noorse mythologie, zijn symbolische betekenis en zijn invloed op de cultuur en traditie van de Scandinavische samenleving. Of de naam Helge nu wordt gekozen als eerbetoon aan de familietraditie of als een persoonlijke keuze, de naam Helge zal nog generaties lang een tijdloze en betekenisvolle keuze blijven.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Helge. De naam Helge is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Helge, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Helge een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Helge hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Helge, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Helge is een naam die begint met de letter H. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met H, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter H.

De naam Helge in de wereld

De naam Helge heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Helge een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Helge heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Helge de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Helge is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Helge ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Helge

Als je de naam Helge overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Helge noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Helge populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Helge de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Helge op de kaart

 1. Noorwegen Noorwegen (18483)
 2. Duitsland Duitsland (15464)
 3. Denemarken Denemarken (5173)
 4. Zweden Zweden (2897)
 5. Finland Finland (1484)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (598)
 7. Oostenrijk Oostenrijk (489)
 8. Estland Estland (211)
 9. Canada Canada (139)
 10. Nederland Nederland (129)
 11. Zwitserland Zwitserland (124)
 12. Brazilië Brazilië (101)
 13. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (85)
 14. Engeland Engeland (78)
 15. Thailand Thailand (73)
 16. België België (63)
 17. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (49)
 18. Spanje Spanje (33)
 19. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (21)
 20. Frankrijk Frankrijk (18)
 21. Ecuador Ecuador (17)
 22. Australië Australië (13)
 23. Ierland Ierland (13)
 24. Schotland Schotland (12)
 25. Rusland Rusland (12)
 26. Groenland Groenland (10)
 27. Filipijnen Filipijnen (10)
 28. Polen Polen (9)
 29. Chili Chili (9)
 30. Argentinië Argentinië (8)
 31. Mexico Mexico (7)
 32. Singapore Singapore (6)
 33. China China (6)
 34. Italië Italië (5)
 35. Turkije Turkije (5)
 36. Oekraïne Oekraïne (5)
 37. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (4)
 38. Somalië Somalië (4)
 39. Kenia Kenia (4)
 40. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (4)
 41. Indonesië Indonesië (3)
 42. Colombia Colombia (3)
 43. Panama Panama (2)
 44. Peru Peru (2)
 45. Griekenland Griekenland (2)
 46. Bolivia Bolivia (2)
 47. India India (2)
 48. Taiwan Taiwan (2)
 49. Luxemburg Luxemburg (2)
 50. Maleisië Maleisië (2)
 51. Namibië Namibië (2)
 52. Gabon Gabon (1)
 53. Wales Wales (1)
 54. Pakistan Pakistan (1)
 55. Hong Kong Hong Kong (1)
 56. Honduras Honduras (1)
 57. Portugal Portugal (1)
 58. Kroatië Kroatië (1)
 59. Qatar Qatar (1)
 60. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 61. Hongarije Hongarije (1)
 62. Roemenië Roemenië (1)
 63. Saint Barthélemy Saint Barthélemy (1)
 64. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 65. IJsland IJsland (1)
 66. Slowakije Slowakije (1)
 67. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 68. Japan Japan (1)
 69. Cambodja Cambodja (1)
 70. Kazachstan Kazachstan (1)
 71. Costa Rica Costa Rica (1)
 72. Sri Lanka Sri Lanka (1)
 73. Cyprus Cyprus (1)
 74. Litouwen Litouwen (1)
 75. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 76. Venezuela Venezuela (1)
 77. Letland Letland (1)
 78. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (1)
 79. Monaco Monaco (1)
 80. Mongolië Mongolië (1)
 81. Malta Malta (1)
 82. Egypte Egypte (1)
 83. Nigeria Nigeria (1)
 84. Nicaragua Nicaragua (1)
 85. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Helge veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Helge is, je een familielid hebt met de naam Helge, je overweegt een personage in je roman Helge te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.