Hein

Herkomst van de naam 'Hein'

De naam 'Hein' is van Germaanse oorsprong en komt vooral voor in landen als Duitsland, Frankrijk, Nederland en andere West-Europese landen. Deze naam heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en is door de eeuwen heen populair gebleven.

Betekenis van de naam 'Hein'

De betekenis van de naam 'Hein' is "huisheerser" of "huisheerschappij". Deze betekenis weerspiegelt het belang van huis en gezin in de Germaanse cultuur, waar autoriteit en leiderschap binnen het gezin werden gewaardeerd.

De naam 'Hein' kan ook gerelateerd zijn aan het Germaanse woord "heid" dat "helder" of "glorieus" betekent. Dit suggereert dat de naam 'Hein' connotaties van grootsheid en pracht kan hebben.

Varianten van de naam 'Hein'

Zoals veel namen van Germaanse oorsprong kent 'Hein' verschillende varianten in verschillende talen. In het Duits kan de naam bijvoorbeeld verschijnen als 'Heiner' of 'Heinz', terwijl deze in het Frans 'Henri' of 'Henriques' kan zijn.

Deze varianten weerspiegelen de invloed van verschillende talen en culturen op de evolutie van de naam 'Hein' door de eeuwen heen. Ondanks deze variaties blijft de fundamentele betekenis van de naam in alle vormen consistent.

Populariteit van de naam 'Hein'

Door de geschiedenis heen is de naam 'Hein' relatief populair geweest in West-Europa, vooral in Duitsland en Nederland. Hoewel de populariteit de laatste tijd is afgenomen, wordt het in sommige gemeenschappen nog steeds gebruikt.

In het verleden was de naam 'Hein' gebruikelijk onder de adel en de aristocratie, wat bijdroeg aan de status van een prestigieuze naam. In de loop van de tijd is de naam echter gedemocratiseerd geworden en wordt deze nu gebruikt door mensen van verschillende afkomst en sociale status.

Tegenwoordig heeft de naam 'Hein' op sommige plaatsen een heropleving gekend, mede dankzij een hernieuwde belangstelling voor traditionele en klassieke namen. Hoewel niet zo gebruikelijk als andere moderne namen, blijft 'Hein' een populaire keuze onder degenen die de rijke geschiedenis en betekenis ervan waarderen.

Beroemde persoonlijkheden met de naam 'Hein'

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende bekende persoonlijkheden geweest die de naam 'Hein' droegen. Een van de bekendste is Heinrich Himmler, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de prominente leiders van de nazi-partij in Duitsland was.

Daarnaast wordt de naam 'Hein' door de eeuwen heen ook gebruikt door vooraanstaande schrijvers, kunstenaars en politieke figuren. Deze persoonlijkheden hebben elk op hun eigen manier bijgedragen aan de reputatie en erfenis van de naam 'Hein'.

De naam 'Hein' in de populaire cultuur

De naam 'Hein' is door de jaren heen in verschillende werken uit de populaire cultuur verschenen. In de literatuur is het terug te vinden in romans, verhalen en gedichten die de rijke geschiedenis en tradities van de Germaanse regio weerspiegelen.

Daarnaast wordt de naam 'Hein' ook gebruikt in film, televisie en theater. Het wordt vaak toegewezen aan personages die kwaliteiten als moed, wijsheid en leiderschap belichamen.

In de muziek heeft de naam 'Hein' liedjes, composities en muziekwerken geïnspireerd die thema's verkennen die verband houden met identiteit, liefde en avontuur. Deze verwijzingen in de populaire cultuur hebben ertoe bijgedragen dat de naam 'Hein' levend is gebleven in de hedendaagse samenleving.

Conclusies

De naam 'Hein' is een naam van Germaanse oorsprong met een diepe betekenis die waarden weerspiegelt als leiderschap, grootsheid en pracht. Door de geschiedenis heen heeft het zijn populariteit in West-Europa behouden en is het gebruikt door prominente figuren op verschillende gebieden.

Hoewel het gebruik ervan op sommige plaatsen is afgenomen, wordt de naam 'Hein' nog steeds gekoesterd door degenen die waarde hechten aan de rijke geschiedenis en betekenis ervan. Met zijn aanwezigheid in de populaire cultuur en zijn erfenis in de geschiedenis blijft de naam 'Hein' een unieke en betekenisvolle keuze voor degenen die hem dragen.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Hein. De naam Hein is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Hein, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Hein een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Hein hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Hein, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Hein is een naam die begint met de letter H. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met H, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter H.

Samengevat is Hein een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Myanmar, Cambodja, Nederland, Zuid-Afrika en Indonesië de landen zijn met het grootste aantal Hein. Hein begint met de letter H en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Hein in de wereld

De naam Hein heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Hein een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Hein heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Hein de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Hein is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Hein ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Hein

Als je de naam Hein overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Hein noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Hein populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Hein de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Hein op de kaart

 1. Myanmar Myanmar (852129)
 2. Cambodja Cambodja (11154)
 3. Nederland Nederland (8770)
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (3605)
 5. Indonesië Indonesië (2013)
 6. Duitsland Duitsland (900)
 7. België België (610)
 8. Verenigde Staten Verenigde Staten (592)
 9. Thailand Thailand (494)
 10. Noorwegen Noorwegen (254)
 11. Ghana Ghana (225)
 12. Maleisië Maleisië (145)
 13. Engeland Engeland (140)
 14. Vietnam Vietnam (138)
 15. Paraguay Paraguay (108)
 16. Canada Canada (103)
 17. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (92)
 18. Qatar Qatar (92)
 19. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (66)
 20. Suriname Suriname (66)
 21. Singapore Singapore (60)
 22. India India (58)
 23. Australië Australië (53)
 24. Mauritanië Mauritanië (48)
 25. Zwitserland Zwitserland (41)
 26. Denemarken Denemarken (31)
 27. Portugal Portugal (28)
 28. Frankrijk Frankrijk (21)
 29. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (21)
 30. Aruba Aruba (17)
 31. Iran Iran (17)
 32. Brazilië Brazilië (17)
 33. Rusland Rusland (10)
 34. Zweden Zweden (10)
 35. Filipijnen Filipijnen (9)
 36. Polen Polen (9)
 37. Mozambique Mozambique (9)
 38. Tanzania Tanzania (8)
 39. Wales Wales (7)
 40. Afghanistan Afghanistan (7)
 41. Hong Kong Hong Kong (7)
 42. China China (7)
 43. Mexico Mexico (7)
 44. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (6)
 45. Taiwan Taiwan (5)
 46. Spanje Spanje (5)
 47. Schotland Schotland (4)
 48. Angola Angola (4)
 49. Irak Irak (4)
 50. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 51. Zuid-Korea Zuid-Korea (4)
 52. Peru Peru (3)
 53. Italië Italië (3)
 54. Oeganda Oeganda (3)
 55. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (3)
 56. Zambia Zambia (3)
 57. Kenia Kenia (2)
 58. Colombia Colombia (2)
 59. Venezuela Venezuela (2)
 60. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (2)
 61. Panama Panama (1)
 62. Guyana Guyana (1)
 63. Pakistan Pakistan (1)
 64. Argentinië Argentinië (1)
 65. Ierland Ierland (1)
 66. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 67. Bangladesh Bangladesh (1)
 68. Jamaica Jamaica (1)
 69. Burundi Burundi (1)
 70. Japan Japan (1)
 71. Bolivia Bolivia (1)
 72. Sierra Leone Sierra Leone (1)
 73. Somalië Somalië (1)
 74. Botswana Botswana (1)
 75. Belize Belize (1)
 76. Koeweit Koeweit (1)
 77. Luxemburg Luxemburg (1)
 78. Turkije Turkije (1)
 79. Monaco Monaco (1)
 80. Cook Eilanden Cook Eilanden (1)
 81. Mongolië Mongolië (1)
 82. Malta Malta (1)
 83. Mauritius Mauritius (1)
 84. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 85. Ecuador Ecuador (1)
 86. Egypte Egypte (1)
 87. Namibië Namibië (1)
 88. Nigeria Nigeria (1)
 89. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Hein veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Hein is, je een familielid hebt met de naam Hein, je overweegt een personage in je roman Hein te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.