Heide

Herkomst van de naam Heide

De naam Heide is van Duitse oorsprong en heeft oude wortels die teruggaan tot de middeleeuwen in Europa. Deze naam komt van de Duitse term "Heide", wat "heide" of "ongecultiveerd land" betekent. In de Germaanse cultuur wordt het woord ‘heide’ ook geassocieerd met wilde natuur, vrijheid en natuurlijke schoonheid. Tijdens de middeleeuwen was de naam Heide gebruikelijk onder de Duitse bevolking en werd deze naam ook in andere regio's van Europa overgenomen.

Betekenis van de naam Heide

De betekenis van de naam Heide houdt verband met de natuur en de aarde. Het woord "heide" verwijst in het Duits naar onontgonnen land, dat symbool staat voor vrijheid en verbinding met de natuur. Mensen met deze naam zijn meestal natuurliefhebbers en hebben een sterke band met de natuurlijke wereld. Bovendien kan de naam Heide in verband worden gebracht met moed en standvastigheid, aangezien de heide of het onontgonnen land onherbergzaam terrein was dat vastberadenheid vereiste om te overleven.

In de Duitse cultuur is de naam Heide ook verbonden met religieus geloof, aangezien christelijke gemeenschappen de heide in de middeleeuwen beschouwden als een heidens land dat veroverd moest worden. Daarom kan de naam Heide een betekenis hebben van spirituele strijd en verbetering.

Varianten van de naam Heide

Zoals veel namen van Duitse oorsprong heeft Heide verschillende varianten in verschillende talen. In het Nederlands is de vrouwelijke vorm van de naam Heidi, een zeer populaire variant die bekend is dankzij de roman "Heidi", geschreven door Johanna Spyri in 1880. In het Engels heeft de naam dezelfde vorm als in het Duits, Heide, hoewel deze komt minder vaak voor. In andere talen, zoals Frans of Italiaans, kan de naam worden aangepast aan vormen zoals Hedie of Heidie, waarbij de oorspronkelijke wortel van de Duitse term behouden blijft.

Wat verwante mannelijke namen betreft: in het Duits is er de mannelijke naam Heidemann, die ook afkomstig is van het woord "heide" en "man van het onontgonnen land" betekent. Deze mannelijke variant van de naam Heide vindt ook zijn oorsprong in de Duitse cultuur en heeft dezelfde betekenis met betrekking tot natuur en moed.

Persoonlijkheid en kenmerken van mensen die Heide worden genoemd

Mensen die Heide heten zijn meestal natuurliefhebbers, gepassioneerd door open ruimtes en het buitenleven. Het zijn doorgaans onafhankelijke mensen met een sterk gevoel van vrijheid. Hun verbinding met de aarde en de natuur geeft hen een bijzondere gevoeligheid voor de omgeving en de levende wezens die hen omringen.

Moed en standvastigheid zijn ook eigenschappen die vaak worden toegeschreven aan mensen met de naam Heide. Net als onontgonnen land kunnen deze mensen uitdagingen aangaan met vastberadenheid en veerkracht, waarbij ze blijk geven van een innerlijke kracht die hen helpt obstakels te overwinnen en hun doelen te bereiken.

Op spiritueel gebied kunnen mensen met de naam Heide een speciale band hebben met geloof en de zoektocht naar een transcendent doel in het leven. Deze verbinding kan zich manifesteren door een houding van spirituele strijd en verbetering, waarbij we altijd proberen een staat van harmonie en innerlijk evenwicht te bereiken.

Beroemdheden met de naam Heide

Door de geschiedenis heen is de naam Heide gedragen door verschillende prominente persoonlijkheden in verschillende vakgebieden. Een van de bekendste beroemdheden met deze naam is de Duitse actrice Heide Keller, beroemd om haar rol in de televisieserie 'Doctor Klein's Clinic'. Ook op literair gebied heeft de schrijver Heide Pitz, auteur van verschillende fictieromans, bijgedragen aan het levend houden van de naam Heide in de hedendaagse cultuur.

De naam Heide wordt ook gebruikt door prominente figuren op muziekgebied, zoals zangeres en songwriter Heide Rieke, bekend om haar unieke stijl en bijdrage aan de wereld van de indiemuziek.

Noem vandaag Heide

Ondanks zijn middeleeuwse oorsprong is de naam Heide erin geslaagd zijn aanwezigheid in de hedendaagse cultuur te behouden en blijft hij een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met historische wortels en een diepe betekenis. Momenteel is de naam Heide aanwezig in verschillende landen over de hele wereld, waardoor de verbinding met de natuur en vrijheid behouden blijft.

Met zijn betekenis gerelateerd aan de aarde en moed, blijft de naam Heide een relevante keuze voor mensen die waarden van verbinding met de natuur en innerlijke kracht willen overbrengen. Bovendien draagt ​​de aanwezigheid ervan in de populaire cultuur via beroemdheden en opmerkelijke figuren bij aan het behoud ervanrelevantie in de huidige samenleving.

Samenvattend is de naam Heide van Duitse oorsprong en betekent "onbebouwd land" of "heide". De verbinding met de natuur en moed maakt het een betekenisvolle keuze voor ouders die waarden van vrijheid en kracht bij hun kinderen willen bijbrengen. Met een rijke middeleeuwse geschiedenis en een huidige aanwezigheid in de hedendaagse cultuur, blijft de naam Heide een begrip. relevante en unieke optie voor wie op zoek is naar een naam met diepgang en betekenis.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Heide. De naam Heide is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Heide, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Heide een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Heide is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Heide een unisex naam kan zijn.

Samengevat is Heide een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Duitsland, Filipijnen, Verenigde Staten, Oostenrijk en Brazilië de landen zijn met het grootste aantal Heide. Heide begint met de letter H en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Heide in de wereld

De naam Heide heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Heide een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Heide heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Heide de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Heide is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Heide ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Heide

Als je de naam Heide overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Heide noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Heide populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Heide de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Heide op de kaart

 1. Duitsland Duitsland (49382)
 2. Filipijnen Filipijnen (6133)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (4796)
 4. Oostenrijk Oostenrijk (4545)
 5. Brazilië Brazilië (1710)
 6. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (322)
 7. Canada Canada (279)
 8. Venezuela Venezuela (219)
 9. Engeland Engeland (196)
 10. Zwitserland Zwitserland (174)
 11. Peru Peru (159)
 12. Mexico Mexico (149)
 13. Nederland Nederland (140)
 14. Australië Australië (125)
 15. Egypte Egypte (87)
 16. Zweden Zweden (81)
 17. Mauritanië Mauritanië (76)
 18. België België (74)
 19. Colombia Colombia (58)
 20. Denemarken Denemarken (51)
 21. Frankrijk Frankrijk (42)
 22. Israël Israël (40)
 23. Argentinië Argentinië (38)
 24. Angola Angola (36)
 25. Chili Chili (35)
 26. Spanje Spanje (33)
 27. Noorwegen Noorwegen (32)
 28. Ecuador Ecuador (24)
 29. Honduras Honduras (21)
 30. Taiwan Taiwan (21)
 31. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (19)
 32. Italië Italië (18)
 33. Thailand Thailand (18)
 34. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (15)
 35. Wales Wales (12)
 36. Paraguay Paraguay (12)
 37. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (11)
 38. Panama Panama (9)
 39. Kroatië Kroatië (9)
 40. Nicaragua Nicaragua (7)
 41. El Salvador El Salvador (6)
 42. Schotland Schotland (5)
 43. Griekenland Griekenland (5)
 44. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (5)
 45. Qatar Qatar (5)
 46. Turkije Turkije (5)
 47. Hongarije Hongarije (4)
 48. Irak Irak (4)
 49. Singapore Singapore (4)
 50. Hong Kong Hong Kong (3)
 51. India India (3)
 52. Japan Japan (3)
 53. China China (3)
 54. Monaco Monaco (3)
 55. Finland Finland (3)
 56. Guatemala Guatemala (2)
 57. Ierland Ierland (2)
 58. Belize Belize (2)
 59. Iran Iran (2)
 60. Jamaica Jamaica (2)
 61. Slowakije Slowakije (2)
 62. Costa Rica Costa Rica (2)
 63. Maleisië Maleisië (2)
 64. Andorra Andorra (1)
 65. Pakistan Pakistan (1)
 66. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 67. Portugal Portugal (1)
 68. Indonesië Indonesië (1)
 69. Bahrein Bahrein (1)
 70. Rusland Rusland (1)
 71. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 72. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 73. Soedan Soedan (1)
 74. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 75. Senegal Senegal (1)
 76. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 77. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 78. Kameroen Kameroen (1)
 79. Kazachstan Kazachstan (1)
 80. Litouwen Litouwen (1)
 81. Syrië Syrië (1)
 82. Letland Letland (1)
 83. Libië Libië (1)
 84. Tonga Tonga (1)
 85. Marokko Marokko (1)
 86. Oeganda Oeganda (1)
 87. Macau Macau (1)
 88. Uruguay Uruguay (1)
 89. Malta Malta (1)
 90. Zambia Zambia (1)
 91. Namibië Namibië (1)
 92. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Heide veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Heide is, je een familielid hebt met de naam Heide, je overweegt een personage in je roman Heide te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.