Gilian

Herkomst en betekenis van de naam 'Gilian'

De naam 'Gilian' is van Ierse afkomst en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Keltische cultuur. Door de eeuwen heen is deze naam op verschillende manieren gebruikt en heeft verschillende betekenissen gekregen, waardoor het interessant is om dit in detail te onderzoeken.

Herkomst van de naam 'Gilian'

De oorsprong van de naam 'Gilian' is terug te voeren op de Middeleeuwen in Ierland. Deze naam is een variant van 'Gillian', wat op zijn beurt een vrouwelijke vorm is van de naam 'Julian' in het Engels. 'Julian' komt van het Latijnse 'Julianus', wat 'behoort tot de familie van Julius' of 'toegewijd aan Jupiter' betekent. Deze naam was gebruikelijk onder de Romeinen en verspreidde zich met de verspreiding van het christendom door heel Europa. Na verloop van tijd werd 'Gillian' 'Gilian' en werd populair als unisex-naam in de Ierse cultuur.

De invloed van de Keltische cultuur in Ierland heeft ook bijgedragen aan de evolutie van de naam 'Gilian'. De Kelten hadden een rijke naamgevingstraditie en geloofden in het belang van symbolische betekenissen. Daarom is het mogelijk dat 'Gilian' ook wortels heeft in de Keltische mythologie of oude religieuze praktijken.

Betekenis van de naam 'Gilian'

De betekenis van de naam 'Gilian' varieert afhankelijk van de interpretatie en de cultuur waarin deze wordt gebruikt. Over het algemeen wordt deze naam geassocieerd met positieve eigenschappen zoals kracht, vastberadenheid en loyaliteit. In de Ierse cultuur kan 'Gilian' worden gekoppeld aan concepten van eer en moed, waardoor het een populaire naam is onder gezinnen die deze deugden waarderen.

In termen van persoonlijkheid worden mensen met de naam 'Gilian' vaak omschreven als vriendelijk, genereus en medelevend. Ze worden ook geassocieerd met meer mannelijke eigenschappen, zoals moed en standvastigheid. Dit weerspiegelt de maatschappelijke kijk op gender en identiteit, die in de loop van de tijd is geëvolueerd.

Bovendien kan de naam 'Gilian' verband houden met de natuur en de aarde, wat de verbinding van de Keltische cultuur met de natuurlijke omgeving weerspiegelt. Dit symbolische aspect van de naam kan beelden oproepen van groene landschappen, torenhoge bergen en wilde rivieren, waardoor een unieke dimensie aan de betekenis wordt toegevoegd.

Samenvattend heeft de naam 'Gilian' een complexe oorsprong die Latijnse, Keltische en Ierse invloeden combineert. De betekenis ervan is rijk aan symboliek en kan variëren afhankelijk van de interpretatie. Het is een naam die door de eeuwen heen heeft standgehouden en nog steeds populair is.

Concluderend: de naam 'Gilian' is een bewijs van de rijke geschiedenis en culturele diversiteit van Ierland, evenals van de evolutie van namen door de eeuwen heen. De symbolische betekenis en de veelzijdige oorsprong ervan maken het de moeite waard om het diepgaand te onderzoeken, omdat het licht werpt op de tradities en overtuigingen van de Ierse samenleving. Ongeacht het geslacht is 'Gilian' een naam die adel, kracht en verbindingen met de natuur oproept, waardoor deze voor veel mensen vandaag de dag relevant en betekenisvol is.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Gilian. De naam Gilian is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Gilian, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Gilian een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Gilian is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Gilian een unisex naam kan zijn.

In het geval van Gilian hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Gilian, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Gilian komt vaker voor in deze landen: Brazilië, Tanzania, Kenia, Nederland en Kameroen. De significante aanwezigheid van Gilian in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Gilian een Meisjesnamen is die begint met de letter G, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Gilian te geven vanwege hun voorkeur voor de letter G.

De naam Gilian in de wereld

De naam Gilian heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Gilian een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Gilian heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Gilian de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Gilian is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Gilian ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Gilian

Als je de naam Gilian overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Gilian noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Gilian populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Gilian de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Gilian op de kaart

 1. Brazilië Brazilië (563)
 2. Tanzania Tanzania (365)
 3. Kenia Kenia (325)
 4. Nederland Nederland (321)
 5. Kameroen Kameroen (318)
 6. Zambia Zambia (203)
 7. Engeland Engeland (171)
 8. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (147)
 9. Filipijnen Filipijnen (143)
 10. Verenigde Staten Verenigde Staten (129)
 11. Oeganda Oeganda (112)
 12. Nigeria Nigeria (73)
 13. Suriname Suriname (66)
 14. Chili Chili (59)
 15. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (51)
 16. Canada Canada (39)
 17. Schotland Schotland (34)
 18. Honduras Honduras (30)
 19. Frankrijk Frankrijk (24)
 20. België België (21)
 21. Zimbabwe Zimbabwe (18)
 22. Jamaica Jamaica (17)
 23. China China (15)
 24. Peru Peru (15)
 25. Venezuela Venezuela (13)
 26. Guyana Guyana (13)
 27. Salomonseilanden Salomonseilanden (12)
 28. Indonesië Indonesië (10)
 29. Saint Lucia Saint Lucia (10)
 30. Maleisië Maleisië (10)
 31. Wales Wales (9)
 32. Qatar Qatar (8)
 33. Italië Italië (6)
 34. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (6)
 35. India India (5)
 36. Mexico Mexico (5)
 37. Singapore Singapore (5)
 38. Australië Australië (4)
 39. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (4)
 40. Griekenland Griekenland (4)
 41. Panama Panama (3)
 42. Colombia Colombia (3)
 43. Zweden Zweden (3)
 44. El Salvador El Salvador (3)
 45. Ierland Ierland (2)
 46. Zwitserland Zwitserland (2)
 47. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (2)
 48. Costa Rica Costa Rica (2)
 49. Ecuador Ecuador (2)
 50. Taiwan Taiwan (2)
 51. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (1)
 52. Vanuatu Vanuatu (1)
 53. Albanië Albanië (1)
 54. Argentinië Argentinië (1)
 55. Malta Malta (1)
 56. Mauritius Mauritius (1)
 57. Bulgarije Bulgarije (1)
 58. Bahama Bahama's (1)
 59. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië (1)
 60. Nicaragua Nicaragua (1)
 61. Cyprus Cyprus (1)
 62. Paraguay Paraguay (1)
 63. Duitsland Duitsland (1)
 64. Denemarken Denemarken (1)
 65. Rusland Rusland (1)
 66. Spanje Spanje (1)
 67. Thailand Thailand (1)
 68. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Gilian veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Gilian is, je een familielid hebt met de naam Gilian, je overweegt een personage in je roman Gilian te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.