Burak

Herkomst en betekenis van de naam "Burak"

De naam "Burak" is van Turkse afkomst en is in verschillende delen van de wereld steeds populairder geworden. Deze naam heeft een rijke geschiedenis en een diepe betekenis waardoor hij opvalt tussen andere namen. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van de naam "Burak" onderzoeken, evenals de populariteit ervan in verschillende culturen.

Herkomst van de naam "Burak"

De oorsprong van de naam "Burak" gaat terug naar de Turkse cultuur, waar deze heel gebruikelijk is. Er wordt aangenomen dat deze naam van Arabische oorsprong is en door de jaren heen door de Turkse cultuur is overgenomen. "Burak" heeft ook islamitische wortels, aangezien het wordt geassocieerd met een gevleugeld paard dat in islamitische tradities wordt genoemd.

In de islamitische legende wordt gezegd dat de profeet Mohammed naar de hemel opsteeg op een gevleugeld paard genaamd "Burak". Deze mythologische betekenis heeft de populariteit en betekenis van de naam "Burak" in islamitische culturen beïnvloed. De naam heeft ook Perzische invloeden, aangezien 'Burak' een naam is die voorkomt in de Perzische literatuur en mythologie.

Betekenis van de naam "Burak"

De betekenis van de naam "Burak" is diep en symbolisch. In het Turks kan de term "burak" worden vertaald als "bliksemschicht" of "bliksem", wat duidt op krachtige en snelle energie. Hierdoor heeft de naam "Burak" een dynamische en energetische betekenis in de Turkse cultuur.

Bovendien kan de naam 'Burak', vanwege de associatie met het gevleugelde paard uit de islamitische legende, ook worden geïnterpreteerd als 'boodschapper' of 'brenger van goed nieuws'. Deze associatie met de profeet Mohammed en zijn reis naar de hemel geeft de naam 'Burak' een connotatie van spiritueel en hemels belang.

In de moderne cultuur is de naam "Burak" gedeeltelijk aan populariteit gewonnen vanwege zijn sonoriteit en zijn energieke en krachtige betekenis. Mensen met deze naam worden vaak gezien als actieve, energieke mensen met een sterke aanwezigheid. Deze symbolische betekenis heeft bijgedragen aan de populariteit van de naam "Burak" in verschillende landen en culturen.

Populariteit van de naam "Burak"

Hoewel de naam "Burak" van Turkse afkomst is, heeft de populariteit ervan de grenzen van Turkije overschreden en is het steeds gebruikelijker geworden in andere delen van de wereld. Door migratie en globalisering is de naam "Burak" populair geworden in Europa, Azië en Noord-Amerika.

In landen als Duitsland en Oostenrijk, waar een grote populatie Turkse immigranten woont, komt de naam "Burak" steeds vaker voor onder nieuwe generaties. In de Verenigde Staten is de populariteit van deze naam ook toegenomen, vooral onder de Turkse bevolking en gemeenschappen van Turkse afkomst.

Bovendien heeft de invloed van de populaire cultuur en muziek bijgedragen aan de populariteit van de naam "Burak" over de hele wereld. Turkse artiesten en beroemdheden met deze naam hebben geleid tot een grotere zichtbaarheid en acceptatie van "Burak" als een moderne en aantrekkelijke naam.

Samenvattend is de naam "Burak" van Turkse afkomst, met Arabische, Perzische en Islamitische wortels. De betekenis ervan, die kracht, energie en spiritualiteit oproept, heeft het erg populair gemaakt in verschillende delen van de wereld. De toenemende zichtbaarheid van deze naam in de populaire cultuur en de associatie ervan met invloedrijke figuren heeft bijgedragen aan de populariteit en acceptatie ervan in verschillende culturen.

Concluderend: de naam "Burak" is een naam met een diepe betekenis en een rijke geschiedenis. De oorsprong ervan in de Turkse cultuur en de associatie met het gevleugelde paard uit de islamitische legende maken het uniek en belangrijk. De groeiende populariteit van "Burak" in verschillende delen van de wereld is een bewijs van zijn aantrekkingskracht en zijn symbolische weerklank in moderne culturen.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Burak. De naam Burak is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Burak, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Burak een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Burak komt vaker voor in deze landen: Turkije, Polen, Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. De significante aanwezigheid van Burak in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Samengevat is Burak een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Turkije, Polen, Verenigde Staten, Duitsland en Nederland de landen zijn met het grootste aantal Burak. Burak begint met de letter B en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Burak in de wereld

De naam Burak heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Burak een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Burak heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Burak de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Burak is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Burak ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Burak

Als je de naam Burak overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Burak noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Burak populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Burak de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Burak op de kaart

 1. Turkije Turkije (115561)
 2. Polen Polen (848)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (678)
 4. Duitsland Duitsland (572)
 5. Nederland Nederland (570)
 6. Noord-Cyprus Noord-Cyprus (346)
 7. Indonesië Indonesië (322)
 8. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (291)
 9. Thailand Thailand (253)
 10. Engeland Engeland (176)
 11. Rusland Rusland (145)
 12. Zweden Zweden (129)
 13. India India (120)
 14. Canada Canada (120)
 15. Oostenrijk Oostenrijk (114)
 16. België België (107)
 17. Roemenië Roemenië (59)
 18. Zwitserland Zwitserland (58)
 19. Israël Israël (56)
 20. Turkmenistan Turkmenistan (53)
 21. Bulgarije Bulgarije (50)
 22. Australië Australië (47)
 23. Denemarken Denemarken (47)
 24. Kazachstan Kazachstan (46)
 25. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (44)
 26. Ierland Ierland (35)
 27. Irak Irak (34)
 28. Frankrijk Frankrijk (31)
 29. Portugal Portugal (28)
 30. Wit-Rusland Wit-Rusland (28)
 31. Italië Italië (24)
 32. Qatar Qatar (23)
 33. Kosovo Kosovo (21)
 34. China China (18)
 35. Maleisië Maleisië (17)
 36. Finland Finland (17)
 37. Cambodja Cambodja (16)
 38. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (14)
 39. Oekraïne Oekraïne (13)
 40. Letland Letland (12)
 41. Hongarije Hongarije (11)
 42. Noorwegen Noorwegen (11)
 43. Oman Oman (10)
 44. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (9)
 45. Georgië Georgië (8)
 46. Brazilië Brazilië (8)
 47. Servië Servië (8)
 48. Moldavië Moldavië (8)
 49. Filipijnen Filipijnen (7)
 50. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (6)
 51. Zuid-Korea Zuid-Korea (6)
 52. Nigeria Nigeria (5)
 53. Algerije Algerije (5)
 54. Spanje Spanje (5)
 55. Malta Malta (4)
 56. IJsland IJsland (4)
 57. Marokko Marokko (4)
 58. Tunesië Tunesië (4)
 59. Schotland Schotland (3)
 60. Wales Wales (3)
 61. Griekenland Griekenland (3)
 62. Kroatië Kroatië (3)
 63. Japan Japan (3)
 64. Macedonië Macedonië (3)
 65. Mauritanië Mauritanië (2)
 66. Tanzania Tanzania (2)
 67. Armenië Armenië (2)
 68. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 69. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (2)
 70. Kenia Kenia (2)
 71. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2)
 72. Libanon Libanon (2)
 73. Singapore Singapore (2)
 74. Slowakije Slowakije (2)
 75. Mongolië Mongolië (1)
 76. Taiwan Taiwan (1)
 77. Ghana Ghana (1)
 78. Mauritius Mauritius (1)
 79. Maldiven Maldiven (1)
 80. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 81. Guatemala Guatemala (1)
 82. Albanië Albanië (1)
 83. Hong Kong Hong Kong (1)
 84. Nicaragua Nicaragua (1)
 85. Argentinië Argentinië (1)
 86. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (1)
 87. Pakistan Pakistan (1)
 88. Bahrein Bahrein (1)
 89. Jordanië Jordanië (1)
 90. Soedan Soedan (1)
 91. Litouwen Litouwen (1)
 92. Luxemburg Luxemburg (1)
 93. Slovenië Slovenië (1)
 94. Estland Estland (1)
 95. Syrië Syrië (1)
 96. Egypte Egypte (1)
 97. Libië Libië (1)
 98. Tadzjikistan Tadzjikistan (1)
 99. Monaco Monaco (1)
 100. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Burak veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Burak is, je een familielid hebt met de naam Burak, je overweegt een personage in je roman Burak te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.