Anjali

Herkomst van de naam Anjali

De naam Anjali is van Hindoeïstische en Sanskrietoorsprong en wordt al eeuwenlang gebruikt in India en andere delen van het Indiase subcontinent. Het is een vrouwelijke naam die een diepe culturele en religieuze betekenis heeft in de hindoeïstische samenleving. De naam Anjali is erg populair in India en onder hindoegemeenschappen over de hele wereld.

Betekenis van de naam Anjali

De betekenis van de naam Anjali is "offer" of "groet". In het Sanskriet verwijst de term "anjali" naar een buiging of begroeting die wordt uitgevoerd door de handpalmen tegen elkaar te plaatsen in een gebaar van toewijding. Dit gebaar van eerbied is gebruikelijk bij religieuze hindoeceremonies en wordt beschouwd als een manier om respect en eerbied te tonen aan goden, ouderen of andere gezagsdragers.

In de hindoeïstische cultuur wordt het aanbieden of begroeten met de handen samengevoegd in "anjali mudra" beschouwd als een oprecht en respectvol gebaar. De naam Anjali weerspiegelt deze diepe betekenis en symboliseert het idee van het aanbieden of betuigen van hulde, zowel op spiritueel niveau als in het dagelijks leven.

Varianten van de naam Anjali

De naam Anjali heeft verschillende varianten in verschillende regio's en gemeenschappen van India. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn Anjali, Anjaliya, Anjalee, Anjaliyah en Anjaly. Deze varianten weerspiegelen de rijkdom en diversiteit van de Indiase cultuur en de manier waarop namen kunnen variëren afhankelijk van de regio, taal en lokale tradities.

In andere delen van de wereld wordt de naam Anjali vaak op dezelfde manier gespeld en uitgesproken, omdat deze zonder noemenswaardige veranderingen in veel westerse culturen is overgenomen. Het is echter belangrijk op te merken dat elke variant van de naam zijn eigen geschiedenis en specifieke culturele betekenis heeft.

Persoonlijkheid en kenmerken geassocieerd met de naam Anjali

Mensen met de naam Anjali zijn meestal meelevend, vriendelijk en toegewijd. Ze hebben een liefdevol karakter en zijn altijd bereid anderen te helpen. Toewijding is een sterk kenmerk van degenen die deze naam dragen, en zij voelen zich vaak aangetrokken tot spirituele of filantropische activiteiten.

Het vermogen om respect en eerbied te tonen aan anderen is een onderscheidende kwaliteit van mensen die Anjali heten. Ze staan ​​bekend om hun respectvolle gedrag en diepe empathie voor anderen. Deze kwaliteiten zorgen ervoor dat mensen met de naam Anjali gewaardeerd worden binnen hun gemeenschappen en sociale kringen.

Op persoonlijk vlak zijn mensen met de naam Anjali meestal aanhankelijk en liefdevol. Ze hechten veel waarde aan familierelaties en genieten van de rol van verzorger, zowel voor hun eigen kinderen als voor naaste familieleden. Loyaliteit en toewijding zijn belangrijke waarden voor degenen die deze naam dragen.

Beroemdheden en prominente figuren met de naam Anjali

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke figuren geweest met de naam Anjali, zowel in India als in andere delen van de wereld. Een van de bekendste persoonlijkheden is Anjali Tendulkar, de vrouw van de legendarische Indiase cricketspeler Sachin Tendulkar. Anjali Tendulkar staat bekend om haar gratie, elegantie en haar rol als echtgenote van een van de meest invloedrijke figuren in cricket.

Een andere opvallende figuur is Anjali Bhagwat, een gerenommeerde Indiase schutter die haar land heeft vertegenwoordigd in tal van internationale wedstrijden. Haar toewijding en vaardigheden op het gebied van de schietsport hebben haar erkend als een van de meest vooraanstaande atleten van India.

Deze voorbeelden laten zien dat de naam Anjali wordt gedragen door succesvolle en gerespecteerde vrouwen op verschillende gebieden, wat de kracht en het karakter weerspiegelt van de mensen die deze naam dragen. Door de geschiedenis heen hebben de Anjalis een positieve stempel gedrukt op hun gemeenschappen en vielen ze op door hun inzet en toewijding op hun respectieve terreinen.

Culturele en religieuze invloed van de naam Anjali

De naam Anjali heeft een diepe culturele en religieuze invloed op de hindoeïstische samenleving. Vanwege het verband met de handeling van buigen en begroeten in de hindoeïstische traditie, wordt de naam Anjali als heilig beschouwd en vereerd in de Indiase cultuur. Het wordt geassocieerd met spirituele en morele waarden die zeer gewaardeerd worden in de hindoeïstische samenleving.

Het gebaar van het maken van "anjali mudra" met de handen is een gangbare praktijk in veel aspecten van het dagelijkse leven in India. Of het nu gaat om religieuze ceremonies, formele begroetingen of uitingen van respect, Anjali's gebaar wordt beschouwd als een manier om nederigheid en aandacht voor anderen te tonen. Dit heeft bijgedragen aan de populariteit en blijvende relevantie van de naam Anjali in de Indiase samenleving en in de hindoeïstische diaspora over de hele wereld.wereld.

Bovendien wordt de naam Anjali vaak geassocieerd met toewijding en opoffering, twee centrale concepten in de filosofie en leringen van de hindoereligie. De praktijk van het brengen van offers aan de goden en het betuigen van respect aan heilige figuren is een integraal onderdeel van de hindoetraditie, en de naam Anjali vat deze essentie van verering en spirituele toewijding samen.

De naam Anjali in literatuur en kunst

De naam Anjali is door de eeuwen heen een terugkerende inspiratiebron geweest in de Indiase literatuur en kunst. In poëzie, muziek en theater wordt de naam Anjali gebruikt om emoties van liefde, toewijding en schoonheid over te brengen. In de klassieke Indiase literatuur zijn er talloze voorbeelden waarin de naam Anjali wordt gebruikt om een ​​ideaal van zuiverheid en opoffering te vertegenwoordigen.

Op het gebied van de beeldende kunst is de naam Anjali ook een veel voorkomende inspiratiebron geweest voor schilderijen, sculpturen en religieuze voorstellingen. Het beeld van een vrouwelijke figuur die het gebaar 'anjali mudra' maakt, is een iconisch symbool geworden van spiritualiteit en eerbied in de Indiase kunst.

Deze artistieke uitingen weerspiegelen de diepgaande invloed van de naam Anjali op de Indiase cultuur en religie, en benadrukken het belang ervan als symbool van toewijding en respect in de Indiase samenleving.

Gebruik en populariteit van de naam Anjali vandaag

De naam Anjali blijft erg populair in India en onder hindoegemeenschappen over de hele wereld. Het wordt beschouwd als een traditionele en cultureel belangrijke naam die van generatie op generatie wordt doorgegeven. In India is de naam Anjali een van de meest voorkomende vrouwelijke namen en blijft een populaire keuze voor nieuwe generaties.

In hindoegemeenschappen in de diaspora blijft de naam Anjali ook een populaire keuze voor ouders die een band met hun culturele wortels willen behouden. Door de invloed van de hindoeïstische cultuur en religie wordt de naam Anjali erkend en gewaardeerd in verschillende multiculturele omgevingen over de hele wereld.

Terwijl de Indiase samenleving zich blijft ontwikkelen en diversifiëren, heeft de naam Anjali zijn relevantie en aantrekkingskracht behouden, wat blijk geeft van zijn blijvende populariteit en respect in de hedendaagse samenleving.

Spirituele en persoonlijke betekenis van de naam Anjali

Voor degenen die de naam Anjali dragen, is de spirituele en persoonlijke betekenis ervan een bron van trots en verbinding met hun culturele wortels. De naam Anjali draagt ​​een betekenis van respect, toewijding en opoffering met zich mee gedurende het hele leven van de persoon die hem draagt, en wordt een gids om vriendelijkheid en liefde jegens anderen te tonen.

Bovendien kan de naam Anjali dienen als een constante herinnering aan het belang van spiritualiteit en eerbied in het dagelijks leven. Door het gebaar van "anjali mudra" en de symbolische betekenis ervan biedt de naam Anjali een mogelijkheid voor persoonlijke reflectie en spirituele groei.

Uiteindelijk vertegenwoordigt de naam Anjali een diepe verbinding met de hindoeïstische cultuur en religie, en dient het als een herinnering aan de spirituele en morele waarden die worden gekoesterd in de Indiase samenleving en daarbuiten.

Concluderend: de naam Anjali heeft een rijke geschiedenis en een diepe betekenis die de culturele en religieuze invloed van India weerspiegelt. Door de eeuwen heen is de naam Anjali geassocieerd met toewijding, respect en opoffering, en is het een bron van inspiratie geweest in de literatuur, de kunst en het dagelijks leven. De aanhoudende populariteit ervan in India en de rest van de wereld toont het blijvende belang en de relevantie ervan in de hedendaagse samenleving aan. Voor degenen die de naam Anjali dragen, is de spirituele en persoonlijke betekenis ervan een bron van trots en verbinding met hun culturele wortels, en dient het als een constante herinnering aan de spirituele en morele waarden die zeer gewaardeerd worden in de Indiase samenleving en daarbuiten.< /p>

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Anjali. De naam Anjali is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Anjali, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Anjali een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Anjali is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Anjali in de wereld

De naam Anjali heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Anjali een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Anjali heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Anjali de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Anjali is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Anjali ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Anjali

Als je de naam Anjali overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Anjali noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Anjali populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Anjali de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Anjali op de kaart

 1. India India (625500)
 2. Sri Lanka Sri Lanka (5151)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (4254)
 4. Nepal Nepal (4048)
 5. Bangladesh Bangladesh (2383)
 6. Engeland Engeland (1154)
 7. Canada Canada (853)
 8. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (583)
 9. Polen Polen (471)
 10. Oman Oman (342)
 11. Maleisië Maleisië (272)
 12. Nederland Nederland (246)
 13. Australië Australië (209)
 14. Thailand Thailand (209)
 15. Fiji Fiji (201)
 16. Koeweit Koeweit (199)
 17. Bahrein Bahrein (163)
 18. Indonesië Indonesië (114)
 19. Qatar Qatar (87)
 20. Singapore Singapore (84)
 21. Mauritius Mauritius (77)
 22. Suriname Suriname (66)
 23. Duitsland Duitsland (59)
 24. Tanzania Tanzania (57)
 25. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (55)
 26. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (47)
 27. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (45)
 28. Schotland Schotland (43)
 29. Pakistan Pakistan (43)
 30. Hong Kong Hong Kong (34)
 31. Zweden Zweden (27)
 32. Spanje Spanje (26)
 33. Wales Wales (20)
 34. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (20)
 35. Niger Niger (19)
 36. Filipijnen Filipijnen (19)
 37. Zwitserland Zwitserland (15)
 38. Frankrijk Frankrijk (14)
 39. Rusland Rusland (12)
 40. Denemarken Denemarken (12)
 41. Brazilië Brazilië (10)
 42. Panama Panama (8)
 43. Aruba Aruba (8)
 44. China China (8)
 45. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (7)
 46. Jordanië Jordanië (7)
 47. Japan Japan (7)
 48. Mexico Mexico (7)
 49. Nigeria Nigeria (6)
 50. Noorwegen Noorwegen (6)
 51. Guyana Guyana (6)
 52. Ierland Ierland (6)
 53. IJsland IJsland (6)
 54. Bermuda Bermuda (6)
 55. Bhutan Bhutan (5)
 56. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (5)
 57. Finland Finland (5)
 58. Oostenrijk Oostenrijk (4)
 59. Kenia Kenia (4)
 60. Italië Italië (3)
 61. Chili Chili (3)
 62. Andorra Andorra (2)
 63. België België (2)
 64. Zuid-Korea Zuid-Korea (2)
 65. Senegal Senegal (2)
 66. Luxemburg Luxemburg (2)
 67. Ecuador Ecuador (2)
 68. Oeganda Oeganda (2)
 69. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (2)
 70. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (1)
 71. Zambia Zambia (1)
 72. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 73. Ghana Ghana (1)
 74. Griekenland Griekenland (1)
 75. Afghanistan Afghanistan (1)
 76. Peru Peru (1)
 77. Armenië Armenië (1)
 78. Soedan Soedan (1)
 79. Belize Belize (1)
 80. Cambodja Cambodja (1)
 81. Kazachstan Kazachstan (1)
 82. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (1)
 83. Colombia Colombia (1)
 84. Tadzjikistan Tadzjikistan (1)
 85. Letland Letland (1)
 86. Turkije Turkije (1)
 87. Libië Libië (1)
 88. Madagaskar Madagaskar (1)
 89. Myanmar Myanmar (1)
 90. Oekraïne Oekraïne (1)
 91. Egypte Egypte (1)
 92. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (1)
 93. Mozambique Mozambique (1)
 94. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Anjali veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Anjali is, je een familielid hebt met de naam Anjali, je overweegt een personage in je roman Anjali te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.