Adar

De naam Adar is van Hebreeuwse oorsprong en heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals de culturele invloed en populariteit ervan vandaag.

Herkomst van de naam Adar

De naam Adar heeft zijn wortels in de Hebreeuwse cultuur en wordt genoemd in de Bijbel. In het Hebreeuws betekent Adar 'glorieus' of 'uitstekend', wat de positieve eigenschappen weerspiegelt die met deze naam worden geassocieerd. In de Joodse traditie is Adar de zesde maand van de Hebreeuwse kalender en wordt geassocieerd met de viering van Poerim, een feestdag die de redding van het Joodse volk in het oude Perzië herdenkt.

De naam Adar heeft ook een speciale betekenis in de context van de Hebreeuwse dierenriem. Volgens de Hebreeuwse traditie wordt elke maand van de kalender geassocieerd met een sterrenbeeld, en is Adar gekoppeld aan het teken Vissen. Dit symbool vertegenwoordigt dualiteit en spiritualiteit en weerspiegelt de diepe en mystieke aard van de naam Adar.

Betekenis van de naam Adar

De betekenis van Adar is doordrenkt met positieve eigenschappen en duidt op grootheid, uitmuntendheid en glorie. Deze eigenschappen maken de naam populair onder ouders die op zoek zijn naar een naam met een krachtige en betekenisvolle betekenis voor hun kind. In de Hebreeuwse cultuur wordt de naam Adar als veelbelovend beschouwd en geassocieerd met fortuin en succes.

De viering van Poerim geeft de naam Adar ook extra betekenis. Tijdens deze feestdag worden bijzondere passages uit de Bijbel voorgelezen die het verhaal vertellen van Esther en Mordechai, twee centrale figuren in het Poerimverhaal. De naam Adar, die met dit festival wordt geassocieerd, krijgt een historische en religieuze dimensie die het nog specialer maakt.

In de Hebreeuwse astrologie is de naam Adar gekoppeld aan het teken Vissen, dat geassocieerd wordt met mededogen, gevoeligheid en spiritualiteit. Deze kwaliteiten kunnen de persoonlijkheid van iemand die deze naam draagt, beïnvloeden, waardoor hij of zij een medelevend en emotioneel resonerend karakter krijgt.

Culturele invloed en populariteit

De naam Adar is al eeuwenlang een populaire keuze onder Joodse ouders, en blijft vandaag de dag nog steeds een veel voorkomende keuze in veel Joodse gemeenschappen. De associatie met Poeriem en de positieve betekenis ervan maken het aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een naam met een sterke culturele en religieuze achtergrond.

Bovendien begint de naam Adar aan populariteit te winnen buiten de Joodse gemeenschappen, omdat steeds meer ouders op zoek zijn naar unieke en betekenisvolle namen voor hun kinderen. De prachtige betekenis en verbinding met geschiedenis en traditie maken het aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een naam met een rijk cultureel erfgoed.

Ook in de joodse literatuur en kunst heeft de naam Adar zijn sporen nagelaten. Het is verschenen in literaire en poëtische werken, waar het is gebruikt om schoonheid en grootsheid op te roepen. In de Joodse muziek wordt de naam Adar gebruikt in liederen en composities die vreugde en fortuin vieren. Zijn aanwezigheid in deze culturele media toont het belang en de impact ervan op de Joodse gemeenschap en daarbuiten aan.

Varianten van de naam Adar

Adar is in zijn oorspronkelijke vorm een ​​unieke naam, maar kent ook meerdere varianten die in verschillende culturen en regio’s gebruikt worden. In het Hebreeuws is Adara een van de meest voorkomende varianten, die dezelfde betekenis behoudt en schoonheid en uitmuntendheid impliceert. In sommige Arabische culturen wordt de naam omgezet in Adara of Adarah, waarbij de essentie en oorspronkelijke betekenis behouden blijven.

In andere talen, zoals Engels en Frans, kan de naam Adar verschijnen als Adair, wat een Keltische oorsprong heeft en 'eik' of 'landeigenaar' betekent. Ondanks deze variaties blijft de kern van de naam, met zijn betekenis van grootsheid en glorie, intact in al zijn vormen.

Conclusies

Samenvattend heeft de naam Adar een lange geschiedenis en een rijk cultureel erfgoed. De oorsprong ervan in de Hebreeuwse cultuur en de associatie met Poeriem en de Hebreeuwse dierenriem geven het een bijzondere en krachtige betekenis. De populariteit van vandaag de dag is te danken aan de schoonheid en het unieke karakter van de betekenis, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een naam met diepe wortels en positieve connotaties.

Of de naam Adar nu wordt gekozen vanwege zijn spirituele betekenis, zijn connectie met de Joodse geschiedenis, of gewoon vanwege zijn fonetische schoonheid, hij blijft een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kind.

Uiteindelijk zal de naam Adar blijven resoneren in Joodse culturen en daarbuiten, en een belangrijk onderdeel blijven van de rijke naamgevingstraditie.Hebreeën die een diepe betekenis hebben en na verloop van tijd blijven bestaan.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Adar. De naam Adar is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Adar, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Adar een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Adar is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Adar een unisex naam kan zijn.

De naam Adar komt vaker voor in deze landen: India, Somalië, Israël, Indonesië en Bangladesh. De significante aanwezigheid van Adar in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Adar een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Adar te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Adar is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Adar een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij India, Somalië, Israël, Indonesië en Bangladesh de landen zijn met het grootste aantal Adar. Adar begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Adar in de wereld

De naam Adar heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Adar een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Adar heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Adar de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Adar is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Adar ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Adar

Als je de naam Adar overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Adar noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Adar populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Adar de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Adar op de kaart

 1. India India (6846)
 2. Somalië Somalië (6343)
 3. Israël Israël (1819)
 4. Indonesië Indonesië (1817)
 5. Bangladesh Bangladesh (733)
 6. Nigeria Nigeria (662)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (199)
 8. Rusland Rusland (191)
 9. Kenia Kenia (150)
 10. Iran Iran (125)
 11. Pakistan Pakistan (111)
 12. Turkije Turkije (107)
 13. Zweden Zweden (51)
 14. Engeland Engeland (47)
 15. Brazilië Brazilië (47)
 16. Filipijnen Filipijnen (44)
 17. Mexico Mexico (36)
 18. Afghanistan Afghanistan (34)
 19. Duitsland Duitsland (31)
 20. Thailand Thailand (23)
 21. Jemen Jemen (22)
 22. Noorwegen Noorwegen (17)
 23. Colombia Colombia (15)
 24. Niger Niger (12)
 25. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (9)
 26. Maleisië Maleisië (8)
 27. Nicaragua Nicaragua (8)
 28. Peru Peru (7)
 29. Canada Canada (7)
 30. Venezuela Venezuela (7)
 31. Denemarken Denemarken (6)
 32. Argentinië Argentinië (5)
 33. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (4)
 34. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (4)
 35. Oeganda Oeganda (4)
 36. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (3)
 37. Honduras Honduras (3)
 38. Panama Panama (3)
 39. Finland Finland (2)
 40. Australië Australië (2)
 41. Libanon Libanon (2)
 42. Oekraïne Oekraïne (2)
 43. Macedonië Macedonië (2)
 44. Zwitserland Zwitserland (2)
 45. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 46. Zimbabwe Zimbabwe (2)
 47. Costa Rica Costa Rica (2)
 48. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2)
 49. Algerije Algerije (2)
 50. Ethiopië Ethiopië (1)
 51. Frankrijk Frankrijk (1)
 52. Wales Wales (1)
 53. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (1)
 54. Georgië Georgië (1)
 55. Paraguay Paraguay (1)
 56. Ghana Ghana (1)
 57. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 58. El Salvador El Salvador (1)
 59. Barbados Barbados (1)
 60. Irak Irak (1)
 61. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 62. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 63. Bulgarije Bulgarije (1)
 64. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 65. Taiwan Taiwan (1)
 66. Bahrein Bahrein (1)
 67. Kazachstan Kazachstan (1)
 68. Tanzania Tanzania (1)
 69. Benin Benin (1)
 70. Liberia Liberia (1)
 71. Belize Belize (1)
 72. Mauritanië Mauritanië (1)
 73. Malta Malta (1)
 74. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 75. Chili Chili (1)
 76. China China (1)
 77. Nederland Nederland (1)
 78. Djibouti Djibouti (1)
 79. Nepal Nepal (1)
 80. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 81. Oman Oman (1)
 82. Spanje Spanje (1)
 83. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Adar veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Adar is, je een familielid hebt met de naam Adar, je overweegt een personage in je roman Adar te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.