Adama

Herkomst van de naam Adama

De naam Adama heeft zijn wortels in verschillende culturen en regio's, waardoor het een rijke geschiedenis en betekenis heeft. Door de eeuwen heen is deze naam geëvolueerd en in verschillende delen van de wereld verschillende interpretaties aangenomen. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Adama onderzoeken, evenals het belang ervan in verschillende culturen en samenlevingen.

Etymologische oorsprong

De naam Adama heeft een fascinerende etymologische oorsprong die teruggaat tot verschillende taalkundige bronnen. Een van de meest voorkomende interpretaties suggereert dat deze naam uit het Hebreeuws komt, waar 'Adama' 'aarde' of 'rode aarde' betekent. Deze betekenis roept verbinding op met de aarde en de natuur, wat een goddelijke invloed suggereert bij de schepping van de mensheid.

Een andere mogelijke etymologische wortel van de naam Adama wordt gevonden in de Afrikaanse cultuur, waar 'Adama' 'eerste vrouw' betekent. Deze interpretatie hangt nauw samen met het bijbelverhaal van Adam en Eva, waardoor de naam een ​​bijbelse en religieuze connotatie krijgt.

Ook wordt in de Arabische cultuur de naam Adama geassocieerd met deugd en adel. In deze context vertegenwoordigt ‘Adama’ het idee van integriteit, rechtvaardigheid en eer, wat de naam een ​​positieve en gerespecteerde connotatie geeft.

Betekenis van de naam Adama

De betekenis van de naam Adama is diep symbolisch en geladen met betekenis in verschillende culturen en tradities. In zijn oorspronkelijke vorm, afgeleid van het Hebreeuws, heeft 'Adama' betrekking op de aarde en de schepping, wat een spirituele verbinding suggereert met de natuur en de wereld om ons heen.

In de Afrikaanse cultuur, waar 'Adama' wordt geïnterpreteerd als 'eerste vrouw', krijgt de naam een ​​betekenis van oorsprong en grondslag. Het wordt geassocieerd met het idee een pionier te zijn, leven te geven en de bron van de mensheid te zijn, wat de naam een ​​gevoel van belangrijkheid en unieke kracht geeft.

In de Arabische cultuur draagt ​​de naam Adama de betekenis van deugd en eer met zich mee, en vertegenwoordigt het idee van oprecht en eervol zijn in alle daden en gedragingen. Dit geeft de naam een ​​gevoel van integriteit en nobelheid dat zeer gewaardeerd wordt in de samenleving.

De naam Adama in verschillende culturen

De naam Adama heeft zijn plaats gevonden in verschillende culturen en regio's van de wereld, waar hij verschillende betekenissen en connotaties heeft gekregen. In de westerse cultuur wordt de naam Adama vaak geassocieerd met het bijbelse verhaal van Adam en Eva, waardoor het een sterke religieuze en spirituele lading krijgt.

In Afrika heeft de naam Adama wortel geschoten als een traditionele naam met diepe banden met erfgoed en geschiedenis. Hier is vooral de betekenis van 'eerste vrouw' relevant, omdat deze het belang van vrouwen in de samenleving en het gezin weerspiegelt.

In de Arabische wereld wordt de naam Adama gewaardeerd vanwege de betekenis van deugd en eer, en wordt hij beschouwd als een prestigieuze naam die bewonderenswaardige kwaliteiten weerspiegelt. Deze perceptie beïnvloedt de manier waarop de naam wordt gewaardeerd en gebruikt in de Arabische samenleving.

Samenvattend heeft de naam Adama een diepe stempel gedrukt op verschillende culturen, waar de betekenis en connotaties zich in de loop van de tijd hebben aangepast, wat het belang en de betekenis weerspiegelt die deze naam heeft voor verschillende gemeenschappen en tradities.

De naam Adama vandaag

Tegenwoordig blijft de naam Adama populair in verschillende delen van de wereld en wordt hij nog steeds gewaardeerd vanwege zijn rijke geschiedenis en betekenis. In sommige contexten wordt de naam gebruikt als eerbetoon aan het land en de natuur, wat een spirituele verbinding met de natuurlijke omgeving weerspiegelt.

In andere culturen blijft de naam Adama een symbool van oorsprong en fundament, ter herinnering aan het belang van vrouwen bij de schepping en zorg voor de mensheid. Deze betekenis blijft resoneren in de hedendaagse samenleving, waar de rol van vrouwen in de samenleving en het gezin wordt gewaardeerd.

In de Arabische wereld wordt de naam Adama nog steeds gebruikt als een prestigieuze naam, geassocieerd met deugd en eer. Deze perceptie blijft van invloed op de manier waarop de naam wordt gewaardeerd en gebruikt in de Arabische samenleving, waarbij de oorspronkelijke betekenis en connotaties behouden blijven.

Over het geheel genomen blijft de naam Adama vandaag de dag relevant, waarbij de betekenis en connotaties in de loop van de tijd behouden blijven, terwijl het een populaire keuze blijft voor ouders die op zoek zijn naar een naam met diepe wortels en symbolische betekenis.

Conclusies

In dit artikel hebben we de oorsprong en betekenis van de naam Adama onderzocht, de wortels ervan in verschillende culturen en het belang ervan vandaag ontdekt. Van zijn etymologie tot zijnbetekenissen in verschillende culturen heeft de naam Adama zijn rijke geschiedenis en symbolische betekenis aangetoond in verschillende delen van de wereld. De verbinding met het land, de schepping en de deugd maken het tot een tijdloze naam die nog steeds gewaardeerd wordt in de hedendaagse samenleving.

Of het nu gaat om een ​​eerbetoon aan de natuur, een symbool van oorsprong en oprichting of een naam van prestige, Adama blijft een populaire keuze met een diepe en blijvende betekenis. De rijke geschiedenis en de connectie met verschillende culturen maken het tot een unieke naam die in de loop van de tijd blijft bestaan ​​en zijn belang en betekenis behoudt in samenlevingen over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Adama. De naam Adama is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Adama, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Adama een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Omdat Adama een Meisjesnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Adama te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Samengevat is Adama een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Burkina Faso, Mali, Senegal, Ivoorkust en Nigeria de landen zijn met het grootste aantal Adama. Adama begint met de letter A en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Adama in de wereld

De naam Adama heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Adama een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Adama heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Adama de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Adama is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Adama ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Adama

Als je de naam Adama overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Adama noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Adama populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Adama de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Adama op de kaart

 1. Burkina Faso Burkina Faso (296843)
 2. Mali Mali (261173)
 3. Senegal Senegal (159232)
 4. Ivoorkust Ivoorkust (140923)
 5. Nigeria Nigeria (134028)
 6. Guinee Guinee (118913)
 7. Kameroen Kameroen (82202)
 8. Niger Niger (69756)
 9. Tsjaad Tsjaad (34291)
 10. Benin Benin (27147)
 11. Gambia Gambia (17224)
 12. Sierra Leone Sierra Leone (16394)
 13. Mauritanië Mauritanië (12047)
 14. Ghana Ghana (6180)
 15. Togo Togo (5769)
 16. India India (5102)
 17. Frankrijk Frankrijk (3514)
 18. Liberia Liberia (2739)
 19. Ethiopië Ethiopië (1849)
 20. Marokko Marokko (1638)
 21. Spanje Spanje (1538)
 22. Verenigde Staten Verenigde Staten (1366)
 23. Libanon Libanon (1033)
 24. Gabon Gabon (682)
 25. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (583)
 26. Indonesië Indonesië (434)
 27. Egypte Egypte (390)
 28. Engeland Engeland (381)
 29. Republiek Congo Republiek Congo (368)
 30. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (363)
 31. België België (231)
 32. Canada Canada (134)
 33. Brazilië Brazilië (121)
 34. Nepal Nepal (100)
 35. Italië Italië (79)
 36. Zweden Zweden (73)
 37. Duitsland Duitsland (72)
 38. Jordanië Jordanië (51)
 39. Syrië Syrië (51)
 40. Portugal Portugal (46)
 41. Nederland Nederland (43)
 42. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (41)
 43. Irak Irak (39)
 44. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (33)
 45. Pakistan Pakistan (30)
 46. Noorwegen Noorwegen (27)
 47. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (25)
 48. Zwitserland Zwitserland (24)
 49. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (21)
 50. Zimbabwe Zimbabwe (20)
 51. Filipijnen Filipijnen (20)
 52. Thailand Thailand (18)
 53. China China (18)
 54. Israël Israël (18)
 55. Rusland Rusland (17)
 56. Georgië Georgië (16)
 57. Qatar Qatar (15)
 58. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (15)
 59. Maleisië Maleisië (14)
 60. Tunesië Tunesië (13)
 61. Oostenrijk Oostenrijk (12)
 62. IJsland IJsland (12)
 63. Australië Australië (11)
 64. Denemarken Denemarken (9)
 65. Rwanda Rwanda (9)
 66. Luxemburg Luxemburg (9)
 67. Wales Wales (9)
 68. Zambia Zambia (9)
 69. Japan Japan (6)
 70. Singapore Singapore (6)
 71. Oeganda Oeganda (6)
 72. Mexico Mexico (5)
 73. Algerije Algerije (4)
 74. Soedan Soedan (4)
 75. Angola Angola (4)
 76. Finland Finland (4)
 77. Libië Libië (4)
 78. Monaco Monaco (4)
 79. Myanmar Myanmar (4)
 80. Tanzania Tanzania (4)
 81. Botswana Botswana (4)
 82. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (4)
 83. Haïti Haïti (4)
 84. Ierland Ierland (4)
 85. Peru Peru (4)
 86. Schotland Schotland (3)
 87. Oekraïne Oekraïne (3)
 88. Guyana Guyana (3)
 89. Argentinië Argentinië (2)
 90. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (2)
 91. Bahama Bahama's (2)
 92. Djibouti Djibouti (1)
 93. Jamaica Jamaica (1)
 94. Ecuador Ecuador (1)
 95. Kenia Kenia (1)
 96. Estland Estland (1)
 97. Koeweit Koeweit (1)
 98. Kazachstan Kazachstan (1)
 99. Albanië Albanië (1)
 100. Lesotho Lesotho (1)
 101. Fiji Fiji (1)
 102. Bahrein Bahrein (1)
 103. Burundi Burundi (1)
 104. Turkije Turkije (1)
 105. Malawi Malawi (1)
 106. Mozambique Mozambique (1)
 107. Griekenland Griekenland (1)
 108. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (1)
 109. Venezuela Venezuela (1)
 110. Samoa Samoa (1)
 111. Jemen Jemen (1)
 112. Hongarije Hongarije (1)
 113. Oman Oman (1)
 114. Panama Panama (1)
 115. Colombia Colombia (1)
 116. Kaapverdië Kaapverdië (1)
 117. Noord-Cyprus Noord-Cyprus (1)
 118. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 119. Polen Polen (1)
 120. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Adama veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Adama is, je een familielid hebt met de naam Adama, je overweegt een personage in je roman Adama te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.