Abin

Herkomst van de naam 'Abin'

De naam 'Abin' is van Hebreeuwse oorsprong en komt voor in de Heilige Schrift. Deze naam heeft een rijke geschiedenis en een diepe betekenis die door de eeuwen heen heeft standgehouden. Vervolgens zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals de aanwezigheid ervan in verschillende culturen en tradities.

Betekenis van 'Abin'

De betekenis van 'Abin' is 'vader van een kudde' of 'vader van menigten'. Deze naam is afgeleid van het Hebreeuwse woord "אָב" (ab), wat "vader" betekent, en het woord "עֵן" (ein), wat zich vertaalt als "kudde" of "menigte". Daarom draagt ​​'Abin' de betekenis met zich mee van het zijn van een leider, een gids of een beschermer van een groep mensen.

Vanwege zijn betekenis wordt 'Abin' in verband gebracht met kwaliteiten van leiderschap, bescherming en zorgzaamheid. In de Hebreeuwse cultuur is de rol van de vader als kostwinner en beschermer van zijn gezin van het allergrootste belang, en de naam 'Abin' weerspiegelt deze kwaliteiten symbolisch.

Aanwezigheid van 'Abin' in de Schrift

De naam 'Abin' komt voor in de Bijbel, met name in het Oude Testament. In het boek 1 Kronieken 2:29-31 wordt verwezen naar een man genaamd 'Abinadab', wiens naam een ​​verkorte vorm van 'Abin' zou kunnen zijn. 'Abinadab' was de vader van Elíab, een van de machtige mannen van David, de koning van Israël.

Daarnaast komt de naam 'Abinadab' ook in andere delen van de Schrift voor, zoals in het boek Samuël en het boek Koningen. In deze passages wordt 'Abinadab' genoemd in verband met de Ark van het Verbond en de overbrenging ervan naar Jeruzalem. Daarom wordt 'Abinadab' herinnerd als de bewaker en beschermer van de Ark, wat de connotatie van leiderschap en bescherming weerspiegelt die geassocieerd wordt met de naam 'Abin'.

'Abin' in andere culturen en tradities

Naast de aanwezigheid in de Bijbel heeft de naam 'Abin' ook invloed gehad in andere culturen en tradities. In de Arabische cultuur wordt 'Abin' in verband gebracht met de betekenis van 'vader' of 'iemand die veel kinderen heeft'. Deze naam is in verschillende contexten gebruikt, zowel als eigennaam als als onderdeel van andere samengestelde namen.

In de Arabische literatuur en poëzie wordt 'Abin' genoemd als symbool van vaderschap, bescherming en leiderschap. De verrijkende en symbolische betekenis ervan heeft ervoor gezorgd dat het gewaardeerd wordt in familie- en gemeenschapscontexten, waar de rol van de vader als gids en verzorger wordt gewaardeerd.

In de christelijke cultuur is 'Abin' ook als eigennaam aangenomen, met een betekenis die vergelijkbaar is met die van de Schrift. Het wordt in verband gebracht met bijbelse figuren van leiderschap en bescherming, en wordt gewaardeerd vanwege zijn positieve connotatie en zijn verbinding met geloof en religieuze geschiedenis.

Variaties op de naam 'Abin'

De naam 'Abin' heeft aanleiding gegeven tot meerdere varianten in verschillende talen en culturen. Sommige van deze varianten omvatten 'Abinadab' in het Hebreeuws, 'Avinoam' in het oud-Hebreeuws en 'Abinoam' in het Engels en andere talen. Deze varianten behouden de oorspronkelijke betekenis van 'Abin' en weerspiegelen de taalkundige en culturele diversiteit in de interpretatie en adoptie van namen.

De aanwezigheid van 'Abin' in verschillende culturen en tradities toont de universele en tijdloze betekenis ervan, die grenzen en tijden overstijgt. Deze naam wordt nog steeds gewaardeerd vanwege zijn symbolische waarde en zijn verbinding met kwaliteiten als vaderschap, leiderschap en bescherming.

Conclusies

Concluderend: de naam 'Abin' heeft een Hebreeuwse oorsprong en een betekenis die de rol van vaderschap, leiderschap en bescherming benadrukt. De aanwezigheid ervan in de Schrift en de invloed ervan in verschillende culturen en tradities tonen het belang en de symbolische waarde ervan door de geschiedenis heen aan. 'Abin' vertegenwoordigt een diepe verbinding met familie, gemeenschap en cultureel erfgoed, en is een naam die vandaag de dag nog steeds relevant en betekenisvol is.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abin. De naam Abin is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abin, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abin een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abin is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abin een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abin hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abin, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abin komt vaker voor in deze landen: India, Indonesië, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en Taiwan. De significante aanwezigheid van Abin in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abin een unisex is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abin te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

De naam Abin in de wereld

De naam Abin heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abin een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abin heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abin de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abin is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abin ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abin

Als je de naam Abin overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abin noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abin populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abin de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abin op de kaart

 1. India India (9700)
 2. Indonesië Indonesië (2559)
 3. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (641)
 4. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (586)
 5. Taiwan Taiwan (203)
 6. Maleisië Maleisië (175)
 7. Nigeria Nigeria (161)
 8. Qatar Qatar (153)
 9. Koeweit Koeweit (104)
 10. Zambia Zambia (93)
 11. Verenigde Staten Verenigde Staten (83)
 12. Pakistan Pakistan (81)
 13. Filipijnen Filipijnen (78)
 14. Engeland Engeland (36)
 15. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (28)
 16. Australië Australië (21)
 17. Canada Canada (17)
 18. Nepal Nepal (16)
 19. Oman Oman (15)
 20. Mexico Mexico (14)
 21. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (14)
 22. China China (12)
 23. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (11)
 24. Thailand Thailand (10)
 25. Kameroen Kameroen (9)
 26. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (6)
 27. Ivoorkust Ivoorkust (6)
 28. Honduras Honduras (5)
 29. Afghanistan Afghanistan (5)
 30. Niger Niger (5)
 31. Singapore Singapore (4)
 32. Bangladesh Bangladesh (4)
 33. Venezuela Venezuela (4)
 34. Duitsland Duitsland (4)
 35. Polen Polen (4)
 36. Hong Kong Hong Kong (3)
 37. Zweden Zweden (3)
 38. Albanië Albanië (3)
 39. Argentinië Argentinië (3)
 40. Japan Japan (3)
 41. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (3)
 42. Benin Benin (3)
 43. Iran Iran (2)
 44. IJsland IJsland (2)
 45. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 46. Liberia Liberia (2)
 47. Vietnam Vietnam (2)
 48. Marshalleilanden Marshalleilanden (2)
 49. Colombia Colombia (2)
 50. Rusland Rusland (1)
 51. Ierland Ierland (1)
 52. Israël Israël (1)
 53. Slowakije Slowakije (1)
 54. Senegal Senegal (1)
 55. Jamaica Jamaica (1)
 56. Turkije Turkije (1)
 57. Oeganda Oeganda (1)
 58. Kazachstan Kazachstan (1)
 59. België België (1)
 60. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 61. Marokko Marokko (1)
 62. Bahrein Bahrein (1)
 63. Macedonië Macedonië (1)
 64. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 65. Brazilië Brazilië (1)
 66. Bhutan Bhutan (1)
 67. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 68. Noorwegen Noorwegen (1)
 69. Panama Panama (1)
 70. Denemarken Denemarken (1)
 71. Peru Peru (1)
 72. Spanje Spanje (1)
 73. Fiji Fiji (1)
 74. Schotland Schotland (1)
 75. Guatemala Guatemala (1)
 76. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 77. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abin veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abin is, je een familielid hebt met de naam Abin, je overweegt een personage in je roman Abin te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.