Abiel

Herkomst van de naam Abiel

De naam Abiel heeft een Hebreeuwse oorsprong en komt uit de combinatie van twee woorden: "Ab", wat vader betekent, en "El", wat verwijst naar God. Daarom is de algemene betekenis van de naam Abiël ‘vader van God’ of ‘mijn vader is God’. Deze naam heeft een rijke geschiedenis en religieuze connotaties die hem betekenisvol maken voor veel mensen over de hele wereld.

Betekenis van de naam Abiel in de Hebreeuwse cultuur

In de Hebreeuwse cultuur hebben namen een diepe betekenis en zijn ze vaak gekoppeld aan geloof en spiritualiteit. De naam Abiel is hiervan een voorbeeld, omdat deze het idee oproept van een nauwe band met God en het idee een geestelijke vader voor anderen te zijn. In de Bijbel worden verschillende mannen genoemd met de naam Abiel, wat het belang ervan in de Hebreeuwse cultuur aantoont.

In het Oude Testament is een van de meest prominente Abieles de vader van Ner, een prominente generaal in het leger van koning Saul. Dit bijbelse personage staat bekend om zijn moed en loyaliteit aan zijn koning, waardoor zijn naam synoniem is met kracht en vastberadenheid in de Hebreeuwse cultuur.

Variaties op de naam Abiel in verschillende culturen

Door de geschiedenis heen is de naam Abiel in verschillende culturen overgenomen, wat aanleiding heeft gegeven tot variaties in de uitspraak en spelling. In de Griekse cultuur wordt de naam bijvoorbeeld omgezet in Abielos, waarbij de oorspronkelijke betekenis behouden blijft, maar zich wordt aangepast aan de Griekse taalkundige conventies.

In de Spaanse cultuur is de naam trouw gebleven aan zijn oorspronkelijke vorm en wordt hij gewaardeerd om zijn melodieuze klank en spirituele betekenis. In andere culturen, zoals de Angelsaksische, kan de naam verschijnen als Abiell, waarbij de essentie behouden blijft maar zich wordt aangepast aan de fonetische regels van de Engelse taal.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Abiel

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Abiel droegen. Een van de bekendste is Abiel Abbot, een 19e-eeuwse Amerikaanse theoloog en schrijver. Abbot was een fervent pleitbezorger voor onderwijs en zijn nalatenschap is door de jaren heen blijven bestaan ​​en is een invloedrijke figuur geworden in de geschiedenis van het onderwijs in de Verenigde Staten.

Een andere opmerkelijke persoonlijkheid met de naam Abiel is de Nigeriaanse filosoof en dichter Abiel John Balogun. Balogun stond bekend om zijn reflecterende poëzie en zijn toewijding aan de Afrikaanse filosofie. Zijn werk heeft velen geïnspireerd en heeft een belangrijke stempel gedrukt op de Nigeriaanse en Afrikaanse cultuur in het algemeen.

De hedendaagse betekenis van de naam Abiel

Tegenwoordig blijft de naam Abiel populair in verschillende delen van de wereld, hoewel hij minder vaak voorkomt dan andere, meer populaire namen. Degenen die deze naam dragen, waarderen het vaak vanwege de connectie met spiritualiteit en kracht, en zien het als een bron van inspiratie voor hun leven.

De naam Abiel roept het idee op van een nauwe band met God en het idee een geestelijke vader voor anderen te zijn.

In de hedendaagse cultuur kan de naam Abiel worden gezien als een symbool van veerkracht en moed, waardoor het aantrekkelijk wordt voor mensen die op zoek zijn naar een naam met betekenis en diepgang. Bovendien onderscheidt het zich door zijn unieke karakter van de massa, waardoor het een populaire keuze is voor degenen die een unieke naam voor hun kinderen willen.

Conclusie

De naam Abiel is een naam met een rijke geschiedenis en betekenis, met wortels in de Hebreeuwse cultuur en religieuze connotaties. Door de jaren heen is het in verschillende culturen overgenomen en heeft het geleid tot variaties in de uitspraak en spelling. Dankzij opmerkelijke persoonlijkheden en de hedendaagse betekenis ervan blijft de naam Abiel vandaag de dag relevant en belangrijk.

Samenvattend is de naam Abiel een naam die het idee oproept van een nauwe band met God en het idee een spirituele vader voor anderen te zijn, waardoor deze betekenisvol en relevant is voor veel mensen over de hele wereld. /b>

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abiel. De naam Abiel is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abiel, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abiel een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abiel hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abiel, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abiel komt vaker voor in deze landen: Israël, Mexico, Zuid-Afrika, Verenigde Staten en Brazilië. De significante aanwezigheid van Abiel in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abiel is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abiel een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Israël, Mexico, Zuid-Afrika, Verenigde Staten en Brazilië de landen zijn met het grootste aantal Abiel. Abiel begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abiel in de wereld

De naam Abiel heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abiel een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abiel heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abiel de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abiel is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abiel ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abiel

Als je de naam Abiel overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abiel noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abiel populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abiel de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abiel op de kaart

 1. Israël Israël (2831)
 2. Mexico Mexico (1522)
 3. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (544)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (534)
 5. Brazilië Brazilië (397)
 6. Lesotho Lesotho (252)
 7. Filipijnen Filipijnen (149)
 8. Nigeria Nigeria (91)
 9. Panama Panama (84)
 10. Pakistan Pakistan (82)
 11. Guatemala Guatemala (80)
 12. Venezuela Venezuela (74)
 13. Indonesië Indonesië (62)
 14. Zweden Zweden (44)
 15. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (43)
 16. Peru Peru (42)
 17. Nicaragua Nicaragua (36)
 18. Honduras Honduras (31)
 19. Spanje Spanje (26)
 20. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (25)
 21. India India (22)
 22. Chili Chili (22)
 23. Colombia Colombia (20)
 24. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (19)
 25. Zimbabwe Zimbabwe (17)
 26. El Salvador El Salvador (17)
 27. Eritrea Eritrea (16)
 28. Haïti Haïti (15)
 29. Canada Canada (12)
 30. Costa Rica Costa Rica (12)
 31. Puerto Rico Puerto Rico (10)
 32. Ethiopië Ethiopië (9)
 33. Tanzania Tanzania (8)
 34. Singapore Singapore (7)
 35. Engeland Engeland (7)
 36. Zambia Zambia (6)
 37. Roemenië Roemenië (6)
 38. Taiwan Taiwan (4)
 39. Noorwegen Noorwegen (4)
 40. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (4)
 41. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (4)
 42. Soedan Soedan (4)
 43. Kenia Kenia (3)
 44. Maleisië Maleisië (3)
 45. Belize Belize (3)
 46. Zwitserland Zwitserland (3)
 47. Cuba Cuba (3)
 48. Albanië Albanië (2)
 49. Italië Italië (2)
 50. Bolivia Bolivia (2)
 51. Duitsland Duitsland (2)
 52. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (2)
 53. Hong Kong Hong Kong (1)
 54. Oeganda Oeganda (1)
 55. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 56. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (1)
 57. Australië Australië (1)
 58. Barbados Barbados (1)
 59. Benin Benin (1)
 60. Botswana Botswana (1)
 61. Nederland Nederland (1)
 62. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 63. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (1)
 64. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 65. Kameroen Kameroen (1)
 66. Portugal Portugal (1)
 67. Paraguay Paraguay (1)
 68. Rusland Rusland (1)
 69. Finland Finland (1)
 70. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abiel veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abiel is, je een familielid hebt met de naam Abiel, je overweegt een personage in je roman Abiel te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.