Abdurahman

Herkomst en betekenis van de naam Abdurahman

De naam Abdurahman is van Arabische oorsprong en bestaat uit twee delen: "Abd" wat "dienaar" of "aanbidder" betekent, en "Rahman" wat zich vertaalt als "barmhartig". Samen vormen ze een naam die een diepe religieuze en spirituele betekenis heeft in de islamitische cultuur.

Herkomst van de naam Abdurahman

De naam Abdurahman heeft zijn wortels in de Arabische taal, een Semitische taal die wordt gesproken in de Arabische wereld en andere moslimlanden. Het Arabisch staat bekend om zijn rijke geschiedenis en zijn invloed op de ontwikkeling van wetenschap, wiskunde, filosofie en religie. Daarom is het niet verrassend dat veel Arabische namen een diepe betekenis hebben en verband houden met het islamitische geloof.

De naam Abdurahman wordt vaak gebruikt in Arabischsprekende landen zoals Saoedi-Arabië, Egypte, Marokko en andere moslimlanden. Het heeft zich echter ook naar andere delen van de wereld verspreid, vooral via de islamitische diaspora. Als gevolg hiervan is de naam Abdurahman niet exclusief voor een bepaalde regio, maar is hij een mondiale naam geworden met een aanzienlijke culturele en religieuze betekenis.

Betekenis van de naam Abdurahman

De naam Abdurahman heeft een diep religieuze betekenis in de islamitische traditie. De term "Abd" betekent "dienaar" of "aanbidder", en wordt vaak gebruikt in Arabische namen om onderwerping aan God aan te duiden. Daarom vertaalt de naam Abdurahman zich als "dienaar van de Barmhartige", verwijzend naar een van de namen van God in de islam.

In de Koran, het heilige boek van de islam, worden de 99 namen van God genoemd, elk met een specifieke betekenis en belang. "Rahman" is een van deze namen en verwijst naar Gods medeleven en barmhartigheid jegens zijn gelovigen. Daarom is de naam Abdurahman een uiting van geloof en toewijding aan God als de Barmhartige.

Vanuit cultureel perspectief brengt de naam Abdurahman ook een gevoel van nobelheid en eerbied voor goddelijkheid met zich mee. Het wordt beschouwd als een waardige en gerespecteerde naam binnen de moslimgemeenschap, en van degenen die deze naam dragen wordt verwacht dat zij de waarden van nederigheid, mededogen en toewijding weerspiegelen die met de naam geassocieerd worden.

Variaties op de naam Abdurahman

Net als veel Arabische namen heeft Abdurahman verschillende varianten die in verschillende delen van de wereld worden gebruikt. Enkele van de meest voorkomende variaties zijn Abdulrahman, Abdul Rahman, Abdul-Rahman en Abdurrahman. Deze verschillende vormen van de naam weerspiegelen dialectverschillen en taalkundige evolutie door de jaren heen, maar ze behouden allemaal dezelfde betekenis en oorsprong.

In sommige culturen kan de naam Abdurahman ook worden ingekort of aangepast om aan persoonlijke of familiale voorkeuren te voldoen. Sommige verkorte of verkleinwoordvormen omvatten Abd, Rahman of zelfs het gebruik van initialen zoals AR. Ongeacht de gebruikte variant blijft de spirituele en religieuze boodschap die door de naam wordt overgebracht dezelfde.

De naam Abdurahman vandaag

Tegenwoordig blijft de naam Abdurahman populair in veel moslimgemeenschappen over de hele wereld. Het is een veel voorkomende naam geworden onder Arabische en moslimfamilies, en de betekenis ervan wordt gewaardeerd door degenen die hem dragen en degenen die hem aan hun kinderen schenken.

Met de groei van de islamitische diaspora in verschillende westerse landen heeft de naam Abdurahman ook in deze regio’s aan populariteit gewonnen. Het is een manier geworden om culturele en religieuze tradities levend te houden binnen moslimgemeenschappen, en is een symbool van identiteit en verbondenheid voor velen die het dragen.

Samenvattend is de naam Abdurahman een uitdrukking van geloof, toewijding en respect voor goddelijkheid in de islamitische cultuur. De Arabische oorsprong en spirituele betekenis maken het tot een naam boordevol symboliek en traditie, en zijn populariteit blijft over de hele wereld groeien.

Uiteindelijk is de naam Abdurahman veel meer dan alleen een label; Het is een voortdurende herinnering aan Gods barmhartigheid en het belang van geloof in het dagelijks leven van degenen die het dragen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdurahman. De naam Abdurahman is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdurahman, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdurahman een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdurahman is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdurahman een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdurahman hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdurahman, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Abdurahman een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdurahman te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abdurahman is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abdurahman in de wereld

De naam Abdurahman heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdurahman een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdurahman heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdurahman de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdurahman is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdurahman ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdurahman

Als je de naam Abdurahman overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdurahman noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdurahman populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdurahman de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdurahman op de kaart

 1. Ethiopië Ethiopië (31672)
 2. Indonesië Indonesië (19517)
 3. Nigeria Nigeria (8366)
 4. Soedan Soedan (7734)
 5. Turkije Turkije (5284)
 6. Libië Libië (4407)
 7. Filipijnen Filipijnen (3264)
 8. India India (2732)
 9. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (2331)
 10. Somalië Somalië (2314)
 11. Kenia Kenia (1056)
 12. Egypte Egypte (781)
 13. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (703)
 14. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (646)
 15. Tanzania Tanzania (594)
 16. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (589)
 17. Oeganda Oeganda (405)
 18. Pakistan Pakistan (229)
 19. Verenigde Staten Verenigde Staten (226)
 20. Maleisië Maleisië (207)
 21. Djibouti Djibouti (174)
 22. Macedonië Macedonië (136)
 23. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (124)
 24. Rusland Rusland (121)
 25. Oezbekistan Oezbekistan (116)
 26. Zweden Zweden (98)
 27. Servië Servië (97)
 28. Tadzjikistan Tadzjikistan (95)
 29. Engeland Engeland (77)
 30. Canada Canada (72)
 31. Kazachstan Kazachstan (65)
 32. Kosovo Kosovo (62)
 33. Qatar Qatar (61)
 34. Bulgarije Bulgarije (61)
 35. Duitsland Duitsland (58)
 36. Koeweit Koeweit (38)
 37. Albanië Albanië (27)
 38. Kroatië Kroatië (23)
 39. Kameroen Kameroen (22)
 40. Oostenrijk Oostenrijk (20)
 41. Montenegro Montenegro (19)
 42. Liberia Liberia (18)
 43. Noorwegen Noorwegen (16)
 44. Slovenië Slovenië (16)
 45. Irak Irak (14)
 46. China China (12)
 47. Zwitserland Zwitserland (11)
 48. Thailand Thailand (11)
 49. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (10)
 50. Malawi Malawi (9)
 51. Ghana Ghana (9)
 52. Denemarken Denemarken (8)
 53. België België (7)
 54. Frankrijk Frankrijk (6)
 55. Finland Finland (5)
 56. Georgië Georgië (4)
 57. Bahrein Bahrein (4)
 58. Wales Wales (3)
 59. Oman Oman (3)
 60. IJsland IJsland (3)
 61. Italië Italië (3)
 62. Nederland Nederland (2)
 63. Afghanistan Afghanistan (2)
 64. Australië Australië (2)
 65. Ierland Ierland (2)
 66. Iran Iran (2)
 67. Jordanië Jordanië (2)
 68. Syrië Syrië (2)
 69. Spanje Spanje (1)
 70. Niger Niger (1)
 71. Schotland Schotland (1)
 72. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 73. Angola Angola (1)
 74. Gambia Gambia (1)
 75. Barbados Barbados (1)
 76. Israël Israël (1)
 77. Singapore Singapore (1)
 78. Brunei Brunei (1)
 79. Brazilië Brazilië (1)
 80. Senegal Senegal (1)
 81. Jersey Jersey (1)
 82. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 83. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (1)
 84. Noord-Cyprus Noord-Cyprus (1)
 85. Tunesië Tunesië (1)
 86. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 87. Libanon Libanon (1)
 88. Moldavië Moldavië (1)
 89. Algerije Algerije (1)
 90. Jemen Jemen (1)
 91. Eritrea Eritrea (1)
 92. Mauritius Mauritius (1)
 93. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdurahman veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdurahman is, je een familielid hebt met de naam Abdurahman, je overweegt een personage in je roman Abdurahman te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.