Abdullahi

Herkomst van de naam Abdullahi

De naam Abdullahi heeft zijn wortels in de Arabische traditie en is een veel voorkomende naam in verschillende Arabisch- en moslimsprekende landen. Deze naam heeft een rijke en diepe betekenis die de islamitische geschiedenis en cultuur weerspiegelt.

Betekenis van de naam Abdullahi

De naam Abdullahi is een afgeleide versie van de Arabische naam Abdallah, die op zijn beurt een combinatie is van de Arabische woorden "abd", wat "dienaar" of "aanbidder" betekent, en "Allah", wat "God" betekent. Daarom kan de naam Abdullahi vertaald worden als ‘dienaar van God’ of ‘aanbidder van God’. Deze betekenis weerspiegelt de diepe toewijding aan de islam en het geloof in God die gewaardeerd worden in de Arabische cultuur.

In de islamitische traditie wordt de naam Abdullahi beschouwd als een naam van groot belang en eerbied, omdat deze een nauwe relatie met God uitdrukt en een toewijding aan aanbidding en onderwerping aan zijn wil. Voor veel moslimouders is het kiezen van de naam Abdullahi voor hun kinderen een daad van toewijding en respect voor hun geloof en religieuze overtuigingen.

Geschiedenis en gebruik van de naam Abdullahi

De naam Abdullahi heeft een lange geschiedenis van gebruik in Arabische en moslimsprekende landen, en is van generatie op generatie doorgegeven als een naam met een grote betekenis en relevantie. Het is te vinden in talloze islamitische gemeenschappen en culturen over de hele wereld, van het Midden-Oosten tot Afrika, en wordt gebruikt door moslims met verschillende etnische en taalkundige achtergronden.

Door de eeuwen heen heeft de naam Abdullahi zijn populariteit en bekendheid onder moslims behouden en wordt hij beschouwd als een waardige en respectabele naam die met trots wordt gekozen. Bovendien is deze naam niet alleen beperkt tot moslimgemeenschappen, maar is hij ook overgenomen door mensen met verschillende religies en culturele achtergronden die de betekenis en sonore schoonheid ervan waarderen.

Tegenwoordig blijft de naam Abdullahi een gebruikelijke keuze voor moslimouders die hun geloof willen eren en hun toewijding aan God willen tonen bij het noemen van hun kinderen. Bovendien blijft deze naam relevant en significant in de Arabische en islamitische cultuur, en wordt hij beschouwd als een tijdloze naam vol spirituele betekenis.

Varianten en verwante vormen van de naam Abdullahi

Net als veel Arabische namen heeft Abdullahi verschillende varianten en verwante vormen die in verschillende regio's en gemeenschappen worden gebruikt. Sommige van deze varianten omvatten Abdul, Abdullah, Abdallah en Abdellahi. Deze afgeleide vormen delen de centrale betekenis van "dienaar van God" of "aanbidder van God", en weerspiegelen dezelfde toewijding en eerbied voor God die tot uiting komt in de oorspronkelijke naam, Abdullahi.

Bovendien is de naam Abdullahi ook te vinden in andere moslimculturen buiten de Arabische wereld, waar hij is aangepast aan lokale taalvormen en geïntegreerd in regionale tradities en gebruiken. Dit toont de universaliteit en duurzaamheid van de naam Abdullahi aan, evenals het vermogen ervan om culturele en taalbarrières te overstijgen.

De naam Abdullahi vandaag

Tegenwoordig blijft de naam Abdullahi een populaire en betekenisvolle keuze voor veel moslimfamilies die hun geloof en overtuigingen willen eren bij het noemen van hun kinderen. Deze naam wordt gewaardeerd om zijn spirituele betekenis en connectie met de islamitische traditie, en wordt beschouwd als een respectabele en waardige keuze voor elk kind.

Bovendien heeft de naam Abdullahi ook aan populariteit gewonnen in niet-moslimgemeenschappen, waar de schoonheid en betekenis ervan als uitdrukking van toewijding en geloof in God worden erkend. Deze trend demonstreert de veelzijdigheid en tijdloze aantrekkingskracht van de naam Abdullahi, en het vermogen ervan om te resoneren met mensen met verschillende culturele en religieuze achtergronden.

Samenvattend is de naam Abdullahi een krachtige uitdrukking van toewijding en onderwerping aan God, en het is een naam die een diepe en transcendentale betekenis met zich meebrengt. De populariteit en relevantie ervan weerspiegelen vandaag de dag het blijvende belang van deze naam in de Arabische en islamitische cultuur, evenals het vermogen ervan om respect en bewondering over de hele wereld te wekken.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdullahi. De naam Abdullahi is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdullahi, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdullahi een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdullahi is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdullahi een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdullahi hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdullahi, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdullahi in de wereld

De naam Abdullahi heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdullahi een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdullahi heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdullahi de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdullahi is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdullahi ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdullahi

Als je de naam Abdullahi overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdullahi noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdullahi populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdullahi de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdullahi op de kaart

 1. Nigeria Nigeria (1529423)
 2. Somalië Somalië (164670)
 3. Kenia Kenia (66985)
 4. Ethiopië Ethiopië (26008)
 5. Soedan Soedan (5354)
 6. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1166)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (809)
 8. Zweden Zweden (760)
 9. Ghana Ghana (449)
 10. Engeland Engeland (431)
 11. Polen Polen (424)
 12. Kameroen Kameroen (408)
 13. Noorwegen Noorwegen (199)
 14. Djibouti Djibouti (174)
 15. Egypte Egypte (174)
 16. Canada Canada (140)
 17. Indonesië Indonesië (134)
 18. Oeganda Oeganda (113)
 19. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (89)
 20. Denemarken Denemarken (82)
 21. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (75)
 22. Afghanistan Afghanistan (64)
 23. Finland Finland (62)
 24. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (42)
 25. India India (40)
 26. Nederland Nederland (36)
 27. Qatar Qatar (36)
 28. Maleisië Maleisië (25)
 29. Zwitserland Zwitserland (23)
 30. Tanzania Tanzania (19)
 31. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (16)
 32. Benin Benin (14)
 33. Ierland Ierland (13)
 34. Brazilië Brazilië (11)
 35. Duitsland Duitsland (11)
 36. Schotland Schotland (10)
 37. Australië Australië (9)
 38. Frankrijk Frankrijk (8)
 39. Pakistan Pakistan (8)
 40. Wales Wales (8)
 41. Gambia Gambia (4)
 42. Sierra Leone Sierra Leone (4)
 43. Oostenrijk Oostenrijk (4)
 44. Thailand Thailand (4)
 45. Turkije Turkije (4)
 46. Koeweit Koeweit (4)
 47. China China (4)
 48. Hong Kong Hong Kong (3)
 49. Italië Italië (3)
 50. Jordanië Jordanië (3)
 51. Cambodja Cambodja (3)
 52. Zimbabwe Zimbabwe (3)
 53. Namibië Namibië (3)
 54. Niger Niger (3)
 55. Rusland Rusland (2)
 56. Senegal Senegal (2)
 57. België België (2)
 58. Japan Japan (2)
 59. Jemen Jemen (2)
 60. Zambia Zambia (2)
 61. Filipijnen Filipijnen (2)
 62. Salomonseilanden Salomonseilanden (1)
 63. Hongarije Hongarije (1)
 64. Seychellen Seychellen (1)
 65. Irak Irak (1)
 66. IJsland IJsland (1)
 67. Botswana Botswana (1)
 68. Taiwan Taiwan (1)
 69. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 70. Kazachstan Kazachstan (1)
 71. Liberia Liberia (1)
 72. Mali Mali (1)
 73. Malta Malta (1)
 74. Costa Rica Costa Rica (1)
 75. Maldiven Maldiven (1)
 76. Cyprus Cyprus (1)
 77. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 78. Oman Oman (1)
 79. Georgië Georgië (1)
 80. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdullahi veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdullahi is, je een familielid hebt met de naam Abdullahi, je overweegt een personage in je roman Abdullahi te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.