Abdulkader

Herkomst van de naam 'Abdulkader'

De naam 'Abdulkader' heeft zijn wortels in de Arabische taal en wordt veel gebruikt in Arabischsprekende en islamitische landen. Deze naam is het resultaat van de combinatie van twee woorden: 'Abdul', wat 'dienaar van' betekent in het Arabisch, en 'Kader' of 'Qadir', wat zich vertaalt als 'Machtig' of 'In staat'.

Betekenis van de naam 'Abdulkader'

Samenvattend kan de naam 'Abdulkader' worden vertaald als 'dienaar van de Machtige' of 'dienaar van de Bekwame'. De betekenis van deze naam weerspiegelt toewijding en onderwerping aan de grootsheid en macht van God, fundamentele waarden in de islamitische cultuur en geloof.

Het is belangrijk op te merken dat in de Arabische cultuur de naam van een persoon vaak de kwaliteiten en deugden weerspiegelt die hij of zij geacht wordt te bezitten. Daarom kan de naam 'Abdulkader' worden opgevat als een oproep tot nederigheid, kracht en vertrouwen in God.

Populariteit en verspreiding van de naam 'Abdulkader'

De naam 'Abdulkader' komt veel voor in landen met een meerderheid van de moslimbevolking, zoals Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en andere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het wordt ook gebruikt door mensen van Arabische afkomst die in andere delen van de wereld wonen, zoals Europa en Amerika.

Ondanks de populariteit in bepaalde regio's is de naam 'Abdulkader' niet zo gebruikelijk in vergelijking met andere, meer bekende Arabische namen, zoals Muhammad, Ali of Ahmed. Het blijft echter een gerespecteerde en gewaardeerde naam onder de moslim- en Arabische gemeenschappen.

Variaties en alternatieve vormen van de naam 'Abdulkader'

Net als andere Arabische namen heeft 'Abdulkader' verschillende variaties en alternatieve vormen die qua fonetiek enigszins kunnen variëren, maar dezelfde betekenis behouden. Enkele van deze variaties zijn 'Abdelkader', 'Abdul Qader' en 'Abdul-Qadir'.

Deze variaties kunnen het resultaat zijn van regionale verschillen in de uitspraak en transliteratie van het Arabisch in andere talen, zoals Engels of Frans. Ondanks de verschillen in het schrift behouden al deze vormen de oorspronkelijke betekenis van 'dienaar van de Machtige'.

Religieuze en culturele invloed van de naam 'Abdulkader'

Gezien de Arabische oorsprong en spirituele betekenis is de naam 'Abdulkader' intrinsiek verbonden met de religieuze en culturele invloed van de islam. In de islam is 'Abdulkader' een naam met een diepe betekenis in termen van geloof en toewijding. Er wordt aangenomen dat het gebruik van namen die de onderwerping aan God benadrukken, een manier is om voortdurend het belang van nederigheid en eerbied voor het goddelijke te herinneren.

Binnen de Arabische en islamitische cultuur kan de naam 'Abdulkader' een teken zijn van dankbaarheid en erkenning jegens God, maar ook een uiting van geloof in zijn macht en grootsheid. Deze naam wordt beschouwd als een zegen en een voortdurende herinnering aan de afhankelijkheid van God in alle facetten van het leven.

Impact van de naam 'Abdulkader' op de persoonlijke identiteit

Voor degenen die de naam 'Abdulkader' dragen, hebben de betekenis en oorsprong ervan een aanzienlijke impact op hun persoonlijke identiteit en hun relatie met het islamitische geloof. Deze naam kan dienen als een constante herinnering aan het belang van toewijding en onderwerping aan God in het dagelijks leven.

Bovendien kan de naam 'Abdulkader' worden opgevat als een familie-erfenis, doorgegeven van generatie op generatie als symbool van geloof en toewijding. Individuen die deze naam dragen, voelen mogelijk een sterk gevoel van verbondenheid met hun wortels en hun culturele en religieuze erfgoed.

Conclusie

Concluderend: de naam 'Abdulkader' heeft zijn oorsprong in de Arabische taal en draagt ​​een diepe spirituele betekenis met zich mee die toewijding en onderwerping aan God weerspiegelt. Hoewel niet zo gebruikelijk als andere Arabische namen, blijft 'Abdulkader' een gewaardeerde en gerespecteerde naam in moslim- en Arabische gemeenschappen over de hele wereld.

Deze naam is een weerspiegeling van de religieuze en culturele invloed van de islam, en de betekenis ervan heeft een aanzienlijke impact op de persoonlijke identiteit van degenen die de naam dragen. Uiteindelijk is 'Abdulkader' een naam die nederigheid, kracht en vertrouwen in de grootsheid en kracht van God belichaamt.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdulkader. De naam Abdulkader is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdulkader, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdulkader een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdulkader is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdulkader een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdulkader hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdulkader, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdulkader komt vaker voor in deze landen: Ethiopië, Saoedi-Arabië, Libië, India en Somalië. De significante aanwezigheid van Abdulkader in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abdulkader is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abdulkader in de wereld

De naam Abdulkader heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdulkader een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdulkader heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdulkader de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdulkader is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdulkader ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdulkader

Als je de naam Abdulkader overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdulkader noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdulkader populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdulkader de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdulkader op de kaart

 1. Ethiopië Ethiopië (6011)
 2. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (2331)
 3. Libië Libië (1469)
 4. India India (1020)
 5. Somalië Somalië (519)
 6. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (358)
 7. Egypte Egypte (304)
 8. Filipijnen Filipijnen (197)
 9. Zweden Zweden (160)
 10. Kenia Kenia (128)
 11. Verenigde Staten Verenigde Staten (105)
 12. Qatar Qatar (82)
 13. Koeweit Koeweit (76)
 14. Syrië Syrië (67)
 15. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (61)
 16. Bahrein Bahrein (59)
 17. Irak Irak (53)
 18. Nigeria Nigeria (44)
 19. Canada Canada (41)
 20. Engeland Engeland (40)
 21. Israël Israël (38)
 22. Duitsland Duitsland (36)
 23. Noorwegen Noorwegen (23)
 24. Indonesië Indonesië (16)
 25. Libanon Libanon (14)
 26. Griekenland Griekenland (13)
 27. Oman Oman (12)
 28. Maleisië Maleisië (11)
 29. Frankrijk Frankrijk (11)
 30. Eritrea Eritrea (9)
 31. Turkije Turkije (8)
 32. Italië Italië (8)
 33. Nederland Nederland (8)
 34. Roemenië Roemenië (8)
 35. Oekraïne Oekraïne (7)
 36. Niger Niger (7)
 37. Tanzania Tanzania (6)
 38. Macedonië Macedonië (6)
 39. Schotland Schotland (5)
 40. Ivoorkust Ivoorkust (5)
 41. Soedan Soedan (4)
 42. Brazilië Brazilië (4)
 43. Djibouti Djibouti (4)
 44. Denemarken Denemarken (4)
 45. Rusland Rusland (4)
 46. Thailand Thailand (3)
 47. Australië Australië (3)
 48. België België (3)
 49. Jordanië Jordanië (3)
 50. Wit-Rusland Wit-Rusland (3)
 51. Zwitserland Zwitserland (3)
 52. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (3)
 53. Wales Wales (2)
 54. Singapore Singapore (2)
 55. Bulgarije Bulgarije (2)
 56. Venezuela Venezuela (2)
 57. Kosovo Kosovo (2)
 58. Finland Finland (2)
 59. Ghana Ghana (1)
 60. Slowakije Slowakije (1)
 61. Afghanistan Afghanistan (1)
 62. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (1)
 63. Taiwan Taiwan (1)
 64. Comoren Comoren (1)
 65. Brunei Brunei (1)
 66. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (1)
 67. Marokko Marokko (1)
 68. Jemen Jemen (1)
 69. Maldiven Maldiven (1)
 70. China China (1)
 71. Algerije Algerije (1)
 72. Pakistan Pakistan (1)
 73. Spanje Spanje (1)
 74. Portugal Portugal (1)
 75. Servië Servië (1)
 76. Noord-Ierland Noord-Ierland (1)
 77. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdulkader veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdulkader is, je een familielid hebt met de naam Abdulkader, je overweegt een personage in je roman Abdulkader te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.