Abdon

De oorsprong van de naam Abdon

De naam Abdon is van Hebreeuwse oorsprong en heeft een diepe betekenis die door de eeuwen heen is blijven bestaan. Deze naam heeft een rijke geschiedenis die vele culturen heeft beïnvloed en in verschillende delen van de wereld is gebruikt. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Abdon onderzoeken, evenals de relevantie ervan in de moderne samenleving.

Hebreeuwse oorsprong

Abdon heeft zijn wortels in de oude Hebreeuwse taal en verschijnt in de Bijbel als de naam van verschillende karakters. In het Hebreeuws wordt Abdon geschreven als עַבְדוֹן (‘avdôn) en de betekenis ervan is afgeleid van het woord עֶבֶד (‘eved), wat ‘dienaar’ of ‘slaaf’ betekent. Daarom wordt Abdon gewoonlijk vertaald als "dienaar" of "slaaf van God."

In de Bijbel komt Abdon in verschillende contexten voor, onder meer als de naam van een rechter in de stam Efraïm. In het boek Richteren wordt Abdon beschreven als een wijze en rechtvaardige leider, die acht jaar over Israël regeerde. Zijn rol als rechter en leider weerspiegelt het belang van de naam Abdon in de Hebreeuwse cultuur en samenleving.

Bovendien wordt Abdon ook genoemd in het boek Kronieken als de naam van enkele afstammelingen van Levi, de priesterlijke stam van Israël. Deze bijbelse verwijzingen benadrukken de bekendheid en invloed van de naam Abdon in de religieuze en culturele geschiedenis van Israël.

Diepe betekenis

De betekenis van Abdon als ‘dienaar’ of ‘slaaf van God’ heeft een belangrijke spirituele en religieuze connotatie. In de joodse en christelijke tradities is het concept van het dienen van God en anderen fundamenteel, en de naam Abdon weerspiegelt deze waardevolle deugd.

Verder kan het idee van slavernij in de context van Abdon symbolisch worden geïnterpreteerd. In plaats van een slaaf te zijn van een aardse meester, houdt het zijn van een ‘dienaar van God’ absolute toewijding en toewijding aan een groter doel in. Deze betekenis benadrukt het belang van nederigheid, gehoorzaamheid en overgave in het spirituele leven.

In zekere zin herinnert de naam Abdon ons aan het belang van het dienen van anderen, het koesteren van de geest van nederigheid en het afstemmen op een heilige zaak. Deze transcendente betekenis is door de eeuwen heen blijven bestaan ​​en blijft vandaag de dag relevant.

Abdon in de moderne samenleving

Hoewel de naam Abdon in de moderne samenleving misschien als minder gebruikelijk wordt beschouwd, wordt hij nog steeds door veel mensen over de hele wereld gewaardeerd en gebruikt. De rijke geschiedenis en tijdloze betekenis maken het aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een naam met een diepe culturele en spirituele achtergrond.

In verschillende culturen en religieuze gemeenschappen blijft de naam Abdon een populaire keuze voor pasgeborenen. De betekenis van ‘dienaar’ of ‘slaaf van God’ blijft resoneren met degenen die waarden van nederigheid, toewijding en dienstbaarheid in hun naam willen overbrengen.

Daarnaast blijft het bijbelverhaal van Abdon als wijze en rechtvaardige leider een bron van inspiratie voor veel mensen die deze naam dragen. Zijn nalatenschap herinnert ons aan het belang van rechtvaardigheid, wijsheid en integriteit in de hedendaagse samenleving.

Samenvattend heeft de naam Abdon een Hebreeuwse oorsprong die teruggaat tot de oudheid, en de betekenis ervan als "dienaar" of "slaaf van God" heeft een tijdloze relevantie. De aanwezigheid ervan in de Bijbel en de invloed ervan op de moderne samenleving bevestigen het belang ervan in de geschiedenis en cultuur. Hoewel de naam misschien minder vaak voorkomt dan andere namen, wordt Abdon nog steeds gewaardeerd om zijn diepe betekenis en blijvende erfenis.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdon. De naam Abdon is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdon, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdon een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdon is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdon een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdon hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdon, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdon komt vaker voor in deze landen: Mexico, Peru, Democratische Republiek Congo, Brazilië en Bolivia. De significante aanwezigheid van Abdon in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abdon een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdon te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Samengevat is Abdon een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Mexico, Peru, Democratische Republiek Congo, Brazilië en Bolivia de landen zijn met het grootste aantal Abdon. Abdon begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdon in de wereld

De naam Abdon heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdon een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdon heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdon de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdon is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdon ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdon

Als je de naam Abdon overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdon noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdon populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdon de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdon op de kaart

 1. Mexico Mexico (6329)
 2. Peru Peru (5461)
 3. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (4971)
 4. Brazilië Brazilië (3898)
 5. Bolivia Bolivia (3378)
 6. Ecuador Ecuador (3199)
 7. Argentinië Argentinië (3041)
 8. Tanzania Tanzania (2972)
 9. Filipijnen Filipijnen (2748)
 10. Indonesië Indonesië (2100)
 11. Colombia Colombia (1970)
 12. Verenigde Staten Verenigde Staten (1422)
 13. Chili Chili (1286)
 14. Venezuela Venezuela (1277)
 15. Kameroen Kameroen (1062)
 16. Spanje Spanje (868)
 17. Paraguay Paraguay (772)
 18. Benin Benin (176)
 19. Zambia Zambia (149)
 20. Republiek Congo Republiek Congo (140)
 21. Nigeria Nigeria (136)
 22. Ivoorkust Ivoorkust (116)
 23. Burkina Faso Burkina Faso (110)
 24. Frankrijk Frankrijk (107)
 25. Malawi Malawi (106)
 26. Zimbabwe Zimbabwe (102)
 27. Costa Rica Costa Rica (99)
 28. Oeganda Oeganda (97)
 29. Uruguay Uruguay (97)
 30. El Salvador El Salvador (93)
 31. Egypte Egypte (87)
 32. Honduras Honduras (84)
 33. Italië Italië (68)
 34. Cuba Cuba (54)
 35. Nicaragua Nicaragua (47)
 36. India India (46)
 37. Canada Canada (42)
 38. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (31)
 39. Maleisië Maleisië (29)
 40. België België (29)
 41. Jamaica Jamaica (29)
 42. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (28)
 43. Rwanda Rwanda (25)
 44. Engeland Engeland (20)
 45. Guatemala Guatemala (17)
 46. Panama Panama (16)
 47. Kenia Kenia (14)
 48. Qatar Qatar (13)
 49. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (12)
 50. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen (12)
 51. Duitsland Duitsland (11)
 52. Haïti Haïti (11)
 53. Gabon Gabon (9)
 54. Centraal-Afrikaanse Republiek Centraal-Afrikaanse Republiek (9)
 55. Tsjaad Tsjaad (9)
 56. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (8)
 57. Puerto Rico Puerto Rico (8)
 58. Pakistan Pakistan (7)
 59. Israël Israël (7)
 60. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (7)
 61. Iran Iran (6)
 62. Taiwan Taiwan (5)
 63. Nederland Nederland (4)
 64. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (4)
 65. Burundi Burundi (4)
 66. Ghana Ghana (4)
 67. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 68. Soedan Soedan (4)
 69. Zweden Zweden (4)
 70. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (4)
 71. Madagaskar Madagaskar (4)
 72. Niger Niger (3)
 73. Australië Australië (3)
 74. Georgië Georgië (3)
 75. Senegal Senegal (3)
 76. Algerije Algerije (2)
 77. Albanië Albanië (2)
 78. Belize Belize (2)
 79. Saint Lucia Saint Lucia (2)
 80. Ethiopië Ethiopië (1)
 81. Micronesië Micronesië (1)
 82. Bangladesh Bangladesh (1)
 83. Grenada Grenada (1)
 84. Bulgarije Bulgarije (1)
 85. Brunei Brunei (1)
 86. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (1)
 87. Rusland Rusland (1)
 88. Guyana Guyana (1)
 89. Botswana Botswana (1)
 90. Salomonseilanden Salomonseilanden (1)
 91. Irak Irak (1)
 92. Zwitserland Zwitserland (1)
 93. Marokko Marokko (1)
 94. Mali Mali (1)
 95. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 96. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdon veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdon is, je een familielid hebt met de naam Abdon, je overweegt een personage in je roman Abdon te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.