Jul

De oorsprong van de naam "Jul"

De naam "Jul" is van Scandinavische oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Vikingtijd. Deze korte naam is erg populair in de Scandinavische landen, met varianten als "Júl" in het IJslands en "Júli" in het Faeröers. Door de jaren heen heeft de naam in andere Europese landen aan populariteit gewonnen en blijft hij een geliefde naam voor veel gezinnen over de hele wereld.

Betekenis van de naam "Jul"

De betekenis van de naam "Jul" is enigszins onzeker, maar er wordt aangenomen dat deze verschillende mogelijke betekenissen heeft. Sommige experts suggereren dat het verband houdt met het Noorse woord ‘jól’, dat verwijst naar het oude Noorse feest Yule, een heidense viering die de winterzonnewende markeerde. Tijdens Yule werden rituelen uitgevoerd en vreugdevuren aangestoken om de zon en de vernieuwing van het leven te verwelkomen. Daarom zou de naam "Jul" connotaties kunnen hebben van vreugde, licht en vernieuwing.

Een andere theorie over de betekenis van de naam "Jul" is dat deze mogelijk verband houdt met het Latijnse "Iulius", een Romeinse achternaam die "verwant aan Julius Caesar" betekent. Als deze theorie waar is, zou de naam "Jul" connotaties van adel en leiderschap kunnen hebben.

Ongeacht de exacte oorsprong is de naam "Jul" door de eeuwen heen populair gebleven vanwege zijn eenvoud en elegantie.

Variaties op de naam "Jul"

Door de jaren heen heeft de naam "Jul" aanleiding gegeven tot verschillende variaties in verschillende talen en culturen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

 • Júl: Dit is de IJslandse variant van de naam "Jul". Het is gebruikelijk in IJsland en wordt op dezelfde manier uitgesproken als 'yool'.
 • Júli: Dit is de Faeröerse variant van de naam "Jul". Het wordt op dezelfde manier uitgesproken als "yoo-lee" en is populair op de Faeröer.
 • Julio: Dit is de Spaanse en Italiaanse versie van de naam "Jul". Het is een langere variant en is afgeleid van het Latijnse "Iulius".

Deze variaties demonstreren de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van de naam "Jul", die erin is geslaagd grenzen en culturen te overstijgen.

Beroemdheden met de naam "Jul"

Door de geschiedenis heen hebben verschillende beroemdheden de naam "Jul" met trots gedragen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Julio Cortázar: Argentijnse schrijver bekend om zijn meesterwerk "Hopscotch".
 • Julio Iglesias: Beroemde Spaanse zanger die miljoenen platen over de hele wereld heeft verkocht.
 • Julius Caesar: Een van de beroemdste militaire en politieke leiders in de Romeinse geschiedenis, wiens Latijnse naam "Iulius" de wortel is van "Jul".

Deze persoonlijkheden hebben door de jaren heen bijgedragen aan het prestige en de erkenning van de naam "Jul", waarmee de duurzaamheid en relevantie ervan op verschillende gebieden is aangetoond.

Populariteit van de naam "Jul"

De naam 'Jul' heeft door de jaren heen fluctuaties in populariteit gekend, maar blijft geliefd bij veel mensen over de hele wereld. In de Scandinavische landen is het een veel voorkomende naam die onder jongere generaties wordt gebruikt. In andere landen, zoals Spanje en Italië, is de variant "Julio" een klassieke naam die door de eeuwen heen zijn populariteit heeft behouden.

Bovendien heeft de naam "Jul" door de mondialisering en culturele diversiteit volgers gekregen in landen waar de naam niet traditioneel is, dankzij zijn eenvoudige klank en gemakkelijke uitspraak. Deze veelzijdigheid heeft bijgedragen aan de aantrekkingskracht ervan en heeft ervoor gezorgd dat de naam een ​​van de favoriete namen is van veel families over de hele wereld.

Conclusie

Samenvattend heeft de naam "Jul" een rijke en diverse oorsprong die teruggaat tot de Vikingtijd. De mogelijke betekenissen, varianten in verschillende talen, beroemde persoonlijkheden die de naam hebben gedragen en de aanhoudende populariteit ervan tonen het belang aan dat deze naam door de eeuwen heen heeft gehad. Of het nu "Jul", "Júl", "Júli" of "Julio" is, deze naam blijft een populaire keuze voor veel ouders die op zoek zijn naar een sonore, betekenisvolle en tijdloze naam voor hun kinderen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Jul. De naam Jul is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Jul, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Jul een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Jul is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Jul een unisex naam kan zijn.

De naam Jul komt vaker voor in deze landen: Filipijnen, Indonesië, India, Maleisië en Verenigde Staten. De significante aanwezigheid van Jul in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Jul een Meisjesnamen is die begint met de letter J, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Jul te geven vanwege hun voorkeur voor de letter J.

Jul is een naam die begint met de letter J. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met J, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter J.

De naam Jul in de wereld

De naam Jul heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Jul een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Jul heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Jul de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Jul is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Jul ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Jul

Als je de naam Jul overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Jul noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Jul populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Jul de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Jul op de kaart

 1. Filipijnen Filipijnen (8492)
 2. Indonesië Indonesië (5403)
 3. India India (3436)
 4. Maleisië Maleisië (936)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (828)
 6. Bangladesh Bangladesh (733)
 7. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (651)
 8. Rusland Rusland (155)
 9. België België (108)
 10. Noorwegen Noorwegen (103)
 11. Egypte Egypte (87)
 12. Frankrijk Frankrijk (63)
 13. Taiwan Taiwan (48)
 14. Canada Canada (31)
 15. Thailand Thailand (30)
 16. Kameroen Kameroen (30)
 17. Peru Peru (28)
 18. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (28)
 19. Qatar Qatar (23)
 20. Duitsland Duitsland (23)
 21. Colombia Colombia (20)
 22. Engeland Engeland (17)
 23. Wit-Rusland Wit-Rusland (17)
 24. Afghanistan Afghanistan (16)
 25. Jordanië Jordanië (16)
 26. Albanië Albanië (15)
 27. Nederland Nederland (13)
 28. Brazilië Brazilië (13)
 29. Kazachstan Kazachstan (12)
 30. Venezuela Venezuela (12)
 31. Denemarken Denemarken (9)
 32. Polen Polen (9)
 33. Singapore Singapore (9)
 34. Mexico Mexico (9)
 35. Nigeria Nigeria (8)
 36. Spanje Spanje (8)
 37. China China (8)
 38. Estland Estland (6)
 39. Australië Australië (6)
 40. Zweden Zweden (6)
 41. Armenië Armenië (5)
 42. Republiek Congo Republiek Congo (5)
 43. Zwitserland Zwitserland (5)
 44. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (4)
 45. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 46. Pakistan Pakistan (4)
 47. Somalië Somalië (4)
 48. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (4)
 49. Madagaskar Madagaskar (4)
 50. Malawi Malawi (4)
 51. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (3)
 52. Italië Italië (3)
 53. Bhutan Bhutan (3)
 54. Ecuador Ecuador (2)
 55. Burkina Faso Burkina Faso (2)
 56. Oekraïne Oekraïne (2)
 57. Libanon Libanon (2)
 58. Litouwen Litouwen (2)
 59. Luxemburg Luxemburg (2)
 60. Costa Rica Costa Rica (2)
 61. Vietnam Vietnam (2)
 62. Zambia Zambia (1)
 63. Panama Panama (1)
 64. Ethiopië Ethiopië (1)
 65. Argentinië Argentinië (1)
 66. Schotland Schotland (1)
 67. Paraguay Paraguay (1)
 68. Georgië Georgië (1)
 69. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 70. Guatemala Guatemala (1)
 71. Roemenië Roemenië (1)
 72. Barbados Barbados (1)
 73. Hong Kong Hong Kong (1)
 74. Haïti Haïti (1)
 75. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 76. Ierland Ierland (1)
 77. Bulgarije Bulgarije (1)
 78. Israël Israël (1)
 79. Slovenië Slovenië (1)
 80. Bolivia Bolivia (1)
 81. Slowakije Slowakije (1)
 82. Japan Japan (1)
 83. El Salvador El Salvador (1)
 84. Kenia Kenia (1)
 85. Togo Togo (1)
 86. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 87. Koeweit Koeweit (1)
 88. Oeganda Oeganda (1)
 89. Uruguay Uruguay (1)
 90. Oezbekistan Oezbekistan (1)
 91. Cyprus Cyprus (1)
 92. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (1)
 93. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 94. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Jul veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Jul is, je een familielid hebt met de naam Jul, je overweegt een personage in je roman Jul te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.