Henderson

De oorsprong van de naam Henderson

De naam Henderson is van Schotse afkomst en heeft een lange geschiedenis die eeuwen teruggaat. Deze naam heeft een patroniem, wat betekent dat hij is afgeleid van de naam van de vader. In dit geval is Henderson ontstaan ​​als een achternaam die 'zoon van Henry' betekent.

De betekenis van de naam Henderson

De betekenis van de naam Henderson is 'zoon van Henry'. De naam Henry heeft Germaanse wortels en betekent 'hij die macht geniet' of 'heer van het huis'. Daarom vertaalt Henderson zich als 'zoon van degene die aan de macht is' of 'zoon van de heer des huizes'.

In de Schotse cultuur wordt de naam Henderson al jaren als achternaam gebruikt. Toen mensen naar verschillende delen van de wereld migreerden, werd de achternaam Henderson ook een voornaam, waarbij de oorspronkelijke betekenis behouden bleef.

De naam Henderson is populair geworden in verschillende Engelssprekende landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Australië. In deze delen heeft Henderson zichzelf gevestigd als een voornaam vanwege zijn sterke, mannelijke klank en zijn krachtige betekenis.

Varianten van de naam Henderson

Omdat het een familienaam is, heeft de achternaam Henderson aanleiding gegeven tot verschillende varianten in andere talen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

 • Hendricks: een variant van de naam Henderson die voornamelijk in Nederland en Duitsland wordt gebruikt.
 • Hendriksen: een andere variant van de naam Henderson die veel voorkomt in Scandinavische landen zoals Noorwegen en Zweden.
 • Hendersonson: een minder vaak voorkomende variant die de patroniem 'son' behoudt, wat 'zoon' betekent.

Deze varianten behouden de oorspronkelijke betekenis van de naam Henderson, maar passen zich aan de fonetiek en grammatica van verschillende talen en culturen aan.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Henderson

Door de geschiedenis heen hebben verschillende persoonlijkheden met de naam Henderson hun sporen nagelaten op verschillende gebieden. Enkele van deze opmerkelijke cijfers zijn:

 • Thomas Henderson: een 19e-eeuwse Schotse astronoom, die de eerste was die de afstand tot de ster Alpha Centauri mat.
 • Fletcher Henderson: een invloedrijke jazzpianist en bandleider in de jaren twintig, bekend om zijn innovatieve stijl van arrangeren.
 • Scott Henderson: een gerenommeerde jazz- en bluesgitarist, die gedurende zijn hele carrière met talloze gerenommeerde muzikanten heeft samengewerkt.

Deze persoonlijkheden demonstreren de diversiteit en veelzijdigheid van de naam Henderson, die alles omvat, van wetenschap tot muziek.

De naam Henderson in de populaire cultuur

De naam Henderson wordt op verschillende manieren in de populaire cultuur gebruikt. In de literatuur, films en televisieseries wordt de naam Henderson aangenomen als symbool van kracht, leiderschap en vastberadenheid.

Een opmerkelijk voorbeeld is de film "Harry and Henderson", waarin de naam Henderson wordt geassocieerd met een mythisch en krachtig wezen, wat de oorspronkelijke betekenis ervan weerspiegelt. Deze representatie in de populaire cultuur heeft bijgedragen aan het versterken van het imago van de naam Henderson als een sterke en waardige naam.

Conclusies

Samenvattend heeft de naam Henderson zijn wortels in de Schotse cultuur als een familienaam die 'zoon van Henry' betekent. Door de eeuwen heen is het uitgegroeid tot een voornaam die in veel Engelssprekende landen en daarbuiten wordt gebruikt. De krachtige betekenis en aanwezigheid ervan in de populaire cultuur demonstreren de blijvende invloed van de naam Henderson op de hedendaagse wereld.

Met zijn varianten en historische associaties blijft de naam Henderson een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die traditie, betekenis en kracht combineert. Of het nu een achternaam van Schotse afkomst is of een moderne voornaam, Henderson blijft een naam die resoneert in de huidige samenleving.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Henderson. De naam Henderson is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Henderson, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Henderson een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Henderson hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Henderson, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Henderson komt vaker voor in deze landen: Malawi, Verenigde Staten, Brazilië, Venezuela en Barbados. De significante aanwezigheid van Henderson in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Henderson een Jongensnamen is die begint met de letter H, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Henderson te geven vanwege hun voorkeur voor de letter H.

De naam Henderson in de wereld

De naam Henderson heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Henderson een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Henderson heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Henderson de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Henderson is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Henderson ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Henderson

Als je de naam Henderson overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Henderson noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Henderson populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Henderson de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Henderson op de kaart

 1. Malawi Malawi (6494)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (3132)
 3. Brazilië Brazilië (2222)
 4. Venezuela Venezuela (1421)
 5. Barbados Barbados (1010)
 6. Peru Peru (195)
 7. Engeland Engeland (171)
 8. Filipijnen Filipijnen (161)
 9. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (117)
 10. Zimbabwe Zimbabwe (112)
 11. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (111)
 12. Indonesië Indonesië (102)
 13. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (83)
 14. Haïti Haïti (74)
 15. Colombia Colombia (72)
 16. Canada Canada (67)
 17. Nigeria Nigeria (51)
 18. Chili Chili (39)
 19. India India (37)
 20. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (35)
 21. Liberia Liberia (35)
 22. Zambia Zambia (33)
 23. Ecuador Ecuador (29)
 24. Maleisië Maleisië (27)
 25. Nicaragua Nicaragua (26)
 26. Ivoorkust Ivoorkust (22)
 27. Australië Australië (21)
 28. Schotland Schotland (18)
 29. Argentinië Argentinië (16)
 30. Jamaica Jamaica (16)
 31. Saint Vincent en de Grenadines Saint Vincent en de Grenadines (16)
 32. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden (10)
 33. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (10)
 34. China China (9)
 35. Kaapverdië Kaapverdië (9)
 36. Dominica Dominica (9)
 37. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (8)
 38. Guatemala Guatemala (8)
 39. Honduras Honduras (8)
 40. Uruguay Uruguay (8)
 41. Saint Lucia Saint Lucia (8)
 42. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (8)
 43. Salomonseilanden Salomonseilanden (7)
 44. Kenia Kenia (7)
 45. Mexico Mexico (7)
 46. Costa Rica Costa Rica (6)
 47. Panama Panama (6)
 48. Bahama Bahama's (5)
 49. El Salvador El Salvador (4)
 50. Madagaskar Madagaskar (4)
 51. Frankrijk Frankrijk (4)
 52. Rusland Rusland (3)
 53. Guyana Guyana (3)
 54. Singapore Singapore (3)
 55. Oekraïne Oekraïne (3)
 56. Zwitserland Zwitserland (3)
 57. Grenada Grenada (2)
 58. Anguilla Anguilla (2)
 59. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (2)
 60. Thailand Thailand (2)
 61. Qatar Qatar (1)
 62. Wales Wales (1)
 63. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 64. Guernsey Guernsey (1)
 65. Ghana Ghana (1)
 66. Seychellen Seychellen (1)
 67. Zweden Zweden (1)
 68. Armenië Armenië (1)
 69. Angola Angola (1)
 70. Ierland Ierland (1)
 71. Taiwan Taiwan (1)
 72. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden (1)
 73. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 74. Sri Lanka Sri Lanka (1)
 75. Cook Eilanden Cook Eilanden (1)
 76. Noorwegen Noorwegen (1)
 77. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 78. Spanje Spanje (1)
 79. Ethiopië Ethiopië (1)
 80. Pakistan Pakistan (1)
 81. Portugal Portugal (1)
 82. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Henderson veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Henderson is, je een familielid hebt met de naam Henderson, je overweegt een personage in je roman Henderson te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.