Cady

Herkomst van de naam Cady

De naam Cady heeft een onzekere oorsprong en kan uit verschillende bronnen komen. Sommige etymologen suggereren dat Cady een variant is van de naam Catherine, die op zijn beurt is afgeleid van het Griekse Aikaterine. Anderen beweren dat Cady uit het Gaelic komt en 'dapper van geest' betekent. Het wordt ook in verband gebracht met het Arabische woord ‘qadi’, wat ‘rechter’ betekent. Hoe dan ook, de naam Cady is door de geschiedenis heen in verschillende culturen gebruikt en de betekenis ervan kan variëren afhankelijk van regio en traditie.

Betekenis van de naam Cady

De betekenis van de naam Cady kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, afhankelijk van de herkomst en de culturele context waarin deze wordt gebruikt. In het geval dat Cady een variant van Catherine is, kan de betekenis ervan verband houden met zuiverheid en adel, aangezien Catherine een naam is die door de geschiedenis heen in verband is gebracht met heilige en koninklijke figuren. Aan de andere kant, als Cady uit het Gaelic komt, zou de betekenis ervan verband houden met moed en vastberadenheid, eigenschappen die historisch gezien in veel culturen gewaardeerd zijn. Tenslotte, als de connectie met het Arabische woord 'qadi' relevant is, zou de betekenis van Cady gekoppeld kunnen worden aan het concept van rechtvaardigheid en gelijkheid.

Kortom: de betekenis van de naam Cady is complex en kan worden beïnvloed door verschillende taalkundige en culturele tradities. De definitieve interpretatie ervan zal afhangen van het individuele perspectief van elke persoon en de context waarin het wordt gebruikt.

Varianten van de naam Cady

De naam Cady kent meerdere varianten in verschillende talen en culturen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

- Cadans: Deze variant van de naam Cady is van Franse oorsprong en betekent "ritme" of "cadans". Het is een naam die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, vooral in Engelstalige landen.

- Cadee: Deze variant van de naam Cady is een moderne en creatieve bewerking, die de essentie van de oorspronkelijke naam behoudt. Het is een populaire keuze onder ouders die op zoek zijn naar unieke namen met een eigentijds tintje.

- Cadi: Deze variant van de naam Cady is van oorsprong uit Wales en de betekenis ervan houdt verband met zuiverheid en vriendelijkheid. Het is een naam die al eeuwenlang in Wales wordt gebruikt en een sterke band heeft met de Keltische cultuur.

Andere, minder vaak voorkomende varianten zijn onder meer Cadia, Kadi en Kadie. Elk van deze varianten weerspiegelt de taalkundige en culturele diversiteit waarin de naam Cady door de geschiedenis heen is gebruikt.

Persoonlijkheden met de naam Cady

Door de geschiedenis heen is de naam Cady gebruikt door verschillende prominente persoonlijkheden in verschillende vakgebieden. Enkele van de meest bekende mensen met deze naam zijn:

- Cady Stanton: Elizabeth Cady Stanton was een prominente suffragist en verdediger van de vrouwenrechten in de Verenigde Staten in de 19e eeuw. Ze was een van de belangrijkste leiders van de kiesrechtbeweging en vocht onvermoeibaar voor gendergelijkheid.

- Cady McClain: Cady McClain is een Amerikaanse actrice die bekend staat om haar rollen in soapseries en televisieseries. Hij heeft erkenning gekregen voor zijn acteertalent en zijn inzet voor sociale doelen.

- Cady Coleman: Catherine Coleman, bekend als Cady Coleman, is een NASA-astronaut die heeft deelgenomen aan verschillende ruimtemissies. Ze is een pionier in haar vakgebied en heeft veel vrouwen geïnspireerd om een ​​carrière in de wetenschap en ruimteverkenning na te streven.

Deze persoonlijkheden zijn slechts enkele voorbeelden van de diversiteit aan mensen die de naam Cady hebben gedragen en hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Haar nalatenschap laat zien dat de naam Cady geassocieerd kan worden met moed, vastberadenheid en toewijding aan gerechtigheid en gelijkheid.

Populariteit van de naam Cady

De naam Cady is de afgelopen decennia in populariteit toegenomen en afgenomen. In de Verenigde Staten bereikte de naam bijvoorbeeld zijn hoogtepunt in populariteit in de jaren negentig, mogelijk onder invloed van de film "Mean Girls" waarin een van de hoofdpersonen Cady heette. De populariteit is de afgelopen jaren echter afgenomen, hoewel het voor veel ouders nog steeds een geliefde optie is.

In andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk en Australië, is de naam Cady discreter aanwezig, maar het is nog steeds een interessante keuze voor wie op zoek is naar unieke namen met een speciale betekenis. Op sommige plaatsen wordt de naam Cady geassocieerd met creativiteit en originaliteit, waardoor deze aantrekkelijk is voor ouders die op zoek zijn naar onderscheidende namen voor hun kinderen.

Conclusies

Concluderend: de naam Cady is eenFascinerende optie vol geschiedenis, die in verschillende culturen en tijden is gebruikt. De betekenis en populariteit ervan kan variëren afhankelijk van de context, maar over het algemeen is Cady een naam die moed, vastberadenheid en rechtvaardigheid oproept. De veelzijdigheid en verschillende varianten maken het een aantrekkelijke optie voor ouders die op zoek zijn naar unieke namen met een diepe betekenis. Door de geschiedenis heen hebben verschillende opmerkelijke persoonlijkheden de naam Cady gedragen, wat aantoont dat het potentieel heeft om zijn stempel op de wereld te drukken. Uiteindelijk is de naam Cady een krachtige en betekenisvolle keuze, een die weerklank kan vinden in de levens van degenen die hem met trots dragen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Cady. De naam Cady is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Cady, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Cady een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Cady is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Cady een unisex naam kan zijn.

In het geval van Cady hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Cady, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Cady komt vaker voor in deze landen: Verenigde Staten, Egypte, Democratische Republiek Congo, Gabon en China. De significante aanwezigheid van Cady in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Cady een unisex is die begint met de letter C, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Cady te geven vanwege hun voorkeur voor de letter C.

Samengevat is Cady een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Verenigde Staten, Egypte, Democratische Republiek Congo, Gabon en China de landen zijn met het grootste aantal Cady. Cady begint met de letter C en is in principe een unisex, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Cady in de wereld

De naam Cady heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Cady een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Cady heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Cady de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Cady is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Cady ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Cady

Als je de naam Cady overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Cady noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Cady populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Cady de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Cady op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (944)
 2. Egypte Egypte (390)
 3. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (377)
 4. Gabon Gabon (160)
 5. China China (93)
 6. Ivoorkust Ivoorkust (78)
 7. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (31)
 8. Peru Peru (27)
 9. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (22)
 10. Canada Canada (19)
 11. Jamaica Jamaica (17)
 12. Engeland Engeland (17)
 13. Indonesië Indonesië (16)
 14. Republiek Congo Republiek Congo (13)
 15. Colombia Colombia (13)
 16. Australië Australië (9)
 17. Filipijnen Filipijnen (9)
 18. Taiwan Taiwan (7)
 19. Venezuela Venezuela (7)
 20. Mexico Mexico (7)
 21. Singapore Singapore (7)
 22. Denemarken Denemarken (6)
 23. Senegal Senegal (5)
 24. Jemen Jemen (5)
 25. Brazilië Brazilië (5)
 26. Libanon Libanon (5)
 27. India India (4)
 28. Irak Irak (4)
 29. Koeweit Koeweit (4)
 30. Marokko Marokko (4)
 31. Frankrijk Frankrijk (4)
 32. Thailand Thailand (3)
 33. Burkina Faso Burkina Faso (3)
 34. Kameroen Kameroen (3)
 35. Duitsland Duitsland (3)
 36. Hong Kong Hong Kong (2)
 37. Honduras Honduras (2)
 38. Argentinië Argentinië (2)
 39. Israël Israël (2)
 40. België België (2)
 41. Chili Chili (2)
 42. Nigeria Nigeria (2)
 43. Spanje Spanje (2)
 44. Schotland Schotland (2)
 45. Grenada Grenada (1)
 46. Georgië Georgië (1)
 47. Turks- en Caicoseilanden Turks- en Caicoseilanden (1)
 48. Guatemala Guatemala (1)
 49. Tunesië Tunesië (1)
 50. Angola Angola (1)
 51. Haïti Haïti (1)
 52. Oekraïne Oekraïne (1)
 53. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 54. Vietnam Vietnam (1)
 55. Benin Benin (1)
 56. Jordanië Jordanië (1)
 57. Zambia Zambia (1)
 58. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 59. Kazachstan Kazachstan (1)
 60. Luxemburg Luxemburg (1)
 61. Zwitserland Zwitserland (1)
 62. Myanmar Myanmar (1)
 63. Macau Macau (1)
 64. Maleisië Maleisië (1)
 65. Costa Rica Costa Rica (1)
 66. Nicaragua Nicaragua (1)
 67. Nederland Nederland (1)
 68. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 69. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (1)
 70. Portugal Portugal (1)
 71. Palau Palau (1)
 72. Rusland Rusland (1)
 73. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Cady veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Cady is, je een familielid hebt met de naam Cady, je overweegt een personage in je roman Cady te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.