Ahad

Oorsprong van de naam "Ahad"

De naam "Ahad" heeft diepe wortels in de Arabische en islamitische cultuur. Het is een naam van religieuze oorsprong die een belangrijke betekenis heeft in de islam, maar ook een bredere betekenis heeft in de Arabische taal. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals het gebruik en de populariteit ervan in verschillende delen van de wereld.

Betekenis van de naam "Ahad"

De naam "Ahad" heeft een speciale betekenis in de moslimcultuur. In het Arabisch vertaalt "Ahad" zich als "Uniek" of "Eén", verwijzend naar het geloof in de eenheid van God in de islam. Het woord ‘Ahad’ wordt in de Heilige Koran genoemd als een van de 99 namen van God, waardoor het belangrijk is voor moslims over de hele wereld. Het wordt beschouwd als een heilige naam en heeft een groot spiritueel gewicht voor degenen die hem dragen.

Naast de religieuze betekenis heeft de naam "Ahad" in het Arabisch ook een meer algemene betekenis. In deze context wordt het vertaald als "uniek" of "ongeëvenaard", wat het idee van uniciteit en onderscheid weerspiegelt. Dit geeft de naam een ​​connotatie van uniciteit en originaliteit, waardoor deze aantrekkelijk wordt voor veel mensen die op zoek zijn naar een naam met een krachtige en positieve betekenis.

Populariteit en gebruik van de naam "Ahad"

De naam "Ahad" wordt vaak gebruikt in moslimgemeenschappen over de hele wereld, omdat deze van bijzonder belang is in de islam. In Arabische culturen wordt de naam "Ahad" gewaardeerd vanwege zijn spirituele betekenis en zijn connectie met het moslimgeloof. Het wordt beschouwd als een gerespecteerde en gerespecteerde naam en wordt vaak gekozen om kinderen een identiteit te geven die verband houdt met geloof en spiritualiteit.

In andere delen van de wereld heeft de naam "Ahad" ook aan populariteit gewonnen onder mensen die op zoek zijn naar een unieke naam met een diepe betekenis. Met de toenemende culturele diversiteit zijn veel niet-moslimouders ook begonnen de naam ‘Ahad’ voor hun kinderen aan te nemen, waarbij ze de schoonheid en universele betekenis ervan erkennen.

Varianten en afgeleiden van de naam "Ahad"

In het Arabisch is 'Ahad' het mannelijke van 'Wahida', wat zich vertaalt als 'uniek' in het vrouwelijke. Het is echter belangrijk op te merken dat in sommige culturen de naam "Ahad" ook enigszins kan variëren in uitspraak en spelling. In het Urdu wordt het bijvoorbeeld geschreven als "احد". Ondanks deze variaties blijft de betekenis en essentie van de naam consistent in alle culturen waarin deze voorkomt.

Bovendien kan de naam 'Ahad' voorkomen als onderdeel van samengestelde namen, zoals 'Abdul-Ahad', wat 'Dienaar van de Ene' betekent in het Arabisch. Deze variaties en afgeleiden demonstreren de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van de naam "Ahad", die verschillende vormen en betekenissen kan aannemen, afhankelijk van de cultuur en context waarin deze wordt gebruikt.

De naam "Ahad" in de populaire cultuur

De naam "Ahad" is door de jaren heen in de populaire cultuur verschenen, vooral in contexten die verband houden met de Arabische en islamitische cultuur. Het is gebruikt in literaire werken, films en zelfs muziek, waar het wordt gevierd vanwege zijn spirituele betekenis en poëtische schoonheid.

De laatste tijd heeft de naam "Ahad" nog meer bekendheid gekregen in de publieke sfeer dankzij de populariteit van de Pakistaans-Amerikaanse acteur Ahad Raza Mir. Met zijn succes in de entertainmentindustrie heeft Mir geholpen de naam 'Ahad' in de schijnwerpers te zetten, wat heeft geleid tot een grotere waardering en adoptie van de naam in verschillende delen van de wereld.

Conclusies

Samenvattend heeft de naam "Ahad" diepe wortels in de Arabische en islamitische cultuur, met een speciale betekenis in zowel de islam als de Arabische taal in het algemeen. De betekenis van ‘Uniek’ of ‘Eén’ maakt het betekenisvol vanuit zowel spiritueel als cultureel perspectief, en de populariteit ervan blijft over de hele wereld groeien. Met zijn uniekheid en schoonheid zal de naam “Ahad” in de toekomst ongetwijfeld een populaire keuze blijven voor ouders met verschillende culturele achtergronden.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Ahad. De naam Ahad is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Ahad, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Ahad een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Ahad hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Ahad, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Ahad een unisex is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Ahad te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Ahad is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Ahad een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Iran, Bangladesh, India, Saoedi-Arabië en Pakistan de landen zijn met het grootste aantal Ahad. Ahad begint met de letter A en is in principe een unisex, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Ahad in de wereld

De naam Ahad heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Ahad een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Ahad heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Ahad de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Ahad is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Ahad ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Ahad

Als je de naam Ahad overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Ahad noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Ahad populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Ahad de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Ahad op de kaart

 1. Iran Iran (47546)
 2. Bangladesh Bangladesh (22545)
 3. India India (14187)
 4. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (9209)
 5. Pakistan Pakistan (3670)
 6. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (2550)
 7. Indonesië Indonesië (1817)
 8. Tadzjikistan Tadzjikistan (1468)
 9. Israël Israël (816)
 10. Kenia Kenia (654)
 11. Afghanistan Afghanistan (633)
 12. Maleisië Maleisië (546)
 13. Verenigde Staten Verenigde Staten (348)
 14. Oezbekistan Oezbekistan (330)
 15. Engeland Engeland (314)
 16. Egypte Egypte (304)
 17. Tanzania Tanzania (214)
 18. Qatar Qatar (197)
 19. Bahrein Bahrein (163)
 20. Canada Canada (150)
 21. Marokko Marokko (136)
 22. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (81)
 23. Mauritius Mauritius (70)
 24. Koeweit Koeweit (57)
 25. Turkije Turkije (52)
 26. Irak Irak (43)
 27. Rusland Rusland (40)
 28. Thailand Thailand (38)
 29. Zweden Zweden (36)
 30. Niger Niger (32)
 31. Jemen Jemen (28)
 32. Filipijnen Filipijnen (24)
 33. Duitsland Duitsland (20)
 34. Wales Wales (15)
 35. Syrië Syrië (14)
 36. Spanje Spanje (13)
 37. Guyana Guyana (11)
 38. Australië Australië (10)
 39. België België (10)
 40. Kazachstan Kazachstan (7)
 41. Noorwegen Noorwegen (6)
 42. Schotland Schotland (6)
 43. Oman Oman (6)
 44. Brunei Brunei (6)
 45. Nigeria Nigeria (6)
 46. Frankrijk Frankrijk (5)
 47. Ethiopië Ethiopië (4)
 48. Hong Kong Hong Kong (4)
 49. Jordanië Jordanië (4)
 50. Brazilië Brazilië (4)
 51. Nederland Nederland (3)
 52. Oostenrijk Oostenrijk (3)
 53. Singapore Singapore (3)
 54. Italië Italië (3)
 55. Denemarken Denemarken (3)
 56. Finland Finland (2)
 57. Georgië Georgië (2)
 58. Japan Japan (2)
 59. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (2)
 60. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (2)
 61. Taiwan Taiwan (2)
 62. China China (2)
 63. Libanon Libanon (2)
 64. Oeganda Oeganda (2)
 65. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 66. Nepal Nepal (1)
 67. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 68. Armenië Armenië (1)
 69. Griekenland Griekenland (1)
 70. Angola Angola (1)
 71. Roemenië Roemenië (1)
 72. Argentinië Argentinië (1)
 73. Servië Servië (1)
 74. Hongarije Hongarije (1)
 75. Somalië Somalië (1)
 76. Bulgarije Bulgarije (1)
 77. IJsland IJsland (1)
 78. Togo Togo (1)
 79. Benin Benin (1)
 80. Turkmenistan Turkmenistan (1)
 81. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 82. Zwitserland Zwitserland (1)
 83. Chili Chili (1)
 84. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 85. Sri Lanka Sri Lanka (1)
 86. Venezuela Venezuela (1)
 87. Kosovo Kosovo (1)
 88. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 89. Maldiven Maldiven (1)
 90. Algerije Algerije (1)
 91. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Ahad veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Ahad is, je een familielid hebt met de naam Ahad, je overweegt een personage in je roman Ahad te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.